Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 31 099
  • 779
  •   1
Отговори
# 615
Не се правя, че не забелязвам. Писах по-горе, че не съм чела цялата тема. Честно казано изобщо не ми пречи, че някой вярвал в нещо, било то и идиотска глупост от моя гледна точка. 
Мисля ясно изразих несъгласието си с конкретни постове.

Конкретните постове бяха в резултат на други конкретни постове, в които се обясняваше, че фитилчетата и ябълките успешно заместват половия акт при правене на деца.

# 616
Да, непорочно зачатие има, но това се е случило само веднъж и само на Дева Мария, за това и така се нарича Пресветата - Дева. Заченала е и е родила девица. Съмнявам се коментираните думи на господина да почиват на реален случай.
Фитилчетата, коланчетата Богородични и ябълките, които пренощуват в олтарите на храмовете, са единствено и само предметното изражение на нашата вяра, за някой (невярващи) вършат ролята на плацебо - нищо повече. Както е казал и господина, за един християнин друго е важно - вярата и молитвата.

Реакцията ми бе предизвикана от съвсем друго. След като не се разбира ще го напиша и мисля с това участието ми в темата ще се прекрати. Не искам да си виждам аватара през пост. Почва да ми бие на словоблудство, а не на диалог.

Не в една или две теми откакто чета и пиша в този форум, а това не е от скоро, се четат мнения, според които вярващият християнин на интелектуално ниво е сравнен с амеба. Обвиняван е, че не е чел, че не познава из основи историята на всички религии по света и у нас, че вярва в безумици и др. такива. Често се препоръчва да се пият хапчета навреме, да се посещават психиатри, психолози и други специалисти за оказване на ментална помощ.
Това е безобразие.
Не си позволявам да помисля дори да нахлуя във вътрешния мир на един будист например, и да се опитам да го убедя, че неговият Буда е нищо повече от изпечен на слънцето аскет с халюцинации.
Това имах пред вид. Написах го ясно.
Моля, уважавайте избора на всеки един вярващ, ако ще и да вярва в идването на клингонците след две години.
Спор, разумен, с доводи и уважение към събеседника се води по коренно различен начин от това, което видях в тази тема.
Поздравявам всички и ви пожелавам спокоен ден!

# 617
Не в една или две теми откакто чета и пиша в този форум, а това не е от скоро, се четат мнения, според които вярващият християнин на интелектуално ниво е сравнен с амеба. Обвиняван е, че не е чел, че не познава из основи историята на всички религии по света и у нас, че вярва в безумици и др. такива. Често се препоръчва да се пият хапчета навреме, да се посещават психиатри, психолози и други специалисти за оказване на ментална помощ.
Това е безобразие.

Глупаво е да се припознаваш във всеки коментар към всеки религиозен. Някои от тях в действителност са глупави, други са безумци. Аз рядко съм виждала обобщения тук от типа "всички вярващи са за психиатър". Обикновено подобни препоръки са лични и по конкретен повод. Както и в случая с фЕтилчетата и ябълките.

Няма нужда да заставаш на амбразурата заради всеки смахнат, който весели зрителите.

# 618
  • sofia
Искам да се извиня на всички, почувствали се засегнати от шегата ми за " професионалната помощ". Понякога ми се получават шегите, понякога не...
Искам и религиозните фанатици, обаче, да се извинят на всички засегнати от грозните си, неуместни и нагли коментари. Имам три приятелки, които никога нямаше да имат деца, ако не бяха направили ин витро.  Интересно ми е, как тези дълбоко религиозни личности биха погледнали на децата им. Дали плода на тази медицинска манипулация е низост в очите на бога? И на кой бог.
И още, да се извинят на всички, заразили се със спин, послушали съвета да не използват предпазни средства.
Ето за това не харесвам църквата. Мисля, че подобно говорене е необмислено и опасно във времето, в което живеем. Peace

# 619
Кришкамишка, шегата ти се получи много добре. Единствено Вихронрав имаше проблем с чувството за хумор, но това е нормално, когато се разпознаваш във всяка ирония.

# 620
  • София
И още, да се извинят на всички, заразили се със спин, послушали съвета да не използват предпазни средства.

Ако някой се е заразил със спин, защото не е използвал презерватив може да се сърди единствено и само на себе си.

# 621
Смятах, че няма да пиша повече.
Кришкамишка, благодаря за извинението. Естествено всички дължим умереност в изказа един към друг. Надявам се да съм била такава и не ти дължа извинение за нещо.
Ползвала съм АРТ (инсеминации и ин витро). Вярата ми не отхвърля медицинската помощ в тази посока. Не приема (аз също лично за себе си), че плод (зародиш) няма да бъде имплантиран и няма да му бъде даден шанс за живот. Това е дете. Живо, но неродено. По една или друга причина имам безкрайно близки приятелски семейства, които имат деца от ин витро. Гледам на тях като на ДАР Божи.
Представи си ужаса ми, обаче (с оглед вярата ми), който изпитах, когато разбрах, че БЕЗ МОЕ СЪГЛАСИЕ клиниката, която ползвах за последната си процедура АРТ са изхвърлили 6 мои деца в канала. Юрист съм и правя много ясна разлика между законовата формулировка за дете и тази, която вярата ми ми повелява. Приемам втората.
По повод ползването на презерватив - има един много простичък начин за предпазване от СПИН. И това е въздържанието от безразборен секс. Можеш да го приемаш, можеш и да но приемаш като позиция. Това стои като стъпка преди забраната за ползване на презерватив. Съгласна съм, че в днешно време на един 15 годишен тийн не може да се забрани правенето на секс. Въпрос на ценности в семейството и самосъзнание на детето. Презерватива колкото и да е забранен е желателен, ако другото не може да се обуздае.

# 622
  • Costa Rica
Смятах, че няма да пиша повече.
Кришкамишка, благодаря за извинението. Естествено всички дължим умереност в изказа един към друг. Надявам се да съм била такава и не ти дължа извинение за нещо.
Не. не си умерена, но поне си възпитана и интелигентна. Не смятам да ти се извинявам, понеже нищо от това, което написах не е било насочено ЛИЧНО към теб.
Представи си ужаса ми, обаче (с оглед вярата ми), който изпитах, когато разбрах, че БЕЗ МОЕ СЪГЛАСИЕ клиниката, която ползвах за последната си процедура АРТ са изхвърлили 6 мои деца в канала. Юрист съм и правя много ясна разлика между законовата формулировка за дете и тази, която вярата ми ми повелява. Приемам втората.
Аз бих избесняла и без да съм вярваща християнка. Но това лесно може да се реши законово, нали?
Това стои като стъпка преди забраната за ползване на презерватив.
Не, не е това, за съжаление. И при цялата поквара, която ни залива, безразборният секс е най-малкият ни проблем.

# 623
Това само иде да каже колко изкривено човек гледа през собствените си очи. Confused

# 624
Вихронрав (много ще се радвам, ако смениш този ник, защото никак, ама никак не ти подхожда и ми е супер некомфортно да се обръщам към човек като теб с името на тази героиня)
Не си разбрала това за СПИН-а. В Африка много проповедници промиват мозъците на местното население, че е грешно да се ползва превзерватив. В някои региони заболеваемостта от СПИН е 75%.  Там мъжете си вземат девствени жени.  И после ги заразяват със СПИН. Едно такова момиче с нищо не е виновно за разболяването си, колкото и странно да ти звучи.
В някои племена има поверие, че ако преспиш с девственица, ще се излекуваш от СПИН. Така заразара се разпространява още повече. В общества, които са на толкова ниско откъм грамотност ниво, трябва да се вземат много сериозни мерки, за да се ограничи заразяването. Медицината се бори, опитва се да осигури лекарства, различни организации се борят за ограмотяване и най-важното - пропаганда за ползване на презервативи, но ето тук се намесват пасторите и убеждават хората, че презервативите са грешни.
Така че да, пасторите са виновни за всяко момиче, заразено със СПИН и за всяко дете, родено с тази болест, защото с проповедническите си глупости възпрепятстват опитите на медицината да възпре разпространението на болестта.

# 625
  • София
Така че да, пасторите са виновни за всяко момиче, заразено със СПИН и за всяко дете, родено с тази болест, защото с проповедническите си глупости възпрепятстват опитите на медицината да възпре разпространението на болестта.

По-голяма глупост не бях чувала. СПИН-ЪТ в Африка се разпространява не благодарение на 'проповедите на пасторите", а въпреки тях. Набедените пастори дори раздават безплатно презервативи на диваците, но те предпочитат да се придържат към племенните си традиции и не ги ползват.

# 626
  • sofia

По-голяма глупост не бях чувала. СПИН-ЪТ в Африка се разпространява не благодарение на 'проповедите на пасторите", а въпреки тях. Набедените пастори дори раздават безплатно презервативи на диваците, но те предпочитат да се придържат към племенните си традиции и не ги ползват.
Абсолютно невярно!
adi_27 много добре е описала ситуацията там.

Последна редакция: вт, 11 сеп 2012, 12:59 от Кришкамишка

# 627
Темата съвсем се измени, но си е в реда на нещата явно.
Александрия имаше друго пред вид. Пасторите проповядват начин на живот, който предполага секс само и единствено в семейството. А то започва да съществува едва след сключването на брак/венчавка или друг някакъв местен ритуал (извън християнската религия имам пред вид). Та нормално е погледнато от този ъгъл (ако разбира се някой в семейството вече не е бил заразен след медицинска процедура, или заразен от родител, или друг начин изключващ секса) да се приеме, че няма опасност от зараза на партньора. За това и ползването на презерватива се отхвърля не като нещо друго, а като контрацептив.
Съвсем друга е картинката в Африка, обаче. Наскоро и тук имаше тема със статия, в която се разказваше за мъж, който е бил принуден от старейшините в общността му да сключи брак с овца (коза - не съм съвсем сигурна какво беше). Такова едно общества надали живее в Христа. Но не бива да се съди от единицата за цялото.

ПП adi_27, не разбрах добре коментара за ника ми.

# 628
Думичката моногамия вече изчезва и по нашите географски ширини. И ако диваците са невежи и необразовани, то у нас такова извинение нямат. Пак ще ме обвинят, че съм старомодна или фанатичка, но модата на венерическите болести и спина не ми е по вкуса.

# 629
  • sofia
Подозирам, че старейшините, препоръчали брак с коза са и религиозните лидери на племето. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт