ВМ НВХ - част 51

• 50 874
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Мерси за съвета Шоки
Аз смятам количествата да са около 1800 ккал, като само да спазвам посочените пропорции
Иначе написаното меню ima samo 1300 kkal, което си е малко, да

Иначе кетоза няма да меря
Ужасно са скъпи лентичките
А за уреда вече искали бележка, че си диабетик
Иначе не го пращали
Андреас беше пуснал линк за покупка на пълен комплект, но ми се вижда ненужно скъпо
Да не говорим и за липсата на време за такива експерименти

Иначе съм забелязала, че след консумация на торта след рожд. ден напр, задържам поне 1 кг вода после в продължение на поне седмица и то при торта само 100 гр макс
След като мине тази седмица, водата постепенно изчезва, като урината придобива ацетонов дъх за ден-два, явно тогава тялото се връщаа към кетоза  newsm78

Относно споровете с разни вегета, те са обречени
Тези хора масово са така промити, все едно че спориш с радиото
Същото наблюдавам и в дюканската тема
За мен това са еднакво крайни режими и теории

# 646
  • SA
Cioccolata, аз не познавам много вегетарианци, но единствените ми познати такива са с анемия и постоянно набиват коприва и разни там треви, които уж им повишавали хемоглобина. Витамин С наистина леко повишава усвояването на желязото от растителни източници, тъй като то е трудно усвоимо. За желязото в месото, черния дроб - то се усвоява безпроблемно, поради което няма значение дали в храната има вит.С.  Simple Smile
А това да разчиташ да си набавяш желязо от цитруси и овес...  Crazy
W'A'S'P', наистина е излишно да се дават толкова пари за тези уреди и тест-лентички. Така или иначе при въглехидрати под 20 гр. дневно се постига кетоза. А при теб май и по-малко идват.

# 647
Ох, да, четох, че са завъртели кранчето на апаратите. Което според мен е тъпо - поне да ги продават, така ще печелят от тях. А те сега продължават да ги дават безплатно, но само на диабетици. Не го разбирам аз това мислене Rolling Eyes

Лентичките са скъпата част, да, определено.

kameloth, да, става въпрос за хора с нисък хемоглобин, но с вегетариански убеждения Rolling Eyes

А познавам и хора с невегетариански убеждения и нисък хемоглобин, но страхуващи се да не повишат холестерола, които по тази причина избягват месото Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 13:16 от Cioccolata

# 648
И аз смятам тези дни да намаля въглените, за да видя какво ще стане. Преди бях пробвала да се храня много чисто - само месо, масло, зеленчуци по малко. И започвах да отслабвам доста бързо, буквално за дни се виждаше разлика. Иначе, ако просто държа въглените ниско като цяло, не става.

Да ви питам, режимен десерт ли е крем карамел (домашен) с подсладител вместо захар? Не можахме вкъщи да намерим по-подходящ нисковъглехидратен заместитен на захарта. Иначе състава на крема е 1л мляко, 4 яйца, настъргана кора от един лимон, 1 ч.л. захар за карамела и подсладител за самия крем. Сигурно, ако сложа повече яйца, въглените ще намалеят като процент. Или да използвам пълномаслена течна сметана вместо мляко?

# 649
Aglikka, аз съм правиша режимен крем карамел
С течна сметана вм мляко и без захар
Стана си идеален, и сладни благодарение на сметаната

предполагам че с мляко също ще сладни, но пропорциите В, М, П ще са други тогава

# 650
  • GYM
AGLIKKA, аз се храня по този начин сега- само месо, масло и зеленчуци. Много ми е рано да говоря за отслабване, тъй като при мен се натрупаха много странични фактори, но се чувствам страхотно, "като върколак по пълнолуние" Laughing (Мамасита се изгуби, много се усеща липсата и Thinking)
Ако и отслабна като страничен ефект на това, ще черпя, честно... Пържоли hahaha

# 651
Bobeto, честит рожден ден и от мен на порасналото ти съкровище! Весело безгрижно детство, здраве и късмет в живота пожелавам, и едно страхотно парти днес с много балони и подаръци  ura.

# 652
  • София
Момичета, останаха ми около 15 белтъка, дайте идея какво да ги правя, освен палачинките.  bouquet

# 653
Момичета, останаха ми около 15 белтъка, дайте идея какво да ги правя, освен палачинките.  bouquet

Петяя джуркай ореховки! Стават много хубави и без захар. Ето рецептата която аз ползвам винаги от тук:
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/recipe_56. Проблема е че като ги нападнах няма спиране, докато не ометох и двете тави не се спрях. Много бързо стават и хич не се заиграва човек (а аз ммислех че ще се замотам с тях). Че и с шприц ги изцвъках да имат фаца. Направи си повече щом имаш толкова белтъци. От тази доза която са дали ми излязаха 2 тави големи.

Редактирам се: ако се наканиш да ги правиш печи на 100 градуса за 1 час.

Бобче здраве много здраве ви желая!

Cioccolata аз от такова растително набавяне на желязо искарах 2 години на инжекции, понеже по никакъв друг начин не можах да си го набява. Като вкарах мръвката и всичко си се набави мигновено. Така че кой каквото да ми разправя аз съм си жив пример за себе си и хич не се занимавам с никой.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 14:59 от vici75

# 654
  • Пловдив
Момичета, извинявам се че не е по темата, но как точно да намеря фейсбук групата. Моя профил е от доста време, но не го ползвам и не съм много в час със нещата  Embarassed . Приех приятелства и доста покани изпратих, но не знам дали всички са на който трябва. Дано не съм досадила на ваши приятели.
Момичета,и аз се интересувам как да ви намеря във ФБ?

# 655
W'A'S'P', кажи как става карамелът без захар. Аз си поръчвам да ми правят крем-карамел понякога, за да ме поглезят Embarassed Като казвам да е с по-малко захар и кафява. Карамелът си остава на дъното, аз не го ям него, ям само отгоре, без да разбърквам Embarassed И така ми харесва, има съвсем лека сладост. Захарта отива зян, естествено Laughing

# 656
Момичетааа, страхотни пожелания! Много, много ви благодаря  Hug
Малкото муминче изкара страхотен рожден ден, чак сега ляга, вече изтощена от емоции и след щур купон с приятелчетата.
W'A'S'P', тортата я направих за домашното честване с родата и се получи невероятна (честно да си призная, не очаквах да успея  Blush). Благодаря за чудесната рецепта и напътствията ( в крайна сметка сложих само 90 гр допълнително захар и всеки пласт беше с по 100 гр. шоколад). На всички много се хареса. Аз хапнах преди малко едно парче, за да я опитам, ама малко тежко ми стана  Tired
Утре ще кача снимки (че даже и на вид някакси добре се получи Flutter)
Лека от мен, че още доста работа ме чака   bouquet

# 657
  • В Балкана
Бобе, със закъснение, да ти е жива и здрава, щерката! Палава, игрива и щастлива!

Мислех, чи си правила торта от опалянки.  Heart Eyes

# 658
W'A'S'P', кажи как става карамелът без захар. Аз си поръчвам да ми правят крем-карамел понякога, за да ме поглезят Embarassed ...:

аз карамел не правя
само изпълнявам останалата част от рецептата, като замествам млякото със сметана

Момичета, останаха ми около 15 белтъка, дайте идея какво да ги правя, освен палачинките.  bouquet

ако все още се чудиш, аз бих ги разбила на твърд сняг, смесила с млени бадеми и/или кокосови стърготини и изпекла като ореховки
все пак разбивай не повече от половината наведнъж, защото:
1. заемат доста мястов купата
2. ако не ги изпечеш веднага, т.е. ако не се съберат в една тава, а нямаш фурна с вентилатор да сложиш няколко тави вътре, снегът започва да се втечнява

иначе белтък с кокос на тиган с масло е супер също

Бобе, радвам се за тортата
аз ти казах, че става лесно и не е капризна

аз си купих кокосово брашно вчера
то се оказа наистина различно от стърготините
брашното е предимно смлените кокосови фибри
смесих 1 с.л. с масло и 1 с.л. млени бадеми - супер вкусно и засищащо, това ми беше вечерята снощи
това е едно 298ккал, 4%В, 11%П, 85%М - супер като съотношение

днес ще го пробвам на палачинка не само за мен, но и за 1/2

хайде слънчева неделя
 Hug

# 659
W'A'S'P', мерси за идеите! Hug Аз пък днес спретнах едно кремче от кисело мляко, настърган тъмен шоколад, малко кафява захар (наистина съвсем малко, защото млякото накиселяваше повечко) и желатин, защото имам професионален празник Grinning

Ето обаче нещо интересно от мен - отново под формата на графика: http://media3.areaventyr.se/2011/08/blodsockerkurvaSkrapmat.gif
Зелено - хранене по ВМ-НВХ
Червено - традиционно нискомазнинно високовъглехидратно хранене
Синьо - джънк.

Авторът на блога е направил следния експеримент: три дни се е хранил по различни "режими" и си е измервал кръвната захар, което накрая е отразено в графиката по-горе. Ето как са му изглеждали трите дни откъм хранене - с разбивка по часове и грамове въглехидрати, когато ги е посочил:

1. ВМ-НВХ

2. традиционно НМ-ВВХ:
06.30 – кафе със съвсем малко мляко
06.45 – преди тренировка: 200 мл нискомаслено кисело мляко с плодове (24 г въгл.) с 30 г мюсли с боровинки и ванилия (16 г въгл.), замразени боровинки и 6 филирани бадема. Голяма чаша вода.
07.10 – Фитнес
08.25 – протеинов шейк Maxim Protein Strength 480ml (50 г въглехидрати)
08.30 – закуска: пшенично хлебче с пушено пуешко месо (47  г въгл.), чаша чай с 1 бучка захар (3 г въгл.)
12.00 – обяд: салата (айсберг, царевица, домат и др.) с дресинг, 2 сухара с маргарин. Бьоф Строганоф с бял ориз, 2 чаши подсладена напитка, кафе и курабийка. (въгл.?)
15.30 – следобедна закуска: голям банан, голяма чаша вода, чаша черно кафе
18.00 – допълнителен сандвич, защото бил гладен: ръжено хлебче с масло и хайвер плюс чаша нискомаслено мляко  (35 г въгл.)
19.00 – вечеря: паста с бекон, ябълки, праз лук, нискомаслена сметана, соев сос, сол и черен пипер, 2 чаши нискомаслено прясно мляко (80 г въглехидрати)
22.00 – вечерно хапване: ръжено хлебче с масло и хайвер, чаша нискомаслено прясно мляко (35 г въгл.)

3. джънк:
07.30 – кафе със съвсем малко мляко
10.00 – двоен Snickers за закуска
13.30 – за обяд сандвич с два кренвирша на грил, майонеза с краставички, горчица и кетчуп плюс 0,5 л Кока Кола
16.30 – Cola Zero (без захар, но с аспартам)
19.00 – пица капричоза със свинско филе, сос беарнез и 0,5 л бира

На графиката се вижда връзката между съответното хранене в посочения час и повишението на захарта Wink

Общи условия

Активация на акаунт