Отговори
# 705
  • София
Привет и от мен. Simple Smile
По въпроса с кучетата: ние също сме с две. Обезпаразитени, ваксинирани, къпани редовно. Ако се полагат системни хигиенни грижи, няма проблем за съжителство на бебе и дете. В началото на бремеността се изследвах за токсоплазмоза, макар и рискът да беше минимален. Нямам никакво намерение да променям начина им на живот. Смятам, че бебето ще свикне с лая като част от шумовете на къщата.  

# 706
Много хубави снимки от срещата Grinning
Всичките сте много сладки  Heart Eyes

Аз излизам в болничен от 10 Септември,
с нетърпение го чакам   Crazy
и започвам да пазарувам.

Ако по-натам измислите някоя срещичка в центъра,
с удоволствие ще дойда!

# 707
  • София
Срещата наистина беше супер!  Simple Smile Много се радвам, че успях да дойда.

Дени, доколкото знам кучетата не са проблем, но не съм сигурна за канарчето и рибките. Храната за рибки е алерген със сигурност. Папагалите също (заради някакви люспи, които имат под крилата). Незнам дали се отнася и за канарчето. Но ако има проблем ще го мислите. Рано е за терзания отсега.

# 708
  • София
А добър вече  Flutter
Днес беше много приятно  Hug Само че  защо изглеждам като мечка на снимките  Crazy

# 709
Ох момичета, разправиите с НОИ ми звучат направо чудесно. Аз се разправям с ТЕЛК  Close
Тъй като си изразходвах 180те дни болнични ми трябва болничен от там. На 10.08 подадох документите (е върнаха ме два пъти преди това) и казаха да им чакам някакво писмо. Предполагах, че ще е документа, с който от ЖК да ми продължат болничния. Но не би!  Shocked
Днес (03.09) най-накрая дойде това ми ти писмо, НО с него ме уведомяват какви документи искат да им представя. smile3515 Та от утре започва едно обикаляне - до ЖК, до офиса (че и от личен състав трябва да попълват нещо си) и пак до ТЕЛК. Аз ще родя докато ми се оправи този болничен  #Crazy

Днешната среща наистина беше много приятна. Аз така се отплеснах, че щях да си пропусна часа за педикюра (е закъснях порядъчно)  Laughing
Между другото аз съм с розовия потник  Simple Smile

И още нещо: може ли някой да ме добави в групата във фейса? Много тенкс предварително  Wink

# 710
bena82,  ти ако си мечка, то аз пък съм като борец тежка категория в раменете  Laughing 

# 711
Срещата наистина беше супер!  Simple Smile Много се радвам, че успях да дойда.

Дени, доколкото знам кучетата не са проблем, но не съм сигурна за канарчето и рибките. Храната за рибки е алерген със сигурност. Папагалите също (заради някакви люспи, които имат под крилата). Незнам дали се отнася и за канарчето. Но ако има проблем ще го мислите. Рано е за терзания отсега.
От храната за рибки със сигурност знам, че сушените дафнии са алерген, защото аз съм алергична към доста неща и към тях включително. Моите риби, обаче, са сомове и храната им е на плътни люспи. За канарчето - птиците носят доста болести, и май не съм чела достатъчно по въпроса. Една от болестите, които разнасят е токсоплазмоза, но при тях протича бързо и летално, пък мойто пиле си свирка и подскача. Та малко на риск ми е това канарче, но го имаме отдавна и не е боледувало, няма и контакт с външни пилета та да се зарази. А и ако се разболеят от нещо, канарчетата са доста нежни птички и направо си ритват канчето. Един вид доколкото съм питала и чела, няма какво чак толкоз да носят като болест, ако се гледат вкъщи. Но за алергиите ще погледна, въпреки че аз почти към всякакви силно алергизиращи неща съм си алергична, та досега бих усетила, ако има нещо.

# 712
Ето ме и мен след консултацията.

Много сте хубави момичета, браво за срещата  Hug

Да се отчета - с доки фиксирахме 29 септември като дата за секциото. Така че, ако някой друг по това време е в Шейново - много ще се радвам да се видим на живо  Grinning За мое огорчение няма как да направим операцията вечерта, т.к. се водя планово раждане и най-късно по обед ще ме сложат на масата. Но, здраве да е.

mystique2 - много неприятно. Тази бюрократщина край няма. Дано поне от тук насетне бързо се задвижат нещата  Hug

# 713
И аз да споделя мнение по някои от темите:
1. Момичета, страхотни сте на тези снимки  newsm51 !
2.Относно перипетиите с болничните: и аз досега не съм ползвала болничен, но както някои беше писал има значение кога фирмата внася осигуровките в НОИ,защото при мен беше следната ситуация:фирмата ми беше внесла осигуровките ми на 25.08(говоря за тези за юли месец) и на 30.08 от НОИ вече ми бяхя преведени парите.Само че държавата ни има "идеална" схема да ни "стимулира":от лекаря, издаващ болничния се изисква да включва в болничния лист и събота и неделя като дни  в болничния лист, но НОИ не плаща за въпросния уикенд #2gunfire и така кажи речи вземаш пари за 1/2 дни от болничния и то с около 30-40 дни закъснение, а никой не не се дава сметка от въпросните служители, че може би ти имаш нужда от тези пари, имаш разходи и т.н. или всички са на принципа,че щом си решил да имаш дете - проблема си е твой!Съжалявам за тона,но ми е адски тъпо за въпросната схема, да не говорим, че понякога не ги е срам да разкарват по различните институции бременни в 8-9-ти месец newsm11
3.Относно домашните любимци, аз лично нямам такива,но съм чувала за храната на рибите и за папагалите,че са алерген!
Пожелавам на всички лека и спокойна вечер !

# 714
  • София
bena82,  ти ако си мечка, то аз пък съм като борец тежка категория в раменете  Laughing 

rotfImao  rotfImbo rotfImbo

# 715
 Много сте сладки! Peace
Парични обезщетения за майчинство за майката и за бащата http://www.noi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/937-maichinstvo

# 716
Момичета, плащането на болничния и кога това става няма връзка с внасянето на осигуровките, а с това кога е внесен болничния в НОИ от работодателя. Вие може да го предадете на работодателя например на 10 число, но той изчаква да кажем до 20то, за да се съберат повече документи и тогава го внася. Освен това забавяне, често наистина се касае за грешки в попълването на болничния, на последващи документи, в системата на НОИ, където се бъркат партиди и какво ли не. За съжаление това е реалността и забавянията са факт. А иначе няма как да ви се изплаща обезщетение за уикендите, освен ако в тях няма работни дни. Лекарят посочва, че имате нужда от десет календарни дни, за да възстановите работоспособността си. От тях примерно два са неработни. За неработните дни не ви обезщетяват, защото дори и да бяхте здрави, пак нямаше да сте на работа и съответно нямаше да ви плащат. А щом не ви плащат, значи не сте претърпели загуби, които трябва да бъдат обезщетени. Това е смисълът на цялата операция и така е във всички държави, няма общо със стимулирането и т.н.
Извън тази неприятна административна история, искам да Ви пожелая приятна седмица. Ние утре потегляме към моренцето и дано се върнем в същия състав.
А иначе малко под секрет да ви кажа, че знам за едно момиче от групата ни, което имаше планирано секцио за днес. Надявам се при нея всичко да е минало добре, да се възстановява и след няколко дни лично да се похвали тук с първото ни здраво и хубаво бебе!

# 717
  • Пловдив
Poli BK...аз като прочетох за бебенце  Shocked Shocked Shocked...и веднага на първа страница...да видя кой е с най-близък термин... Mr. Greenто не, че е сигурно де..ама ...

Много късмет на таинствената мама...дано всичко е минало добре и скоро да се похвали сама с хубавите новини Praynig

Сега няма да мога да заспя... Crazy...като чуя за раждане и бебчета...и ме обзема едно вълнение.... Heart Eyes...а пък съм още далече от този момент...представям си като наближи ooooh!

# 718
Здравейте и от мен  Hug

До сега се въздържах да се 'запиша' сред вас, но вече нищо не ме спира Simple Smile
Както се вижда от подписа ми имам едно момченце, което родих в 31 седмица и затова чак сега се навих да се включа. Очакваме малкя фръцла както си я наричам сега, че много шаверка и се фръцка от сега  Mr. Green

От София съм и ще се радвам ако има мами за разходки из южен парк. Имам много добри приятелства точно от запознанства с мами от форума с предишната бременност, ще се радвам и сега да се получи така. Видях, че и среща сте правили днес - много хубаво! Чудесни сте на снимките Simple Smile

Аз днес изстрадах издаването на 45 дневния болничен. Голямо висене - над 4 часа си откарах в МД! ...но не искам да се оплаквам с първия си пост затова спирам веднага Simple Smile

Ще се включа по две от темичките:
1. за дрешките за изписването - някой беше писал, че е най-добре да са с дълго ръкавче и подкрепям на 100%. Виждам, че повечето са се приготвили с къси ръкавчета. Дори нормално родените бебенца през лятото пак ги обличат с дълги ръкавки, защото им е студено. А моето детенце го изписахме на 38 грагуса с плюшено епиче и увит в плюшена пелена, защото във всичко друго изстиваше за нула време, докато аз леех реки от пот и жега. (но той си беше недоносен) Затова сега мисля да взема памучни дрешки с дълго ръкавче и жилетка за всеки случай освен одеалцето. Не искам да се вталявам с дрешките за изписването грам, но от едното суеверие, че това е първото излизане на бебето на бял свят и трябва да е с нови дрешки и да са прилични ще се съобразя. Иначе не виждам смисъл от даване на излишни пари за скъпи комплекти, от които повечето части няма и веднъж да използвам.

2. за покупките - и аз още нищо не съм купила. Дори и шапка! но добре ме подсетихте и утре ще отскоча да взема една. Предния път купих първо шапка и колкото и да не е суеверен човек наистина  родих за 20мин., без никакви упойки и то седалищно-крачно, т.е. рачето си излезе баш с карата напред. ... и сега ще спазя традицията със шапката.

3. за домашните любимци - има много крайни ЗА и ПРОТИВ. Ние си имаме 2 писанки от преди раждането на първото ми дете и въпреки проблемната бременност и недоносеното дете, което родих не ги махнах - просто вътрешно усещане, че всичко ще бъде наред, въпреки рисковете, които има. Но рискове от сега нататък бол...не, че трябва допълнително да си търсиш белята, ама пък няма да живееш в затвор от ограничения, че може да се случи това или онова я!
Ограничих ги само да не влизат при бебето и не ги срещах до към погачата. Те свикнаха и не са ми правили проблем нито за ограничението, нито като реакция към бебето. И сега мисля да е така.
А детето колко много ги обича и как им се радва сега. И те имат много специално и добро отношение към него - такова търпение, въпреки терора, който той неволно им налагаше понякога, направо ме е изумявало! И като цяло това, че расте с други живи същества го е възпитало да обича всички живи същества - кучета, птички, коне, каквото животинче види и се впечатлява и ги уважава, а това е много добър позитив. Направило ми е впечатление, че децата, които не са отраснали със животинки са доста плахи и не умеят да контактуват при срещи с такива.

E, oлях се с поста като за начало! Embarassed дано не съм ви отегчила и някой е намерил нещо полезно в него.

Лека нощ и до скоро. Дано ви се събере повече сън на всички тази нощ, че безсънието тепърва ще ни мъчи по-сериозно.

# 719
desunique добре дошла Hug
За срещата.....еми сладурани сте ми............ Hug Hug Hug

Аз от вчера съм в почивка вече и се чудех цял ден от къде да я започна..........имам толкова задачи,а не можах да свърша нищо съществено освен да вися по кафетата с приятелки Crazy.............малко ми е странно,че няма да хода на работа...........много съм свикнала с това..........явно само аз не съм наред Crazy..........някои мечтаят да са на наше място............

Иначе си имам контракции..........поне по 3-4 дневно и са придружени с менструална болка,не силна обаче.Другата седмица съм на лекар,надявам се всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт