МАРТенче в коремчето расте, за някой е едно, за друг е две

• 27 240
  • 701
  •   1
Отговори
# 135
# 136
Аделина, за съжаление чак сега виждам, че ме питаш да разкажа за 4-Д-то. Мисля, че така му викат на първата фетална морфология, на която всъщност минах аз. 4-д така и не ми пусна, но то в толкова ранна седмица е малко излишно. Иначе прегледа се състои в по-обстойна ехография на всички органи, които могат да бъдат огледани. Доктора сам си говореше и показваше - ето това му е мозъка, има две полукълба, ето това му е сърцето, има две камери, сочи на ляво, бял дроб, трахея, пъпна връв, плацента и т.н. Каза ми, че матката ми била сърцевидна (аха двурога) и това предполага по-ранно раждане (първото родих 2 седмици по-рано). За пола, знам, че е много рано и тайно се надявам тестисите, които е видял, да са срамни устни  Blush Но все пак се знае, че Марков е виртуоз в професията си и за това съм склонна да му вярвам. Свиквам с мисълта, че ще съм мъжка майка  Flutter
Гледам, за бебеправенето си говорите  Heart EyesЗа съжаление при нас нещата се проточиха с първото дете. Отне ни три години, като след като си разбрах диагнозата, ме съветваха да се насоча към ин-витро  Rolling Eyes За щастие се случи чудото съвсем спонтанно, точно когато казах майната на всичко и решихме да отидем малко в чужбина. Последният ми цикъл тогава ми дойде в самолета при напускане на БГ  Blush Понеже малко трудно стана 1-вото, а и докторите си казват, че ще ми е трудничко да задържа бебе, си бях настроена, че въобще няма да се пазим след първото. Пък каквото, такова. И ето, съвсем спонтанно се случи отново. Последният ми цикъл е на 1-вият рожден ден на сина ни  Blush
Малко дълго стана, извинете, ако съм ви отегчила  Flutter

# 137
dennis, много ти благодаря за информацията! Много ми е удобно! Ще звънна да се запиша. Аз живея в "Стрелбище", т.е. може и пеша да ходя.
И аз съм в "Стрелбище",значи можем да си правим компания Simple Smile

# 138
Здравейте, бих искала и аз да се запиша, но засега без термин.  Simple Smile На 13.09 трябва да ходя на преглед, за да ми направят нужните изследвания и дано всичко да е наред. Иначе съм от Казанлък. Hug

# 139
Добре дошла симпатяга. Всичко ще е наред, не се безпокой.

# 140
  • Варна
Галето, да знам за допълнителното заплащане. Има 2 варианта - 200 лв и 300 лв. Малко ме дразнеше това доплащане първоначално, т.к. доста лекари, които водят ЖК преглеждат всеки път на ехограф и не се плаща допълнително, но както и да е  Crazy Само да сме живи и здрави, парите не са кой знае колко  Flutter

# 141
оп, ето ме и мен, да не говорим за аромати, че......като куче вълча порода съм Grinning, ясно ми стана, че всички ще се мажем с едно мазило, само дано да има ефект, че аз съм се нацепила още от пубертета( ехеееееееееееееее, колко отдавна беше това, споко не съм Лили Иванова, а Нади  Grinning Grinning Grinning) На Сама искам да кажа, че не е сама, защото ако продължава да си мисли, че е сама, ще я напляскам, ама така, хубавата, мъжете няма да ги коментирам, само ще кажа, че заради екссъпруга ми ме водиха стерилна, докато не се разделихме и не заживях с др човек, който ми доказа, че не съм такава. За жалост имам две неуспешни бремености, не се задържаше, даже доки се шегуваше, че цимента бил слаб Laughing, относно това дали лесно се е случило....ами не, аз съм с обърната назад матка, това не е дефект, и са ме предупредили още като момиче, че няма да е много лесно и е вярно, но с търпение всичко се постига. Даже сега се сетих, че малко преди да разбера, че съм бременна, споделих на мама, че нещо секса ни куца с таткото, а то кво се оказа Grinning Така, то стана цял роман, за овтографи се наредете на опашката, моля Hug

# 142
  • USA, Steak State
sama Силно те прегръщам и ще сме до теб през цялото време!  Hug

# 143
Нади, и аз съм с обърната матка,и на мен така ми бяха казали,но ето че доказах обратното  Wink

# 144
аз пък за обърнатата матка съм чувала, че бебета се правят най-лесно в кучешката поза  Crazy Т.е на обратно на нормалната  Mr. Green

# 145
аз пък за обърнатата матка съм чувала, че бебета се правят най-лесно в кучешката поза  Crazy Т.е на обратно на нормалната  Mr. Green
[/quote
брееееееееееееееееей, може и така да сме го направили Grinning Grinning Grinning Момичета, много ми е весело, а вие сте едни такива сериозни Rolling Eyes

# 146
  • Варна
Галето, да знам за допълнителното заплащане. Има 2 варианта - 200 лв и 300 лв. Малко ме дразнеше това доплащане първоначално, т.к. доста лекари, които водят ЖК преглеждат всеки път на ехограф и не се плаща допълнително, но както и да е  Crazy Само да сме живи и здрави, парите не са кой знае колко  Flutter

така е права си да сме живи и здрави, 200-300лв ще ги прежалим. Аз до сега колко по толкова съм дала не ги смятам въобще...Тя и на мен ми каза че има вариант 300лв но нямало смисъл щом доц.Ковачев щял да ме следи отделно, но щяла да ми обясни кое какво включва като се видим.
Да не ти казвам че в МДом ми казаха 650лв за ЖК по касата, ако не е по касата колко ли ще да е ??Simple Smile) и пак бих ги дала ако съм сигурна че там е доктора който търся, така че пак е въпрос на избор на лекар явно. Но в Майчин дом ходих няколко пъти вече, така и на попаднах на моя доктор, любезни но нещо не можаха да ме спечелят като че ли.

# 147
Привет и от мен!

Чета ви още от първата тема и събирах смелост да се разпиша...  и ето ме тук. Blush
Преминах през ужасни две-три седмици, в които повръщах нон-стоп. Тъкмо когато си мислех, че този период е отминал, гаденето пак се появи. Апетит - почти никакъв. Странното е, че вече не понасям нищо сладко, шоколадово, а преди си обичах. Сега ако хапна...
Чета, че много от вас страдат от безсъние, а при мен проблемът е друг - сънливост! И рано да си легна вечер, сутрин едвам ставам от леглото...
Още не съм се регистрирала, но до 10-ти септември трябва да го направя, защото след тази дата ми предстои скрининг.
Някоя от вас има ли впечатления от д-р Катя Венкова (гр. София) - обмислям при нея да се запиша?

# 148
Направо ме шашкате с тези суми за следене на бременност, или с определения брой ехографи от здравната каса....Някои доктори просто си се правят на тарикати  #Cussing out Тук в старозагорска област такова чудо не съм срещала, дори яко се коккурират в цените и ще се извият при кой да си... Спомням си миналата година когато лежах в държавната болница в Казанлък при изписването Гаргов ми каза, че е задължително някой от работещите в болницата лекари да ми води бременността????Защоо???Как така ще е задължително????

# 149
  • София
А на мен пък ми се виждам даже малки сумите 200-300 лв. Тук толкова беше преди 3-4 г. Сега  следене на бременност е в порядъка 550-600 лв. Миналия пък бях с абонамент, но сега ще пробвам и без, май пак ще е същото, но поне няма да ги дам накуп.

Сама
, няма да ти човъркам в раната, ти само се включвай редовно тук да си клюкаме бременни глупости. Той Господ си знае работата за другото  Wink Hug

Общи условия

Активация на акаунт