На море в Гърция - 11

• 97 491
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
   Havga,прекрасни места ти предстои да видиш! Настройвай се романтично!
   Успяхме тези дни да обиколим източното крайбрежие на Пилио от Дамухари до Хорефто. Да си призная за прословутото Дамухари не бях чувала до миналия ден, но отидохме специално да прекараме една вечер там. С една дума-приказка! Мъничко селце, сиви къщи с каменни покриви, калдаръмени стръмни улички, гори, където сякаш всеки миг ще срещнеш я Червената шапчица, я някое джудже...и морето...Морето-това са два райски залива,каменисти, но неописуемо красиви. Пясък, за разнообразие на камъчетата, колкото една магарешка кожа! Не зная дали бих почивала тук. Предполагам,че би ми било скъпо.Публиката се състои предимно от гърци, западноевропейци и малко на брой богати българи,съдейки по автопарка. Забелязах,че там почива супер известно бг семейство, което се спряга за мултимилионерско (няма да давам хляб на жълтата преса и да казвам кое е, а освен това ми е  много симпатично). Вълшебно място, Хавга, но скъпо. Стръмно е за разходки с малки деца. Таверни аз видях две (може да са повече?), в едната имаше сватба.
   Агиос Йоанис-най-доброто място за отсядане в района според мен. Сравнително равен терен, изобилие от места за хранене,богат избор от кръчми, няколко супермаркета,нормални цени, два други приказни плажа (Папа Неро и Плака) на пешеходно разстояние.
   Хорефто-свързвам го с pontes. pontes- Hug Днес ходихме там. Малко селце с огромен пясъчен плаж! Почти всичко е на първа линия. А най-големия сюрприз беше залива Агия Саранта,който открихме на 5 минути път от Хорефто на юг. Няма такава красота и романтика! Непременно да отидете там, Havga! Пак ще пиша.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 06:18 от Anna bel

# 211
  • с/у ОколоМръсТното
ЧРД, тодоричка!   bouquet
Всичко най-добро Wink

Привет и от мен от гръцко...  Hug
Много е хубаво, спокойно, жега голяма е през деня на плажа...
Само дето имаме много оси... Това е единственият кусур на иначе прекрасното им моренце.
На 2-рия ръкав съм, малко преди Неос Мармарис...

# 212
Добро утро. Тук морския въздух бързо ме наспива явно, та рекох да ви понагледам.  Hug
Никити се поизпразни, слава богу, плажовете обаче не съвсем. Онзи ден бяхме на Кувио и имахме честта да сме свидетели на свинските прояви на 5-6 румънски семейства. Такъв боклук оставиха след себе си, че ви е бедна фантазията..  ooooh! Когато пристигнахме на плажа имаше само двама гърка с масичка, чадърче и столчета, които играеха табла. При вида на прииждащите румънски тълпи в очите им се прочете някакъв ужас  Mr. Green Обуха си набързо чорапите и обущата и се изнесоха..  Crazy
Вчера решихме да опитаме препоръчания от комикс ( Hug) Лагониси близо до Ормос Панагияс  - и там имаше много хора, няма какво да се лъжем. Имаше много боклуци по плажа, включително дребни въгленчета, но и костилки от праскови, ябълкови огризки, а от там и доста оси. Там където плажа изтънява и се съединява с другия бряг е доста красиво, а водата - разкошна. Дъното е с много фин пясък, плитко е и подходящо за дечица. Но както споменах - плажът на брега е много мръсен. Претърпяхме и неприятен инцидент, но слава богу - живи сме. Останахме си с уплаха и с огромна обеца на ухото!
Днес смятаме да пробваме Ливрохио (Трани Амуда) при Агиос Николаос, но не знаем как се стига до там. Предполагам взимаме завоя за самия Агиос Николаос, вместо за Вурвуру и Сарти и после гледаме за разни табели за плажа. Може ли да препоръчате място за хапване там?

Теди, ЧРД на патерици. Да си жива и здрава и да се не отърваш от пътувания и приятни емоции.  Hug Чакаме да дойде собственика Андонис и ще питаме за място при нас, че е крайно време да се запознаем на живо! Heart Eyes

Тaня67, благодаря за разясненията за Матцутис. Намерихме столче и купихме, не се наложи да обикаляме по други магазини, но ще го имам предвид.

Вчера опитах бугацата - на мен лично не ми хареса особено в сладкия вариант, но пък заведението, в което седнахме си заслужаваше. Най-доволно беше детето, защото имаше сигурно 20 вида сладолед.  Mr. Green След това се разходихме в стария град и си направихме снимки, които по-късно ще видите. Открихме страхотен винен бар в центъра и таверна, които ще пробваме тези дни и ще дам отзиви.

# 213
  • София
Благодаря на всички момичета за пожеланията      bouquet

СКО  радвам се че всичко е наред. Наистина е крайно време да се запознаем. Ние тръгваме утре сутринта раничко и ще отседнем по план във Вурвуру, но ако нещо се обърка ще видим.

Ще пиша като се позиционираме и може да измислим някоя плажна среща Simple Smile или на по кафе Simple Smile

# 214

Вчера опитах бугацата - на мен лично не ми хареса особено в сладкия вариант, но пък заведението, в което седнахме си заслужаваше. Най-доволно беше детето, защото имаше сигурно 20 вида сладолед.  Mr. Green След това се разходихме в стария град и си направихме снимки, които по-късно ще видите. Открихме страхотен винен бар в центъра и таверна, които ще пробваме тези дни и ще дам отзиви.

Стария град на никити ли? Как да го намерим?
И още-има ли някъде разни люлки и пързалки за дребосъци в селцето Sunglasses

# 215

Днес смятаме да пробваме Ливрохио (Трани Амуда) при Агиос Николаос, но не знаем как се стига до там. Предполагам взимаме завоя за самия Агиос Николаос, вместо за Вурвуру и Сарти и после гледаме за разни табели за плажа. Може ли да препоръчате място за хапване там?

На разклона за Ормо Панагия / преди него/ хващате пътя за Антигони бийч хотел, мисля има табели.
Или са разполагате на плажа около хотела или продължавате към следващия плаж Пиргос - по-спокоен, но бързо става дълбоко. За хапване - пица бара на Антигони бийч.

Anna bel, очаквам продължение, интересно разказваш.

# 216
Мерси Ана Бел,

Наистина си добра с пътеписите Simple Smile)))
Благодаря за инфото, тръгвам довечера, така че едва ли ще мога да пиша, не знам дали в хотела ще има wi fi ....
Ще го видим това Дамухири, поне по кафе ще изпием в този прекрасен малък залив, ако ще турско да стане Simple Smile Иначе си мисля , ако успеем да акустираме направо в Хорефто, именно заради якия плаж, но ще видим. Пожелавам ви още много приятни мигове по тези брегове , а после с нетърпение ще чакам да разкажеш и за Спорадите.

Поздрави,

# 217
   Да се отчета, че след толкова години хойкане по гръцко, снощи за пръв път опитах папуцаки и спездофай. Препоръчвам горещо и двете. Папуцакито (за невежи като мен) е пълнен патладжан с кайма, подправен с канела, кашкавал отгоре и запечен. Спездофай-наденица нарязана на парченца, сготвена със зелени чушки, патладжан и малко домат. Този спездофай толкова ми хареса, че купих днес от месарницата съответната наденица и възнамерявам да се пробвам с тази манджа за вечеря.
   Малко клюки:с популярното бг семейство, за което споменах, че почива на Дамухари, се следваме и засичаме нон стоп. Снощи- в таверната, днес се паркираха на плажа до нас. Много се кефя на тези симпатяги като ги гледам как се радват на спокойното заливче и безлюдния плаж, а както се чува, са бетонирали достойна част от родното Черноморие. Ама това е, не щат да почиват в личните си хотели и са тръгнали като нас да гонят Михаля по завоите. Иначе са големи сладурковци.
  Havga, лек път, вълшебни места те очакват!

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 18:33 от Anna bel

# 218
АНЕБЕЛ, кажи за някоя романтична кръчма в района?

# 219
АНЕБЕЛ, кажи за някоя романтична кръчма в района?

От неделя до сега два пъти сме вечеряли на кръчма, все в Агиос Йоанис. И двата пъти ми хареса. Снощи бяхме в Акрогяли- на крайбрежната на Агиос Йоанис, препоръчвам. Именно там хапнахме вкусотиите,за които споменах по-горе плюс невероятен печен октопод. Незначително е по-скъпа кръчма, с центове.
   Ще чакам впечатления и от теб, Havga!

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 18:51 от Anna bel

# 220
Мерси, решили сме да отпуснем душата с разни морски неща, така че ще пробваме кръчмата със сигурност.
Ще разказвам разбира се, само че ние ще сме там за малко и едва ли ще видим нещо различно от вас.

# 221
Здравейте, искаме да си направим екскурзия за 2ма през Септември в Гърция, някой знае ли дали има някакви изгодни оферти по сайтовете? Благодаря предварително!

# 222
  • София
Момичетата от Никити да се включат и да споделят какво е било времето вчера и как е днес, да видя тука този линк с времето дали е верен и дали познават  Mr. Green
Оказа се , че ни е развален gps-a , та ще се наложи да купувам карта , да ми препоръчате някаква хубава и подробно.

# 223
  • София
Момичетата от Никити да се включат и да споделят какво е било времето вчера и как е днес, да видя тука този линк с времето дали е верен и дали познават  Mr. Green
Оказа се , че ни е развален gps-a , та ще се наложи да купувам карта , да ми препоръчате някаква хубава и подробно.
Добро утро! Аз явно заради теб съм се събудила толкова рано  Mr. Green . Времето е супер. Въздух около 30 градуса, водата - много относително - по заливчетата - 25-6. Карта аз миналия път купих, от бензиностанция. Нищо особено, но не ни е подвела  Mr. Green Вие последно на Никити ли? Къде ще отседнете?

Ние вчера минахме покрай студиа Кастри. Много ми харесаха отвън. А като им гледам цените - още повече ми харесват. Помня, че имаше почивали там. Как са вътре студиата? Понеже, определено във филиана ни е тясно....

# 224
  • София
Спокойна, времето ви е идеалноооо, водата и тя 25 г. са си супер, дават го облачно, гадно и дъжд днес там по сайта с прогнозата.
Ние сме в Торони в събота живот и здраве пътуваме.
Каква е цената на Кастри , аз май се бях загледала там  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт