Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 101-вa тема

• 178 947
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
Ехеее какви пъстри софри има пак Simple Smile

Аз направих Консервирани лимони, които мисля след малко да приготвя с едно пиленце Wink

# 436
TheGingeryLemon, чудесна идея! Simple Smile

Аз официално откривам есенния сезон с един сладкиш с ябълки и грозде!

# 437
  • ГОре на черешата...
Нареждам се след страхотното предложение на Анук   bouquet с нещо плодово и от мен -

Галет с круши:

Ако успея - ще ви покажа малко по-късно причината за отсъствието ми Tired...Ето:

Скрит текст:
Идвам да ви покажа защо дълго време нямах сили дори да надникна тук...ето така заварих моето училище на 30 август - общината подмени дограмата, но само толкова - майсторите сложиха новите прозорци, подмазаха криво-ляво само отвътре и си отидоха, оставяйки такива поразии...бяха стъпвали направо върху тапицираните столове, а вар и цимент бяха бъркали направо на паркета в стаите...от тогава до вчера една шепа хора - колегите ми десетина човека, почти всички жени - превърнахме тази строителна площадка в нормално училище - по цял ден, на ръба на силите си - шпакловахме, боядисвахме, михме, чистихме, изхвърляхме боклуци, местихме мебели, качени на огромни стълби михме огромните прозорци /стаите са високи 4,80 м/, с риск да паднем от втория етаж...не помня вече колко кутии с разредител изхабих, за да отмия боята от себе си, и колко каси с оцет, за да успеем да измием варта...вечер имах сили само да се изкъпя. Всичко ме боли, всяка става и всяка кост, но в понеделник нашите ученици ще прекрачат прага на едно обновено училище, чиято голяма двуетажна сграда ще отпразнува своя 100 годишен юбилей. Вчера нямах сили да снимам как изглежда, но в понеделник ще ви го покажа, с една горчилка, която скоро няма да се изличи - никой, никой родител не дойде да ни помогне, поне за час, а помолих учениците си...не е като да няма кой - познаваме се - има и баби, и майки и бащи, които са свободни, но...аз, която имам здравословен проблем и не би следвало да работя, работих като вол, а те дори не дойдоха да видят как върви...горчи...боли...

Така заварих моята класна стая - вижте само ламината  Tired

Коридорите:

Друга класна стая:

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 21:45 от mari_eta

# 438
  • на североизток от Рая
 МариеткаHug!

И на мен ми загорча...

Но ти отново доказа, че си страхотен човек.  Hug

Момичета, аз редовно ви следя, ползвам рецептите ви, възхищавам се на уменията ви.
 Обичам да готвя и го правя с удоволствие, но не се включвам със снимки при вас.
 Извинете ме за спама, но не можах да се сдържа  и се включих.

Хубава вечер!  Hug

# 439
  • Benelux / Varna
Ние бяхме на тиквичкова диета Simple Smile
Рулца от тиквички и тиквички бюрек, а в момента във фурната е тавичка с макарони на фурна за закуска утре Simple Smile
Мале, Мариетка, то това пълно кощунство,,,,как не ги досрамя да оставят така едно училище,,,
Браво за усилията ви!

# 440
  • в сърцата на децата <3

Ако успея - ще ви покажа малко по-късно причината за отсъствието ми Tired...Ето:

Скрит текст:
Идвам да ви покажа защо дълго време нямах сили дори да надникна тук...ето така заварих моето училище на 30 август - общината подмени дограмата, но само толкова - майсторите сложиха новите прозорци, подмазаха криво-ляво само отвътре и си отидоха, оставяйки такива поразии...бяха стъпвали направо върху тапицираните столове, а вар и цимент бяха бъркали направо на паркета в стаите...от тогава до вчера една шепа хора - колегите ми десетина човека, почти всички жени - превърнахме тази строителна площадка в нормално училище - по цял ден, на ръба на силите си - шпакловахме, боядисвахме, михме, чистихме, изхвърляхме боклуци, местихме мебели, качени на огромни стълби михме огромните прозорци /стаите са високи 4,80 м/, с риск да паднем от втория етаж...не помня вече колко кутии с разредител изхабих, за да отмия боята от себе си, и колко каси с оцет, за да успеем да измием варта...вечер имах сили само да се изкъпя. Всичко ме боли, всяка става и всяка кост, но в понеделник нашите ученици ще прекрачат прага на едно обновено училище, чиято голяма двуетажна сграда ще отпразнува своя 100 годишен юбилей. Вчера нямах сили да снимам как изглежда, но в понеделник ще ви го покажа, с една горчилка, която скоро няма да се изличи - никой, никой родител не дойде да ни помогне, поне за час, а помолих учениците си...не е като да няма кой - познаваме се - има и баби, и майки и бащи, които са свободни, но...аз, която имам здравословен проблем и не би следвало да работя, работих като вол, а те дори не дойдоха да видят как върви...горчи...боли...

Така заварих моята класна стая - вижте само ламината  Tired

Коридорите:

Друга класна стая:

От мен един тутманик (снимката е стара, но този тутманик не "доживя" да бъде сниман)

Скрит текст:
Не мога да повярвам, че НИКОЙ не е дошъл да помогне!!! Това е срам и позор и за учениците и за родителите им!!! Когато бях ученичка нямаше още такива "модерни" програми от общините за ремонти и НИЕ САМИ СИ ФИНАНСИРАХМЕ И РЕМОНТИРАХМЕ класната стая! И на никой не му хрумна да клинчи, дори едно момче с астма имахме в класа - и той също беше там!

# 441
те все еднакво изглеждат  Wink
Меганс,  ако някога тръгна към твоя град, ще  ти дойда на гости, обещавам  bowuu щом ти не дойде насам.
Ети, Анук, Естел, страхотни сладкиши си имате вие!   bouquet
Мариета, живо и зд раво да ти е момчето!   bouquet изгърбила си се два дни, но пък тортата е страхотна!

Шкембе чорба

доматена манджа,  сигурно последно за този сезон с пресни зеленчуци. вчера на обяд и с добавка.

пиле салтимбока

[img width=425height=300]https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/282379_3104792798445_637254586_n.jpg[/img]

и пухкав омлет със сирена, който залепна от едната страна. Благодарени ена хубавите кашкавали явно.  :'(

# 442
  • Някъде на път....
Дай насам!  Hug

# 443
Като гледам рецептите и ми се вижда, че крушовата тема е мн актулана в момента. И аз ще се похваля с круши - поширани круши

# 444
  • Варна
От мен леща чорбичка,пълнени пиперки с кайма без ориз,милинки и крем карамел
Мари ета чудесен галета,Лабрех много апетитно и все любими неща,Ангел драсни за тутманика че много ми хареса,Ди разкошна тортичката,Маги много хубаво меню,Пепи отново все вкусотии ама за чорбичката и манджата се нареждам и аз...
Скрит текст:
Заповядай...Норче ще ти каже защо не мога да дойда сега...а ако тръгна ще е за по дълго в този красив и любим град
Ану сладкиша ти е супер-харесвам с плодове и тънки корички,Меича чудни гевречетата,
Гост,Гисчо,Зорница,Зарина,Естел,Вал,Тайна прекрасни неща сте направили[/i]

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 15:45 от megansg

# 445
Още малко от сусамените гевречета bouquet

# 446
# 447
Привет на всички  bouquet

От мен - Торта Добуш, половин доза тесто, 3/4 доза крем, без какао - с прекрасен вкус на домашна торта:

Усмихнат ден   bouquet

# 448
Не съм се включвала от доста време, но като гледам тук промяна няма - все вкусотии подредени!  bouquet  bouquet  bouquet

Разписвам се с пиле със зеленчуци

салатка

баница тип "лазаня"

и конфитюр от дюли

# 449
  • Пловдив

Привет и от мен!Най-накрая се наканих да снимам след като съм ваш фен  Heart Eyes Peace Имам доста рецепти и все правя опити потях,но не остава време за снимки...Ето питките от преди няколко дни пуснати тук,благодаря на авторката за рецептата-(мнооого са вкусни) и на всички вас!   bouquet

Пекох ги в тавата за мъфини Wink

п.п.Едва се оправих с качването на снимките Blush Исках да сложа 2 различни,но не стана.Дава ми ги 2 еднакви???

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 18:28 от tandonova

Общи условия

Активация на акаунт