Отговори
# 150
  • София
Аз съм и двете  Crazy  Crazy
Но много се радвам на хора като теб, които са постигнали спокойствие във всякакви отношение, защото за да е напълно спокоен някой то трябва да е сигурен във всичко. Просто си мисля, че все още не съм осъзнала много неща за себе си и живота и повече живея в някакъв идеализъм, който ако се наруши, ми се нарушава и спокойствието, а в днешно време винаги се намира какво да ти наруши идеалния свят Simple Smile

# 151
Ето ме и мен след прегледа! Гледа ме на УЗ, каза, че всичко е ок с бебето - натиска ме с дупето и явно затова тази тежест. Контракции не засече, но ми предписа Но-шпа и Магнезий 3х2 за 5 дни заради снощната болка. Иначе каза, че може и да е нещо стомашно и затова така да ме е заболяло, но се съмнявам честно казано.  newsm78 Ще си полежа няколко дни и дано всичко да е ок и да можем да си изкараме отпуската както планирахме, че хич не ми се седи в София... Rolling Eyes
Относно мерките - днес беше поредното доказателство, че всеки апарат и доктор мерят различно. Според днешните измервания и апарат момъкът е 816гр, но пак си отговаря на седмиците.  Peace Така че хич не се взирайте в тези неща толкова.
Брайда, и аз съм с вас на 18ти при Марков.  Grinning

# 152
  • София
Zlatence - аз съм от 16:20, Дени е преди мен, а мисля, че ти си по-късно. Но като знам каква навалица е - аз ще отида по-рано за да се засека с Дени и сигурно докато вляза и ти ще дойдеш Simple Smile

# 153
  • Разград
Добър ден, тумбачета!  Hug
И моето бебе рита като за световно. Сигурно футболист от Лудогорец ще стане!  Joy
Чета че пишете за шофирането. И аз шофирам, но много рядко, защото първо не съм добър шофьор, а и не обичам, но когато се налага прибирам половинката и колата и приятели от гости. Слагам си колан винаги. Нямам проблем с това, но и не карам почти де.
За пътуването - всеки си знае състоянието и си решава, защото аз искам не искам всеки месец си пътувам до Варна, а до Русе си обичаме да се разхождаме, а пък това лято що обиколки, но все на по 200-250км в едната посока и задължително приспиване. Не съм пътувала 400-500км, май доста отдавна.
Ако, обаче, живеех в София сигурно и 5 дни да имах щях да летя даже само и само да изляза оттам. Нищо лично, но аз не си се представям да живея там. Идвала съм и то последно преди половин година, оф голяма ми е мъка. Може би е до навик, но ви разбирам защо не ви се стои там. Жалко че моренцето ви е далечко, но имате много хубави станции и курорти в близост. Цяло лято имаше оферти за селища и хотели на 50-100км от София, но пък на нас са ни далеко. А Витоша си е направо до вас. Супер!!!
Peace
И аз съм се будела по гръб, но много рядко и моята лекарка ме успокоява, че няма никакъв проблем засега, но ми каза в 9-ия да гледам да не се случва.
4play, това кошче е уникално. Със здраве да си го ползвате!  Hug
Браво за прекрасната почивка, която сте си спретнали. Така се прави, а и е чудесно че така възприемаш бременността си и всичко, защото от спокойствието по-хубаво няма.  Аз пък, нали ми е трета бременност и така не ходих по прегледи, защото аз пък даже не държа да видя личице и така нататък, но много искам да гушна здраво бебче на финала. Само това искам. Прегледите, препоръчителните, а не задължителните, не са ми били никога някаква идея, първо защото то при нас няма къде и при кого и не се правят, а до Варна по 3 пъти в месеца някак си не ми се ходеше, а и поради мои си лични убеждения. Ходя по веднъж на месеца, но сега едно 4Д адски много ни гложди със съпруга ми, защото все пак идва и последният триместър и аз не знам. За дрешките, наистина нужда от много нямат, но пък сега се замислих, че аз имах лятно бебе и бързо съхнеше, но зимно не знам как е. Може би,  все пак, трябва да имаме по няколко боденца 5-6 и гащеризончета в повече, за да имаме ако бебетата повръщат или се напишкват. Чувала съм че момченцата по-често са подмокрени. То Пресито май само веднъж е била с мокро дупе и то заради многото часове с един памперс. За момченцата обаче нямам никаква представа. Там се иска малко повече умение, май. Аз, затова първия път така се радвах на момиченце, а и не само за това де, а и заради рокличките, гушкането, опашките. Сега нали си мисля, че ще е момченце и взех да си се чудя.  hahaha
Zlatence, много се радвам за добрите новини, а момъкът си е голям достатъчно колкото и да казват. Браво, а за хапчетата пий си ги и дано всичко се оправи!  Peace

# 154
  • на земята
Здравейте,много се радвам че всички минали преглед са добре и бебечета растат  Praynig  За пътуването ,да всеки си преценя състоянието,аз също шофирам,но тази година морето го отложихме,ще наваксаме догодина..така прецених..)))  Искам да попитам тези които няма да купуват в началото количка,как ще извеждате бебчето  newsm78 със слинга ли? Честито на всички за полупките ..))))Лек и прохладен ден!Африканската жега си отиде вече  Joy

# 155
За спането по гръб - на мен Марков ми каза, че първо аз ще усетя дискомфорт, така че да си спя както си искам, стига да ми е удобно.  Peace Аз забелязвам, че на мен ми е удобно по гръб и доста често така си и лягам и се събуждам.

# 156
  • сф
Аз съм и двете  Crazy  Crazy
Но много се радвам на хора като теб, които са постигнали спокойствие във всякакви отношение, защото за да е напълно спокоен някой то трябва да е сигурен във всичко. Просто си мисля, че все още не съм осъзнала много неща за себе си и живота и повече живея в някакъв идеализъм, който ако се наруши, ми се нарушава и спокойствието, а в днешно време винаги се намира какво да ти наруши идеалния свят Simple Smile
аз съм почти същия модел, но с времето нещата се промениха. имай предвид, че въпросното "спокойствие" или по-точно неимоверно голямата нужда от него, дойде едва след като престана да ми стига енергията да се тревожа за всичко  Rolling Eyes. но аз си имам една флегматична склонност, която може би при теб или липсва, или е по-слаба. и трансформацията не беше много лесна и не трая много кратко, да не говорим че късно се случи при мене - нещо като позакъсняла криза на личността ли, знам ли. даже случващото се с мен ме възпираше за исветно време да пробвам за дете и се престраших едва след като реших в огромен процент личностните си трудности.

maia_a, прекрасно те разбирам за софията Simple Smile
при нас преместването оттук предстои, надявам се в недалечно бъдеще. нямаме идея къде точно ще отидем, с какво точно ще се занимаваме, но знаем че ще се случи промяната, защото толкова много я искаме!
допускам, че със следващите бременности (живот и здраве), аз също ще съм като теб Simple Smile. относно гледането на лицето на бебето на ... колко D беше - аз бях много учудена, когато ходих на фм и доцентката се опитваше да му снима лицето на бебето Laughing. и я питах защо се пъне да го снима, а тя ми вика "ма как, всикчи родители искат снимка на лицето на бебето"... да ти  кажа, хич не беше ми хрумвало такова нещо дотогава. той не че й даде да го снима де, само мяташе ръце хахах Simple Smile

*лаленце*, аз със слинг. до кога точно без количка - не знам, ще го мислим в движение.

# 157
4play, а кои слингове мислиш да ползваш-шаловете дето сами си го връзваш, или от тези дето са за през едното рамо с халки? И аз много искам да си взема слинг Simple Smile
Иначе на 4D и на мен ми дадоха снимка на лицето, ама то си трябва бая въображение за да различиш нещо  hahaha
а иначе за догодина си мечтая че ще идем и на море и на планина (нали ще съм свободничка) - за мъжо съм харесала раница, която е предвидена за носене на дете ... както казах той не кола не кара-ама за сметка на това е все на колело, та съм планирала да вземем и седалка за дете, а и най-новата чудесия която видях-рикша за деца, която се закача за колелото, ама такива неща ще може да ползваме най-рано след няколко годинки Grinning

# 158
  • сф
Valleriana, решила съм да не взимам само един вид, а да имам и шал и с халки, а защо не и кенгуру, ама ако намеря достатъчно добро според моите разбирания. идеята да имам няколко вида е, че ще мога да преценявам според ситуацията и възрастта на детето кое е най-подходящо. пък дори някой модел да ми е неудобен (съответно неизползваем), не е драма - винаги мога да го дам на някой, който има нужда

# 159
Ние тази година за щастие се "находихме" на море Simple Smile Много се надявам и догодона да успеем да идем, макар и за малко към края на лятото.
За слинг и на мен ми се иска да си взема, но зависи от много неща. Ако се наложи операция ще ми е трудно, а и аз като цяло си имам проблеми с кръста и гърба, не знам как ще ми понесе. Но ще пробвам.
А с тия снимки на лицето на 3-4-15D, не знам, аз не схващам много идеята. Първо, че поне при моето все има разни крака, ръце и пр. пред лицето и второ, че нали после ще си го гледам цял живот, за какво ми е тая снимка Simple Smile Но пък знам, че за някои мами тази емоция е незабравима, така че...  Peace

# 160
аз четох разни статии, и за този-шалът казват че бил най-добър, защото натоварването се разпределяло равномерно и става и за по-големи деца-до 3-4 годишни ако не се лъжа Simple Smile Но пък това не значи, че аз ще се чувствам най-добре с него  newsm78
Само че голямо чудене ми е ... как ще успявам да се омотам с него? Иначе и кенгуру ще ползвам, но мисля да взема от една приятелка Simple Smile

# 161
  • София
Аз съм чувала, че ако се научи бебето в слинг или кенгуро, то после много трудно свиквало в количка!
На мен са ми много яки слинговете, но ще си купя ако ми потрябва след раждането, защото си имам количка вече. Знам че на бебета им е мн добре в слинг, и така могат и бащите по-лесно да ги носят, но ще се преценя на момента!

# 162
  • сф
Аз съм чувала, че ако се научи бебето в слинг или кенгуро, то после много трудно свиквало в количка!
така е, и има защо Wink

# 163
  • София
хаха определено бебовците се кефят повече на слингове!!! Но аз незнам дали ако стане повече от 5кг ще ми е много удобно да го нося така Simple Smile То и на мен ще ми е удобно в слинг сигурно... а и във всички бебешки неща ще ми е супер  Blush  Crazy

# 164
  • на земята
Brayda ,и аз така съм чувала,че не искат после в количките..)))Пък има и друго аз незнам без количка  със слинг или с кенгуру като се излиза,ако решиш да го храниш ,дали ще е удобно,пък и със слинга дали е еудобно на разходка да спи бебето да яде ,иначе трябва набързо да се излиза и айде вкъщи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт