Отговори
# 120
Борис Яков е младият и за него чувам много хубави неща... Направо не знам как ще реша, но аз знам, че там всички са добри, а и винаги за всеки доктор има и хубави и лоши отзиви. Дай Ложе да имаме късмет и всичко да е нормално, тогава не е важен чак толкова доктора  Simple Smile Като имам впечатления ще пиша задължително  Hug

# 121
Добро утро, мамчета Simple Smile
Аз днес се събудих с шуртяща от носа кръв, но какво да се прави. Поне не успях да омажа почти нищо.
Позабърках се с тия памперси, ама...
Аз като гледам цените на памперс премиум и newbaby не са много различни - едните са 78 бр. за 25 лв., а другите са 43 бр. за 14 лв. Аз се чудя кого мога да попитам дали мога да си взема под бройка памперси за болницата, ама освен на ЖК, май няма къде другаде. Ако не може на бройка, ще купя някакви евтини. И...като бебето ще е при мен през цялото време, нали и памперсите ще са при мен? Как така ще ми носят някакви други, различни от тези, които съм купила?

# 122
 blasphemy,добро утро,какви са тия проблеми с носа? Казала ли си на доки? На мен ми изписаха лекарство за заздравяване на кръвоносните съдове и реших проблема за седмица.
 За памперсите -Практика в повечето болници е да вземат бебето за тоалет -тоест мият и сменят памперси в друга стая-детска. После ти го връщат.За това може да го върнат с друг памперс -не от твоите.

# 123
Добро утро момичета  Hug
Днес вече съм добре, какъв е този вирус за един ден незнам....важното е, че мина.
И аз за болницата взех Памперс Актив Бейби /от зелените/ първи номер, пък после ще видим. Мислех да взема от Премиум кеър, но те нямат пакет с по-малко бройки, а не ми се иска да нося в болницата голям пакет. Аз вече съм готова с покупките, всичко по списъка е изпълнено, както и чантата за родилното е готова. Оп, грешка... остана само матрака да купим. Като чух какви са прогнозите за времето - ужасно горещ септември, а аз купих комплект за изписване, който е по-скоро есенен, незнам дали няма да се наложи в последния момент да се прибегне до друг вариант.... но ще видим.
Приятен уикенд   love001.

# 124
Ми...Тече ми кръв от дъжд на вятър, ама това сутринта беше неочаквано, признавам.
Какво ти е изписал лекарят? Да не би и аз да пия нещо си, защото от толкова хапчета вече съм забравила кое за какво е Grinning

# 125
Добро утро, майчета!
Аз взех за болницата премиум кеър - 2ка, 32 бр, за под 13 лв. Ако ги върнат мъжо някви други ще мисли по негова си преценка.
blasphemy - стискам палци всичко да е наред с теб.
Аз от нощес съм със зверски киселини, не мога и да закуся като хората.
Вчера бяхме в детска борса Даяна и Ники - http://www.dianainicky.com/. Купихме ританки пижамки и терлички. Много е близо до нас - отвъд моста Чавдар, почти веднага, и цените са много добри. Вероятно от там че си пазаруваме бебо като поотрасне.

# 126
Ами ако се роди под 3 кг?
Питам, защото не знам...Примерно ако е 2.700, стават ли му пак тези които са за 3-6 кг?
Я да ви питам, забелязали ли сте дали бебче се движи примерно всеки час? Случва ли ви се да не се е размърдало няколко часа, а после да си се раздвижи яко?

Последна редакция: сб, 25 авг 2012, 10:58 от blasphemy

# 127
  • София
Ами ако се роди под 3 кг?
Питам, защото не знам...Примерно ако е 2.700, стават ли му пак тези които са за 3-6 кг?
Я да ви питам, забелязали ли сте дали бебче се движи примерно всеки час? Случва ли ви се да не се е размърдало няколко часа, а после да си се раздвижи яко?

Дори да се роди по-мъничко, в болницата ще му сложат подходящия размер  Peace

При нас няма режим - сутринта ме събужда, явно го притискам. После се къпем - също рита. После цял ден може да не се обади. Аз затова го проверявам от време на време - или лягам или сядам на големия диван, веднага се обажда  Mr. Green Вечерта е по-тежко - като съм работила цял ден на компютъра, явно му писва и се бунтува яко  Peace

# 128
  • София
Добро утро момичета  Hug да внимавеате днес ще е ад   Nature Sunny

ellystry количката е много хубава поздравления за избора  thumbsup

# 129
      Тези дни съм домакиня ударничка ! Втори ден пера бебешки истории. Проветрявам матрачето, олекотената завивка, пера меките части на столчето за кола и т.н.  Предполагам, че следобед ще започна с гладенето и подреждането по шкафове и чекмеджета. А другата седмица завършвам пазаренето на необходимите неща за бебето и съм готова.
       Свекървата ми се чуди защо така рано съм правела всичко, имало цели два месеца още, можела съм в последния момент да свърша работата.... или тя щяла да го направи докато съм в болницата....   smile3507
     Не знам напоследък от къде се е взело това мое страхотно търпение към хората..

# 130

blasphemy при нас всеки ден е различно. В някои дни е по-активна в други не... Понякога сутрин, като се събудя аз и тя се събужда, но е имало случаи, в които ставам и чак след 1-2 часа започва да се обажда и то защото аз я поразбутвам лекичко, че се притеснявам  Embarassed Но аз знам, че не е необходимо да се обажда всеки час... ако не я усетиш 24 часа вече не е много добре, въпреки, че една приятелка така не беше усетила нейната цял ден и цяла нощ и ходи да слушат тоновете и всичко си беше ОК. Така, че си зависи от бебето, в някои дни е по-активно, друг път по-мързеливо, а и сега към края няма толкова много място и е нормално да не рита толкова много  Simple Smile Не, че и аз не се шашкам, като не ме е ритала 1-2 часа, ама иначе раздавам съвети  smile3532 

# 131
Докато се запиша и сте стигнали до 9 страница...Simple Smile
Благодаря за чудесното оформление на новата темичка   bouquet
Връщам се да чета, после ще пиша по темите... Simple Smile

# 132
  • Пловдив
Добро  утро момичета... Simple SmileДа се пазите днес , че в тия жеги да не направим беля....

Моята бебка обикновено е доста активна..и по различно време...сутрин, обед ,вечер, през нощта... Mr. Green...понякога е по-нежна...ама понякогаа...направо ме разкатава...имам чувството , че тича на място в корема ми  Crazy
Мисля, че е нормално от време на време да са в покой бебчетата...ама да си призная и аз се панирам...особенов периодите,когато по цял ден не я усетя Rolling Eyes

blasphemy..Това с носа и на мен мисе случи веднъж...много е гадно...дано не ти се случва повече Praynig...ако ли не...отиди на лекар...

Момичета...аз пък да ви се оплача ...тази сутрин се събудих със зъбобол...направо полудях...пих един парацетамол...не знам защо ..но реших,че ще ми помогне...болката намаля де...даже си поспах доволно след това...
Ама сега се притеснявам...вече съм в осми месец...ако ме заболи повече..трябва да ходя на зъболекар...в нета чета , че няма проблем ама знам ли... newsm78
Едно от момичетата тук мисля,че беше стоматолог..ако се включи ще се радвам да пише..

# 133
Здравейте и от мен съботно.
Ние пак сме си с малкия, защото таткото ни отиде на едно мероприятие - сигурно чак привечер ще излезем да напазаруваме за седмицата.
Понеже виждам, че има известни неясноти относно носенето на памперси в болницата, та и аз да кажа как беше в Тина Киркова (а вероятно това е практиката на повечето места), когато се роди синът ми.
В болницата занесохме един пакет памперси "Памперс" - това си го казват акушерките и има вероятност да не приемат друга марка. Нормално е всички да носят еднакви памперси, за да може при тоалета на всички бебета, независимо от кой пакет се взема, децата да са обслужени еднакво добре. Въпреки че бебето стои при майката, от майката не се очаква да му сменя памперсите. На определени часове акушерките вземат бебчетата, измиват ги, сменят им памперсите, обработват пъпчетата и преповиват или преобличат. Освен това сутрин ги преглежда и педиатър. В Тина Киркова бебетата нагоре са с блузка, а надолу са увити в пеленка. Честно казано ако го развиете, едва ли ще можете да го завиете обратно. Моят син понеже беше много ревлив, един ден ми го донесоха не повит, а облечен с розов гащеризон - много беше смешен и сладък. Явно това беше привилегия за по-нервните бебета.  Mr. Green Ако имате съмнения, че бебчето плаче, защото е наакано, просто казвате на акушерката и тя му прави извънреден тоалет. В Шейново пък бебетата се дават на майките само за кърмене, така че там никаква грижа няма около тоалета им от страна на майката.
В някои по-малки болници или отделения пакетите с памперси се надписват и се слагат на бебето, чиито родители са ги донесли, но това е и по-скоро изключение, а не правило. Масовата практика е, каквато я описах по-горе.
Няма нищо дразнещо в това, че не вземат памперс от точно вашия пакет, а от някой друг - в крайна сметка всички са Памперс. А се иска неотворен пакет, за да е сигурно, че пелените са съхранени достатъчно добре и са чисти. На мен не би ми било никак приятно ако някой занесе насипно памперси, които не знам къде са престояли, и после ги сложат на детето ми. Все пак хората имат различни разбирания за хигиена, а при новородените и най-малкото външно замърсяване, което може да е напълно невидимо за окото, може да докара сериозна инфекция.

# 134
jadika преди няколко месеца така зверски ме боляха мъдреци, чак едната буза ми се поду. Зъболекарката няколко пъти гледа, даже на рентген минах, направи ми 2 малки пломби на мъдреците, но каза, че са толкова малки кариесите, че няма как да е от тях. Едната даже е с амалгама, че е на много неудобно място. И пак си ме боляха известно време - почваха, спираха, понякога само от топло/студено. Та явно има някаква чувствителност свързана според мен с бременността, защото преди не ми се е случвало такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт