Отговори
# 180
  • София
Manhamanha - аз купих кош за новородено, защото количка с пълно легнало и достатъчно закътано и дълбоко просто не можах да намеря да ми хареса, а и никога няма да е достатъчно закътано. А ако е, то за лятото ще му е прекалено топло на бебето.
Ще ползвам коша за новородено мисля доста. Ако отидем на гости и бебето иска да спи ще го слагам да спи в него. Дори докато се побира в него и на почивка да отидем зимата някъде бебето може да си спи в него без проблем и няма да мъкнем легло и няма да се налага да спи с нас... То реално май месец ще стане на 6 месеца, а до тогава все ще ни се наложи да преспим някъде!

Преди мислих да не купувам кош за новородено и да ползвам столчето за кола, но в крайна сметка аз го купих много изгодно и сега смятам да го ползвам колкото мога повече. А и става за порт бебе моя кош, защото е лек! Също така четох една много голяма статия от ортопед на тема кошовете за новородено... ако я намеря ще я постна - той там се изказваше, че са много нужни!

Столчето за кола също много активно ще го ползваме, тъй като нямаме на кой да оставяме бебето и ще го взимаме с нас почти навсякъде, ако не много студено и ако позволяват ситуациите, ако ли пък не ще оставам с него в къщи и моя приятел ще върши задачките!

# 181
  • Разград
Manhamanha, то ти сама си си дала своите доводи за това каква количка предпочиташ и защо, мила!  Peace
Аз ще си напиша своите. Пресито беше без кош, но за почти лятно бебе, според мен, си е супер. Сега ме притеснява че при 0% каквото и да сложиш количките са доста отворени, но пък ако си намериш хубаво затворена и широка защо пък не.  Hug
Другото, което се сещам е че можеш да си използваш портбебе и така. Например нещо такова - http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8565&cat=174.
Някои колички се продават с такива.
Може пък одеалца или чували такъв тип да си вземеш -http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7907&cat=174.
Това е доста евтинко - http://bebolino.mymall.bg/products/Bertoni--%D0%A3%D0%BD%D0%B8%D … 2d-blue-2011.html.
lily_b, пих я сутрин на гладно. Някои наистина повръщат, но май не само нея, но и повечето препарати за вдигане на желязото. Ох, дано да ти се е вдигнал хемоглобинът. На мен само тези ампули ми влияят, но знае ли човек, при теб може да не се получава.

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 14:31 от maia_a

# 182
  • на земята
И мисля като БРАЙДА,коша за новородено за мен ще е от голяма нужда,мисля че ще го използвам докато не почне да сяда и да се оглежда,и ще му е удобно за спане по всяко време на разходка или пътуване,коша за кола също,незименимо тези неща ще са част от покупките ми..)))На по късен етап ще прибавя летния сет към количката която съм избрала..)))

# 183
  • София
А да спомена, че някои кошове за новородени им се повдига седалката и така бебенце на 4 месеца, което иска да сяда вече може с интерес да си седне и да си гледка без да се слага летния кош, за който ще е още раничко! Simple Smile

# 184
  • Разград
Лаленце, аз мисля да си излизаме на разходки след 30-40-ия ден колкото позволява времето. В къщи не мога да се затворя и това е. Количката, която и аз съм набелязала е с повдигащ механизъм на коша и си е супер. Абе май за 400 лева ще се окаже най-доброто за мен, на пазара, че и с два коша.
За ТОТХЕМА, сигурно е така, аз просто написах че при мен дава уникални резултати, но явно е за моя организъм и не съм повръщала от него. Ама, то аз по принцип и не повръщам де.

# 185
На мен порт-бебе ще ми дадат, не съм го виждала още, но казаха, че е било удобно. Като го видя ще реша дали ще ми върши работа или ще взимам друго или ще карам без. За коша и доводите в негова полза сте много прави и мен същите неща ме притесняват. И затова и все още се чудя. Иначе количката, която съм харесала става идеално за спане в легнало положение. Тези дни се надявам да успея да придобия по-сериозни впечатления за нея. За момента карам основно на филмчета и мнения на хора.
Аз лично смятам да излизам с малкия стига времето да го позволява и да не чакам 40 ден или нящо от сорта, но как ще се развият нещата не мога да знам Simple Smile
Поредните нерешени въпроси за мен Simple Smile

# 186
  • на земята
ООО и аз като вас смятам да излизам и хич да не застоявам в къщи ,ако времето позволява,още преди 40 ден ..)))Нека се калява бебка,обличам си я и на разходкаааааа..)))   maia_a.ох с този хемоглобин се натъпкахме с ампули,хапове ....ужас  ooooh!

# 187
оооо и аз мисля да излизаме зимата Simple Smile

# 188
  • София
Manhamanha - само да ти кажа, че не всеки порт бебе става за всяка количка. За да сложиш бебето в порт бебе, вместо кош за новородено, порта трябва да е здраво захванат за количката, Оригиналните порт бебе към дадена количка има дупки за коланите отдолу и бебето винаги трябва да е закопчано за порт бебето или порта да е закопчан по някакъв начин за количката, за да не изпада бебето от количката. Помисли и за това! Има колички, които се продават без кош за новородено, а с порт бебе, техните портове определено се закачат за количките. Има колички, които се продават с зимни чувалчета много много дебели, които имат дупки за коланите или някак са приспособени да се захванат за количката като се цели безопасността на бебето.
Ако този порт бебе, който ви дадат не става да се захване за количката, мисля че няма да е много безопасно да се вози бебето в него. Особено зимата (за което говорим), когато навън има сняг, кал и неравности и количката малко или много ще се клатушка!

Аз колкото и да гледах за количка с пълно легнало положение, която да ползвам без кош за новородено - ами всяко легнало положение дори и на 180градуса ми изглеждаше не напълно легнало и доста открито. Другото е, че материите на количките са винаги някак хлъзгави и малко бебе вътре без да е закопчано не бих сложила. А и материите не са равни и прави ами все са зашити някак си, така че има неравности. Е тези неравности може да се компенсират със някакво матраче, но все пак не е същото като коша за новородено. А и летните седалки винаги са на по-ниско от коша за новородено и това за мен пак е някакъв минус.

Съжалявам за дългия пост! Аз наистина много много мислих, всякакви варианти ми идваха на ума, питах се за какво ми е само за 5-6 месеца... ами ще видим наистина какво ще стане, но за сега мнението ми е такова!

# 189
Не съм се изказала ясно май. Аз порт бебето ако го ползвам няма да го слагам на количката, това си е съвсем отделно. Не бих си и помислила да приспособявам нещо и да рискувам да падне.
Иначе на количката, която съм харесала легналото положение е на 180 градуса, абсолютно равно, но да, има нужда да се сложи малко дюшече отдолу, няма да е удобно иначе според мен, така или иначе има неравности и колани. Даже моя мъж има идея и за нещо под дюшека... абе сложни са плановете Simple Smile Т.е. на мен идеята ми е за разходка да се ползва коша, който ляга, за излизане свързано с някакво пазаруване и кола да се ползва кошчето за кола, а за спане и евентуално пренасяне само порт бебето, което е много леко. Но пак да кажа, че това засега само си го мисля, на теория. А и има много време до тогава, може и друго да реша, кой знае Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 14:57 от Manhamanha

# 190
  • София
Aaa за порт бебето не съм те разбрала сигурно. Hug

Но и друго нещо има - не е безопасно да се сложи бебето само в летния стол в хоризонтално положение и да не е вързано с колани! Тряба да се върже, защото ги няма тези високи бордове като на коша за новородени. Но коланите мисля няма да пречат на бебето.

Има време да се реши Simple Smile Накрая всеки ще купи каквото сметне за най-добре Simple Smile

a зимата ако е над -5 смятам и аз да излизам по малко Simple Smile Ако няма сняг ще е най-добре, но и на терасата щя е извеждам малката ескимоска Simple Smile

# 191
  • Разград
Manhamanha, а защо не поогледаш количките с порт бебе като тази например -http://www.bebe-best.com/hauck-kolitchka-montana-4s-brown-port-bebe-p-38581.html.
Давам само един пример, а ти можеш да си огледаш.
То така обаче тази количка е по-скъпа от моя избор с почти 200 лев.
Показвам я не за да я натреса на някого или за да кажа колко е велика, при условие че и аз не знам, но за тези пари то просто не е ли по-добре да се вземе с два коша? - http://www.bebe-best.com/baby-design-bebeshka-kolitchka-sprint-p … blue-p-29543.html
Не знам как са тези колички, с този принцип, но могат да се видят също - http://www.bebe-best.com/hauck-bebeshka-kolitchka-manhattan-brow … 2011-p-22709.html.

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 15:08 от maia_a

# 192
maia_a , на Hauck количката доколкото виждам е без кош за кола, а на него вече много държа. Просто около нас места за разходки липсват и ще трябва да се возим с колата. А и честно казано това специално порт бебе изглежда почти като коша на количката, която аз съм харесала, в легнало положение. Да не говорим, че пише, че тежи 14,5кг, което е доста.
Другата пък е с много малки колела, което пак ми е от основните изисквания. И тя няма кошче за кола в комплекта.
Знам, че тези двете са само пример, но повечето, които съм гледала все има по нещо, което не ми харесва. Със сигурност ще има още доста да гледам и да се чудя, постоянно ми изникват нови идеи в главата за това какво трябва да има или няма в една количка, затова и не бързам с покупките.
Но и мая, и брайда, и другите сте прави за това, което ме съветвате, за което благодаря много  Hug

# 193
  • Разград
Manhamanha, така е имаме още доста време. Аз всъщност за кошче за кола си държа на 200%, но просто то ще ни е подарък и ще ми се подари на изписването, а аз не държа да ми пасва на количката - да се монтира, и затова си гледам с два коша. Та така. Ами, това което съм ти показала на мен изобщо не ми харесва, но просто като примери ги дадох, а ти да си гледаш вече и да си харесаш това което е за теб.  Peace

# 194
На мен ми предлагаха кошче за кола за подарък, но аз пък държа на 200% да става на количката, така че няма да ми свърши работа. Абе сложна работа ви казвам са това мамините изисквания  Joy

Общи условия

Активация на акаунт