Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 583
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
като и дадат книжка и си я прочете вкъщи записваш някакъв коментар отстрани,на нашата книжка имаше даже примерни изречения  Laughing Примерно,Х прочете книжката лесно,смя се на еди си кое, еди коя си дума я затрудни. Учителките също пишат, когато са чели с детето в училище -поне при нас е така.

Мерси много за отговора. Ще чакаме да ни дадат книжка, въпреки че още се учи да чете...

# 271
Здравейте, момичета!
Искам да попитам тук ли се подвизават шотландските майчета? Защото видях, че има отделна тема за Ирландия, но не попаднах на такава за Шотландия?... Wink

Приятна вечер...
Тук сме.  Wink

Ако намерите лек срещу съседите свиркайте.  Whistling Аз от две години се опитвам да се справя с онази от горе. Ако жилището е общинско се подава жалба в Кансъла и те ги предупреждават. При няколко сигнала направо ще ги изгонят, за съжаление когато са собственици попадате в моята ситуация.  Confused Викам полиция през седмица, понякога два пъти на вечер. Арестуваха я няколко пъти, наркотици намираха в къщата и, детето и го присъдиха на мъжът и, тя си продължава с партитата обаче. Две години вече.  Tired
За шум от деца не виждам какво може да се направи. Малко толерантност не е излишна.  Peace За партита обаждайте се на вечерта в полицията и после оплакване в хаузинга, ако са квартиранти на частно полиция и връзка с хазяите. За повечето е достатъчно да прекратят среднощните гуляи.  Hug

Абсолютно съм сигурна, че са от някаква хаузинг асоциация и от ляво и от дясно. Шума, да шумят дяцата какво мога да направя, но не мога да изтърпя, че се катерят през оградата и си говорят през нас. Отделно ни наблюдават и през дупките  Crossing Arms
Майката слуша някаква хард музика. Абе изглеждат абсолютно деградирали типове. Значи да ходя да рева в кансъла, ок ще ходя  Mr. Green
А за партита да ти кажа звъняла съм и ми казват, че щом шума идва от вътре те нищо не могат да направят...

Толумбе, мерси за съвета, ще се пробвам  Grinning Само не знам как ще разрешат въпроса с дрискането на гадини отпред в двора. Сутрин има поне по 2,3 л...а и така и не можахме да разберем на чие псе са. Или да не споменавам, че съседите от ляво и от дясно имат  Thinking

# 272
Съчувствам на хората с проблемни съседи, мога да си представя колко е неприятно. Ние дотук сме късметлии и не сме имали проблеми. На старото място съседите бяха възрастни тихи хора. Сега сме в detached house с голям двор и съседската къща е на разстояние от нас,но те не са тихи хора по принцип.
Моите синове правиха Oxford Placement Test миналата седмица. Listening - 66т и 72т от 100макс (по-добре от очакваното като се има предвид че са тук от юни), но по граматика са зле - 39т и 41т от 100т макс възможни. От тази седмица започнаха допълнителните уроци по английски, които се организират от училището - 2 часа са заедно и 3 часа имат самостоятелна работа с учителката.
Купих учебниците по които учат по математика, за да мога да им обяснявам в къщи, защото математическите термини на английски са им все още трудни и не разбират всичко което се преподава в клас.
Баткото другата седмица е на екскурзия за 5 дни, която се организира от училището - леко ми е притеснено ....
Вчера двамата си взеха успешно жълтите колани по карате Simple Smile

# 273
За мой късмет когато се върнах от болницата пробема с шума от съседите вече го нямаше  Party Ремонта вече беше приключил.
За още по голяма изненада и от двете страни комшиите ни подариха подаръци за Емма  Heart Eyes дори  комшииката предложи да помага когато имам нужда и да и се обаждам  Heart Eyes
Много мило ми стана още повече, че сме само на здравей и здрасти  Simple Smile Ама то е до човек....
Ние двечките сме добре  Party
Времето много бързо лети вече сме на 11 дни  Simple Smile
Емма има проблем къса юздичка и за жалост още не се кърмим, но пък се цедя и давам с  шише  Simple Smile
Решихме за по бързо да решим проблема частно, намерихме специална клиника  и за наш късмет може и лекарката да дойде вкъщи за малко по висока сума, но така детенце ще е по спокойно и няма пак да обикаляме. В петък е чакаме да дойде.
Хванала е  някакво вирусче и киха и кашля ....дано скоро се оправи  Praynig докторката каза, че нищо не се правило в този случай освен ако не се влошат нещата, но го кара леко няма и температура даже.
Добре, че майка е вкъщи много ми помага, готви, глади, чисти и когато се налага гледа малката и излизаме с половинчо  Simple Smile Иначе си е гледам аз през по голямата част от времето. Днес за сефте поспах 4 часа след обед  и се чувствам като нова  Grinning много ще ми липсва когато си замине  майка  Confused
За сега от мен толкова  Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 13:54 от eva_82

# 274
Здравейте и от мен.

И аз съчувствам за лоши съседи.

Голден браво на децата. Сигурна съм, че на екскурзията детенце мноого ще се забавлява. Я кажи какви учебници взе?

Ева, чудесно е че имаш помощ. Много ви се радвам. А снимки кога ще пуснеш?

Исках да попитам за училището нещо. На вашите деца дават ли задачи за по-горни години? Боян каза, че работили материала за иър 6 а вчера им дали задачи за секъндари?

Боян пак ще ходи на състезание по шах, много се вълнува.

Мен ме хванаха лудите онзи ден и реших, че балетното училище не ми харесва. Разрових се и намерих друго. Метнахме се на колата и направо там. В центъра на града, на прекрасно място. Тъкмо ще имам къде да се помотавам час, докато я чакам. Там една кака (истинска балерина) я взе. Накрая ми я връчи и ме изпрати в офиса. Там ме посрещна една 150 годишна жена. Елегантна с много изкривени пръсти на ръцете и специални миниатюрни обувки. Личеше си,  че тази жена е била балерина. Каза че е възхитена от Яна. Много старание влагала и почти всичко и се получавало, но не била за тази група, защото децата били 5-6 годишни. Каза че не би я пуснала с деца на нейната възраст, защото била много координирана и много добра. Поиска да я види в събота отново.  Обясних и, че не искам да идваме в събота, защото когато мъж ми си е в къщи гледаме да отидем някъде. Предложи тогава да я водя, тогава когато мога събота, а когато не в понеделник. Останах наистина очарована. Направи ми впечатление, че хвана ръцете и и много внимателно ги огледа, но нищо не каза. По случая днес и купихме задължителната униформа и  сме готови за събота ( вече и с голяяяма цицина, че се спъна в пликчето с дрехите). Милата е толкова възхитена, не иска да сваля обувките и само си ги подрежда Crazy Иначе тук има и руско балетно училище, но.... не благодаря Mr. Green

Стига толкова Mr. Green, че станах досадна.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 00:05 от Шу

# 275
Шу,браво за балета  Hug ще разказваш пак, когато започнете да ходите редовно? Какво не ти хареса в старата школа? Браво и на Боян,явно математиката му върви.
По математика в нашето училище учат по Abacus evolve.

# 276
Момичета,здравейте.Имам въпрос към раждалите в УК.Как стои въпросът с клизмата преди раждане?Потърсих инфо и до колкото разбрах тук не правят в болниците клизма,дори не държат да си обръснат  Shocked това мен лично ме притеснява.От хигиенна гледна точка аз искам клизма и ще се обръсна,проблемът е че не знам дали в домашни условия ще мога да я направя тази клизма.Искренно се надявам да греша и да ме опровергаете,че правят.Ако не,какво ще ме посъветвате?

# 277
Шу,браво за балета  Hug ще разказваш пак, когато започнете да ходите редовно? Какво не ти хареса в старата школа? Браво и на Боян,явно математиката му върви.
По математика в нашето училище учат по Abacus evolve.

Няколко неща ме притесниха. Първо учителките ми се видяха.... как да кажа, не истински балерини. Нито стойка, нито походка, видях ги, че танцуват и то добре, но по скоро модерен балет. Бяха и мнооого млади. Лелята, която беше шефка, беше една чаровна дебелана, която май хич не разбираше от балет. Не че искам Яна да става прима балерина, но ако е балет да е истински балет. Да има дисциплина, да се научат на походка, стойка и тн. а не да тичат хаотично  час облечени като феички и всички да сме доволни, че те са доволни.

# 278
  • Манчестър
Момичета,здравейте.Имам въпрос към раждалите в УК.Как стои въпросът с клизмата преди раждане?Потърсих инфо и до колкото разбрах тук не правят в болниците клизма,дори не държат да си обръснат  Shocked това мен лично ме притеснява.От хигиенна гледна точка аз искам клизма и ще се обръсна,проблемът е че не знам дали в домашни условия ще мога да я направя тази клизма.Искренно се надявам да греша и да ме опровергаете,че правят.Ако не,какво ще ме посъветвате?

Нямат такава практика тук.Нито клизма ще ти направят,нито пък ще те обръснат.
За съвет???? Ами просто прави каквото ти казват.....

# 279
Спокойно можеш да си я направиш в домашни условия Simple Smile Казва се енема и можеш да си я купиш от аптеката. Лягаш на една страна и накарай мъжът ти да ти я сложи, след това полежии 10-15 минути така и чакай да подейства Simple Smile

# 280
Шу, разбирам чудесно за какво говориш. Аз по същите причини се спрях на настоящия клуб по карате, а не на някой от другите.
Страхотно е че намерихте занимание което да й харесва и в което да има потенциал. Това ще й помогне да си изгради добро самочувствие като по- голяма ако в един момент децата започнат да правят коментари за ръчичката. В нашия клуб по карате има едно момче с малък физически проблем. В началото в училище се е чувствал самотен, защото не е можел да участва във всички игри с децата. Започнал е да тренира карате преди 3 години - в момента е много добър, чувства се уверен и т.н. Майка му казва че тези занимания са му повлияли много в емоционално отношение.

# 281

Аз си купих от Бг преди 6 години и си направих в домашни условия. Кофтито беше, че родих на 3 ден и бях в болницата през цялото време, та се сещате какво се случи  Mr. Green Че и на другото раждане също. Сега с третото не знам каква ще я мъдря, но не ми се ще да ми се случи за 3 път  Laughing
Иначе за бръсненето ти препоръчвам колата, с огледало във ваната става ммммм чудесно Wink
Впечатлението ми е, че не им дреме на акушерките, мога и да ги питам, ако това ще те успокои в нашата болница как се чувстват в подобни случаи.

ШУ, я метни линк на балетната школа, много ме заинтересува  Grinning

# 282
привет на всички, не се познаваме , но искам да запитам следното: догодина ми предстои да запиша сина си в училище, но в момента е на 14 години и учи в БГ, кога трябва да го запиша в Англия/ Херефорд/и  как ще бъде разпределен по възраст, към начално училище или направо към колеж, ако има някоя мама запозната моля, да ми сподели своя опит, Благодаря Ви,

# 283
Записвам се,че много сте ми полезни за всичко,че и ни е все ще се изместим в Лондон и да не ви питам за щяло и не щяло .А сега се връщам  2 стр. назад да ви почета ,да видя какво съм изтървала.То покрай нашия батко и училището му нямаме време за нищо.

# 284
Ева, успех с кърменето. Чакаме още снимки на малката кукла, много е разкошнааа  Simple Smile
Шу, браво на балерината  Simple Smile Само за руската школа ми стана странно, защо не я одобряваш. Аз балет като чуя първото нещо, което ми идва на акъл е Русия. А като чуя Англия последното е професионален спорт  Mr. Green Иначе за спорт и занимания за тонус са перфектни  Simple Smile
  Успехи на всички ученици и добре дошли на новите момичета  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт