МАРТенче в коремчето расте, за някой е едно, за друг е две

• 27 239
  • 701
  •   1
Отговори
# 480
След колко дни ви излезнаха резултатите от БХС, извън София?

# 481
Здравейте, искам и аз да се присъединя към сплотената ви групичка  Simple Smile От самото начало ви чета, но ми се струваше рано да се записвам. Едва сега се престраших, като минах на ФМ и БХС - резултатите са добри и бебчо се развива. Аз съм от София, първа бременност, термин 15.03.2012г. Днес ще ходя до личната лекарка за направление за ЖК по здравна каса, въпреки че освен за болнични и за кръвните изследвания не виждам за какво ще ми потрябва.

Да попитам мамите от София: къде ще си следите бременността? Аз се чудя за раждане между Вита и Токуда, но така и не съм се спряла на една от двете.....

Пожелавам ви слънчев и усмихнат ден на всички  Hug

Аз съм се насочила към Токуда да раждам.
Казаха ми, че там правят някакво изследване на бебето където другаде не се правело.   Simple Smile

# 482
Момичета,

Утре ще пръскат на работа срещу буби!!! Аз ще си взема почивен ден, но правилата в офиса е да стой затворен, тоест от 6ти до 10ти няма да се проветрява и някой знае ли дали и колко е вредно това за бебето (въпреки, че казват, че е безопасно за служителите)?

# 483
Момичета,

Утре ще пръскат на работа срещу буби!!! Аз ще си взема почивен ден, но правилата в офиса е да стой затворен, тоест от 6ти до 10ти няма да се проветрява и някой знае ли дали и колко е вредно това за бебето (въпреки, че казват, че е безопасно за служителите)?
Нямам си и на идея.След като казват обаче че е безопасно значи наистина е така.Според мен трябва да си спокойна не смятам ,че ще навреди.

# 484
  • Варна
Здравейте! Аз днес бях на 1та ФМ. Всичко ни е идеално, вървим малко по-големи от седмицата си, но вече си имаме образувани органи, ръчички, крачета, огледахме ги, установихме дата на зачеването, аз си знаех коя е Simple Smile, имам снимки, клипче, изобщо първата фотосесия е факт. Никакви рискови фактори. Следващият път ще узнаем пола- на 18.09. Аз се чудих дали ще мога да пътувам със самолет за Нова Година до Белгия, тогава ще съм 29-30 г.с. Докторът каза, че няма проблем, ако аз се чувствам добре. Някой ако има опит, моля да сподели, защото трябва да резервирам билетите.
Мъжът ми ище гледа като ударен от гръм Grinning
Целувки на всички Hug.

# 485
Момичета от два дни имам лека хрема, сега започва да ме наболява гърлото не знам какво ще правя, ако се задълбочи. Миналата седмица бях с температура и затова получих кървене аз вече писах за това. Някой, ако може да даде съвет. Благодаря предварително.
А днес как си, може и да си писала и да не съм прочела.
Аз писах по-напред. Осцилококцинум, 3 пъти на ден, първия път се взимат 2. Купихме и смучещо за гърло хомеопатично без предписание от лекар. Сок от лук в носа вместо капките - гадно е, но върши работа и все пак се търпи. Чайче. Това правих аз.
Искам да се подсиля с нещо именно заради това гадно настиване скоро, не искам да се повтаря, ужасно е да си болен без лекарства.
От главоболие не страдам, глава ме боли само след много рев по 2 пъти годишно, като Миме-то. Но сега от 1-2 седмици имам, много нетипично за мен състояние. Кръвното ми е ниско.
Току що си взех билети за края на октомври, надали ще пътуваме следващите 1-2 години с двете деца, аз не бих се навила, затова ще използвам сега. Дано да съм добре, наистина.
За раждането - аз да раждам без таткото няма да отида, за това сме говорили още доста преди да забременея, да си прави сметката. За мен беше условие - ако искаш дете, ще идваш. Друг е въпроса, че не сме сигурни, че в болницата, в която ще раждам, допускат присъствие на бащата. Като цяло не допускат, само в по-редки случаи, та ще видим дали ще стане точно така както го планирах.

# 486
lokitoki за пътувания със самолет знам, че е позволено до 6-тия месец, след това не, аз също ще пътувам началото и края на октомври  Peace

# 487
здравейте, сладуранки,и аз днес се видях с бебко,много ми е сладичък, чак очите ми се насълзиха, скача и се въртя като шугав, всичко си му е наред, източиха ми кръвта за изследвания, ако има нещо притеснително, ще ми звъннат, занесох си и кръв за БХС, но в края на др седмица ще се разбере в коя група попадам . Щастливи дни от мен !

# 488
Здравейте, искам и аз да се присъединя към сплотената ви групичка  Simple Smile От самото начало ви чета, но ми се струваше рано да се записвам. Едва сега се престраших, като минах на ФМ и БХС - резултатите са добри и бебчо се развива. Аз съм от София, първа бременност, термин 15.03.2012г. Днес ще ходя до личната лекарка за направление за ЖК по здравна каса, въпреки че освен за болнични и за кръвните изследвания не виждам за какво ще ми потрябва.

Да попитам мамите от София: къде ще си следите бременността? Аз се чудя за раждане между Вита и Токуда, но така и не съм се спряла на една от двете.....

Пожелавам ви слънчев и усмихнат ден на всички  Hug

Привет и добре дошла тук!  Simple Smile
Моля за малко разяснение, че не ми е особено ясно - може ли да се направи ФМ и ранен БХС, ако все още не си се регистрирала и не си определила кой ще ти води ЖК? Не дава ли гинекологът тези назначения? Питам, защото на мен ми казаха да ги правя след 10.09, но успях да си запиша час при гинеколожката, която искам да ми следи бременността, едва на 19-ти, а това значи чакане още една седмица... Аз съм се ориентирала за ЖК в Медицински център "Лора".
Ти къде в София си ги прави?

# 489
Охх, така ви завиждам на мамите, които днес се похвалиха с отлични резултати, чисто благородно разбира се  Hug ..аз имам чак след 6 дни ехограф и нямам търпение вече, а за вас се радвам много  Hug

# 490
А аз пак да питам, някой знае ли нещо за алое и бременност. Иска ми се да взимам нещо имуностимулиращо за есенно-зимния сезон?
Стига с тези комерсиални продукти, по-добре народна медицина. Мед, лимон, ябулки всеки ден, здравословна и разнообразна храна, чайчета разни. Наясно ли сте, че хранителните добавки се подлагат на много по-малко тестове от лекарствата? А тези, които са от директен маркетинг купени пък направо са опасни. Аз съм за традиционната стандартна медицина, но в минимални количества и само при необходимост. Ако успеем без лекарства да се разминем, най-добре. Помните ли преди време цитросепта? Всички го изписваха и рекламираха колко бил полезен. Сега е тотално отхвърлен. А тогава тъпках големия ми син горкия с него месеци наред, накрая и алергия получи. С годините все оо-рядко правя такива грешки, но никой не е застрахован. Имуностимулиращите продукти не се взимат профилактично - ние си имаме имунитет и леките вируси и настинки го стимулират достатъчно. Тези продукти са за пациенти с отслабнал имунитет, с тежки хронични заболявания, след химиотерапия, след тежки инфекциозни заболявания и тн. Ние сме бременни, не сме болни. Естествено, това е просто едно мнение, всеки сам си преценява. А относно плацентите, които взимате, просто не мога да се сдържа и да не ви кажа, че има опасения, че луда крава (и други вируси) може да се пренася чрез тях. Този вирус не се пречиствал при преработката. Е, шансът е сигурно едно на милион, но... Абсурд да си сложа в устата кравешка плацента. Или пък човешка, колкото и да е полезно.

# 491
Само да се коригирам относно фм и бхс в токуда- цената е 75 лв общо. 50 е фм, много подробно ме гледа др колева, слава богу, всичко е наред на този етап. 25 лв е бхс, резултати в сряда и петък се взимали, но тези са почивни, така че другата седмица. Иначе, момченце чакаме и ние. Номер 4 за нас, почти сме готови за баскетболен отбор. Simple Smile

# 492
Здравейте момичета, не съм писала много отдавна, около месец. Днес се записах за женска консултация, утре ще си правя изследвания...много съм объркана с тези морфологии, биоскрийнинги и т.н. Въпросът ми е има ли някоя от вас ,която е пропуснала тези изследвания или всеки си ги прави за собствено успокоение???
Благодаря ви и ви желая хубав и слънчев ден Simple Smile

# 493
  Привет и от мен. Мили мами, изчетох ви от началото, с голям интерес и доста емоции.  Много ме натъжаваха отпадащите и до сълзи се радвах за мамите видели тупкащи сърчица и мърдащи ръчички.
  Аз съм на 23 години от гр. Шумен, бременна съм в 12г.с., първа бременност ми е, с термин 18.03.2013г.
И аз като повечето от вас не мога да се похваля с перфектната бременност, въпреки че всичките симптоми освен пишкането през 1ч. са ми непознати, прокървих още в 5-6седмица поради отлепване на плодния сак и вече почти 2 месеца си почивам вкъщи. Имам доста страхове и притеснения, но като ви чета вече мисля че е нормално.
 Надявам се само с положителни емоции да да си бременеем заедно. Хубав ден на всички! Hug

# 494
Здравей Теди  Hug Добре дошла, нашия бъдещ тати е от Шумен и също е на 23  Hug Peace Стискам палци за теб и бебока, всичко ще бъде наред !  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт