Мислите ли, че трябва да има глоби за родители..

• 10 831
  • 217
  •   1
Отговори
# 90
  • София
След години нищо чудно да е задължително за всички, ама така ще е като на протестите идват по 30 човека и никой не се оплаква където трябва.
Никой не протестира, защото мнозинството са съгласни на промените.

# 91
Принципно и аз намирам за хубаво децата след 4-5 годинки да посещават нещо като забавачка, но това, което ни се предлага в момента под заплаха от глоби и липсата на каквато и да е възможност да си малко встрани или да избираш, е безумие.

# 92
  • София
Принципно и аз намирам за хубаво децата след 4-5 годинки да посещават нещо като забавачка, но това, което ни се предлага в момента под заплаха от глоби и липсата на каквато и да е възможност да си малко встрани или да избираш, е безумие.
Разбира се, че е безумие на фона на това, че във Франция например е задължително да се посещава училище от 6 годишна възраст, а преди това е безплатно, но е доброволно.

# 93
По принцип трябва да има глоби за родители и то не само за това. И за такива, които не знаят къде са децата им нощем, и за такива които се запиляват из чужбина и оставят на баби и дядовци да ги гледат. Идеята ми е, че държавата по всякакъв начин трябва да вменява на родителите отговорност към децата им, пък било и по принудителен начин.

# 94
 Абе хора, вие к'во си мислите, че в училищата после е по-добре? Пак е пълна пароия на образование и всеки се спасява и възпитава както може. Така и така ще се сблъскат с простотията и неграмотността на учители и съученици. Основното училище е джунгла, особено държавното. Колкото по-скоро се сблъска едно дете с нея, толкова по-лесно ще я приеме. Макар че всеки родител преценява какво е най-добро за детето му. За целта има частни детски градини, забавачки, частни училища и частни уроци Simple Smile

# 95
Абе хора, вие к'во си мислите, че в училищата после е по-добре? Пак е пълна пароия на образование и всеки се спасява и възпитава както може. Така и така ще се сблъскат с простотията и неграмотността на учители и съученици. Основното училище е джунгла, особено държавното. Колкото по-скоро се сблъска едно дете с нея, толкова по-лесно ще я приеме. Макар че всеки родител преценява какво е най-добро за детето му. За целта има частни детски градини, забавачки, частни училища и частни уроци Simple Smile
Да, всички населени места просто бъкат от частни детски градини, забавачки, частни училища  и няма родител, който да не може да си позволи да плаща за тях, барабар с частните уроци.

# 96
Да, всички населени места просто бъкат от частни детски градини, забавачки, частни училища  и няма родител, който да не може да си позволи да плаща за тях, барабар с частните уроци.

Аз съм против частните институции. Казах, че всеки преценява къде да учи детето му.

# 97
Аз също нямам нищо против частните заведения, само че не искам цялата ми заплата да отива за месечната издръжка на детето в такова заведение.

# 98
С едно пак е възможно - но ако имаш 2 или 3, практически няма шанс да печелиш такива пари, че да ги изкараш от-до от институциите... (А би било хубаво да има такава алтернатива.)
Защото ей тая теза
Цитат
Основното училище е джунгла, особено държавното. Колкото по-скоро се сблъска едно дете с нея, толкова по-лесно ще я приеме.
някому може да се струва привлекателна като перспектива за децата му, на други пък - не. Затова хората са различни.

А частните уроци са тумор, прилежащ към държавното образование, моля-моля Simple Smile Мнозинство от хората, които тропат с крака, че са против частната инициатива в сектора, ги ползват охотно и плащат скъпо и прескъпо на същите учители, които би следвало да са подготвили детето им в безплатното образование.

# 99
Мнозинство от хората, които тропат с крака, че са против частната инициатива в сектора, ги ползват охотно и плащат скъпо и прескъпо на същите учители, които би следвало да са подготвили детето им в безплатното образование.

Надали в България е открита топлата вода, частни уроци има навсякъде по света. Peace

# 100
С едно пак е възможно - но ако имаш 2 или 3, практически няма шанс да печелиш такива пари, че да ги изкараш от-до от институциите... (А би било хубаво да има такава алтернатива.)
Защото ей тая теза
Цитат
Основното училище е джунгла, особено държавното. Колкото по-скоро се сблъска едно дете с нея, толкова по-лесно ще я приеме.
някому може да се струва привлекателна като перспектива за децата му, на други пък - не. Затова хората са различни.

А частните уроци са тумор, прилежащ към държавното образование, моля-моля Simple Smile Мнозинство от хората, които тропат с крака, че са против частната инициатива в сектора, ги ползват охотно и плащат скъпо и прескъпо на същите учители, които би следвало да са подготвили детето им в безплатното образование.

Има закон, според който ете не може да посещава частни уроци при учител, койот му преподава в училище. Има моменти, когато е наложително ползването на частни уроци, т'ва не го отричам, примерно при кандидатстването след 7ми и след 12ти клас. Не казвам на 100%, все още има учители, които си вършат работата съвестно и поготвят учениците си за изпити в часовете в училище. Против съм децата да не правят нищо в училище по цял ден, защото после знаят, че като се размрънкат как нищо не разбират, мама и тате ще си скъсат задниците да му се обясни всичко на частни уроци - 'щот има много такива случаи. И това обесмисля цялото ходене на училище, че и пречи на другите деца.

# 101
  • sofia
Манго от Ма'алата не ми е ясно как ще плати глобата. Пък и щом от социалните не искат бележка, че детето посещава предучилищна - ясна е работата. Важно е на хартия да го има за пред хората (ЕС), пък как ще се реализира изобщо не е на дневен ред.

# 102
Манго от Ма'алата, вервай ми, обаче много иска некъда да внедри чавето си, та то та има иедене и топло за през зимата. Особено, ако не плаща. Затова и го кара да се мота из средищното училище, щото те там ядат, возят ги дотам без пари и т.н.

Повечето родители с радост приемат подобни идеи- от рано на училище задължително, т.е. безплатно, по цял за да нямат грижа да плащат за занимални... Реално само тук срещам сериозен отпор на горните две. В реалността повечето казват "Браво!". И ги разбирам, макар да не одобрявам и аз подобни задължителни на всяка цена внедрявания на децата отрано в системата. НО имам избор.

# 103
  • sofia
Манго от село - може, ама Манго от големия град? Къде са тия екстри?
Моите са отдавна в системата, та не го мисля вече. Но и децата ми и аз сърбаме попарите на реализирането на системата.
Щом само за три години си смених отношението към училището на противоположния полюс.....

# 104
Има моменти, когато е наложително ползването на частни уроци, т'ва не го отричам, примерно при кандидатстването след 7-ми и след 12-ти клас. Не казвам на 100%, все още има учители, които си вършат работата съвестно и поготвят учениците си за изпити в часовете в училище.
Достатъчно възрастна съм, за да познавам хора - не един, не двама, не трима, а десетки, себе си в това число, които не са стъпили на един частен урок в живота си и пак са кандидатствали съвсем успешно. Личният ми опит е с МГ и хуманитарна специалност в СУ.
Естествено, имаше ги и тогава и си бяха посещавани, особено за някои конкретни дисциплини. Но оставам с впечатлението, че сега тази практика е придобила епидемични размери. Имам приятелка филолог, която има съвсем къса (и отдавна приключила) практика като учител в класната стая, но смъква луди пари от частни уроци на седмокласници по литература. Напливът е огромен. Явно в училище съвсем нищо не научават... този извод се налага. Една от причините е- за да се подхранва "алтернативната" образователна система на частни учители, които естествено не издават и касови бележки даже Simple Smile

Повечето родители с радост приемат подобни идеи- от рано на училище задължително, т.е. безплатно, по цял за да нямат грижа да плащат за занимални... Реално само тук срещам сериозен отпор на горните две. В реалността повечето казват "Браво!".
Касита, мен пък ме изненадва липсата на критичност и отпор тук, очаквах да е по-голям. В реалността около мен процентното съотношение е горе-долу същото.

Общи условия

Активация на акаунт