Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 31 093
  • 779
  •   1
Отговори
# 630
Не съм изчела цялата плеяда назад.
Разбирам позицията на Църквата, тя е обяснима и съвсем логична но не е по религиозни причини. Не го коментирам, а го констатирам без право на дебат.

Сурогатното майчинство е вид избор и начин, не е престъпление, а начин да се множим. Не виждам нищо лошо. Едни дават утроба под наем други пари с влагалище изкарват /да, именно проституките визирам/. С едната разлика, че на първите каузата им е къде, къде по хуманна и благородна, докато вторите си действат от чист егоизъм и вид мързел. Сравнението е грубо, но напълно реално.

# 631
А бе и ти си доста груба, Форчън. Mr. Green

# 632
Цитат
С едната разлика, че на първите каузата им е къде, къде по хуманна и благородна, докато вторите си действат от чист егоизъм и вид мързел. Сравнението е грубо, но напълно реално.

Е, точно това е голяма част от проблема. За тези, които ще се съгласят да станат сурогатни майки ( с изключение на единични случаи на роднини), това ще си е чист бизнес, а не благородна кауза. Подбудите им няма да са различни от тези на втората описана от теб група, да не говорим, че и като група ще са същите - жени от ромски произход, доста от които са заработвали и по втория начин.

# 633
  • Пловдив
Тоя лаф се върти във всички теми за сурогатството. Първо, жените нуждаещи се от заместваща майка в Бг. са много малко. И второ едва ли ще им е все едно коя точно ще износи детето им. Нали жената трябва да е здрава, да няма рисково поведение по време на бременноста. Като не мога да си износя второ, как ли пък бих дала пари на някоя Айша, дето пуши като комин бременна или не, дето парите ѝ отиват за ракия на Манго вместо за прилична храна, дето доскоро е заработвала и по другия начин, и още и още.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 10:53 от Pesheck

# 634
Съгласна съм на 100 процента с Пешек! Само наистина изстрадали хора разбират това! Такъв трябва и да е закона/ако се добави в него/ - само за много единични случаи!!!!!!

# 635
  • Costa Rica
Е, точно това е голяма част от проблема. За тези, които ще се съгласят да станат сурогатни майки ( с изключение на единични случаи на роднини), това ще си е чист бизнес, а не благородна кауза. Подбудите им няма да са различни от тези на втората описана от теб група, да не говорим, че и като група ще са същите - жени от ромски произход, доста от които са заработвали и по втория начин.
Откога бизнесът е нещо лошо?  Като има търсене и предлагане, на теб какво ти пречи?

За групата не се притеснявай - едва ли някой с ума си ще тръгне да си търси ромски инкубатор. Най-малкото  - съмненията относно здравето и хигиената на инкубатора бързичко ще прогонят евентуалната клиентела.

# 636
Не разбирам защо намесвате навсякъде парите. Нали идеята на проектозакона (с окончателния текст не съм запозната) беше да няма плащане, т.е. "услугата" да е предоставена безвъзмездно?
Неправилно ли съм разбрала?

# 637
  • София
Не разбирам защо намесвате навсякъде парите. Нали идеята на проектозакона (с окончателния текст не съм запозната) беше да няма плащане, т.е. "услугата" да е предоставена безвъзмездно?

Според проектозакона официално няма да се плаща на "инкубатора". Адвокатите обаче, които ще се ангажират с правната страна на нещата ще бъдат доволно добре заплатени. Не случайно главните лобисти за приемането на този закон са определени адвокатски кантори.

п.п. Разбира се, че става въпрос за пари. Нима мислиш, че всичко това се прави от загриженост за възпроизводството на 10 жени без матки?

# 638
Принципно е така, но тогава знаете ли какво ще стане? Като в Гърция - ще се поръчват деца от вън. А българинът и без това е беден до шушка като църковна мишка ... и последните му пари ще се изпарят.
За трансплантации нашенци отиват в Пакистан. За сурогатни майки ще тръгнат в страните, където това е разрешено от закона.

# 639
  • София

За трансплантации нашенци отиват в Пакистан. За сурогатни майки ще тръгнат в страните, където това е разрешено от закона.

Прав им път. Аз не искам България да заприлича на Индия и Пакистан.

# 640
Прав им път на умиращите без бъбреци? Или черен дроб?

# 641
  • София

А ти какво предлагаш? Да им дам мойте, че са ми в повече и излишни? Mr. Green

# 642

Според проектозакона официално няма да се плаща на "инкубатора". Адвокатите обаче, които ще се ангажират с правната страна на нещата ще бъдат доволно добре заплатени. Не случайно главните лобисти за приемането на този закон са определени адвокатски кантори.

п.п. Разбира се, че става въпрос за пари. Нима мислиш, че всичко това се прави от загриженост за възпроизводството на 10 жени без матки?

Не десетте жени без матки ще са клиентките а цяла тумба богати глезли, които треперят да не си развалят фигурата.

# 643

А ти какво предлагаш? Да им дам мойте, че са ми в повече и излишни? Mr. Green
Нито Ви познавам, нито смятам да се заяждам с Вас, нито да държа хаплив тон. Само казвам, че ако нещо не се узакони в приличен вид, хората ще излизат на вън да си го набавят на двойна цена, ще плащат не на наши, адвокати, а на чужди, с по-големи хонорари.
Хора с наистина големи репродуктивни проблеми няма да имат възможност да ги решат. Вие търсете ако искате под редовете. Аз смятам, че ясно се изразявам.

# 644
Зададох въпроса си за парите, защото радетелите на идеята обясняваха навсякъде, че "утробата" няма да получи и лев. И пак става въпрос за пари. Тя идеята ми е крайно неестествена и не съм й привърженик, а срещу заплащане ... категорично не я приемам.
Alexandria37, вярно е, твърде набързо и партийно подкрепян мина текста в Парламента. Като се има пред вид, от кого се внесе и как се гласува ...

remi_rem, търговията на деца в България си я има. Нищо ново няма да се случи. За съжаление с измененията на Семейния кодекс тази търговия далеч няма и да се прекрати.

Общи условия

Активация на акаунт