Отговори
# 165
Уви аз нямам позната-майка, която да е ползвала слинг - всички са с колички+кенгуру, като повече употребяват количката, не само за удобство при храненията и разходките, ами и от практична гледна точка - за пазар и други такива неща, слагат всичко в нея и така нямат допълнителна тежест в ръцете си. А и нали с едно бебе си е необходим един контейнер с багажи да се носим с нас ... то не са памперси, шишета, биберони, одеялца и др. такива неща Simple Smile

# 166
Здравейте ! Не мога да Ви изчета днес много сте изписали  Hug
Brayda исках да ти кажа , да не се притесняваш от антибиотика, аз бях на антибиотик само че пих Амоксиклав пак заради бактерии и много се притеснявах и четох дали няма да навреди на бебето, въпреки , че лекарят ми ме увери че няма да навреди. Също слагах глобули Макмирор и то 24 дни  Peace Споделям го ,защото аз бях изключително притеснена и те уверявам , че нямаш причина за тревога (и да не се притесняваш , реших да го споделя , защото за мен беше голяма драма , докато осъзная , че нямам причина за тревога  Hug )

# 167
много пишем, малко работим .... поне при мен е така  Joy

# 168
  • на земята
Valleriana,и аз това имам впредвид,просто незнам как ще стане ,да мъйнеш и другите работи,бебето и отделно,храна,шише и др..)))Аз без количка не се наемам на разходка,а все пак до януари,февруари,март ама доста време има докато поотрасне да стане на 6 месеца и да стои в другия кош,не във коша за новоредени,аз незнам без количка и без този кош ..)))

# 169
  • София
Niq_23 - и аз хем глобулите хем антибиотика, знам че антибиотика няма да навреди, знам и че е по-опасна бактерията, но все пак.... Остават ми още 4 хапчета и свършват чуденията! Дано после се поразшава повече малката поспаланка!

А според мен идеята на слинга е да го изведеш за много малко бебето. Примерно за час. За един час ако е нахранено и преобуто то няма да имаш нужда от много неща. За по-голями и дълги разходки няма да е удобно. Също слинга според мен е удобен и на пазар в някой супермаркет заедно с таткото, той да бута количката, а майката с бебето в слинга да пазарува примерно. А и за кърмене е удобен слинга определено!

# 170
  • Разград
По темата за слинга не мога да коментирам, защото не съм имала. Имахме кенгуро, но толкова ми беше неудобно. Може би, защото беше евтино или не знам, но нито на мен нито на таткото ни беше удобно. Аз количка ще си взема 1 месец след раждането, защото сега просто не ми трябва, а и от каката къщата и остъклението и дворът са пълни и не ми се заема място, а и просто не искам предварително. Обаче, аз хич не си се виждам без количка да изляза Януари-Февруари. Като знам колко неща мъкна с бебе, а и ако купя нещо от някой магазин, то коша си е голяма работа. Този път реших и задължително с кош за новородено, защото така усещам че трябва. На каката беше комбинирана, но тя е края на Май и си и беше супер.

# 171
  • София
За кенгуро чувала съм от много майки че е неудобно... но аз лично видях една мама с бебе и по-голямо момченце. По-голямото за ръка, а бебето на кенгуро и отиваха към педиатъра за бебо! Струва ми се удобно за мамите, които имат и по-голямо бебе - ръцете са свободни, за да се хване и по-голямото детенце!

# 172
Момичета, малко ще се отклоня от темата, но още ви помоля да споделите вашето мнение, че ми е притеснено.  ooooh!
Преди малко си взех резултатите от поредната ПКК, за 1 месец хемоглобинът ми е паднал от 119 на 112, но това не го отразявам. Проблемът е, че всички левкоцити са ми по-завишени от миналия път. Все още не са извън границите, но Неутрофилни Левкоцити са ми били 66.8% предния път, сега са ми 74.5% при граници 44,0-76,0 . Лимфоцитите пък са ми били 26.2% при граници 20-40, сега са 18.9%  #Cussing out И какво за Бога е Хематокрит, било ми е 0.37 при долна граница 0.35, сега е 0.34?

На доки не искам да звъня, защото след седмица имам час за преглед, та ще изчакам дотогава, ама ако може да споделите, ако имате някаква представа за функциите на тези показатели.  Praynig

# 173
  • София
_Cinderella - за да те успокоя всички мои бяха над горната граница. Тогава моята лекарка ми каза - тези граници са за небременни хора! За бременните винаги са по-високи границите и това, че левкоцитите и тромбоцитите и хематокрита ми бяха или под границата или над граница въобще не му обърна внимание, че е нещо притеснително! Важна ти е урината и стерилната урина - там да не се изолират някакви бактерии! А при теб макар и на гордна граница, всичко е в граници - няма от какво да се тревожиш!  Hug

А за хемоглобина ми каза - ако падне под 100 тогава ще му мислим, над 100 ако е - супер Simple Smile

А независимо какво ми каза тя, аз бях притеснена и четох ли четох в нета, особено за това СУЕ, всичко ми е наред, нищо че са по-големи  -  нормално е! А за СУЕ дори прочетох, че не се изследва по принцип при бременни защото е ясно, че ще е високо!

Аз даже вече не искам и да си ги чета сама изследванията, а предпочитам да ги види и да ми каже - ок са или нещо не е ок, така ням ада знам колко над границите са!

# 174
ехааа дребната нещо се развълнува от 5-10 минути - СУПЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕР Simple Smile
абе вярвам, че ще им фанем цаката на бебоците, че едно е кво си мислим ние, ама дали те ще се съобразят с нашите намерения е друг въпрос Simple Smile
_Cinderela за съжаление мила не съм ни най-малко компетентна по въпроса Simple Smile най-много да хвана и да копирам нещо от интернет, ама предполагам че и на теб това ти е основния източник на информация  Hug

# 175
  • Разград
Така, _Cinderella, мила показателите ти са си почти супер. Обаче, ей сега личния ме попита какво ми изписва за хемоглобин лекарката и като чу Тотема отсече - най-добрият продукт на пазара. Това вече доста го чувам. Та ако ви пада много питайте си лекарите директно за него. Просто ви го препоръчвам като човек на когото от 95 за 10 дни - 10 ампули го вдигна до 119. Ако това не е показател не знам. Лекарят ми каза - явно твоята гинеколожка си знае работата, а аз му отговорих ми тя ако не си я знае то аз няма да съм при нея, а и втора бременност ми следи и винаги много адекватно реагира. Само дето малко много ме шашка понякога, но това го преживявам, а и тя го прави заради първия път предполагам.

# 176
И аз знам, че левкоцитите и някои други показатели при бременни са различни и завишени от нормалните. Това ми го обясниха няколко лекари още в началото на бременността като обикалях по изследвания заради едни болки в мишницата. Така че най-вероятно няма проблем, но все пак доки трябва да каже.
И още нещо да попитам, всички ли сте се ориентирали към количка с кош за новородено? Аз все още смятам да си взема такава, която ляга като избера достатъчно дълбока и защитена и да мисля вече какво ще слагам вътре ако има нужда от нещо допълнително. Доводите ми са, че така или иначе бебчо ще е много малък в зимните месеци и надали ще му се съберат много дълги разходки. Освен това смятам да използвам и кошчето за кола активно, тъй като покрай нас няма много подходящи места за разходки. А като цяло за начало ще се разхождаме на терасата май, която за щастие предлага тази възможност Simple Smile Поне докато свикнем с излизането.

# 177
Brayda Hug

СУЕ ми е 26, както миналия път, а стерилната урина ми е чиста.  Peace
За хемоглобина ми каза да смуча след хранене по 1 хапче Малтофер Фол, но през ден. Признавам си, че започнах 10 дни по-късно, и вместо 12, досега съм взела само 6.

maia_a, ще видим какво ще ми каже доки другата сряда, предполагам, че ще ми увеличи Малтофер-а, но и това по 1 хапче през ден е никаква доза, според мен. Хубавото е, че нито ме запича, нито ми става лошо, даже напротив - много добре се освобождавам след прием на желязо.  Flutter

Благодаря ви, момичета.  Hug  bouquet

# 178
  • на земята
_Cinderella ,изследванията ти са добре,Хематокрит е свързано с хемоглобина ,, Девиациите в стойностите на хематокрита обикновено са паралелни на тези на хемоглобина и еритроцитите при състоянията на анемия,, питала съм какво е и знам със сигурност,не се притснявай хапвай повече храни богати на желязо..)))) ниските нива на еретроцити,хемоглобин и хематокрит показват наченки на анемия,която мисля всяка бременна почти има..)))Аз пия хапове за хемоглобина..))) За ампулите ТОТХЕМА,не се възприемат от всички добре,зависи от организма ,много хора са пили и не са повлияли..)))) По принцип с напредването на бременноста хемоглобина пада,пък и който е сс нисък като мен още повече,трябва да се подържа да не пада под 95..))) Суе винаги при бременност е повишено и много бременни не го изследват..)))      И аз без количкаа не се виждам на разходка с бебка,ще я купувам след раждането,определно,утре отивам до ПЛОВДИВ в магазина 9+ и ще питам има ли я в наличност и за колко време я доставят да знам кога да я поръчаме..)))Мисля живот и здраве бебека да си я изкарвам зимата..)))Вие какво мислите за зимните разходки?Майка ми каза,че в снега все сме били навън с количката  Joy

# 179
 maia_a, би ли ми казала по кое време я пиеш тази Тотема и как ти се отразява. Аз изпих 10 ампули за 10 дена, на обед на гладно, половин час преди хранене. Ефектът беше почти нулев. След това ме посъветваха да я пия сутрин на гладно и се почна мъката - 2 пъти изпия, на третия повръщам. Много зле ми се отразява. Сега събота-неделя ще се изследва пак хемоглобина, дано е имало ефект от ле/мъчението ми, че е много неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт