Отговори
# 690
Mama Smehorana, днес беше първия - имаме 5-ца Simple Smile На 8 септември ни чака статистика и има още 2 за индивидуален протокол, които ще ги мисля Simple Smile

Успокои ме секретарката, че като се роди бебчето, отивам и си издавам едновременно уверение за помощта от 2880 лева и пускам молба за прекъсване Simple Smile

За изписването - аз съм с термин 7 октомври, и съм изключително спокойна - чакам везничка - или ще е точно на термин, или ще се очуди малкио, но не вярвам да подрани Simple Smile

Иначе мисля тия дни да поръчам количка от Амазон, че сърцето ме боли като ги гледам по 1000 лева, а бебето едва ли му пука колко му струва разходката...

В средата на месеца ще идем да си купим легълцето нс матраче (харесали сме го вече)...

Дрехи - имам само някакви подарени, но съм се разбрала с майка ми като дойдат за изписването бабите да купят комплектчета за изписване... И без друго ми се струват еднакви - светло сини с мишки или мечета, все тая Simple Smile Ако видите някъде с морячета - казвайте, че съм се запалила по тези десени Simple Smile

Шишета - реших да взема стъклени от аптеката, най-обикновени, че Avent  ще ме прощават с тия цени...

А, да не забравя - една от приятелките ми ме посъветва да си купя Йодасепт за багажа за болницата. Май не давали да се мие и беше направила инфекция, та - струва левчетая, купете си Simple Smile

Айде, лека вечер на всички, че нашият Тати всеки момент ще си дойде Simple Smile

# 691
Ха,ха, Деси - вие на снимка сте като кукли всичките, а на живо сигурно като манекенки. Сериозно, не видях някоя дебела мама - всички сте елегантни и повече за много килограми да не чувам.
Ние за изписването също взехме памучен комплект - боди с  къс ръкав за отдолу и блузка с ританки за отгоре. Но бабите плетат и жилетка за всеки случай, че нашето събитие ще е по към края на октомври, живот и здраве!
Чета тука за разни буйки - имате предвид мекички терличета от плат, които изглеждат като пухкави топлинки? А не миниатюрни оформени като обувчица платненки - този вид никак не се препоръчват, защото стягат краченцето. Пръстчетата и ходилото трябва да са свободни - така че или домашни терлички или такива от магазина, но не и буйки или подобни декоративни бебешки обувчици.

# 692
Здравейте мами! Много сте готини на снимките, направо сте върха!!!!   bouquet

Добре дошли на новите мами !!!!

За покупките, Деси и аз нищо не съм купила дори едно парцалче, нито шапчица дори, така че спокойно, ще го направя като спра работа - от 10.09.

За шишетата и това, че бебето свиква с тях, - направо съм изумена, бебето свиква с формата и вида на биберона, а не с шишето, може и от лимонада шише да му сложиш, все тая, стига биберона да му е удобен!  Laughing

За комплект за изписване - не са нужни буйки, това е необходимо чак като поотрасне бебчето, сега може терлички, но според мен за изписването ще трябва да са с дълго ръкавче, без значение колко топъл е денят, все пак темпертурите няма да са 35-40 градуса.

За 45 дневния болничен - днес свърших тази работа, оказа се че никога не съм излизала в болничен и попълних декларация, плюс справка от банката за банковата сметка, която се носи в НОИ. Това заедно с болничния трябва да се подготви на първо време.

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 07:43 от късметче

# 693
Страхотни сте момичета- свежи, усмихнати и хубави Simple Smile
Някои беше предложил да организираме среща на варненска земя. С удоволствие бих се отзовала, не мога да обещая (почти не излизам заради проблема) но ще следя за развитие.
Офф, аз имам страшни ядове с изплащане на болничния си. От м. юни съм в болничен и все още не съм получила парите #Cussing out  Дано поне напред във времето нещата влязат в релси, че не знам Thinking Иначе утре ще ми издадат 45- дневния болничен...
Дрехи никакви не съм купувала все още. Нямам търпение, смятам до края на седмицата да поправя пропуска. Чувствам се като в стартова позиция -само да гръмне пистолета и съм в галоп по магазините  Laughing

# 694
За срещата, откарахме си без да усетим 4-5 часа в сладки приказки Simple Smile Беше много приятно и се радвам, че успяхме да се организираме. Аз съм в бялата рокля Simple Smile
Обаче, сега имам нужда да почина. От какво ли толкова се изморих? Simple Smile Simple Smile Simple Smile хи хи

# 695
Буйки - имам в предвид като терлички, но не плетени от прежда, а от мек плат....понеже на мен няма кой да ми плете и ще си купувам.
Супер сте мамчета, дано да сте си изкарали добре... Hug

# 696
А и друго се сетих, някой по-горе беше писал за плетена шапка, аз си мисля, че на бебо няма да му е добре с плетена шапчица от сега, по-скоро нещо памучно?!! newsm78 Плетени неща моята кака и до ден днешен не понася, казва, че я сърби кожата от тях

# 697
Момичета всучки изглеждате супер на снимките и съм сигурна, че сте си изкарали много добре  Hug Друго си е на живо да си поговорите  Simple Smile

Аз да отчета с днешния преглед. Преди малко се върнахме от Варна и като цяло съм много доволна от болницата и от отношението. Ще раждам при д-р Максим Яков, който също потвърди, че ще трябва да е секцио, защото не му се рискува с тази инфекция. Разбира се за мен, най важна е бебка и няма какво да се оплаквам, щом трябва секцио-секцио. Назначихме го живот и здраве за 2 октомври. Срещнах се и с анестезиоложка д-р Добрева, която беше много любезна обясни ми на дълго и широко за всички видове упойка и избрахме да раждам със спинална, като аз още в самото начало винаги съм отхвърляла пълната. Направиха ми и изследване към всички упойки и слава Богу, алергии или непоносимост към тях нямам  Simple Smile Иначе на днешния преглед бебка вече тежеше 2140 гр., като преди 2 седмици беше 1500 гр. Пак си върви с една седмица назад, но си наддава нормално и доктора каза, че си е съвсем в нормите Simple Smile И така, остава ми още един месец, като преди това имам още 2 прегледа и се надявам да може да устискаме до назначената дата и всичко да си мине, както го планувахме Simple Smile

За престоя в болницата си избрахме и ВИП стая с придружител, защото мъжа ми ще остане с мен в болницата, за да ми помага. За престоя казаха, че трябва да си нося единствено 2 нощници и евентуално биберон за бебето, всичко останало, като козметика, памперси и т.н. е от тях. Това е за сега от мен.  Hug

# 698
  • Пловдив
Ехее...момичета много сте сладки...с тези хубави коремчета Flutter
Супер, че сте си изкарали добре...

Добре дошли на новите мами...лека бременност до вече наближаващия край Simple Smile

tsveti_do...по-добре отиди до НОИ да разбереш какво се случва с болничния ти...и задължително си вземи ПИК код....да си правиш справка в интернет...аз имах същия проблем в началото...имах забавяне от 3 месеца...оказа се, че счетоводителката на фирмата ни е подала неправилна информация...или нещо подобно.... newsm78..след това ми преведоха за 2 месеца наведнъж...

За шишетата и това, е бебето свиква с тях, - направо съм изумена, бебето свиква с формата и вида на биберона, а не с шишето, може и от лимонада шише да му сложиш, все тая, стига биберона да му е удобен!  Laughing
И продавачката точно това ми обясняваше...но аз нали съм трудна с обясненията..та явно съм го предала грешно Peace

За комплекта за изписването ...онзи ден си харесах ето тозиhttp://www.shtarkel.com/products/2672-komplekt-za-izpisvane-vr-zaiche.html...сега се чудя този ли да е..или да си сглобя сама.. newsm78...ако взема този..ще ми е по-лесно...пък и има допълнителни дрешки, които така или иначе ще купувам...а друг комплект така и не ми хареса... Tired

# 699
Jadica, бях в НОИ, точно там разбрах, че моите колежки са подали неправилна информация....Чаках 10-на дена да си я поправят, а сега чакам и от НОИ да си нанесат корекциите, та барем ми платят. Най-тъпото е, че днес колежката ме убеждаваше, че и на нея са й изплащали парите със закъснение, докато е била бременна/ в майчинство...... Confused

Комплекта е много сладък  bouquet

Една молба към всички момичета с домашни любимци - Моля споделете как смятате да процедирате с животинчетата при появата на новия член на семейството... Аз лично съм много притеснена, но не смятам да абдикирам от грижите за кучето.... може би само ако не дай си Боже се наложи (някаква алергия напр.)... Ако темата е безинтересна за повечето от вас, мога да пусна пост във ФБ, или тук със скрит текст  newsm78

# 700
Понеже аз писах за буйките,имам предвид меки терлички от плат Peace.За шапчица пак аз попитах Embarassed,имах предвид не домашно плетена и не дебела,а по-скоро машинно плетена тъничка и мека Wink

# 701
  • София
Една молба към всички момичета с домашни любимци - Моля споделете как смятате да процедирате с животинчетата при появата на новия член на семейството... Аз лично съм много притеснена, но не смятам да абдикирам от грижите за кучето.... може би само ако не дай си Боже се наложи (някаква алергия напр.)... Ако темата е безинтересна за повечето от вас, мога да пусна пост във ФБ, или тук със скрит текст  newsm78

Моето ваксинирано, обезпаразитено и изкъпано куче е къде-къде по-чисто от някои хора  Tired. Вярно, моето е малко, не изисква постоянни разходки, което е голям плюс, но и по-едричко да беше - все щях да комбинирам някак си. По въпроса за алергиите - изключително рядко дете, растящо с животно, има алергии точно към животинската козина  Peace Не споменавам ползите за адаптирането, възпитанието, грижите за по-слабите - това се подразбира.

Единственото, което бих ограничила, е влизането на животното в стаята, където ще спи детето, но на моето така или иначе й е забранено да влиза в спалнята, така че този въпрос е решен отсега. Иначе мисля да й показвам бебето, да й дам негова носена дрешка, за да свикне с миризмата и присъствието му  Peace

# 702
Аз съм с кучета - тамън 2, канарче и рибки. Не мисля да променям фрапиращо начина си на живот спрямо кучетата като бебо дойде. Най-вероятно ще ги извеждам по-малко аз, повече щерката и таткото. Също може да им се увеличат количеството разходки покрай разходките с бебо, когато времето го позволява. Ще се мият и по-често лапи след разходка, че сега ги мием само като навън е кално. Но нашите кучовци не влизат по спалните по принцип. Малко се притеснявах в началото, че като лаят ще будят бебо, но като се замислих за всички линейки и захождащи за кацане самолети, които ни тероризират ежечасно в т.нар. "идеален център" на София, кучешкия лай си е направо музика за ушите. А за алергиите - имай впредвид, че алерголозите в БГ, от некадърност ли, или от друга патологична причина, като чуят че имаш куче задължително констатират, че трябва да го махнеш. Според изследвания на световни институти наличеието на домащен любимец в дома на бебето намалява риска от алергии.

# 703
  • Пловдив
Най-тъпото е, че днес колежката ме убеждаваше, че и на нея са й изплащали парите със закъснение, докато е била бременна/ в майчинство...... Confused

От всичките ми перипетии с болничните разбрах,че е от изключителна важност кога от фирмата ти внасят осигуровките...ако от там ги забавят..то и болничните ти също..при мен например ...сега трябва вече да ми преведат болнични за м. юли...горе долу 1 месец забавяне...

# 704
Ние сме с 3 кучета и ще е доста зор  Mr. Green Особено до януари когато ще си дойде нашия татко. До тогава ще намалим разходките, които ще прави майка ми. Кучетата са ваксинирани, кастрирани, обезпаразитени, изкъпани социализирани, както някой писа по - чисти от някои хора, но въпреки това няма да ги пускам в спалнята на бебето поне няколко месеца. Ще се срещат в общите стаи  Simple Smile Надявам се да нямаме проблеми и да се справим!

Общи условия

Активация на акаунт