Някой СЕПТЕМВРИйски мами вече бебета гушкат, а други все още се ослушват!

• 30 570
  • 727
  •   1
Отговори
# 210
  • При моите мъже...
Честити синове на мама Лиа и мама Хрисик! Живи, здрави и силни момчета!

Айде поне още две бебчета днес;)

# 211
Хайде бе Мартииииии Hug,тичай по тия стълби:)))))

# 212
ЗдРавейте на всички. В 4,56 следобед се роди нашия син Део 56см и 3,880.

Я някой да ме светне, че с тази часова разлика се омотах  Mr. Green
Май тя е родила на 29,08 ... нали така  Crazy че я писах за днес  Thinking

F.a.t.e., аз мисля, че 4,56 следобед (29.08.12) в Аризона е 1,56 сутринта (30.08.12) при нас. Но въпреки това би трябвало да са записали бебе Део, че е роден на 29.08.12 г.

# 213
Здравейте милички! Най-накрая и аз намерих време да драсна някой ред. Обещала съм разказче за разждането  newsm03.
На 18.08. (събота) лягам си аз вечерта и се събуждам в 3.30 сутринта с болки които бяха на 10 минутки. Олежавам се аз и си викам рано е, рано е, ще минат и така още 1 час горе долу ама уви не минават. Понеже сме от Хасково, а раждах в Пловдив и имаме 1 час път натам викам ще звънна на доки да попитам да тръгвам ли, да чакам ли, какво да правя. В 4.30 звъня на доки и той веднага ми каза да тръгваме. И така в 5.30 бях в Пловдив (в клиника Селена).Междувременно контракциите вече бяха на 5 минути, но не бяха толкова болезнени - търпяха се. След прегледа се установи, че съм с 2 см. разкритие, скъсена шийка на матката 60% и с паднала тапа. Околоплодните води ми били много малко. Доки ми каза, че имам 2 варианта: 1. Оставам в клиниката и до сутринта ще съм родила. 2. Пробваме да облекчим контракциите с две инжекцийки (незнам какво ми биха) и да видим какво ще стане. Аз избрах втория вариант естествено понеже бебо малък, а и имам много време до термин. Биха ми инжекциите и след 10 мин. нямаше и помен от контракции. Доки ми вика остани тази нощ под наблюдение защото може и да сме успокоили нещата само временно. Аз обаче не тръгвам си. Прибрахме се в Хасково, неделята цял ден с малкия насам - натам, вечерта легнах и спах като бебе (не ми се беше случвало от доста време). В понеделник сутринта звъня на доки да му дам отчет, казах му, че съм спала спокойно, няма и помен от контракции и всичко е ок, а той ми вика ела днес на обед на преглед да си те погледна и ние айде пак към Пловдив. В 12 часа на обед бяхме пред кабинета в клиниката, но имаше толкова народ, че влезнах на преглед чак в 14.00 часа. Още лягам на магарето и доки си вади телефона, звъни долу на рецепция и пита коя акушерка е на смяна. Чувам вика по телефона : Пращам пациентка долу, дайте и свещичка и направо в предродилна зала. Свещичката на место клизма. Оказа се, че с инжекциите сме стопирали болката от контракциите, не съм ги усещала, но разкритието ми продължило да расте. В 15.00 бях в предродилна и в 17.45 се роди Максим. Раждането протече изключително гладко, бях обградена от внимание. Екипа ми вдъхваше много кураж и успокоение. Нямаше суматоха, викане, суетене както при първото ми раждане. Всички бяха много организирани, всеки си знаеше работата. Пуснаха ми приятна музичка в родилна зала, говориха ми спокойно абе просто беше страшно приятно изживяване. Пожелавам от сърце на всички да мине гладко всичко както при мен. После вече дойде неприятната част - Макси малък, роди се с хипогликемия (ниска кръвна захар), три дни беше в интензивен сектор на системи - вливаха му глюкоза. Слава Богу положението се овладя и вече всичко е ок.
За коликите да се включа - педито ни изписа Сабсимплекс но каза да ги започнем след 15-тия ден. Иначе бебо си има колички, ама без тва не може  Wink.
Къпим се всяка вечер, храним се с АМ. Кърма имах, но първите три дни като беше в интензивен сектор са го захранили с АМ и после бяха 3 дни мъки да засуче ама без успех. Ама и аз се отказах бързо признавам си - може би ако бях проявила повечко търпение щеше да се получи ама.....както и да е.
И не на последно място честито на всички мами които вече си гушкат бебоците. Много се радвам че при всички всичко е нормално - дано и при чакащите завършека да е същия и накрая всички до една да сме горди и щастливи майки.
За фейсбука видях, че ги събирате - моя е Магдалена Славова, e-mail: magi.slavova@gmail.com.

# 214

Я някой да ме светне, че с тази часова разлика се омотах  Mr. Green
Май тя е родила на 29,08 ... нали така  Crazy че я писах за днес  Thinking

Да - 29.08. е, иначе по наше време е +10 часа Лиа, та май се пада 02:00 снощи, тоест 30.08.

# 215
ФетитУ, айде бе мила, не ти давам да вървиш по моя път.

Марти ... и моя ще излезе малко инатче  Twisted Evil ... есествено,че ще се метне на майка си  Mr. Green

Я някой да ме светне, че с тази часова разлика се омотах  Mr. Green
Май тя е родила на 29,08 ... нали така  Crazy че я писах за днес  Thinking

F.a.t.e., аз мисля, че 4,56 следобед (29.08.12) в Аризона е 1,56 сутринта (30.08.12) при нас. Но въпреки това би трябвало да са записали бебе Део, че е роден на 29.08.12 г.

Оф, ще изчакам Лиа да се посъвземе и да драсне два реда как е наистина  Hug

maggitta Страхотен разказ ... много добре описано всичко, чак имах чувството, че съм била с теб там  Hug Радвам се, че вече сте добре и се гледкате ... и чакаме снимки в албумчето  Wink

# 216
хей видях, че си имаме 2 нови мами  Grinning Честити момченца на Лиа и Хрисик, суперррр

по мои изчисления Лиа е родила на 29.08.  Heart Eyes

# 217
Благодаря на всички мами за разказите, за мен е много полезно и интересно  newsm51

# 218
ЧЕСТИТО НА МАМА ЛИА И МАМА ХРИСИК, ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИТЕ ЮНАЦИ
МАГИ благодаря ти за разказа

# 219
Изпрах и аз дрехите на бебо hang Любимата ми домакинска работа е прането. Ммммм ухае на хубаво цялата ми душа.
Ей такива хубави раждания само да ни пълнят темата. Маги мерси за разказа. Hug
Милена87 гледам и ти се развълнува много за Хрисик. Laughing Голям борец е тя.

# 220
Ние спинкаме, кърмим се и плачем само ако сме гладни;)
Вчера споменах, че бях описала раждането, но явно беше прекалено дълго и се изтри;)
Та.. Както си дремех тук и си говорех с мъжа ми по тел, викам му .. Нещо ми е мокро #Crazy
Аз сама в къщи.. Шубе;) отидох до WC започнах да тека. Влезнах да се къпя, падна цялата тапа от раз.
Звъннах на родителите ми и хайде към спешното на МД. Имах уговорка с д-р Дяволов за раждането. Приеха ме, прегледи, формалности и ме качиха в родилната зала. Болки- НИТЦ:)1,5 см разкритие.
Вече няма предродилно, родилно, следродилно...
Една стая, супер лукс и УДОБСТВО,самостоятелна.
Легнах си, пуснаха да слушат тонове.казаха към 7 ч. Да звънна на доктора да знае, че съм там. Той към 8 ч дойде да ме види. Имах леки контракции, но нищо значително. Каза, че към 9ч ще ми сложи системата. И така започнаха болките, разхождах се, ставах, лягах. Правех каквото си искам. Така около  час. дойде да види как съм, вика ооо 5 см.ние имахме предварителна уговорка , че ще искам система;) дойдоха супер екип свежари анестезиолози. Дъра, бъра, посмяхме се и неусетно болките спряха. Преродих се. Иначе оставах безмълвна от време на време.
Полежах, говорих по телефона. Идва доктора и казва дай да видим.. Ооо 10 см Shocked
И казва АЙДЕ;))) оправи леглото за раждане( то се трансформираше с дистанционно както си искаш), подредиха си една масичка и ме пита усещам ли напъни като за wc. Казвам Да. И пиша смс на мъжа ми, че след малко ще му пиша:) (ние през това време не спирахме да си пишем докато подготвяха нещата)
И така 4 напъна, няма и 10 мин. Бебчо се появи на бял свят. Най- прекрасния момент в живота.
Имам няколко  шева. Усещах леко придърпване и това е. Самото раждане не гоо усетих.
Попаднах на страхотни хора- прием, родилно, сега и тук на 12 ет.
Питам- обяснява ми се всичко.
За Дяволов- думи нямам. И 5 деца да имам- той ще в човека. Идва и тук всеки ден да пита как сме.
Пожелавам на всички леко и бързо раждане и гушкане на здрави бебчета. Hug

# 221
е това се казва вдъхновяващ разказ Simple Smile  Hug Hug  bouquet страхотно!
аз да питам каква е тази система - обезболяваща ли,щом не си усетила много болки? във Вип стая ли си? и аз ще съм в МД,но при Димитров(за сега,ако не се обърка нещо) Mr. Green

честито на новопоявилите се бебоци   bouquet  bouquet

# 222
future-mamman много хубав разказ, кажи за тези анестезиолози с епидорална упойка ли роди?

# 223
future-maman Това се казва сравнително леко раждане  Hug
... дано всички сме така  Heart Eyes

# 224
  • shumen
Честито на Лиа и Хрисик.Да са им живи и здрави момченцата и много да ги радват.
Аз днеска готвих,прах,подреждах и мисля сега да полегна малко и после да продължавам да чистя спалнята да е готова за бебка.
Искам да попитам мномичета,който стерилизират в тенджера,колко време изваряват шишета и бибероните.Достатъчни ли са 5 минути след като заври водата.

Общи условия

Активация на акаунт