Някой СЕПТЕМВРИйски мами вече бебета гушкат, а други все още се ослушват!

• 30 505
  • 727
  •   1
Отговори
# 555
Добро утро,мамета Hug
Чесстито бебемце-Анастасия на мама Минце,да и е живичка и здравичка и многоооооо щастлива  Heart Eyes
сервирам кафенце,и отивам да пиийна моето и след това почвам да пълня чушки хихихи Whistling

# 556
юхуу още едно бебее  bouquet  bouquet жива и здрава малката пронцеса  Hug

ФЕЙТ?? доложи Mr. Green

аз в момента съм командировала синковеца, но във вторник си идва и щев е плътно с нас..е,ще ходи на градина ,слава Богу,но няма да го изолирам Wink

# 557
Добро утроо и от мен Hug
Честито на мама Минс! Да им е жива и здрава малката принцеса!!! Heart Eyes
Вчера и ние се отдадохме на голяма разходка, но резултат няма  Crazy
И днес се чудим накъде да се разходим с мъжо- Бачковския манастир ли, хижа Здравец или Хисаря... Winkхихихи накрая от много чудене ще си останем вкъщи Crazy

# 558
Май май Пламенчо е спрял да се инати..мирише ми на бебенце Mr. Green

# 559
Пу-пу

И аз се чудя вече накъде да снова, за да стане работата - сега си намирам ентусиасти и отивам на рааааазходка

# 560
И аз така си мисля Фейт е отишла на среща с Пламен. Heart Eyes
Кой е щъркел на Фейт ? Да ни държи в течение.  Flutter Grinning

# 561
ааа къде е фейтчетуууу newsm78 дане би да..... Praynig Praynig Praynig

# 562
  • Пазарджик
...
Един въпрос към ЛЛЛ:
Родих бебето си с планово секцио 11 дни преди термин в 8.55 ч. на 39.08.2012 г. Днес все още нямам кърма, а коласрата ми е едва няколко оскъдни капки. Бебчо суче през три часа, но понеже нищо не тече му давам и ам, защто не искам да остане гладничък. Какво да направя, за да стимулирам кърмата? Да започна ли да се изцеждам с помпа?
Благодаря предварително за отговора.

Здравей, hrisik!

Първо да те поздравя с появата на сина ти. Да расте много здрав и весел Георги!

Първите 3-5 дни след раждането тялото произвежда коластра, която е в много малки количества, но пък изключително богата на хранителни и имунни вещества. Тези количеста обикновено са достатъчни, тъй като и стомахчето първите дни е съвсем малко - буквално колкото черешка и една чаена лъжичка е напълно достатъчна. След това постепенно се увеличава обемът му, а с това и количествата, които може да поема. Преминаването към зряло женско мляко става постепенно и обикновено се случва към 5-7-мия ден. В общия случай това, което играе най-голяма роля е стимулацията още от първите часове след раждането. При секциято тази стимулация обикневоно закъснява, тъй като бебето се дава по-късно, а майките не винаги са в състояние да започнат изцеждане скоро след операцията. Поради това може да се наблюдава леко забавяне в слизането на кърмата.

Основното, което е добре да се прави за увеличаване на кърмата, е увеличаване на стимулацията - колкото по-често и повече суче бебето, толкова по-добра стимулация ще се получава (при това е добре да се внимава за правилно и ефективно сучене). Това може да означава например кърмене на всеки 2 часа, вместо на 3. Като допълнение може да се доизцеждат гърдите след кърмене, дори и на празен ход по 5-10-15 мин (колкото време и възможност имаш). Изцеждането може да става на ръка или с помпа, според това, как се чувставш по-комфортно.

Дахранването с биберон може да окаже неблагоприятно влияние върху начина на засукване и сучене, за това е добре да се обмисли дали да се използват алтернативни методи като хранене с лъжичка например (особено подходящо, когато количествата са малки, като сега), когато се налага.

Понякога е нужно малко търпение и спокойствие. На тялото ти му е необходимо малко време, за да се нагоди към нуждите на Георги, а той най-добре ще му покаже какви са те.  Wink

# 563
Мамоооооо,братче ли ми носиш????
оООХ мен ММ ме нападна  luvbed ...тваа от кога не се беше случвало...Все аз инициирах...
Ама сега съм в молебен за бебе след случката Praynig Praynig Praynig

# 564
Честито на мама Минсе!!!   Hug Нека малката Анастасия да расте здрава, щастлива и много обичана!!!
Имам въпрос към варненските мами, който ще раждат в ОБ - какви са тези подложки за легло и откъде  трябва да си ги купя???
Аз си чакам доставката на кошарата, че вече нямам търпение да си я наредя..  Crazy
Фейт, чакаме новини  Hug

# 565
кой е вестителчо на фейтче Mr. Green

# 566
Някоя от небременните тука-Стаси и Я  Joy

# 567
Някоя от небременните тука-Стаси и Я  Joy

Joy

В Стаси ми е надеждата, ти след този Кекс , ще отпътуваш.

# 568
  • Варна
Честито на мама Минсе!!!   Hug Нека малката Анастасия да расте здрава, щастлива и много обичана!!!
Имам въпрос към варненските мами, който ще раждат в ОБ - какви са тези подложки за легло и откъде  трябва да си ги купя???

Предполагам, че това са еднократните чаршафи или т.н. памперсни пелени. Продават ги във всяка аптека. Ако имаш списък от ОБ, би ли ми го пратила на лични, че моя май е старичък и незнам дали е актуален.

# 569
Някоя от небременните тука-Стаси и Я  Joy

Joy

В Стаси ми е надеждата, ти след този Кекс , ще отпътуваш.
Миленке, Миленке , ще ме сбъркаш Simple Smile  Joy Аз отивам да си платя интернета, връщам се и чакам на компютъра. А ти с тея Кексове...... да не отпрашиш и ти на някъде  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт