ВМ НВХ - част 51

• 50 962
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • В Балкана
Благодаря ви момичета, за хубавите пожелания!   bouquet

Да се сбъднат всичките - на мен, на вас..

Бонбоните станаха вкусни.  Laughing След престоя в хладилника, се стегнаха почети достатъчно добре.  Laughing Утре ще кача снимки и рецепта. И млечният крем и той се яде, даже и този без фурмите.  Laughing

Миналата година редовно си хапвах печена тиква. Сега гледам, са я напускали по магазините на промоция.. Ама не ми се занимава да пека.  Laughing Тук мързелът надделява над лакомията.  Laughing А и нали офанзивата на топене на кила наближава, та няма, за кога глезотийки.

# 631
Рейн, честито и от мен!!! Много здраве ти пожелавам и много любов! Успехи във всички начинания и много много радост Simple Smile Весел празник Simple Smile

# 632
Вече е 29-ти и тъй като утре, най-вероятно време няма да ми остане, минавам да оставя тортичка по случай рождения ден на малкото порастнало Съкровище, което става на цели 6 годинки!

И моля взимайте по малко, че е страшно нережимно!  Crazy

# 633
  • София
 Bobeto, Честит рожден ден на съкровището ти. Много да те радва, да е живо и здраво. Хубав празник ви пожелавам  bdbaloni

# 634
Честит рожден ден на малкото Муминче! Да ти е жива и здрава! Hug

# 635
  • GYM
Бобе, да ти е живо и здраво съкровището, много да те радва Hug

# 636
Боби,честито ти рожденичка-да  и е жива и здрава и много да ви радва! Hug

# 637
Бобе,честит рожден ден на съкровището ти!
само радост да ви носи!

# 638
Бобе, честит празник
да расте щастливо детето
и само да ви радва
 Hug

а ти торта направи ли да попитам аз?  Mr. Green

и да се похваля - снощи бяхме на тенис
вече уцелвам почти всички топки и успявам и да ги върна
преди се разминавах с половината поне  Joy

# 639
Bobeto, честит празник и на вас!!! Живо и здраво, весело и безгрижно да расте детенце Simple Smile))
Брей, тук само празници, много е хубаво!

# 640
  • SA
Честит рожден ден на малката красавица! Да расте здрава, умна и много обичана!

# 641
и малко сметки за добро утро

реших да почна отново да си смятам %, защото ми се струва, че май не ми бяха много точни тези дни

та разиграх си един сценарий:
З: 40 гр кашкавал, 28%М
    10 течна сметана 40%
    100гр шварц кафе
2%В, 17%П, 81%М

О:100гр св. вратна пържола
   100 гр зелен боб
   50гр квасена сметана, 12%
10%В, 44%П, 46% М

В: 50гр масло
    20 гр кокосови стърготини
    30гр бадемово брашно
2%В, 4% П, 94% М

общо:
4 % В
17 % П
79 % М

явно обядът трябва да се промени
ако заменя сметаната със сос беарнез (50гр), изглежда малко по-добре
5%В, 29%П, 66%М

и общо за деня: 3%В, 15%П, 82%М
като П са само 48,4гр, което е повече от добре според мен

ще пробвам с подобно меню другата седмица да видим дали ще има резултат

# 642
  • SA
W'A'S'P', с тази храна предполагам ще влезеш в кетоза. Мисля, че ефект ще има.  Simple Smile

# 643
Нещо интересно на тема усвояване на желязото, защото тези дни малко поспорих с една вегетарианка Embarassed Първо да уточня, че има две форми на желязо - хемово и нехемово. Хемовото се съдържа само в животински храни (месо) и се усвоява по-добре от организма, като не са необходими други фактори, за да се усвои. А нехемовото се съдържа в растителните източници (спанак, коприва, пълнозърнести продукти и други) и също и в животинските. Усвоява се в по-малка степен от хемовото и за усвояването му е необходим вит. С, а съответно пречат фитиновите киселини (напр. в пълнозърнестите продукти).

Дамата твърдеше точно обратното (явно информацията й е неправилна) - че по-добре се усвоява желязото от растителните източници, защото те съдържат вит. С, а месото не го съдържа, затова за да си набави човек желязо, трябва да яде повече растителни източници отколкото животински. Естествено, установено е, че не е така, каквото и да твърдят вегетарианците. Но явно има и проучване от 2003 г., в което са установили, че ако се консумират растителни източници на желязо (използвали са ориз, доматен сос, пюре от грах и пшенично руло), усвояването на желязото е по-голямо, колкото по-голямо количество свинско се консумира заедно с растителната храна Laughing

Един вид, да живеят пържолките! Sunglasses

# 644
W'A'S'P', и на мен ми изглежда като кетогенно меню. Само внимавай да не ограничиш прекалено много количеството на храната Embarassed На блоговете на хората, които мерят кетони, ясно се видя, че ако намалят прекалено много калориите за деня, кетоните се покачват над оптималния диапазон, което за организма е глад и той започва да задържа и повишава теглото. Лошото е, че заради високия прием на мазнини те не чувстват глад и така, ако не се измерват кетоните, човек може да не разбере, че яде прекалено малко и това е причината за забавяне на метаболизма.

Общи условия

Активация на акаунт