Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 39

• 89 028
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Аз продължавам да симпатизирам на Хюррем. Да не забравяме, че в онзи двор и в онзи исторически момент власт и живот са синоними. Хюррем има много да губи - 4 сина. Непознавам майка, която да не се бори за децата си. Ако ни повтарят, че тя е жадна да опази живота на синовете си (вместо жадна за власт), ще я гледаме по друг начин. Тя е продукт на своето време.

Султана е очевидец на избиването на братята си от баща си (на него също му пратиха отровен кафтав), както и борбата на баща си с останалите братя и баща им. Едва ли му е била нужна Хюррем или някой друг за да знае да си пази гърба. Колкото по-любим става Мустафа на еничарите и войската, толкова по-опасен става за Сюлейман. Според мен Хюррем само е помогнала, но основно решението си е на Сюлейман. Историците също не са на единно мнение дали е имал причина или не да смята, че Мустафа заговорничи срещу него. Все още не е дошло времето на заточенията и кафеза - по негово време отстраняването от пътя е само чрез смърт.  

# 106
  • Chicago/Varna
Аз да попитам във Fileswap където са качени всички епизоди,при мен не се отварят сериите от 34 до 44 , и после 46, 48, 49, 51 и т.н. При вас има ли го тоя проблем, или е само при мен ? Излиза ми някаква снимка с преупреждение на английски: http://www.megaupload.com/?d=UZ10OHCZ

# 107
Аз да попитам във Fileswap където са качени всички епизоди,при мен не се отварят сериите от 34 до 44 , и после 46, 48, 49, 51 и т.н. При вас има ли го тоя проблем, или е само при мен ? Излиза ми някаква снимка с преупреждение на английски: http://www.megaupload.com/?d=UZ10OHCZ
Тези серии не са качени още Peace 

# 108
Аз продължавам да симпатизирам на Хюррем. Да не забравяме, че в онзи двор и в онзи исторически момент власт и живот са синоними. Хюррем има много да губи - 4 сина. Непознавам майка, която да не се бори за децата си. Ако ни повтарят, че тя е жадна да опази живота на синовете си (вместо жадна за власт), ще я гледаме по друг начин. Тя е продукт на своето време.

Султана е очевидец на избиването на братята си от баща си (на него също му пратиха отровен кафтав), както и борбата на баща си с останалите братя и баща им. Едва ли му е била нужна Хюррем или някой друг за да знае да си пази гърба. Колкото по-любим става Мустафа на еничарите и войската, толкова по-опасен става за Сюлейман. Според мен Хюррем само е помогнала, но основно решението си е на Сюлейман. Историците също не са на единно мнение дали е имал причина или не да смята, че Мустафа заговорничи срещу него. Все още не е дошло времето на заточенията и кафеза - по негово време отстраняването от пътя е само чрез смърт.  

newsm10

# 109
Съгласна съм. Не трябва да забравяме, че преди всичко Мустафа е конкуренция на синовете на Хюрем.

# 110
  • Chicago/Varna
Lilims понеже следващите серии до 63 са качени, и тук таме липсва някоя, за това си помислих, че са качвани под ред, и проблема е при мен Simple Smile Мерси за бързия отговор

# 111
Ами какво да прави Хюррем да чака Мустафа да стане султан и да убие децата и, нея да заточи, а майка му да стане Валиде султан ли ? В крайна сметка целта на новата Хюррем ще е някое от децата и да стане султан, дори това да и коства да даде дъщеря си на по-възрастният от нея Рустем паша.Трябва да отбележим и факта, че Рустем паша много помага за убийството на Мустафа, от което по-късно спечелва Михримах - неин по-малък брат става султан и тя става Валиде (разполага по време на управлението му с печата на управляваща харема султанка и оказва огромно влияние върху него) Simple Smile Тоест, каквото и да прави Хюррем ще го прави за децата си и макар постъпката и към Михримах да изглежда жестока, в крайна сметка тя се оказва само в нейна полза.

# 112
Lilims понеже следващите серии до 63 са качени, и тук таме липсва някоя, за това си помислих, че са качвани под ред, и проблема е при мен Simple Smile Мерси за бързия отговор

Така се получи ,защото Ани качваше сериите в дейлито,но  изтриха клипчетата...и тя продължи да ги качва в нов сайт от 46 серия до края на 2 сезон...това лято започна да качва и първите серии, да допълни колекцията -до тук е стигнала- много са - ще ги качи постепенно Peace

# 113

Представете си това момче в ролята на порастналия принц Мехмет с османски тюрбан. Whistling

MEHMET SARIŞIN YAZDI

http://www.ayakligazete.com.tr/haber/mehmet_sarisin_yazdi.htm

# 114
Като чета дискусията ,се сетих за една приказка на Лалю Лалев...
Майчиният инстинкт го има и при животните...а какво остава за хората...друг е въпроса ,че индивидите са различни и не винаги целта оправдава средствата...но това е друга тема... Wink

Аз също мисля ,че Хюррем е била права за себе си в ония времена,както вече се обосноваха някои от вас...и доста смела и борбена - щом е оставила следа и след 500 години се почита името й Peace

Скрит текст:

Богомолката

Под стряхата на къщата имаше лястовиче  гнездо.
       Веднъж лястовиците се разхвърчаха и надигнаха тревожен писък.
       Дядо Иван излезе от къщи да види какво става.На липата съзря змия.Усукала се беше по клона,който допираше гнездото,и пресягаше с глава към скоро излюпените лястовичета.Лястовиците се стрелкаха пред нея,мъчеха се да я прогонят.Но тя съскаше,боцкаше с острия чаталест език.В гнездото писукаха малките лястовичета-голички още,с жълти човчици...
      -Тая проклета змия иска да измъкне от гнездото пиленце-рече дядо Иван.-Ще го захапе и баво,бавно ще го погълне в търбуха си.Ама дядо Иван ей сега ще я свали.
      -Влезе в къщи и изнесе пушка.Сложи патрон и се прицели...
      Но не гръмна.Лястовичка долетя отнейде и пусна нещо на клона пред змията.
      Беше едро зелено насекомо.Приличаше на скакалец.
      -Богомолка!-свали пушката дядо Иван.Да видим защо лястовичката я донесе!
      Богомолката безстрашно тръгна срещу змията.Прозрачните й крилца пробляснаха.Но щом я наближи,преклонно сведе глава,сложи предните си крачета на гърдите и взе да се кръсти.
       -Сякаш на Бога се моли!-засмя се дядо Иван.-Като бабичките в черквата...Затуй я наричат богомолка.Умна гадинка.я да видим сега защо прави тези поклони?Види ми се,крои някаква хитрост...
       Наистина богомолката хитруваше.Змията беше раззинала уста да я погълне,но нейните "богомолни "движения за миг отвлякоха вниманието й.Без да се усети затвори уста.
      Тъкмо в този миг богомолката заби шипчетата на предните си крачета в очите й.И ги ослепи.Змията пльосна върху плочките на дядо Иван.
       -Ами тъй...-въздъхна той.-Който зло търси,зло намира...
      Погледна нагоре.Лястовичката,която донесе богомолката,пак дойде.Взе я и я отнесе в гората...
      Защо богомолката се съгласява птичките да я отнасят там,където е нужна нейната помощ,никой не знае.Има тайни ,които и най-великите учени не могат да разгадаят.

разказ от книгата:
ПРИКАЗКИ ЗА ДОБРОТО
от Лальо Цвятков Лалев

# 115
Ами разбира се, че е била права.Това в съвремието няма ли да стане ? Тя е права не само за преди 500 години, права е и за сега.Коя майка не би направила всичко за децата си ? Simple Smile

# 116
  • планетата Земя и по точно до морето
Gawina newsm10
Анкета за най-добър трейлър, за новия сезон на сериалите :  цък
Muhteşem Yüzyıl е на турски "Великолепният век", пояснявам за новите попълнения, а не агитирам! Grinning

Не се учудвам, че водят сускунларите! Joy Да не съм голословна, хвърлете едно око :

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 22:40 от Ari888

# 117
Аман от тези анкети вече ... То не беше филм, не беше най-добра роля, та ся и трейлър.Аз бях попитал при първата анкета, това нещо официално ли е и взимат ли се някакви награди, но предвид, че на миналата анкета бяха гласували около 20 000 души (нищо работа за турската аудитория) ми става ясно... Grinning

# 118
  • планетата Земя и по точно до морето
Ама защо тия нерви??? Награди нЕма. Възприеми го, че съм пуснала нещо излишно за теб и толкова. Чешим си клавиатурите до началото...

# 119
Хах, написах го без нерви ... Не очаквах, че така ще бъде прието ...

П.С. По-горе бяхте споменали сериала на Къванч, превежда ли се някъде ?

Общи условия

Активация на акаунт