Отговори
# 720
Добре дошла desunique
Из съм за среща в центъра Simple Smile ще дойда с удоволствие да видя и другите бременни коремчета от форума.
Утре живот и здраве ще видя бебчо и ще си взема и аз 45-дневният болничен.
Относно болничните- в ной чакат да се преведат осигуровките, които се превеждат не по-рано от -1 до 10 число за предходният месец. След това се подават едни декларации и моята счетоводителка носи болничните на 15-то число всеки месец за миналият. Но вземете си ПИК че грешки стават и при лекарката и при счетоводителката и при НОЙ

# 721
Момичета, добро утро  Hug

Вчера ми издадоха 45-дневния болничен, но не знам сега ли тябва да се праща до НОИ (до 10-то число) или следващия месец  заедно с осигуровките за септември newsm78 

Бебчо е пораснал много- вече е 2 340  Party но пък все още е с дупето напред и май ще сме за секцио.
Хемоглобина се е вдигнал от само себе си- от 118 миналия месец, сега е 124, за щастие, няма да пия ужасното желязо  Sick
Единственото тревожно е онова сърцебиене, за което ви говорих- оказа се синусова тахикардия пулса ми скача до 134, после 113...., та съм в сряда на ехокардиография и на ендокринолог. Не било страшно, но е добре да се проследи от къде идва  Thinking

Много са хубави снимките от срещата ви  Heart Eyes Остава прекрасен спомен. Скоро ще се снимате с малки бебчета в колички и кенгура  на срещите  stork-boy  stork-girl

# 722
Добро утро, момичета  smile3525 !

Poli BK, благодаря за изясняването относно болничните. На мен лично не ми беше ясно връзката защо weekend - дите се включват като брой дни, но сега ми стана ясно.Благодаря!Все пак забавянията са неприятни!

Успех на тайствената мама и дано възможно най-скоро се похвали  Simple Smile

# 723
Добро утро
и да ви се оплача лепихме тапети снощи до 10 часа и сега са се разлепили ooooh! и не знам пак ли да почваме да ги лепим или да ги махнем и да боядисаме стените Thinking
Вчера ходих да ми издадат болничния ама го остави и днес и реши да ме прегледа че от 3 седмици не съм ходила и резултата беше че единствено на бебето тоновете са добре и ми написа една камара изследвания за днес ще ходя да видя резултат следобед.
Успех на мамата дано всичко мине добре.

# 724
Привет, момичета!  Hug
Много сте сладки на снимките!   bouquet Благородно ви завиждам за срещата, защото знам колко е хубаво да се срещнеш със съфорумки.

За болничния аз занесох моя на следващия ден след като ми го издадоха, т.е. на 30.08. Счетоводителката ми каза да го занеса възможно най-скоро. И аз така направих.  Simple Smile
Комплект за изписване купих на "Bebetto", съдържа: ританки, боди без ръкав, боди с къс ръкав, жилетка с дълъг ръкав, шапка, ръкавички, терлички, лигавник, малка кърпа - 2бр., пелена (плътна). Всичко е памучно. Мисля, че ще е достатъчно за изписването. Ще комбинирам нещата според времето.
За домашните любимци имаме куче, което ходи на лов, но си има място на балкона, където живее, естествено е обезпаразитено, ваксинирано. Разхождаме го по два пъти дневно, за да си свърши естествените нужди. Бебето ще е отделено от него, е ще му го покажем, за да се запознае с новия член на семейството. Кучето ни е кротко, мисля, че няма да има проблем. Само може да му се наложи да изчаква мъжо да се прибере от работа, за да се разходи.
desunique, добре дошла!  Hug Леко бременеене до края.
Един въпрос: от НОИ лично ли трябва да си взема ПИК-а или може счетоводителката да свърши тази работа, че забравих да я питам.
И още един въпрос: мамите, които са използвали спално чувалче - доволни ли сте или не от тях. Аз намерих в един сайт - какво ви е мнението?
http://www.dzeta.info/infusions/online_shop/index.php?p=products … ct=145&sName=
Благодаря!  Hug

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 11:34 от Fortuna

# 725
Гледах снимките от срещата, много сте хубави всички Simple Smile

Мене вчера тъпата ми лекарка от ЖК каза да ходя днес за болничния, защото вчера очевидно не й се занимаваше, т.е. нямаше я акушерката, която върши всичката работа. И ми вика - отиди 2 седмици на море и се върни и тогава ще ти дадем болнични  Shocked Мене ми остават 30 дена до термина, аз да отида за 15 на 500 км от София.. Много тъпа, поне си заверих картона при личната лекарка. Супер много ме дразни тая, добре, че не остана, мисля само да ми пусне изследванията, които ми се полагат и вече да не ми стъпва крака там.
Тъй че след малко пак отивам до поликлиниката, ако не ми беше на 10 минути щях да й направя скандал вчера, ама реших да не се ядосвам напразно.

# 726
Добро утро момичета Simple Smile
Аз преди малко се връщам пак от лекар. Уж нещата са добре, но трябва всеки ден да ходя на запис на тонове.
Много се зачудих, коя е тази мама със планово секцио?! newsm78 Доста рано ми се струва, но дано всичко е добре и за нея и за бебо  newsm17 Аз трябва да стискам кълки още поне 2 седмици и се надявам да успея Simple Smile А пък виж ти, че пренося накрая  smile3532
Хубав ден ви пожелавам  newsm68

# 727
  • София
Привет и от мен. Миналата седмица като бях на ЖК и се оказа, че кръвното ми е 140/80. Аз николга не съм имала високо кръвно и искаха да ме вкарват в болница, но аз отказах. В събота и неделя си го мерих в къщи - съвсем нормално - 119/75; 121/73. Вчера пак ходих, пак го мерят, пак 140/80. Моята докторка ми изписа Допегит и Аспирин протект... и ми назначи биохимия и урина пак. Днес ходих да дам кръв и урина, пък да видим. Гледа с доплер кръвоснабдяването към бебето и си е съвсем добре. Бебчо се оказва, че върви с почти 2 седмици напред и вече е 2,700. Simple Smile Не знам какво става. А на мен абсолютно нищо ми няма...... Стискайте палци изследванията да са добре и да не ме вкарват в болница.

# 728
simonap, стискам ти палци всичко да е наред с изследванията.  Hug Имай предвид, че различните апарати и различните хора мерят кръвното по различен начин. Затова е хубаво кръвното да се следи от един човек, на един и същи апарат, по едно и също време от денонощието. Дано всичко е наред при теб!  Praynig

Аз намерих отговор на единия въпрос, който поставих (за ПИК-а от НОИ) - ето какво намерих, ако на някой му е необходима тази информация:
http://www.noi.bg/forusers/faq/243-faqbgbenefits/980-faqbenefits14

Лек път на Поли и Minx  и хубава почивка!   bouquet

# 729
  • София
Здравейте на всички и хубав и ползотворен ден ви желая!
Fortuna, ПИК-а от НОИ се взема лично, срещу попълване на една декларация и лична карта. Но пък става светкавично бързо. Аз вчера си взех - пробвах го дали е активен и установих, че дава достъп до информацията не само за болнични, но и въобще за осигуряването от предния месец в годините назад - тоест можеш да видиш /ако си осигурявана на различни места, от различни работодатели и с различни възнаграждения през годините/ кой те е осигурявал и върху каква сума.
За софийските мами предвижда ли се скоро среща в центъра? Че аз досега на нито една среща не успях да дойда, но никога не е късно Simple Smile

# 730
Здравейте,
и аз съм нова в темичката. Очакваме бебо на 04.10, но и ние вървим с една седмица по-големи.
В момента се чувствам, като балон надут с компресор, въпреки че не съм качила много килограми (+8).
С покупките за бебо сме горе долу по средата - вече си има количка, кошарка, ваничка за къпане и някоя друга дрешка, а и поне ремонта на детската стая свърши, че ми писна от майстори да ми се размотават и да ми цапат.
Аз от 20.08 съм в 45 дневния болничен и вече ми е доста скучно вкъщи, а пък и навън в тези жеги не смея много да излизам.

# 731
Здравейте мами! Отдавна не съм писала. Привършихме благополучно с ремонта вкъщи /без да родя/ smile3532 през това време и сега си стоя на дупето и се наслаждавам на добре свършената работа.  bouquet
Беболинката ни е добре. Остават ми около 2 седмици и половина до термина. Ходя всяка седмица на тонове в Окръжна болница. За сега всичко е наред и няма индикации да излиза по-рано, но все пак това е Божа работа. Искрено се надявам да си стои вътре до термина. Понеже ще раждам естествено, ми изписаха Цикатридина - всяка вечер по една глобулка си слагам. Лекарството спомага за повече разтегляне на кожата и да нямам много разкъсвания след раждането.
Иначе за самото раждане - ами честно казано вече си го мисля. Даже да си призная и малко ме е страх. Защото все пак ще трябва да пътувам до София 40 км. Но като тръгне няма какво да му мисля повече. Багажът е събран за всеки случай ако тръгне по-рано и така...
За покупките - може да се каже , че сме готови. Остава само козметиката и аптечката да набавим. Но с първото гардеробче се справихме, имаме си и по-големите неща.
За раждането - аз реших да избирам екип. Хем ще съм по-спокойна с лекарката, която ми проследи цялата бременност, хем Вип стая, хем да се надяваме отношението ще е по-добро.
Ами това е от нас. Хубав и спокоен ден на всички желая!!!  bouquet

# 732
  • Italy
Здравейте на всички мами,които пишат за първи път !

Малеее стискам палци и аз на тайнствената мама!

Когато видях снимките от срещата на софийските мамита,направо ви завидях че не съм си в БГ,за да си спретнем и една в моя роден Пловдив....много сте хубави и всички с еднакви коремчета-прелест!!!!

За въпроса с животните аз си гледам една котка ,естествено тя си седи в къщи ваксинирана ,и макар не съм карала токсоплазмоза (за което си правя изследвания всеки месец) не давам и дума да се отваря за махането и!Много я обичам и все пак съм си решила да не я пускам в спалнята поне първите няколко месеца,когато се роди бебето.

Хубав ден на всички!

# 733
Fortuna, вече са ти отговорили, но ПИК-а от НОИ се взема само лично или с пълномощтно разбира се. Но сега му е времето да го направим (включително и аз), че после ще ти само до ходене до такива места.
А за спалното чувалче - аз го вкарах в употреба след 6-тия месец със сина ми(просто така вървят размерите - 0-6м, 6-12/6-18м...), а преди това не съм усещала нужда. Те бебоците не са толкова шаверкащи до към 4-5 месец. Единственото предимство, за което се сещам да почнеш от начало с чувалче е, че бебето може да свикне със затвореното, опаковано завиване и да не се чувства като вързано. Рядко, но се случва, някои бебета да не понасят да са увити в чувалчета колкото и да са свободни и удобни като модели.

Minx, аман от такива лекари! Направи си изслеванията и си искай направлението за хоспитализация още сега (длъжни са да ти го издадат вече) и не се занимавай повече с тези. Аз не бих се навила да пътувам на повече от 50-100км в последните седмици. Не за друго, но като знам колко бързо родих предния път(хем е за първи път!) и ме е страх да не би да нямам време да стигна до болницата навреме.

Много е хубаво, че няма преждевременно родили мами сред вас-нас! Като изключим тази мама с близнаците, което намирам за нормално. Аз затова не исках да се включа от рано, да не съм пак първата Simple Smile Всички вече сме близо до финала и колкото повече се приближаваме, толкова по-лесно и нормално ще мине всичко.
В другата отчетна тема си имахме майки вестителки, които доброволно си бяха дали номерата на които им ги поиска и така имахме светкавични новини за всяка родила мама.

# 734
Добър ден, мили мами.
Minx - моята АГ баба е по-добре от твоята, ето на - веднъж да я похваля. Беше си приготвила всичко жената за болничния ми, даже ми даде предпоследни напътствия. Само за вагиналния секрет още се дърпа, ама ще я изнудвам до дупка, че не ми се дават пари за още изследвания - то аман вече.
За токсоплазмозата - шефа ми беше болен преди година-две, та покрай него четох, че хората с котки изграждат имунитет и рядко я пипват. За разлика от хора, които не са контактували активно с маци - като моя шеф. Удря в черния дроб или в очите най-често. Като май в очите беше най-невинния вариант.
simonap - аз винаги качвам кръвно в лекарския кабинет, без изключение. Явно си е някакво шубе Simple Smile
Мацки, а някой да се сеща какво значат левкоцити в урината? Че имам цял паваж, така като чета резултата Shocked

Общи условия

Активация на акаунт