На море в Гърция - 11

• 97 480
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ох, това с таралежите е ужасно. Голям страх са ми. Сега се чудя да търся ли обувки...  newsm78 Там продават ли се, скъпи ли са? Добре, че си направихме и ние застраховки.

Да питам тези които са или са били в Дафни - там в кухнята какво има - прибори, микровълнова, хладилник?  И, ако може, да ми обясните как най-лесно се стига до студията. Нямаме GPS. Те в коя част на града са? Близо ли са до центъра или?

Другата ми мисъл сега е да взимам ли нещо против алергии... т.е. аз си имам аериус, но мъжът ми е алергичен към пчели и оси и не знам дали ако го ужили някоя, той ще е достатъчен... а както казвате, че в Никити няма лекар, и като се има предвид колко лош шофьор съм... не ми се мисли.  Embarassed

# 181
  • София (Възраждане)
Акваобувки за възрастни има в Дайхман, детски в Джъмбо, ако някой реши да вземе.
А плажът в Никити не ви ли харесва? Ние ходихме до този, който е точно до яхтеното пристанище под най-оживената част от крайморската алея и бяхме много доволни.

# 182
  • София
Снощи, след всичките скалпели, купих акваобувки, не знам защо не взех от БГ. Но досега си мислех, че отивам на море, не да ловя диви животни. Тук обувките са 7,50 евро.
В НИкити бяхме онази вечер на плаж, но от другата страна, където е къщата, на противоположния край на пристанището. Искахме да видим и друг, защото тук има много камъни, за моето разбиране. Сега сравнявам Никити с Керамоти, определено съм за Керамоти.

# 183
Понтес, Анабел, благодаря!

Ще се радвам да разкажеш подробности за Дамукари. Ще стоим там два дена ...
Но ми се иска да се поразходим, а не да лежим на плажа..., но първия ден трябва да финишираме най-късно до 7-8 вечерта в някакъв хотел, а ще тръгнем сутринта от Катерини.....

И на мен ми е интересно колко е цената за ферибота, защото първоначално планирахме да изкараме една вечер на Скиатос или Скопелос, но с цена от 250 евро за отиване и връщане с колата  ме отказаха.

Поздрави,

# 184
Привет на всички, имам спешна нужда от вашата помощ. Моето съпружеско тяло снощи реши, че за почивните дни е хубаво да отидем на море - естествено в Гърция. На мен се падала задачата да намеря и резервирам хотел. Та,  моля за помощ  - знам, че много е изписано, но просто нямам време да ровя назад в темите.
Моля да ми препоръчате хотелчета, в района около Аспровалта, Неа Врасна или там някъде. Да не е много надалеч
Много ще съм благодорна

# 185
  • София...........
За съжаление аква обувките в Джъмбо са ги прибрали Sad, давайте идеи от къде в БГ?
В Гърция лесно ли се намират аква обувки?
Доколкото знам има два вида едните - като гуменки, но мрежеста материя, а другите - гумено/стиропорени като изляти. Кои са по-добрия вариант?

# 186
  • София (Възраждане)
В Дайхман имаше и детска номерация, но не и за съвсем малки крачета Sad

# 187
Аз си спомням от миналата година, че в Гърция по магазините предлагаха и едни силиконови в различни цветове, вече няма ли ги?

# 188
  • София
Момичета за сега запазих тук пък да видим. Уж има места и изглежда ок. Не съм стъпвала във Вурвуру, ама ще се пробваме:

http://www.halkidiki.com/panagi/index.htm

Някой ако има впечатления може да сподели.

Спокойна все пак ще чакам да споделиш за Филианата, че ако не ни хареса там май ще скокнем към Никити на търси се. Притеснявам се да тръгна без резерве, защото нашите приятели ще са с двете деца и ще са за първи път в Гърция и не ми се щат издънки. Може да успеем и да ви посетим иначе ще видя как ще се организираме Simple Smile 

# 189
Много е изписано за таралежите, аква обувките и плажовете в Гърция и не разбирам защо недоволствате. Преди да тръгна някъде се информирам подробно. Кастри е малко плажче. Отидете на Агиос Йоанис - има съвсем малко камъни и само на места.
Ако изобщо някъде се предлага ежедневно почистване на студията е огромно изключение. Това не са ХОТЕЛИ, а студия (както стаите под наем на нашето море).

# 190
  • София
Bliss, за почистването не съм съгласна. Когато сам трябва да си чистиш слагат на видно място метла и лопата и да се сещаш  Wink. Ако обаче никъде няма такива, означава, че чистенето е тяхно задължение. Не се вманиачавам на тази тема, но поне от време на време трябва да влизат и премитат. Често изхвърляме сами боклука си, но ако веднъж се махне плика за боклук от кошчето, после трябва да хвърлям директно в него. А щом има кът за готвене се предполага, че има и развалящ се и неприятно миришещ боклук. Логичното е всеки ден да го изхвърлят.

# 191
Bliss, за почистването не съм съгласна. Когато сам трябва да си чистиш слагат на видно място метла и лопата и да се сещаш  Wink. Ако обаче никъде няма такива, означава, че чистенето е тяхно задължение. Не се вманиачавам на тази тема, но поне от време на време трябва да влизат и премитат. Често изхвърляме сами боклука си, но ако веднъж се махне плика за боклук от кошчето, после трябва да хвърлям директно в него. А щом има кът за готвене се предполага, че има и развалящ се и неприятно миришещ боклук. Логичното е всеки ден да го изхвърлят.

Ами в на Спокойна са им оставили метла и лопата.  Grinning
Ако в офертата не е написано, че предлагат ежедневно почистване - не са длъжни. Купувате си торби за кошчето и си ги сменяте. За мен не е проблем за 30 сек. Да измета пода. До сега май само на едно място съм видяла ежедневно почистване . Пак казвам - изключение е защото това не са ХОТЕЛИ.

# 192
  • София
Ние също си почиствахме сами в Кастел Хриза тази година и всеки ден си изхвърляхме боклука. За мен също не е проблем. Бяха оставили хората и метла и лопатка и кофа и парцал, на терасата има кран с вода и канал, та и там пусках по една вода. Миналата година в Дафни само сменяха чаршафи и кърпи на три дни, почистването пак си беше наша грижа.

Да питам тези които са или са били в Дафни - там в кухнята какво има - прибори, микровълнова, хладилник?  И, ако може, да ми обясните как най-лесно се стига до студията. Нямаме GPS. Те в коя част на града са? Близо ли са до центъра или?

За Дафни, кухненския бокс е оборудван с всичко - прибори, чинии, чаши, термо кана, тостер, котлон и микровълнова и хладилник. Дори имаше буркан с кафе, кутийка с кекс, захар и бутилка ледена вода в хладилника за нещо като добре дошли.
Най-лесно според мен ще стигнете така: (някой да ме поправя ако бъркам)
Като стигнете Никити на главния път има светофар. На светофара завивате на дясно и карате само направо докато стигнете края на улицата, където всъщност е морето, плажа и крайбрежната улица. Там завивате наляво и карате само на право почти до края на крайбрежната и там в ляво ще видите Дафни, както и долепените до тях Филипос.

# 193
  • София
Гледам сте подхванали въпроса с почистването. За първи път ще сме извън БГ. на море, но досега където и да сме спали по море / Хотели, квартири, малки семейни къщи/ навсякъде са почиствали всеки ден.
п.п. сега се сетих, само миналата година и то в ХОТЕЛ, не се сетиха да почистат един ден, камо ли за 5 дена да сменят кърпите, а за тоалетна хартия да не говорим  Mr. Green и парцал не бяха сложили , за лопата да не говорим.
Много важно го раздават една торба пари взимат за спане и то септември, пък една метла не могат да ударят, но така е като не можем да ценим нашето море и да го пазим така ни се пада.

п.п. то е ясно, че на никой не му е проблем да смени една торбичка, да не ме разберете погрешно сега  Mr. Green

# 194
  • София
Благодаря за отговора, тодоричка!

Сега се сетих и друго - в Гърция водата от чешмата става ли за пиене или да пием само бутилирана?

Общи условия

Активация на акаунт