Попътен вятър на ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ни! - 1

• 32 236
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Като каза втори ред, малката изкара зъб втора редица, май писах също.В понеделник сме на вадене на зъб и до ортодонта на наборката-хем за стягане на шини, хем за консултация за дребна.Ама като знам как се вади разклатен зъб и зъб, който не помръдва, от сега ми е вледенено.И тъжно.

Иначе в училище никой не се е подигравал за шината, категорично.Тя е от предучилищна още, започна с горна за разширение, после освободихме един заклещен зъб, сега прибираме цялата редица назад с премахване на четвъртите зъби, а на тяхно място трябва да слезнат третите/кучешките/.Долна челюст разширихме малко, сега имаме притеснения, че трети-кучешки може да пробие извън редицата , а така трудно се прибира в редица, та чакаме да се покаже, междувременно трябва да заклиним четвъртия, за да не се разположи на мястото на дупчицата сега, че те са и големи зъбите много-само да подушат местенце свободно и веднага се разширяват и наместват зъбите и, хахаха.

# 106
  • Sofia
 Джиз, при синковеца основният проблем е в горните втори резци.Паднаха първите , и за да израснат новите паднаха и вторите. После нямаше място за тях и просто си избиха на втори ред. Като направихме панорамната снимка даже детето се уплаши колко са криви зародишите.
 Големият 1,5 год. носи брекети и се оправи. При него пък уж всички зъби се бяха наредили идеално , и изведнъж кучешките "изскочиха" напред. Беше като вамп. При него и крива захапка имаше , та отне повече време. Самото изправяне завърши за около 10 мес. Бях склонна и с Алекс да изчакам за брекети , но ортодонтката ме посъветва , че не би било добре.

# 107
  • Русе
Освен прибирането на двата горни предни зъба ще коригираме и захапка. За това толкова време ще ги носи. Аз го заведох заради тях че прилича на зайче а то какво се оказа. Знаех че му е разместена захапката, нали е син на баща си, но след като моя мъж е живял толкова години така и не му пречи, не смятах че ще се окаже такъв проблем. За мен проблемът беше че така издадените предни зъби, при всеки лек удар в устата се забиват в устната и все е с рани. Ще го застъпя сериозно тия дни и дано приеме факта че така ще е по-добре. И без това ортодонката каза че сега е идеалния момент.
Благодаря за отговорите, дами   bouquet

# 108
Ели, аз съм разказвала одисеите на наборката.Тя от предучилищна е със шини.Значи в момента ще е трета година.Справя се детето.Зависи как ще подходите, зависи колко е мотивирано детето и т.н.Честно да ти кажа-измъчи се.Черпя нещо някъде-тя не се черпи-не и се сваля шината а и да вземе бонбон и да си извади пластмасите не е най-лицеприятната гедка.И го избягваше.Сутрин не закусва тя, така че свалянето сутрин избягваше.На обяд сваля в кутийка ги прибира, яде.После пак слага, и така.Да, свали-сложи е.Принципно не е хибаво често да се сваля и слага-разхлабва се така шината.Сваля се на основно хранене и така.
Много изчерпателен отговор.   bouquet
Дани е с апаратче от декември миналата година(мразя думата шини, някак неприятна ми е, въпреки че си е така ..) за подреждане на зъбите, че нямаше достатъчно разстояние между тях.
Носи ги постоянно, както е писала Jizz, маха ги на храненията.Носи си кутийката, която зъболекарката му даде и там ги слага когато му се налага да хапне нещо, пък било то и бонбон.  Rolling Eyes
Всеки месец сме на контрола, иска си наблюдение и постоянство.И на нас ни каза, че мининум 2 години ще ги носи, поне докато смени млечните зъби.
Ели, не се мисли - всичко е поправимо докато е навреме! Hug

# 109
На братовчедка ми наборчето носи шини и много си ги харесва. Те са с някаква картинка, шаренки. Laughing Когато се храни ги прибира в кутийка, няма проблеми с подигравки и т.н. Ходят през около 3 седмици на натягане. Но си трябва пазене. Друга наша позната - хлапето ги носи месец, два и правиха ремонт, че ги беше потрошила някак. После пък ги изхвърлиха случайно с една салфетка, та сега правят нови. Но децата ги харесват, поне тези двете познати, и нямат проблем с носенето. При нас сигурно при малката ще се наложи, че тя има моята челюст и няма да има място за всички зъбки. Но, дано бъркам!
От два дни Косьо има собствена стая и дори спи сам в нея. Това може да не звучи като голямо геройство, но за нас си е сериозен успех, че до последно дори спеше с мен или баща си. Rolling Eyes Доволна съм, но и ми е мъчно. Така вече по-осезаемо се усети, че расте. Мислех да бъдат заедно със сестра му, или че ще иска аз да оставам при него докато заспи, но не  Laughing.

# 110
Бети, браво на Косето.  Hug

# 111
  • софия
JIZZ, в понеделник 10.09 и аз ще водя Габи на ортодонт за пръв път, а както четох в друга тема, май сме при един и същ др.Петрунов и може да се окажем по едно и също време. Проблемът при дъщеря ми , че горните два предни се събират под ъгъл , защото 4 и 5 зъби не искат да падат и няма място . Ако сте сменили ортодонта докладвай.

# 112
Привет и от нас.Днес се прибираме от морето,бяхме в Гърция 8дни,изкарахме чудесно.
Нямам време да ви следя,но прочитам тук-таме по нещо.Ще гледам да съм по-редивна,за да сверявам часовника си с вас))))

# 113
JIZZ, в понеделник 10.09 и аз ще водя Габи на ортодонт за пръв път, а както четох в друга тема, май сме при един и същ др.Петрунов и може да се окажем по едно и също време. Проблемът при дъщеря ми , че горните два предни се събират под ъгъл , защото 4 и 5 зъби не искат да падат и няма място . Ако сте сменили ортодонта докладвай.

Докладвам, че никога не сме били при Петрунов. GrinningЗа 4 и 4 зъб е доста рано, че да искат да падат.Ние, за да правим място разширявахме челюстта в първи клас.И при наборката 4 и 5 не помръдват, от последната панорамна снимка постоянните са позастъпили вече на 4 малко корените, но е далеч от разклащане и падане.Трети пък по принцип са най-последни-пак от снимката се вижда,ч е са много високо още и скоро няма да слезнат, към 13-тата година се сменят кучешки, но ние ги извадихме, за да правим място, да не избият отгоре после.Ще махаме и четвъртите.По този начин детето ми ще бъде с два зъба по-малко в устата си. SunglassesАз ще ходя в понеделник,Само дето не знам нашата май е втора смяна, ще звънна да питам.Ние сме при Лазарова.

# 114
...о и да не си помислите че съм от стара загора така пише в описанието защото около преди 3-4 години живеехме в Стара Загора сега сме в София  Simple Smile
Странно. Аз пък си мислех, че си от Бургас, а живееш в Айтос.  Mr. Green
Извинете ме, че не е в унисон с темата, но не можах да се сдържа. Надявам се КалинаВиви да разбира какво имам предвид.  Peace
Не те разбрах но в бургас рядко ходим от София съм а за Айтос това къде е чувала съм го но не съм ходила.  Simple Smile Peace   bouquet

# 115
Теди честито да ти е котенцето много е сладко да е живо и здраво и да ви радва дълги години!!! Hug Hug Hug Hug  bouquet
И ние искаме домашен любимец но мьлката е на 2 бременна съм и не става иначе каката много иска но понатам ще решим разбирасе трябват грижи и за него това не е играчка и не можеш да го оставиш без грижи. Затова ще почакаме!  Grinning Днес Вивиян като се събуди не спря да ми мърмори за това Джъмбо че заведох я преди малко се върнахме. Хубаво че напазарувахме всичко за училище че на това Джъмбо много скъпо една тетрадка левче с хубава картинка чантите долу горе биваха цените. Чанта и взехме чисто розова ама като видя шарените познай та реших да и взема от там за училище а тази дето я взехме за резерва или аз като излизам с малката. Взехме една голяма раница вцвят вишна с много джобове и дунапренен гръб не е анатомичен или тем подобен а обикновен вътре в джоба за учебници има 1 преградка и място за телефон а отпред има 3 джобчета  едното е голямо а встрани имаше джобчета за вода.Струваше 20 лв. Grinning

# 116
  • София
Момичета, дайте едно рамо с входящи тестове по БЕЛ, че положението при нас сигурно е трагично.
Само да не трябва да ги тегля от блог Начално образование, че нещо не ми си отваря тези дни.
  bouquet

# 117
Аз съм калина и Виви стария пррофил имаше проблем който открих благодарение на Дидева. Била съм с имейл на малко момиченце на което се извиних по мейла.Съжалявам за недоразумението явно нещо се е объркало и момиченцето ми е потвърдило регистрацията. Много много да ме извини детето съжалявам!  Confused  Confused

# 118
  • Sofia
Момичета, дайте едно рамо с входящи тестове по БЕЛ, че положението при нас сигурно е трагично.
Само да не трябва да ги тегля от блог Начално образование, че нещо не ми си отваря тези дни.
  bouquet

Присъединявам се към молбата  Hug.

# 119
  • Русе
  bouquet

Присъединявам се към молбата  Hug.
  http://dox.bg/files/dw?a=beeaaad244

Общи условия

Активация на акаунт