Морски свинчета (тема 3)

• 73 318
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
А от горичка извън града да набера клонки и тревичка... ? Притеснявам се,че може някое куче да си е маркирало там..Относно магданоза аз като измия и си го слагам в една чашка и седи там докато не го изяде всичкия.Направо завиждам на denima за градинката.Толкова е лесно и полезно.. Hug

# 661
Ireto_R  какви билки по-точно даваш? Аз сега му взех от аптеката това    http://www.bilec.net/product/5/chay-layka-40-g.html    с лайка.Пробвах го и му хареса... Да продължавам ли да му давам и по колко на ден?

# 662
 Heart EyesМоето прасенце се казва Дюнерчо . Имам въпрос --- като чуе шум постоянно квичи мислим че е гладно и го храним постоянно --------  колко пъти на ден да го храня ???
tova e tou ---   

file:///C:/Documents%20and%20Settings/User/Desktop/az%20i%20sirencee%20xixi/webcam-toy-photo62.jpg           

# 663
И аз му давам от тази. Ето ти малко информация относно билките, щом се интересуваш:
http://www.ohmypiggy.org/index.php?ind=article&op=entry_view&iden=94

Аз лично давам само лайка и каквито билки си намери в сеното, защото нямам достъп до други билки. Миналото лято му бяхме накосили планинско ливадно сено - много ароматно и богато на всякакви тревички - такова ядене му дръпна, че не смогвах да му добавям сено Laughing
А иначе едно предупреждение към всички стопани - онзи ден в зоомагазина  ми предложиха деликатес за свинчета - пакетирана торбичка листа от различни дървесни видове. Човекът ми обясни как било пригодено за свинчетата и много го обичали и остана леко учуден като му казах, че на морските свинчета въобще не трябва да им се дават листа от череша, кайсия и прочее, защото подобно на плодовете, костилковите дървета съдържат вредни за прасенцата вещества. Така че умната и четете етикетите като избирате лакомства за малките прасчовци - аз съм виждала и бонбони със захар и лактоза, уж пак "специално пригодени" за морски свинчета.  alert

# 664
Desislava, нека постоянно има сено в клетката му, както и купичка с гранулирана храна и шише с вода. Всеки ден сменяй водата и мий добре шишето, а на няколко дни сменяй и гранулите, дори да са останали в купичката - свинчетата си подбират храната и не ядат всичко, така че на няколко дни каквото остане, го хвърляй и слагай нови гранули.

# 665

Това е новия дом на моята Фионка, изработен лично от татко и на розовото Лоли, което остава при нас, понеже е женско. Въпроса ми е смятате ли че е достатъчно като големина за отглеждане на две прасюнки на едно място Simple Smile))))

# 666
Клетката е много хубава, браво Simple Smile Някъде из нета имаше данни точно колко трябва да е голяма клетката, ще проверя. Иначе преди моите ги гледах в тези големите, ако се сещаш, дето коритата ги има и на пазара и смятам, че е малко пространството. Но твоята ми изглежа по - голяма Simple Smile Честита нова къщичка Hug

# 667
Клетката ми е 90 см на 50 см, без онази страчна малк част, където по-късно като махна третото прасюнче, смятам да сложа втора малка къщичка.

# 668
Това намерих в този сайт
Скрит текст:

А и на някой ако му е интересно да си припомним звуците на нашите малки приятелчета и какво означават  Laughing ето тук

На мен ми харесва клетката и има място всяка свинка да си намери местенцето и да си живее спокойно Simple Smile

# 669
Хм, не съм с достатъчния размер, но мястото това позволи  newsm78

# 670

А и на някой ако му е интересно да си припомним звуците на нашите малки приятелчета и какво означават  Laughing ето тук

Последния звук /на възмущение/, нашето свинче издава, когато му режа ноктите  Mr. Green Мислех, че се страхува и по този начин "плаче",а той се възмущавал  Grinning

# 671
На мен ми е много забавно там, където си бъбрят за времето и за вечерята, защото наистина като ги събера и едното е много приказливо и голям лаф пада Laughing Другото е малко дръпнато, но то е шефът и трябва да има респект Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 22:53 от Sunshinegirl_

# 672
Lola76 страхотна е клетката Simple Smile Може ли да открадна идеята и за моето прасенце ? Sunglasses Heart Eyes

Момичета аз пак започнах да се притеснявам ,моя маймун си лежи насред талаша.. почти не влиза в къщичката си.. Иначе си яде,пие вода,проси си магданоз,ама все пак,може би защото не съм свикнала да го гледам да си лежи спокойно..ама все пак викам пак да попитам.. Rolling Eyes

# 673
Ралица, кради каквото искаш, пожелавам ти късмет  Simple Smile
Уточнявам че дъното на клетката е от плексиглас и има ивица отстрани на дървените стенички, да не се напои от урината на прасюнки.

# 674
Рали, на каква възраст е? Може да е в такъв период, едното ми прасенце много обича да се излежава, даже често го проверявам дали диша  Laughing Може да му е по - комфортно там да си лежи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт