Дюни Роял Резорт

• 113 988
  • 1 178
  •   1
Отговори
# 1 110
Няма, защото плажът е за всички и не е собственост на комплекса. Има човек, който събира такси за ползването на чадърите. Те са платени за външни лица. От там нататък, комплексът трябва да си следи, дали външни лица ползват съоръженията им или ресторантите, но те явно не го правят качествено.
Да, разбирам, че плажът е за всички, но не би следвало да може въобще да се заплати и ползва чадър и шезлонг от външен човек, това поне може да се въведе и да се следи качествено. Плаж е едно, а съоръженията, удобствата и прочее екстри са си на комплекса, концесионер си е самото Дюни АД, така че много съжалявам, но цената на почивката там не предполагат да ми ходят по главата и външни хора, които са на палатки или на квартири за по 20 лева на вечер, та да прилича на градския плаж в Равда /нищо лично към Равда, просто дадох пример за евтин курорт/. И като се установи, че някой без гривна е на шезлонг, да се помоли любезно да напусне. Щом такъв контрол има в други комплекси, вкл. в Турция, явно и тук е възможно. Щото другото освен предпоставки за корупция сред персонала и влияе на качеството на услугата, която получаваме.

# 1 111
Няма, защото плажът е за всички и не е собственост на комплекса. Има човек, който събира такси за ползването на чадърите. Те са платени за външни лица. От там нататък, комплексът трябва да си следи, дали външни лица ползват съоръженията им или ресторантите, но те явно не го правят качествено.
Да, разбирам, че плажът е за всички, но не би следвало да може въобще да се заплати и ползва чадър и шезлонг от външен човек, това поне може да се въведе и да се следи качествено. Плаж е едно, а съоръженията, удобствата и прочее екстри са си на комплекса, концесионер си е самото Дюни АД, така че много съжалявам, но цената на почивката там не предполагат да ми ходят по главата и външни хора, които са на палатки или на квартири за по 20 лева на вечер, та да прилича на градския плаж в Равда /нищо лично към Равда, просто дадох пример за евтин курорт/. И като се установи, че някой без гривна е на шезлонг, да се помоли любезно да напусне. Щом такъв контрол има в други комплекси, вкл. в Турция, явно и тук е възможно. Щото другото освен предпоставки за корупция сред персонала и влияе на качеството на услугата, която получаваме.
Peace

# 1 112
Мисля, че не може да забранят да се ползат чадъри и шезлонг срещу заплащане. Но - например Гранд хотел Варна са сложили такава цена за външни посетители, която никой не си и помисля да плати - чадъра беше 35лв, за шезлонг да не говоря.
Милитана, понеже съм те чела, че харесваш Албена, би ли сравнила къде ти хареса повече?

# 1 113
И аз бих искала да чуя сравнението, на Албена не съм ходила от 100г. ММ предпочета южното черномерие

# 1 114
Мисля, че не може да забранят да се ползат чадъри и шезлонг срещу заплащане. Но - например Гранд хотел Варна са сложили такава цена за външни посетители, която никой не си и помисля да плати - чадъра беше 35лв, за шезлонг да не говоря.
Милитана, понеже съм те чела, че харесваш Албена, би ли сравнила къде ти хареса повече?
В Албена попаднах на много добри стаи - новото крило на Амелия. Наистина са супер като обзавеждане и пространство - много добра концепция за съвременна хотелска стая в морски курорт. Доста по-добре от Дюни и Белвил. Всичко друго в Дюни ми харесва една идея повече - зеленината, простора, спокойствието, това, че ползваш на практика цял комплекс, а не само услугите в хотела, в който си настанен. От гледна точка на сигурността в Дюни е по-добре, има контрол на достъп /поне би трябвало/. Албена е разграден двор и в периода, в който почивахме ние обраха семейсвото на една съфорумка докато спят в хотел Боряна - тя писа тук във форума и доста се стреснах - влезли са през балкона чак на третия етаж.....За колата си също бяхме по-спокойни и паркирането е добре уредено в Дюни, за разлика от това в Албена. На плажа в Албена ако не си гост на хотела НЕ може да ползваш чадър и шезлонг, има платена зона и отиваш там или си забиваш чадърчето на свободната зона. Пътят от София е по-бърз и удобен до Дюни, отколкото до Албена. Плажът в Албена е по-добър като природна даденост, в Дюни ми е малко едър пясъка и изровен брега, на места става бързо дълбоко. В общи линии това са местата, където бих повторила морска почивка, навсякъде другаде не бих отишла в БГ.
П.П. - Пропуснах - в Дюни НЯМА сергии и цигании по алеите за разлика от Албена - много голям плюс за мен.

# 1 115
Пясъкът на Дюни едър? Явно наистина с всяка година на Дюни съм си променила критериите. Значи Дюни е по-ок да не настоявам да ходим в Албена?

# 1 116
Пясъкът на Дюни едър? Явно наистина с всяка година на Дюни съм си променила критериите. Значи Дюни е по-ок да не настоявам да ходим в Албена?
Ани, ако беше видяла пясъка на плажа в ММЦ - Приморско, който е като фин бял прах този на Дюни съвсем нямаше да ти хареса - но това е природа, не можем да влияем, може само да харесваме или не.  За мен Дюни е по-ок от Албена, да. Само да си повишат контрола на външните хора, защото ако продължава така, ще се пренасели от авантаджии сериозно. Как на други плажове и курорти достъпът се контролира, а тук не можели  newsm78

# 1 117

Плажът е държавна собственост. Концесионер може да е Дюни АД, но по закон ВСИЧКИ концесионери са задължени да осигурят безпрепятствен достъп на всички желаещи да плажуват и достатъчно голяма свободна зона. Единствената привилегия на почиващите в Дюни е че ползват съоръженията на плажа безплатно. Външните лица просто заплащат за съоръженията - чадъри и шезлонги. За спазването на което е отговорен концесионера. Но свободната зона на плажа е безплатна и може да се ползва от всички. Такива са правилата в тази държава за всички и това, че някой е платил 300 лева за стая не го прави по привилегирован от този платил 20 лв.
И изобщо не може да се сравнява с Турция, защото там управлението на плажната ивица е организирана по друг начин и е възможно да има частни плажове към хотелите.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 13:12 от Анонимен

# 1 118
Ами доколкото зная и в Албена има концесионер на плажа, но пробвай да ползваш чадър на плажа на Фламинго Гранд, а да не си от този хотел, да видим дали ще може. Свободна зона е едно - в Дюни има километри до Св. Тома, чадъри и шезлонги обаче са изчислени спрямо леглата в комплекса и не може да ти се изсипят 500 човека от десет рейса и да искат да ползват съоръженията на Дюни, пък почиващите да стърчат прави Simple Smile Както аз не си помислих да вляза и да ползам ресторанта или басейна на петзвездния Марина Роял, тъй като не съм си платила за това, така че цената има много общо с очакванията на някой за услугата, която получава и няма нищо прекалено в това. Впрочем никъде на плажа не видях обявена цена за чадър и шезлонг и пред очите ми се ползваха тези неща безплатно от външни хора. Продължавам да твърдя, че не е редно.

# 1 119
Слагат солени такси за приходящите,увеличават контрола и проблемът е решен. Почти пристигнах ме в Дюни.

# 1 120
Ами доколкото зная и в Албена има концесионер на плажа, но пробвай да ползваш чадър на плажа на Фламинго Гранд, а да не си от този хотел, да видим дали ще може. Свободна зона е едно - в Дюни има километри до Св. Тома, чадъри и шезлонги обаче са изчислени спрямо леглата в комплекса и не може да ти се изсипят 500 човека от десет рейса и да искат да ползват съоръженията на Дюни, пък почиващите да стърчат прави Simple Smile Както аз не си помислих да вляза и да ползам ресторанта или басейна на петзвездния Марина Роял, тъй като не съм си платила за това, така че цената има много общо с очакванията на някой за услугата, която получава и няма нищо прекалено в това. Впрочем никъде на плажа не видях обявена цена за чадър и шезлонг и пред очите ми се ползваха тези неща безплатно от външни хора. Продължавам да твърдя, че не е редно.

Свободна зона на плажа на който концесионер е Дюни АД, а не дивия плаж до Свети Тома. Дивия плаж не е част от концесионния договор по който Дюни са длъжни да осигурят свободна зона. И такава зона има, или поне по мое време имаше.

Мисля прекрасно ме разбираш, но не ти изнася. Ресторанта на Марина Роял е едно, а държавния плаж е друго. Не бъркай понятията. И плажа пред Фламинго може да се използва безпрепятствено. Никой не може да ми забрани да опъна хавлия на него. Дали ще ми продадат чадър не е чак такъв проблем.
Това, че си платила баснословна цифра за нещо с лъжливи очаквания не е оправдание да претендираш да се нарушават законите. Всеки може да влезе на плажа на Дюни. Проблема на плажа на Дюни не са външните лица, а липсата на всякакъв ред. Запазват се с дни съоръжения с веещи се мръсни фанелки и надуваеми играчки и никой не взима мерки. В Турция такива атрибути периодично се събират от персонала на хотела и ако искаш ходи си ги търси при тях.
Нека и Галактик да ви обясни по подробно. Мисля, че тя дори е по добре запозната с казуса за концесионирането на плажове и свободното им ползване. .

Ани нямат право да слагат такси. Свободната зона е безплатна, а те са длъжни да имат определен % от плажа като свободна зона. Платени са само чадърите и шезлонгите, а не достъпа до пясъка.  Peace

В никой комплекс на нашето море няма такса. И който се е опитал после го показват в новините.  Mr. Green Stop

# 1 121
Ние миналата година бяхме в Ралица супертериор аква парк. Хубаво беше, за България е доста сносно, но Дюни е поне една класа над този в Албена. Хубавото там беше, че ползваш аквапарк. Далечният плаж е неудобство по мое виждане, съобразяваш се с шатъли, часове, тц, не е за мен. А и пътуването до Созопол ми е много по-комфортно от това до Албена. Не беше зле, но аз не бих повторила повече.

# 1 122
В Бг. Винаги има вратички в законите, предполагам в този закон също, т.е. Дюни при желание могат да решат проблема. Проблемът с контрола е голям, да, визирам доста неща.

# 1 123
В Бг. Винаги има вратички в законите, предполагам в този закон също, т.е. Дюни при желание могат да решат проблема. Проблемът с контрола е голям, да, визирам доста неща.

Аз тогава ще съм първата, която ще сигнализира на новините и Господари на ефира.  Mr. Green Или има закони и се спазват от всички или си оставаме скапана държава. Ама от привилегии по втория начин.

# 1 124

Аз тогава ще съм първата, която ще сигнализира на новините и Господари на ефира.  Mr. Green Или има закони и се спазват от всички или си оставаме скапана държава. Ама от привилегии по втория начин.
Блис, запозната съм с Конституцията, разбрах те прекрасно, но не съм съгласна, че трябва да ми стъпват по главата на плажа на комплекса с ЧАДЪРИ и ШЕЗЛОНГИ на комплекса. Свободната зона е часто от всяка концесия, която е без такива Ч и Ш. Тя е просто място, където да си опънеш хавлийката и чадърчето, купено на сергията от теб самия. В този смисъл не се различава от понятието, което влагаш в "пуст плаж" с изключение може би на наличието на спасител.Работя това, така че съм запозната и какво ми изнася или не няма голямо значение. Важно е човек да знае на какво има право, а тук цената която се плаша за почивка включва /или би трябвало/ и достатъчен комфорт на плажа, иначе той си е обикновен пренаселен нашенски такъв  Wink Преди години имаше репортаж за Дюни в такъв аспект - журналист си опъна хавлията /забележете - без да ползва чадър и шезлонг/ и дойде охраната да му каже да напусне. Или да си плати 100 лв дневна такса за ползване на комплекса. Тогава се коментираше, че плажът е само за гости на Дюни.  И да - аман от привилегии по втория начин и тарикатлъци на гърба на другите. Възмущението ми се отнася само до зоната със съоръжения на концесионера, там, където е свободната територия всеки може да прави каквото си иска - включително едни хора си печаха миди  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт