На море в Гърция - 11

• 98 152
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Издавали са ни и по двата начина навсякъде в Гърция - няма универсално правило, всеки си действа по усмотрение и според страха от данъчните.

Понякога е такъв лист от кръчмарски тефтер с разбивката, придружен от касова бележка само с тотала, или пък подробна касова бележка, или само едното. На плажните барове почти винаги дават касова бележка за напитките, които си поръчал, понякога дори за шезлонгите (там където се плащат).

# 391
  • София
Ехх, Параход, Кефалония ми е голяма мечта, но май дори и за догодина ще са множко километрите с три годишно хлапе...нищо де, все някога ще стигнем и там  Sunglasses

Момичета, ние от понеделник сме в Псароянис, във Вурвуру и този път, слава богу, всичко си е наред. Все пак си доизкарахме плануваните нощувки в Агиос Николаос, но от там си тръгнахме с доста негативни емоции...най-вече проблема си беше липсата на топла вода, до края все нямаше. Четох по-назад в темата, че и други са пробвали плажа Трани Амуда/Ливрохио  и на всички им е направило впечатление голямото количество оси..иначе е добър плаж, особено когато не духа вятър. Та заради осите ходихме основно с кола на Кариди и Никити на плаж, на Ливрохио май бяхме само два пъти.

Както и да е, тук плажа пред къщата е невероятен - кристална вода, много плитко, само днес уловихме 5 рачета и ги подържахме в лодката за да им се порадва детето...всъщност се оказа, че таткото повече им се радваше, сложи им пясък, мидички, само дето замък не им построи  Joy Къщата е много хубава, топла вода в изобилие, терасата е точно срещу плажа и гледката е супер. Онази вечер водихме малката в Метаморфози на люлките и въртележките,голям кеф беше, не можехме да я свалим после, и беше пълно с деца - основно сърби, българи и руснаци, но всички се държаха много цивилизовано  Simple Smile

Та така, до неделя ще сме тук, после поемаме пътя към БГ...и въпреки доста неприятните преживявания, които имахме в началото, честно да ви кажа, пак не ми се тръгва  Simple Smile Почти 20 дена ще направим тук, и пак не ми стигат  Sunglasses  

# 392
  • София
Параход, аз бях шофьора на второто ми ходене това лято до Кефалония.Цялото разстояние от София до Василики,Лефкада го взех с две спирания кратки.Фериботът Василики,Лефкада - Фискардо, Кефалония е с малък кораб и затова когато има силно вълнение понякога дори го спират от движение.Аз и за двете ми пътувания си правих предварителна резервация и оставях телефон в случай,че има нещо непредвидено от този сорт.Вторият път се върнах от острова от Порос до Килини.Пътят е доста по-дълъг, но пък имах удоволствието да мина по моста "РИО" в Патра,който е едно забележително творение!

Какво имаш предвид като написа,че няма пресни миди и октопод? Аз лично не съм останала с подобни впечатления, дори напротив тъй като юли бях и на Кефалония, и на Ситония, бих казала че като предлагане на риба и морски дарове на Кефалония са просто на светлинни години от Ситония!Инак съм съгласна,че туристите са предимно италианци, англичани и по-малко датчани, холандци, белгийци, сърбите са като нас рядкост!

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 18:15 от veka

# 393
Струва ми се Кефалония ще стане второ Вурвуру, както взехме често, често да го споменаваме Joy И моят поглед е натам насочен за следващата година.

# 394
  • София
И аз към някой остров се насочвам за догодина живот и здраве, но мислех да пробваме Лефкада заради достъпа и по суша, че моя мъж не е много фен на феритата.  Параход обаче ме накара да се размисля. Някой беше слагал линкове за вили под наем по тези острови, но не го откривам на първа страница. Идеята е две или три семейства да се организираме  за средата на юни или за началото на септември за една седмица да си вземем вила, мисля че мярках доста опции на много поносими цени. Ако някой има инфо моля да сподели.

# 395
  • София
Струва ми се Кефалония ще стане второ Вурвуру, както взехме често, често да го споменаваме Joy И моят поглед е натам насочен за следващата година.

Според мен няма шанс Peace , защото на Кефалония разстоянията са огромни и дори до магазин или таверна се ходи все с кола, на плаж в повечето случаи също.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 22:43 от veka

# 396
  • София
Някой беше слагал линкове за вили под наем по тези острови, но не го откривам на първа страница. Идеята е две или три семейства да се организираме  за средата на юни или за началото на септември за една седмица да си вземем вила, мисля че мярках доста опции на много поносими цени. Ако някой има инфо моля да сподели.

Аз бях слагала за вили под наем на острова страница от фейсбук https://www.facebook.com/#!/Island.of.Kefalonia - заповядай, но тук има само за Кефалония  Peace

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 17:54 от veka

# 397
  • София
veka  благодаря ти, но не е това. Онова беше сайт с вили под наем. Аз сега ровичкайки намерих ето този, но онзи беше още по-добър:

http://www.holiday-rentals.co.uk/lefkada-lefkas/s/2743/fa/find.squery

Дали пък не ги гледах тези линкове в една тема за Корфу   newsm78   Сега ще поровя.

# 398
# 399
  • София
Тодоричка, да не би да имаш предвид този сайт: http://www.rent-holiday-homes.com/Vacation-Rentals-Lefkada-rr307_p1.html

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 21:07 от dechy

# 400
  • София
Минавам само да докладвам, че Bahia Beach днес го разглабяха, та не можахме там да плажуваме. Иначе изглежда добре. Вместо това бяхме на плажа на къмпинг Porto Elea. На мен ми хареса, защото от двете му страни има скали с много риби, а ние обичаме да се гмуркаме и гледаме морския живот. Нямаше много хора, но пък имаше оси.

# 401
  Параход,добре дошла от Кефалония! Няма да се измъкнеш, ще чакаме подробна пресконференция. Много въпроси имам! Радвам се, че сте си изкарали добре!
  Таис, за теб също съм щастлива, че поне финалът е ОК! Да ви е приятно до края!

# 402
  • София

Точно този. Много благодаря.    bouquet

# 403
  • София (Възраждане)
момичета, на кой ситонийски плаж се намира бар Сироко?

# 404
  • На един клон
момичета, на кой ситонийски плаж се намира бар Сироко?
Akti Salonikiou?

Остават няколко часа до нашето тръгване към Амулиани,но гледайки прогнозата се чудя дали да не се пренасочим към Огняново,хаха.  ooooh! Знаех си,че ще има някаква тесла,твърде хубаво ми се струваше...

Общи условия

Активация на акаунт