МАРТенче в коремчето расте, за някой е едно, за друг е две

• 26 910
  • 701
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро и от мен!

В сряда ходих на ранната ФМ и всичко ни е точно. Резултатите от БХС ще излязат в сряда. Следващата седмица ще отида да ме боцнат и за другите изследвания. Много ли кръв ви взеха? Подозирам, че да.

Четох вчера, че някои от вас са си правили теста с пръстена. И ние го направихме. Когато таткото държи пръстена над корема - нищо не се случва, когато аз го хвана - упорито се клати нагоре и надолу. Ще видим, но е много интересно да се опитваме да разберем преди докторите да са ни казали. Чувствам се като малко момиченце.

Момичета, исках да ви попитам. След като вече официално сме в 4-ти месец, вие мислите ли да казвате вече на приятели и познати или още мълчите по темата?

И понеже по-рано бяхте коментирали за корема и дали личи, исках да добавя нещо. На мен започва да ми личи. Изглежда си като малко бременно коремче, няма как да се сбърка с надебеляване или подуване, примерно. Вече ми е много неудобно да се обличам така, че да си крия корема. На опашката за БХС в сряда имаше десетина момичета, в моята седмица и всички имаха подобни пупи. Успокоих се, че не съм само аз де.   Simple Smile

Леле, засипах ви с въпроси по всевъзможни теми.  Blush

Хубав ден от мен!

# 616
  • Пловдив
Добро утро и от мен!
Вчера ходихме до болницата да ме прегледат за успокоение. На мене все ми цапа едно кафяво, тъкмо се изчистя и пак започва, направо само да се притеснявам. Видяхме бебо, беше си добре, аз не го видях добре, защото не можах да се вредя от таткото и каката, те го видяха за първи път. Докторката ми каза, че до 2 седмици трябва да спре кървенето. Още не ми било запълнено "пространството"(тя го каза по друг начин, но не го запомних) и затова имам такова кървене, то даже не е кървене точно, а кафяво цапане. На 11.09 съм на преглед при моят доктор да видим той какво ще каже.
Колкото до коремчето моето е доста голямо. Направо си личи че съм бременна Grinning Днес ще ходя да си потърся дрешки. Аз започнах 57кг. 170см. висока. Сега съм 58кг. Ще видим  по нататък, а за пола на бебето много ми е любопитно, но още не знам. Пък и при нас казват чак към 5 месец.
Приятна почивка на всички Simple Smile

# 617
Добро утро и от мен!

В сряда ходих на ранната ФМ и всичко ни е точно. Резултатите от БХС ще излязат в сряда. Следващата седмица ще отида да ме боцнат и за другите изследвания. Много ли кръв ви взеха? Подозирам, че да.

Четох вчера, че някои от вас са си правили теста с пръстена. И ние го направихме. Когато таткото държи пръстена над корема - нищо не се случва, когато аз го хвана - упорито се клати нагоре и надолу. Ще видим, но е много интересно да се опитваме да разберем преди докторите да са ни казали. Чувствам се като малко момиченце.

Момичета, исках да ви попитам. След като вече официално сме в 4-ти месец, вие мислите ли да казвате вече на приятели и познати или още мълчите по темата?

И понеже по-рано бяхте коментирали за корема и дали личи, исках да добавя нещо. На мен започва да ми личи. Изглежда си като малко бременно коремче, няма как да се сбърка с надебеляване или подуване, примерно. Вече ми е много неудобно да се обличам така, че да си крия корема. На опашката за БХС в сряда имаше десетина момичета, в моята седмица и всички имаха подобни пупи. Успокоих се, че не съм само аз де.   Simple Smile

Леле, засипах ви с въпроси по всевъзможни теми.  Blush

Хубав ден от мен!

Janna-pp - ние като гледам се движим в едни редици Simple Smile
12 седмици е по-скоро завършване на 3ти месец...не 4ти, ако аз не се бъркам. Ние тази седмица казахме на семейството на моя мъж и всички са много щастливи. В работата искам да изчакам поне 16 седмица, но да видим ( 4 месеца) униформата ми е една рокля със сако и не знам до кога ще се вмъкна в нея..особено сега започва и на мен да си личи коремчо  Heart Eyes

# 618
Добро утро и от мен коремчета  Hug
Добре дошли на новите мами...групата става все по-голяма което много ме радва  Wink
Относно казването на познати при мен не се наложи....те сами разбраха  Laughing Тооооолкова ми се спеше в началото, че се прибирах след работа да спя, отделно толкова много обичам биричка и бяло вино и след като спрях да пия, всичко беше очевадно. А и при мен повечето хора очакваха да се случи, защото знаеха че чакам да мине година и да подновим опитите. То пък все че стана на втория месец  Crazy
За имена не сме мислили, поради простата причина че предния път бях убедена как ще се казва, защото откакто сме заедно с мъжа ми си имам любимо женско име, а в крайна сметка 2 седмици преди да родя внезапно смених решението и не беше нито едно от тези имена за които сме говорили. Така, че то като се роди само ще си дойде с името. Когато наближи момента само ще ви подскаже.
Аз пък да си питам, че ми е любопитно.....Вие лишавате ли се от любими неща, които казват че са вредни за бебето???...Например малко пикантна храна, чаша биричка, безалкохолно, кафе и т.н.
Аз май се позабравих с писането  Mr. Green Хубав и усмихнат ден на всички   bouquet

# 619
Оф аз още нищо не качваам значииии  #Cussing out,иначее като знам, че съм бременна,  мога да кажа, че и на мен леко  взе да ми личи.
 Donka_78 за това кървене нищо ли не си пила? Аз и двата пъти бях така, но с хачета го спирахме, защото колкото и безопасно да е,  е и приятно.
Добре дошли и на новите ни мамии, mariyapaunova и 3M Пожелавам Ви една приятна бременност изпълнена с много положителни емоции и споделени с нас   bouquet  bouquet  bouquet  Момичета заповядайте и в страничката ни във ФБ..

Милички наближаваме края и на тази тема, ако искате можем да започнем с предпоженията за заглавие, и как да сье формира първата страница

# 620
А каква е тая група във ФБ  Thinking Това нещо съм го пропуснала Mr. Green

# 621
mimsat много полезно филмче за храненето и приятно,достъпно обяснено.
ТиаРа драстична разлика в съотношението  Thinking момчета-момичета.Предполагам понатам ще се поизравнят,иначе не изглежда нормално.

Аз съм една нетърпелива,като видях теста,че е + и както първият път казах на всички близки.Смятам,че затова са ни близките,роднините и добрите приятели,за да са с нас и в добро и лошо.Дори в случай на неуспешна бременност,бих искала да има с кого да споделя и кой да ме подкрепи.На работата,съобщих след като чух сърчице.

За пътуванията с дете,не смятам че е толкова по-трудно.Нашето го влачим къде ли не от самото начало.Кола,самолет,автобус,такси,влак,пеша...Палатки,гостувания,хотели,различни страни,култури и езици.Даже вече,не знам как да пътувам без него,защото за мен пътуванията с детето са свързани с много емоции,преоткриване и в това им е чарът,да виждаш изненадата в неговите очи.

По всички календари,пръстени и прочие..ми излиза момиче.Сега искам да видя,какво ще каже и лекарката,като дойде време  Wink

mariyapaunova,живях в Холандия 5 год.Остава си ми завинаги в сърцето като любимо място.

ТиаРа ,който ще прави първата страничка,трябва да събере цялото инфо,на кой кога му е термина и първа или втора бременност,за да не се пише пак първите 3-4 страници"моля впишете и мен.."

# 622
А каква е тая група във ФБ  Thinking Това нещо съм го пропуснала Mr. Green
Писах ти на лични..

dennis то това за термините е ясно, че ще е до края, даже по нататък може срещу термина да се отбележи момче/момиче, имах предвид други идеи като полезни линкове, видеа, важни сайтове, или сайтове за покупки, както и идеи за заглавия, за да наяправим страничката още по шарена и приятна.. Flutter

Последна редакция: сб, 08 сеп 2012, 10:46 от ТиаРа

# 623
Donka_78 наистина това зацапване би трябвало да спре до две седмици.При мен в 12 та седмица бебко още не се беше залепил/имах отлепване/От тогава не знам как е положението.За сега нямам зацапване , но не се знае постоянно съм на тръни ,че може да се появи отново.За сметка на това си имам жълтеникаво течение.Някой има ли такова?Знам ,че и с дъщерята имах такова и не беше нищо сериозно и го получих отново след зацапване.Надявам се и сега да се дължи на това.Относно любимите неща не съм се отказала от кафенцето само.Пия си го с една чаша прясно мляко и слагам малко нес.Относно за казването на роднини знаят от самото началото тъй като лежах в болница нямаше от кой да го скрием.Работодателите също разбраха.В деня в който влязох в болница се обадих и приказвах с мениджърката на града Simple Smile.На събранието са казали на всички колеги защото няма как да обеснят защо липсвам почти два месеца и за да не се приказва по телефоните тайничко и да се предполага са съобщили на всички.Живот и здраве на 11 ако всичко е наред и няма опасност се връщам отново на работа на 12.Тогава ще съм в 15 седмица и няколко дни.

# 624
Здравейте, сладурки  Hug
Относно месеците 3 календарни месеца са 13 седмици  Peace .. Иначе аз още от самото начало казах на моите родители, след това на свекър и свекърва ми, и след това се наложи да кажа и в работа тъй като е много тежка за една бременна жена и една нощна смяна имах ужасни болки, и трябваше да си тръгна. Хубавото е, че договора ми свърши началото на август Simple Smile
DqVoLsKi_ChArOvNa аз имах преди около седмица жълто зацапване, но за кратко. Да си призная поизплаших се, но от тогава нямам нищо Simple Smile В понеделник съм на ехограф да видим как е бебо, за пол при мен е още раничко  Heart Eyes

# 625
Определено не е кафяво .Гинеколожката каза да се тревожа ако е кръв а кафеникавото е оттичане на кръв.За жълотот и споменах по телефона и каза ,че най вероятно е бяло течение.Ще видим какво ще покаже миркобиологията. На мен това жълтеникавото ми върви от както спря кафявото зацапване и върви по малко.Не остана още няколко дни до прегледа.Ще полудея от притеснения и вълнения.

# 626
Момичета, да ви се оплача. Аз май пак съм с отлепване  Sad Вчера следобед имах малко кафяво зацапване и отидох до спешния кабинет. Искаха направо да ме приемат в болница, без да ме прегледат. Аз настоях все пак да ме видят от какво е това зацапване и дали всичко е наред с бебето.  Направиха ми най-обикновен гинекологичен преглед, като докторът доста ми натиска корема. После ми изписа но-шпа на инжекции и магнерич. Само това щели да ми прилагат като лечение в болницата и затова предпочетох да съм си вкъщи (има кой да ми слага инжекциите). И чак тогава ме гледа на ехограф. Бебето беше жизнено. Първо уж нищо не се виждаше, но после видя някакво тъмно петно, което било кръв между плодния сак и матката, т.е. отлепване. Не било голямо.

И сега съм пак само на легло и през 6-8 часа пия лекарства и ме боцкат  Sad Тъкмо се бях поуспокоила малко след ФМ и прегледа тази седмица...уж всичко беше наред и в понеделник трябваше да съм на работа, пък то ще ходя пак за болничен при моята лекарка...а и искам да ме види моята лекарка, че този преглед вчера ми беше много странен....и този но-шпа нали е при болки за отпускане на матката? Аз нямам някакви болки...все се вглеждам за някакви по-различни признаци, но като не знам какво трябва да усещам...

За момичетата от Варна - дано не ви се налага, но да го имате като информация. В спешното на Окръжна болница преглеждат бременни до втория месец, а от третия и нагоре ги пращат в АГ-то. До вчера не го знаех това.

Хайде хубав ден на всички   bouquet

# 627
Здравейте и от мен!
Досега само четох /Боже, колко инфо има в този форум!!!/ и най накрая реших да се присъединя към групата и по-често да се включвам.
Приятна почивка на всички! Simple Smile

# 628
  • Пловдив
ТиаРа  - Donka_78 за това кървене нищо ли не си пила? Аз и двата пъти бях така, но с хачета го спирахме, защото колкото и безопасно да е,  е и приятно.

Аз писах , но по рано, че си слагам утрогестан вагинално на 6 часа по 1 и ми казаха до 16 седмица да не ги спирам. После те ще ми кажат как да ги спра, че не трябвало изведнъж да се прекъснат. А и 2 пъти в болницата бях на системи, но единият път кървенето беше доста, защото бях с 38 температура цял ден.
На теб от какво ти се получава кървенето казва ли ли са ти?

# 629
  • Пловдив
ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ КОРЕМЧЕТА В ГРУПАТА!  bouquet ТОВА,ЧЕ СТАВАМЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ, Е СУПЕР! ТАКА ЩЕ Е ПО-ВЕСЕЛО! Party Party Party
ИСКАХ ДА ПОПИТАМ ДАЛИ НЕПРИЯТНИТЕ ПРИЗНАЦИ ОТШУМЯВАТ?ПРИ МЕН-14 Г.С., СА ДОСТА ПО-МАЛКО-НЯМАМ КИСЕЛИНИ,НО МНОГО МИ СЕ ГАДИ,ОСОБЕНО ВЕЧЕР Е НЕЩО СРАШНО....НАПРЕГНАТО МИ Е,ПОНЯКОГА ПОВРЪЩАМ.А НАЙ-СТРАННОТО Е ,ЧЕ  МИ СЕ ЯДЕ МЕСО,А ПРЕДИ ДА ЗАБРЕМЕНЕЯ БЯХ ВЕГЕТАРИАНКА....И БЯХ ТВЪРДО ПРОТИВ ЯДЕНЕТО НА МЕСО ПО РЕД ПРИЧИНИ...
ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ!
И ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!  bouquetНЕКА БОГОРОДИЧКА ДА Е С НАС И ДА НИ ПАЗИ! Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт