СЕПТЕМВРИйската мама готова е вече „Идвай, малко есенно човече!”

• 24 517
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Честит малък мъж на мама никита...  ylinfant
Канелка малката Ивон е направо страхотна, голямо сладурче (точно така си ги представям аз бебетата малки шошовци)
Вече всеки ден има нова бебешка новина, явно така ще е вече Simple Smile
Фейтче честит рожден ден на твоя мъж и дано вълнението от празника да подсети и другия мъж че е време за излизане Simple Smile Ама аз подозирам че ще си преносиш, то по принцип тея дето най се притесняват от преждевременно раждане преносват Simple Smile
И да се похваля вече официално и аз в 9ти месец, по моя план ми остават още 2 седмици...Да видим доки днеска дали ще се съгласи с мен или ще се окаже че ще си откарам до края Simple Smile Като за последен преглед в Русе съм се подготвила да ме огледат обстойно тонове, ехограф и един преглед за разкритие, че да не взема да родя в новия семеен автомобил някъде по пътя за Пловдив хихихи Че мама казва че второто раждане било по-бързо пък на мен и първото като за първескиня си ми беше от кратките само 6 часа...Той пътя е 4 часа туко виж стигна тъкмо за финала в болницата хиихих Ей такива глупости ми се въртят на мен в главата  Crazy
И за финал да почерпя , че вече трябва да сме се сдобили с нова кола (милото отиде днеска да я взема от Плевен предполагам че вече я е свършил тая работа)

# 256
Скайче, много лакомо мойто зверче, притеснява ме защото преяжда и после връща newsm78. Докато суче лакомо, чак през носа му излиза кърма  Joy

# 257
Ами незнам да не те подведа. Аз такъв проблем точно не съм имала. Питай в ЛЛЛ, определено ще ти дадът много повече идеи от мен. Аз се сещам само за хранене с почивки. Суче малко спираш, оригваш, разнасяш и пак даваш от същата гърда. Предното мляко е по течно и задоволява жаждата, задното е по пълномаслено и насища. Идеята е да изсуква и задното за да не търси скоро пак. Но 2-2,5 часа за кърмено бебе е добре според мен. Рефлукс имат всичките в първите месеци, но те разбирам за какво точно говориш. Явно дърпа като маркуч на пожарен кран.
Казваш и нещо което не разбивам. "Суче малко и повечче не ще, а реве за манджа" Как разбра че точно за манджа реве. Лакомо сучещите поглъщат доста въздух и трябва често оригване, а и колики повечко ги мъчат. Може за това да връща дори.

# 258
. Явно дърпа като маркуч на пожарен кран.
smile3521 направо ще му се пръсне коремчето, ама не яде за трима Joy

# 259
ехаааа още едно бебешочееее!!
Честито на мама Никита! Малкия Ники да расте весел и усмихнат! newsm32 newsm32

Добро утро! Да се похваля за една седмица хемоглобина ми се е повишил от 87 на 96  newsm44 .Продължавам с цвеклото  Crazy ,че време не остана .
Avara, а освен цвеклото нещо друго пиеш ли/ядеш ли/? Много се радвам за резултата ти!!!

# 260
Имах в предвид яде лакомо като за трима  Shocked

# 261
По този повод реших да направя питка и сега питането ми е към всички които пробваха питката на Лъки преди няколко дни -получи ли се? Мисля да пробвам и аз с тази рецепта,ама това ще ми е първата питка която правя така че ако има някоя тънкост  -моля подсказвайте мамите дето вече я правиха Hug

питката стана чудна няма да сбъркаш, пак ще си я правя някой ден, Лъки Hug

# 262
Пробвай схемата която ти описах и пиши на ЛЛ за съвети. Убедена съм че имат и други идеи как да овладееш нещата. Иначе нека хапва детето, да порастне голям мъж.
Да се само цитирам също че това май го пропусна 'Казваш и нещо което не разбивам. "Суче малко и повечче не ще, а реве за манджа" Как разбра че точно за манджа реве. Лакомо сучещите поглъщат доста въздух и трябва често оригване, а и колики повечко ги мъчат. Може за това да връща дори'.

# 263
Поколоко "скърцането" не винаги означава, че бебо е гладен. Ако се кърмите пък, със сигурност не е и жаден. Кърмата удовлетворява жаждата. Например моят син до 6 м. не пожела и капка вода.
Това, че е неспокоен, може да се дължи на коликите, на жегата, а и ако се храните през час, може да му е тежко и на коремчето и затова да недоволства.
Според мен честото хранене - на по малко от два часа - не е препоръчително. Ако се храните начесто, може да започне да наддавате бързо на килограми и има педиатри, които в тези случаи слагат децата на диета  Whistling. На нас не ни се е случвало, но имам мами - приятелки, чиито деца бяха подложени на диета.

Моята неонатоложка ме беше посъветвала за баткото да му вземем биберон (а аз принципно бях против бибероните) и когато се събуди м/у храненията и е неспокоен да ми я даваме, така бебоците се успокоявали. Както и да му мятам по-тежка пелена, защото натискът на пелената симулира малкото пространство в корема на майката и така бебетата чувстват сигурност и също им действа успокоително. Но тая хитринка с пелената се отнася само до към първия месец...после не важи  Grinning

Споко - скоро ще му разгадаеш всичките капризи  Mr. Green

# 264
Имах в предвид яде лакомо като за трима  Shocked
по принцип бебето яде,колкото му е нужно!
ако не повръща след това обилно,значи просто си е лакомник  Grinning Hug

# 265
Ехее днес много поводи!  Party

Ники честит малък мъж Николай!!! Да ти е жив и здрав!

Фейт Ха честито и на твоят мъж!  Hug
ro6li4ka Честито возило!!  Heart Eyes За бързото раждане и мен ме е шубе, първото за 4 часа, а сега не знам  Crazy Майка почти ме е родила в колата, за 1 час, татко я е носил на ръце до болницата и там направо на магарето  Laughing

# 266
Да, но Пламен повръща, колко точно не е ясно, защото те повечето повръщат, но все пак. Повръщането може да е физиологичния рефлукс който отшумява от самосебе си, но може и просто да поглъща много въздух. (това повръщане най го мразех хем изял всичко хем нищо в стомаха)
Аз не бих посъветвала пиколока да посяга към водата или биберона определено. Това за пелената да. Увиването в пелена дори тънка, дава усещане за сигурност и стабилност от която се нуждаят в първите 2месеца, ноне знам колко би ограничили едно лякомо дете в сукането.
За педиатрите и диетите и аз го знам. Но познавам и деца, които се скъсаха от рев с тези диети. И пак си бяха пухкави, докато не станахана 1,5-2г и се издължиха. Не разбраха тези педиатри че от кърма не се постига наднормено тегло. 

# 267
mamanaalex, ама каква диета за новородено на кърма  Whistling Лъчезар първите месеци качваше по 1500г за месец, изключително само на кърма. Педиатрите бяха  Shocked , но казваха щом е само на кърма е ОК, няма страшно. Опитаха се да ме откажат от нощното хранене към .. не помня кой месец, може би 3-4  newsm78, но то като се буди детето по часовник на 3 ч си откарахме така до 9- ти мес. Просто си има по- лакоми бебенца, мъж ще става все пак. А и Пламчо е мъничък още, според мен до месец ще разреди храненията и ще си нацели ритъма.

Аз защо ви казах, че не знам какво е това хълцащо бебе. Тая буба всеки ден взе да хълца, понякога и по 2 пъти на ден. Голяма хлъцла  hahaha Ето в момента пак подскача ритмично...

Мария, тази питка е по рецепта на една мама от старата отчетна. Тогава всички се бяха юрнали да я правят и нямаше лош опит, дори мами, които никога не бяха месили преди това Simple Smile А и в рецептата много подробно е описано всичко стъпка по стъпка  Grinning Успех  Hug

За отчетните, ако искаш намираш време. Нещата значително замират след 2-та год, когато повечето мами вече са се върнали на работа  Grinning

# 268
Честита Ивон на мама Канелка! Да расте здраво и щастливо дете!  bouquet
Честито бебче и на мама Никита! Много да я радва малкия Ники.
Фейт честит рожденник! Предстоят ви толкова много хубави моменти!

# 269
  • София
Добро утро  Hug

Мале ,мале какво е ставало не знам за тия два дни ,ама пак много за четене  Whistling

Честито на всички родили Hug Че вече не знам на кой съм честитила и на кой не съм  Embarassed Много станаха бе  ooooh!  

F.a.t.e
Да ти е много здрав рожденика и да ви глези много  Wink

Хайде връщам се да ви чета  Peace

Общи условия

Активация на акаунт