Покажете си детските стаи - тема 17

• 82 983
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • Някъде на път....
ragazza84, нещо подобно:

# 646
Не е лош този вариант, ще държа горното легло да не е много високо, защото нямаме място, където да сложим стълби. От цялата стена, която е 3 метра - 2 метра е за леглото, а останалата стена от 1 метър е за бюрото. Друг въпрос имаме два матрака по 200 метра, но може ли да ги използваме за легло тип сандвич, питам защото някъде видях в нета, че на долното легло матрака трябва да е по-малък?

# 647
  • Някъде на път....
...Друг въпрос имаме два матрака по 200 метра, но може ли да ги използваме за легло тип сандвич, питам защото някъде видях в нета, че на долното легло матрака трябва да е по-малък?
Да, на долното легло обикновено матрака е по-малък.  Peace

# 648
А защо бюрото не го сложите под прозореца? Така дневната светлина ще пада точно на него, а иначе ми се струва, че светлината ще идва от дясно и ако детето борави с дясната си ръка, ще си пази сянка. Поправете ме, ако греша.

На мен като че ли вариант с легло на два етажа повече ми допада.

# 649
  • Пловдив
Не е лош този вариант, ще държа горното легло да не е много високо, защото нямаме място, където да сложим стълби. От цялата стена, която е 3 метра - 2 метра е за леглото, а останалата стена от 1 метър е за бюрото. Друг въпрос имаме два матрака по 200 метра, но може ли да ги използваме за легло тип сандвич, питам защото някъде видях в нета, че на долното легло матрака трябва да е по-малък?

Видях, че си ми писала на ЛС - при нас стената също е 3 метра, легло сандвич.
Двата матрака са абсолютно еднакви - чекмеджетата под долното легло  са 18 см. Кутията на долното легло е също 18-19 см., на горното легло също е толкова. Матраците се показват малко над въпросните кутии и имат подматрачни рамки. От земята до долната страна на горното легло са 44 см., а от земята до повърхността на горното легло - където се спи е 69 см. Аз съм много доволна от това разпределение, защото има много място за багаж, остава и много място за игра.
Бюро ще слагаме напролет и ще е под прозореца при нас

# 650
Иначе добър е варианта да е под прозореца бюрото, но за съжаление прозореца е почти до пода, а и имаме отделна врата към терасата. Само това ни остава 1 метър за бюрото, като си помисля, май ще е малко това бюро Sad Dион е права за светлината, ама не виждам друг вариант, тъй като и прозореца и вратата към терасата няма да се отварят, ако сложим бюрото  Thinking
Змейковица, виждам, че и ти си от Пловдив, може ли да ми кажеш кой дърводелец ви направи? Мъжа ми иска сам да се заеме с направата на леглото. Само трябва да научим всичките размери, така нататък, лесно ще стане.

# 651
  • Пловдив
Частен майстор е - тогава на много добри цени работеше, но скоро исках да ми направи едни неща и като ми каза цената се отказахме и го направихме с един приятел  Stop
Ако му се отдава на мъжа ти ще е добре, но си мисля, че ще е доста трудно такова нещо  Thinking
Нашите матраци са 90 на 190 см, като се направят и кутиите на леглата пак дължината е почти 2 метра - имай го предвид

# 652
При нас няма да е 2 метра, а повече ще се получи като се направят кутиите. Един познат дърводелец ми каза цена за труд - 300 лв, мисля, че е добра цената при положение, че става въпрос за направа на леглото, бюро, нощно шкафче и гардероб с плъзгащи врати 190/240 и вътре с чекмеджета и т.н.

# 653
ragazza84 моето ново бюро е 1 метър. Въобще не е малко, като се има и в предвид, че все още не сме сменили компютъра и сме със старите монитори, които знаеш колко много място заемат, забравили са да сложат плъзгащо чекмедже за клавиатурата и т.н и на мен ми е напълно достатъчно предполагам за дете също ще е идеално. Липсва обаче шкаф за прибиране на учебници примерно ако е за ученик  newsm78 Ако искаш да го снимам/все още стаята ми е в суров вид/ да видиш долу горе как е.
Относно сглобяването на мебелите, направо си е мисия невъзможна ако не си техничар.Ние се опитахме сами да си ги сглобим по схема, но е доста трудничко.С помощ от човек работещ това стана бързо, но и майсторите не се наемат вече да сглобяват неща разкроени от друг  Simple Smile

# 654
Ако не те затруднявам, може ли да го снимаш да предобия представа.

# 655
  • Монреал
Здравейте,
Много интересна тема.
Събирам идеи за стая за три деца. В момента имаме легло на два етажа и кошара, като идеята беше да се ползва само леглото от двамата юнаци, обаче се оказа, че и кошарата ще остане в употреба  Heart Eyes
Какво е предимството на тези легла, които са на два етажа, тип чекмедже? Ето това гледахме с идеята да заменим двуетажното легло, като уж по-безопасен вариянт, но ми се струва някак си незавършено и през деня единия все едно няма да си има лично пространство  newsm78.

http://images.costco.ca/image/media/500-210923-894__1.jpg

Всякакви идеи и предложения, както и съвети са добре дошли.
ПС. Виждам, че точно малко по-горе е разисквано същият въпрос за разликата между двата типа легло, сега ще прочета.

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 23:21 от TariliMom

# 656
Виж тук за идеи

http://pinterest.com/norachristine/bunk-bed-ideas/

Ние щяхме да правим 3-етажно легло, като първия етаж да е направо на земята, но в последстие решихме него да добавим по-късно. За сега ще стои празно отдолу и ще пъхна боксовете с играчки на децата.

Леглото го направи мъжа ми с подръчни материали, вчера го боядисахме и скоро ще го снимам да го покажа.

# 657
  • Монреал
Зевзекова, благодаря за линка, много красиви стаи, направо мечти, особено тази с влака на два етажа, моите ще се размажат от кеф с това нещо  Laughing Обаче май повечето от тези дизайни трябва да се правят по поръчка или с подръчни материали, на мен ми трябва нещо като за по-мързеливи хора, направо да си го купиш от магазина  Embarassed Много ще ми е интересно да видя леглото на три етажа, което сте направили. Не е ли много високо на последния етаж?

# 658
Не е толкова високо, защото първия етаж се пада на земята.  Височината му е на стандартно двуетажно  Peace

# 659
ragazza84 снимах бюрото, сложих и един вестник за визуална представа.Малко не е удобно така както съм изместила мястото за стойката на компютъра за седене в момента, но не ми се искаше кутията да е до парното. Иначе като направим плъзгащ плот за клавиатурата и мишката и като сменим монитора си е напълно достатъчно като ширина на горния плот.
http://media.snimka.bg/s1/1436/029116478.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/1436/029116479.jpg?r=0

Общи условия

Активация на акаунт