На море в Гърция - 11

• 98 149
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Параход, това е Кефалония , плажа е Миртос Laughing Като човек бил това лято два пъти там, мисля че не бъркам   bouquet
Хубаво да си изкарате!На мен това ми стана любимия от Йонийските острови!

# 376
Здравейте!
Върнахме се и ние от Гърция. Искам да благодаря на всички, че споделяте информация, бяхте много полезни.   bouquet Понеже не сме почивали в Гърция реших да пообиколим - Ставрос, о-в Амулиани, Афитос. Доволни останахме. Това, което очаквахме, това и получихме. Местата, които посетихме са доста коментирани в темата, но ако някой има конкретни въпроси - ще отговоря.

Параход, благодаря, че сподели това място http://picbg.net/u/69302/52846/665640.jpg и http://picbg.net/u/69302/52846/665641.jpg  Heart Eyes
Където и да хапвахме после... все ми се струваше не толкова добре.
ПП. В Афитос, таверната Рибката на пирата, никак не ме впечатли - доста малки порции, по - височки ми се сториха цените от тези в Ставрос и Амулиани, но от мен да мине, простено им е заради десерта.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 07:55 от Ohi

# 377
  • София...........
И ние днес държахме чадъра.  Кажете плаж с плитка водаааа

kimbolina, за нас най-плитко и с фин пясък е Кариди.
В самото Вурвуру е плитичко, дори в ляво от нашата къща на влизане във водата няма камъчета.
Вчера бяхме на Калогрия - чиста вода, широк плаж, малко хора, но едър пясък, малко камъчета на влизане във водата и става бързо дълбоко.

Много ми се иска да отидем да видим и Талго и Ливрохио, но май 6 дни са малко за толкова много желания ...

# 378
  • София
Днес ще търсим нещо плитко от страната на Вурвуру , освен Кариди.

# 379
  • София
Bordeaux, бих ти препоръчала тези:
- http://www.bahiabeach.gr/ - на десетина км южно от Вурвуру. Има табелка, подминава се входа на къмпинга Порто Елеа и се продължава още малко надолу.
- http://www.aktioneirou.gr/manassu-beach-bar - това е маалко по-далече в същата посока, но също така закътано, с кристална вода, чист плаж, чадъри и приятна музика.

Благодаря, Ironic! Този първия го бях загледала още в България покрай къмпинга, но бях забравила за него. След малко потегляме натам! Simple Smile

# 380
Ех и нашето море свърши, този път не ми се тръгваше, 10 дни не ми стигнаха.
За о-в Евия, големи разстояния, няма пясъчни плажове, доста урбанизирано, но не е зле, влезнахме от север през Глифа с ферибот - безмислено е, и като пари и като време - пътува се през планината, по добрия вариант е през моста.
Един ден ходихме до Кими, един ден до Атина и после си стояхме в комплекса, там е може би най-хубавия плаж на острова.
Доволна съм и от комплекса http://www.holidaysinevia.gr/resort.htm огромни стаи, всеки ден сменяха чаршафи и кърпи, любезен персонал, нямаше морски дарове в инклузива, но за тези пари - толкова, 24 Е/ден, е заболя ме, че и за детето ми взеха 22 Е, но не се сетих на него да му взема само обяд и вечеря, по 4-5 готвени ястия всеки ден, едното готвена риба, салати, плодове, сладолед, узо, метакса, бира, безалкохолни на корем.
Аниматорите бяха много готини, най-доволна бях, че от 16.00 до 18.30 ми "отвличаха" детето.
Огромен басейн със сладка вода, един басейн със солена вода - не бях влизала в такова чудо и прилично плажче с таверна, където сервираха на обяд.

После 3 дни спахме в Платамонас, типичното гръцко село със стъргало, къщурко-хотелите са от типа Катерини - без дворове, но в доста добра къща спахме, големи стаи, новичко.
Неи Пори - страхотен плаж, ивицата е поне 50 метра широка и километри дълга. Последният ден плажувахме в Неос Панталеймонас - гора, в нея къмпинзи, къщурко-хотели, магазини и след гората започва плажа, пак е голям, но не толкова както на Неи Пори.

С две думи, колкото и да ми си харесваше Ситония, след опита ми и това, което чета тук в последните страници, и аз вече ще бягам на юг, пътуването не е проблем, средна скорост 130 на магистралата.
Някой питаше за магистралните такси - 24.50Е/посока  са толовете до Атина.

# 381
Параход, това е Кефалония , плажа е Миртос Laughing  
Това е! Мястото е страшно фотогенично, заслужава си ходенето със сигурност. Не бих плажувала там всеки ден Simple Smile Имаше и много други места и неща на Кефалония, които ме очароваха, ще пиша по-подробно, като си събера мислите и впечатленията. Много съм доволна като цяло. Пътувахме без никакви резервации, само с някои предварително набелязани места. Беше спокойно, но местните казаха, че юли и август е страшна гмеж. Туристите са най-много италианци, и горе-долу по равни части гърци и англичани, като англичаните са концентрирани в една част на острова. Има епизодични сърби.

Шансът на острова да се спаси от тълпите е, че е безумно, безумно далече - пътувахме горе-долу 2.5 дни във всяка посока, като на връщане дъщеря ми беше и болна. Но ние така си пътуваме, спираме, разглеждаме, обядваме, преспиваме - на денонощие взимаме по 5-6 часа плътни път, не повече. Общо около 800 км е в посока плюс 1-2.5 часа ферибот в зависимост от това къде се хваща. Малко над половината от пътя е магистрала (Виа Егнатия, доста по-малко толове от атинската, но 60 тунела, от които няколко дълги по 3-4 км).

Лефкада не мога да кажа, че ме очарова (минахме за един ден и една нощувка след Кефалония), доста по-бедняшки и занемарен остров е. За сметка на това, беше претъпкан с доматии и туристи-сърфисти - аудиторията е силно младежка. Освен това си духа - то затова е и сърфистка дестинация, де. На ферибота за връщане имаше и силничко вълнение, хващала съм и по-силно в Средиземно море, но само веднъж. Това беше достатъчно всички възрастни на кораба да прежълтеят и да почнат да кършат пръсти Simple Smile

Ще публикувам нататък още снимки, бяхме също във Верия, Йоанина, Гревена, Палерос... абе добра разходка си спретнахме, общо изминати 2040 км.

Темата виждам е сериозно оживена, доста хора са пътували по празниците (ние бяхме на път до 1 до 10-и, в понеделник следобед беше много спокоен Е-79). Неграмотните постове на Peterky все така са тук Sunglasses Веригата магазини се казва Арванитидис... както и да е.

Anabel, Havga, радвам се, че са ви харесали местата! и пак ще си пишем Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 14:57 от Параход

# 382
  • София
С две думи, колкото и да ми си харесваше Ситония, след опита ми и това, което чета тук в последните страници, и аз вече ще бягам на юг, пътуването не е проблем, средна скорост 130 на магистралата.

колко часа ви отне пътя до там?

# 383
Момичета, докато бяхме в Гърция /Ставрос/, мъжът ми е срещнал други българи, които са му препоръчали да си направим следната разходка /която така и не направихме, но ми е любопитно - евентуално за догодина/. Той, разбира се, не е запомнил имената нито на острова, нито на градчето/селото, затова реших да попитам тук.
Казали са му да пътуваме някъде около 30 км. след Ставрос - ако не се лъжа - някъде до Олимпиада. И от там някъде - явно с ферибот - до най-близкия остров - било много красиво.

Изобщо някъде около Олимпиада има ли такова чудо или някой е чул-недочул?  Grinning

# 384

колко часа ви отне пътя до там?

От София до Glyfa, където е ферито за северната част на осторв Евия - 6.5 часа, на обратния път, от Халкида до Ламия по суша - 1.5 часа, сложи и час и малко до Пирея, та по мои груби сметки може да се стигне за 9-10 часа до феритата, които тръгват от Пирея

# 385
По мои преживявания: 10 часа до Атина е оптимистично време, с двама сменящи се шофьори (единият кара на ръба на позволеното), без деца. Толовете доста бавят, тъй като около 10 пъти буквално се спира за минута-две и после пак трябва да ускоряваш.

До Пирея сложете още малко време отгоре, а и там зависи от трафика много.

Марина Котева, Олимпиада е веднага след Ставрос, не са 30 км. Но единственият остров, за който се сещам в тая част на морето, е Амулиани... Той наистина е приятен, но ферито се хваща от пристанище Трипити - между Йерисос и Неа Рода, и определено е на повече от 30 от Ставрос. Иначе пък пътуването по море е 15 минути, има го на всеки половин-един час.
Хм сега погледнах, около 40 км било разстоянието, Амулиани е със сигурност тогава.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 15:37 от Параход

# 386
Марина, и аз като Параход мисля, че за остров Амулиани иде реч. Ние точно тази разходка направихме. Разстоянието от Ставрос до пристанището са около 60 км.

Параход,  явно сме минали по друг път. 60 км показа GPSa. Пътят беше с много завои, но широк 3 ленти.
Оф сега видях защо са повече километрите - защото зададохме Уранополи, пък реално пристанището е преди града. Май така беше

# 387
Охи,
радвам се, че ти е допаднало! А аз ще си коригирам името в базата данни, че въобще не го бях запомнила и ти дадох не съвсем вярно инфо от форума.

На Кефалония нямаше пресни миди и октоподи като на Халкидики, да ви кажа Simple Smile явно не вадят там, иначе рибата - на места направо хвърляш хляб и я ловиш с ръце. Видяхме и морска костенурка Caretta Caretta.

# 388
  • с/у ОколоМръсТното
Кажете плаж с плитка водаааа

Livari beach, преди Вурвуру (от Никити към Вувруру).

Параходче, чуднооооо... Страхотен плаж.
evhen и твоето място е хубаво  Peace

# 389
  • София
Искам да ви питам за сметките в таверните. Преди години се впечатлих, че на остров Корфу ни издаваха касови бележки дори и за влакчето, а сега никакви бележки, едни хартии нищо не се разбира. Обядвяхме няколко пъти и ето една от сметката - http://sence.files.wordpress.com/2012/09/09092012449.jpg . В Никити също ни представиха подобно листче. Доколкото разбрах и на двете места беше включена уж безплатната им почерпка, това преди години не беше така. И в един супер около границата ни излъгаха със сметката, може би кризата им се отразява. Изглежда има тенденция да стават лъжовни, този път не ни се отрази на настроението.
Издаваха ни касови бележки, винаги, за всичко от сладоледа и магнитчето до таверната - даже за всяка отделна поръчка в таверната - отделна бележка. Чак се впечатлих. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт