Някой СЕПТЕМВРИйски мами вече бебета гушкат, а други все още се ослушват!

• 30 611
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
Абе Ева ще ни умориш от глад.. Нещо по-така ако може.

или така:

Добро утро!

# 136
  • Бургас
Добро утро! След вчерашния сън, дето му дръпнах си мислих, че няма да мигна. Обаче в 10.30 вече бях заспала като пън, чак досега. Приготвила съм бебешките дрехи, ютията и масата за гладене и сега се гледаме лошо Simple Smile
Честит празник на всички празнуващи днес!  bouquet

# 137
sky* какъв глад..аз си имам запаси от тях си хрупам  Laughing Стига с това ядене...100 кила
станахме вече  Mr. Green
То бебИтУ от толкУз манджорлък не моЙ излезна  Joy
П.П. Какъв ден е днес  newsm78

# 138
Не така - който е на края да минава на диета. Аз имам още месец. Някой и без това беше установил, че с ядене спират контракциите. Като гледам лентичката ти май си вече само за кафе.

# 139
  • Стара Загора
Добро утро на всички!
Честити бебчета на всички нови мами!Да са живи и здрави и много да радват мама и тати Heart Eyes
Да се похваля-от вчера ми дават Монката и се кърмим-вадят го от кувиоза за около час и нагоре и няма никакви проблеми.Много се надявам сега след прегледа да ми го донесат вече в стаята и след два дена да ни натирят вкъщи  Praynig
Той юнака в събота има имен ден,и искам да си го празнуваме вкъщи.Стиснете много палци.
Ако има някоя мама от Стара Загора,ще съм благодарна,ако може да ми препоръча педиатър.
Хубав ден!

# 140
Добро утро на всички  Hug и мерси за закуската и кафенцето.
Аз се включвам рано , за да се скарам на Мартичка и Сашко. Цяла нощ не можах да спя и я сънувах,че ражда. Казвай му на този малък инат  smile3513 да излиза, за да се наспя и аз.  Mr. Green Айде дано съня ми е пророчески и до довечера да се похвалиш.  Heart Eyes  Hug
Усмихнат ден и леко раждане на тези дето са се запътили на там  Heart Eyes

# 141
добро утро,
мерси за закуската, будя се гладна като вълк
и днес Сашко на Мартичка ако не излезе, няма кога или да ходим да го вадим

# 142
Хелоу,дружина!

Кой имаше неблагоразумието вчера да сложи във Фейсбук снимка на бисквитена торта?!?!?Е,направо ми се е.а м....а #Cussing out.В 11 часа затърсих (заедно с мъжа) денонощни сладкарници( Joy).Оказа се,че няма,затова взех много важно решение-аз САМА да направя тортата Naughty.
Пак да кажа,че аз колкото добре готвя солени манджи,толкова съм гола вода в сладкарството(не ми казвайте,че бисквитената торта е лесна Mr. Green).
Та до 1 часа тортата беше готова,едвам ми се затвориха очите без да я опитам(че трябвало да изстине,моля ви се) и сега закусвам с нея newsm68 newsm44  party023.

Айде,лек ден!

# 143
  • София
Добро утро  Hug

sky*,eva_82
благодаря за закуска и кафето хапнах доволни  Peace Ако може за утре едни пържени филийки да приготвите,че мен ме мързи  Rolling Eyes

Днес съм на ЖК при Ташко в Сердика.Да има и други като мен да се видим? Party

# 144
  • София
Хелоу,дружина!

Кой имаше неблагоразумието вчера да сложи във Фейсбук снимка на бисквитена торта?!?!?Е,направо ми се е.а м....а #Cussing out.В 11 часа затърсих (заедно с мъжа) денонощни сладкарници( Joy).Оказа се,че няма,затова взех много важно решение-аз САМА да направя тортата Naughty.
Пак да кажа,че аз колкото добре готвя солени манджи,толкова съм гола вода в сладкарството(не ми казвайте,че бисквитената торта е лесна Mr. Green).
Та до 1 часа тортата беше готова,едвам ми се затвориха очите без да я опитам(че трябвало да изстине,моля ви се) и сега закусвам с нея newsm68 newsm44  party023.

Айде,лек ден!

Да бе лесна била бисквитената торта един път се опитах и я сгреших.Иначе и аз обичам много  Heart Eyes
Някои да каже как се прави ама без миксер ,че нямам  Flutter

# 145
добро утро, мерси за закуската, будя се гладна като вълк. и днес Сашко на Мартичка ако не излезе, няма кога или да ходим да го вадим

Дюбрютру!  smile3507 Малката беше изключително кротка снощи и съм спала като бебе.
Мерси за филийките, че сутрин и аз ставам гладна като за двама  Laughing
А за спасителния план за Мартичка, аз съм ЗА!  Това е план А, а план Б... smile3513 марш на вън!
Отивам да направя закуска, че ще умра от глад вече  newsm64

bena82 вариации много, стига мерака да е голям. Аз я правя така: ред бисквити, ред кремче, ред бисквити, ред кремче и накаря само кремче. Може и орехи да наръсиш отгоре. Въпрос на предпочитания и фантазия  Peace

# 146

Някои да каже как се прави ама без миксер ,че нямам  Flutter

[/quote]

#OnfireИскам аз,искам,аз!
Има 2 варианта-единия е да дойдеш да вземеш от мен вече разбитата с миксер смес(живея в Изток Peace ). Втория вариант е когато свършиш с разбъркването на ръка,да изцедиш сместа и така ще се махнат брашнените топчета(ама че съм добра).Пращам и рецептата,по която аз направих
http://boryanailieva.wordpress.com/2011/03/19/%D0%B1%D0%B8%D1%81 … 1%80%D1%82%D0%B0/

# 147
  • Варна
Момичета ние се прибрахме вчера и педито дойде в къщи. Цяла нощ не съм спала, май вече имаме колики. Педито каза някой неща дето не съм съгласна. Ще ви изброя да кажете какво мислите.
1. Къпане на бебето по 2 пъти на ден
2. Мазане с преварен зехтин
3. Мазане с Бепантен след всяка смяна на пелени
4. 150мл глюкоза на денонощие вместо вода за жълтеницата
5. Капки за колики преди всяко ядене
6. Цедене на гърдите след всяко ядене, и кърмене не повече от 20 мин общо на двете гърди.
7. Мазане на пъпа 3-4 пъти на ден със спирт 95%

# 148
sentex ,аз мога да коментирам по точките,за които знам нещо. Имай предвид,че колкото души питаш,толкова и мнения.Аз реших да слушам само един човек и каквото каже това да правя. Та този човек ми е казвал следното:
3.Тъй като пелените спарват много,наистина е хубаво мазането с крем против подсичане след смяна на пелена.
4.Единственото оправдано време да се даде глюкоза(трябва да е 5%) е по време на жълтеницата.Не знам количеството...
7.Преди да падне пъпа се маже с 95%,след като падне със 70%.

# 149
Sentex , аз от многото четене на книги за бебита и говорене с майки... това за къпането съм що годе съгласна, но без козметика всеки път. Аз съм решила сутрин да не е къпане, а с мокра хавлийка масажче на тялото по сгъвките и местата, на които се поти най-много. Пък вечер вече истинско къпане.
2. това за зехтина са ми го казвали много... но в тези горещини сега...  newsm78 Горкото дете. Мисля да не го правя със сигурност  Grinning
3. Това за мазането е като че ли профилактично, де да знам. Около мен майките мажат също всеки път, но с Бочко. Аз бих почакала, когато има нужда, защото не ми се иска да го третирам много с козметика детето.
4. За глюкозата доктор ми е казвал, че е най-добрия вариант за жълтеницата, не просто вода. Но тук нямам наблюдения общо взето  Grinning
5. Капките за колики... ако имаш нужда, ако бебо се мъчи много, наистина е по-добре да ги ползваш. Иначе бебчо много ще се гърчи
6. Това с цеденето не го разбирам, ако имаш тежест, ако те боли и усещаш, че са пълни... да. Но защо излишно цедене  newsm78 Тук много се говори за това цедене и съм съгласна с мамите, които казват, че колкото повече се цедиш, толкова повече предизвикваш кърмата  Grinning
7. Тоя процент спирт върху себе си няма да го сложа, та камо ли върху бебето.... С по-малък процент иди-дойди, но 95%  #Crazy
Не съм най-големият професионалист относно бебета, но реших да споделя мнение  Hug
И на свой ред да попитам... Нужно ли е при всяка смяна на памперси, да се слага някаква пудричка на дупата  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт