МАРТенче в коремчето расте, за някой е едно, за друг е две

• 27 239
  • 701
  •   1
Отговори
# 600
 Mr. Green имате още малко време да изпробвате всички бабини методи,за познаване на пола,преди да се е изказал категорично ехографа  Laughing Оставила съм всички край мен да се упражняват на воля и страшно се забавлявам  Mr. Green Гаденето,повръщането,както й на кой как му стои корема нямат нищо общо с пола,нито с това,че на бебето му растяла коса и прочие.Има си съвсем нормална причина и това са големите разлики в хормоналните нива,както и телосложението на майката,нейната костна система и коремна мускулатура.Всички останали приказки за не работене,не боядисване на коса и т.н си имат своето обяснение предвид онези времена,в който са живели нашите баби и прабаби и са давали възможност на бременната и родилката да не участват в тежкият работен процес и са им отпускали някоя друга глътка въздух и отдих или са намирали оправдание за това,че новороденото не е момче...защото видиш ли,тя си била отрязала косата докато била бременна Wink Други времена,други нрави  Mr. Green
Падането на хемоглобина,не е добре.Таблетките и ампулите са много гадни и най-добре е да се подобрява с хапване,колкото и трудно да е на този етап.Цвеклото,рибата,месо,яйца,бобовите култури,елда(гречка),грис,хляб.Аронията има страхотни свойства,доста е стипчива наистина.Имаме у нас едни огромен буркан,с присвити очи опитвам Wink
За да се усвоява по-добре от храната желязото е добре след ядене на храни богати на желязо да пиете  по чаша естествено газирана мин.вода Михалково,защото тя спомага по-пълното усвояване на желязото от организма.(това съм го учила и съм го изпробвала лично)

# 601
Момичета,аз миналата бременност имах проблем с желязото.Ходих на Хематолог и той ми изписа лекарства,от които хемоглобина ми не помръдна,а ги пих 2 месеца.Накрая АГ ми изписа Феро фолгамма-таблетки със страхотен шоколадов мирис.Пих ги 2 седмици и хемоглобина ми се вдигна до обичайните стойности и такъв си и остана и след раждането.
Аз пък сега имам проблем с ниското ми кръвно налягане,в следствие от повръщането и обезводняването допреди няколко седмици,и от това,че не можех да приемам нищо сладко и от обездвижването....

# 602
  • София
Ами аз си говорих с лекаря за хемоглобина, първо границите за бремемнни били по-ниски и второ каза че  е нормално да спадне. И трето абсолютно ми забрани засега желязо на таблетки, каза ми след 2 седмици. През това време да променя храненето. Взела съм сок от цвекло, ядки, разни зелении, само с месото няма да се спогодим засега  Rolling Eyes

# 603
Здравейте , гледам за хемоглобин и желязо си говорите. Моят хемоглобин е 112 , но по тукашните норми съм под долната граница , която е 117 . Явно във всички страни е различно.

Иначе сутрин закусвам кисело мляко с овесени трици и овесени ядки , Вчера четох , че овесените ядки били богати на желязо.

Вчера много ми се прияде спаначена салата с запечено козе сиренце и орехи  Heart Eyes Та днес си купих пресен спанак и си направих една огромна салата с него , поради липса на козе си запекох бяло саламурено сиренце на тефлоновия тиган и си нарязах един домат , много е вкусно и препоръчвам на всички да пробват  Peace

А червеното цвекло ми е толкова любимо ... ехххх , жалко че тук не продават  Sad

Много го обичам на сок , смесвам го с моркови и ябълки , така придобива много добър вкус , може и магданоз да се сложи , става витаминена бомба.

Също много обичам салата с настъргано цвекло , моркови и една кисела настъргана ябълка. Всичко това се полива с малко зехтин и балсамико и става мммммммм newsm22

Еххх , кога ще си дойда в Бг  Crazy

# 604
The_Sunrise щом обичаш спанак, опитай малко задушен спанак, залят с малко кисело мляко отгоре и едно пържено яйце над млякото  Peace вярно, че пърженото сега не се препоръчва много, но е само едно яйце и става божествено  Peace сега се чудя това ли да направя, или да дояждам спагети  newsm78

# 605
  • USA, Steak State
Или спанак с ориз и кис. мляко с чесън. Simple Smile
Така го правя и се опустошава за часове.

# 606
  • Пазарджик
The_Sunrise и на мен ми е любима салатата с цвекло, моркови и ябълка, поръсени с малко лимон и зехтин и счукани орехи. Супер.

Иначе за желязо-съдържащите храни като овесените ядки, не е добре да се приемат с такива, богати на калций (като млякото), защото калцият се усвоява с предимство от организма и желязото може да не се усвои добре (или изобщо). Поради това е добре овесените ядки да се хапват с пресни сокове, особено съдържащи витамин С, който подпомага усвояването му.

За килограмите - качването им има своя смисъл. Разбира се, не е хубаво да са прекалено много, но не е добре и да са малко. Защо запасът, който натрупва организмът по време на бременността, след това го използва при кърменето. За производството на кърма са необходими около 500 ккал. всеки ден, само за кърменето. И ако майката продължи да си се храни нормално, балансирано и здравословно, обикновено доста бързо връща теглото си преди забременяването, а дори и ако е имала излишни килограми, може и тях да свали.

На сайта на Ла Лече Лига има секция Онлайн училище за кърмене и там има запис на уебинар, първата част на който е посветен на храненето на кърмачката, а това до голяма степен важи и за бременната. Тъй че ако ви е интересно, може да го гледате от този линк.

# 607
Здравейте и от мен ,поизгубих се малко ама с това гадене направо беше ужас.Вече нещата са нормализираха и съм на линия.На 3.09 бях на преглед бебчо през цялото време се въртя явно акробатче още от малко.Изследванията  си ги направих при нас 135 ми е хемоглобина,което е супер засега.За кг. аз няма да се включвам ,че имам доста над нормата  и тепърва ще се качва. Rolling Eyes
За пола според разните таблици ми се пада момченце,но каквото и да е само да е здравичко.
Лека вечер момичета.  bouquet

http://content.thebump.com/sitelets/chinese-gender-chart/#
един калкулатор за пола и от мен Mr. Green

Последна редакция: пт, 07 сеп 2012, 21:02 от Vania_84

# 608
Ехее май много момченца ще имаме март  Grinning

# 609
Даа май така се очертава, преди няколко дни надникнах в темата на февруарчетата, които повечето вечед знаят цвета на гащите, та там имаше 8 момиченца и 36 момченца..нещо от сорта.. Shocked та и при нас може да е така..Само да са живички и здравички, за да ни ядосват пък каквито ще да са  Praynig

# 610
Здравейте, момичета! Записвам се и аз в темата, след няколко неуспешни опита да пиша, все не ми се качваха постовете... Това ми е втора бременност, имам мъж на 2,9г и опит с бременеенето Simple Smile Терминът ми е около 15-20 Март, нямам точна дата още, защото моят цикъл е постоянна изненада. Дали ще е рибка или овенче, само да е живо и здраво.

Иначе аз ще пропусна БХС-то заради резултатите, ще направим ФМ по-нататък. Лекарката ми обясни, че изследванията не са много заменими, но не ми се търси под вола теле. Иначе гледам да се храня по-здравословно, с повече пресни плодове и зеленчуци и по-малко химия.

Гледам по-рано си говорихте за пътуванията и летене със самолет - аз го препоръчвам, с предното си коремче летях почти всяка седмица поне до 7 месец м/у Варна и София, правила съм и няколко пътувания извън БГ и имам страхотни спомени, а и си купих готини дрешки за бременни Simple Smile После с дете много по-трудно се пътува, така че възползвайте се сега Simple Smile

# 611
Здравейте на всички и аз бих искала да се включа към вас Simple Smile Терминът ми е на 8ми март. Първа бременност.  Малко ме е страх , но то е нормално. Нямах големи оплаквания през първите 3 месеца. Доста бях мързелива и отпусната ,нищо не ми се правеше, сега съм малко по - добре Simple Smile Аз живея в Холандия и при последния преглед определиха , но не 100% , а 80% че бебо ще е момче(то си беше и рано 12 г.с.). Таткото е най - щастливия Simple Smile) А правих и това с пръстена ,показва момиче... ще видим ,най-важното е да е живо и здраво Simple Smile Вие мислите ли вече за имена? На мен ми е много трудно, защото таткото си е Холандец и повечето бг имена са му доста странни.

# 612
  • USA, Steak State
Както се очертава и аз май нося мъжко.  Mr. Green

Част от изследването за Даун го направихме, нещата изглеждат наред, но чакам и кръвните резултати.

Видяха опасност от кървене и трябва да внимавам следващите седмица- две.

# 613
Добро утро от мен с чаша кафе Simple Smile
Гледам пак доста сте изписали Stuck Out Tongue.Аз още не знам пола на бебето  на 11 съм на преглед да видим как е бебо и аз.След кафеникавото зацапване ми остана жълтеникаво.Така бях и с предната бременност ще ми правят микробиология и цитонамазка.Само всичко да е наред с малкото човече.Вчера си правих това с пръстена.Много интересно все се въртеше като го държа аз а мъжа като го държеше се клатеше на страни  Laughing .Може и той да го е поклащал защото му беше много смешно.
На мен желязото също ми е по ниско 117.Сега пия витамини само прегнакер с плюс с омега три.Октомври месец ще ходя на хематолог да пуснем кръвна картина и да видим как е положението.И аз обичам салата с цвекло само ,че с моркови.Мога да ям в промишлени количества.Месо много трудно хапвам.Иначе овесените ядки за закуска си ги комбинирам с мляко  Embarassed и след това хапвам някакъв плод.За кг и аз съм понапълняла.Започнах от 56 а сега съм 60.Вече за три седмици най вероятно съм над 60 кг.Първите два месеца наддадох 1 кг.Като започанх хормоните цели три кг за един месец успях да кача  Laughing.Нека да сме живи и здрави обаче кг не ги мисля толкова много.
Хубава събота ви пожелавам.

# 614
  • Варна
Добро утро!

Аз все рано-рано пиша, но докато Теди все още спи, че после ми е трудно да се включа.

mariyapaunova, няма ли имена, на които само произношението да им е различно в двата езика, напр. Петър и Питър? ТО е още раничко, но повечето сигурно си мислим и за имена. Женското име май съм го избрала, при мъжките ми е малко трудно, но ще е нещо традиционно българско предполагам. Изобщо не харесвам чуждите имена, когато детенцето е изцяло българче.
Теди е кръстен на свекър ми, малко ме понатиснаха, но сега не съжалявам - харесва ми. Има си хубаво галено има, имен ден ... означава и Божи дар. Моите родители сега се надяват да е с тяхната буквичка "В", но аз нещо не съм очарована от имената.

Хайде, събудихме се. Хубав съботен ден, момичета.

Общи условия

Активация на акаунт