ВМ НВХ - част 51

• 50 880
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
привет-мривет

Rain, честито
 Hug
пожелавам ти от сърце много любов, здраве и късмет

танче, аз дюля не бих готвила
тя е чудесна и сурова, има толкова нежен и деликатен аромат и вкус
жалко, че тук не продават
иначе съм виждала по дворовете, ей така ги оставят да окапят по земята

моят сайт ми дава за дюлята 13%В, което е почти ОК
напр аз си я представям на чътни, но без захар и оцет, само с подправки към месо
и въпросът дали е плод или зеленчук е доста философски, защото напр доматът също е плод (на растението), но се води зеленчук

аз вместо картофи ползвам тиква именно по африкански тертип, така и не успях навремето да убедя дюканките че е ОК, дълбоко бе загнездено че е супер сладка именно защото в БГ се консумира само с много захар
една шведска идея за картофена салата - патладжани на кубчета, сварени с подсолена вода и после смесени с домашна майонеза  

кестените са си хляб
има даже места из френско (онези дето нямат почва, а нещо като калцирана глина, ама не помня как се казваше  Embarassed), дето нищо друго не вирее и правят хляб от кестеново брашно (това ми напомня д апробвам безглутенов хляб за 1/2 ако намеря брашното тук)
аз ги обожавам, но добре че тук ги има рядко и са много скъпи, а и  ми мързи да ги беля

но пък имахме коте, което ги обожаваше
докато обеля един, вече беше изяло предишния и за мен нищо не остана

иначе новият Аткинс не съм го чела
в момента давам пари за друг тип книги и за него не остават

телешки дроб правя на тиган или на фурна - нарязан на филийки и с много масло и чубрица
но може да се спретне и на дроб-чорба или на дробсърма - с тиквички напр

вчера в един голям магазин на веге витрината видях и разни смески за режимен хляб
явно фирмите и тук вече са яхнали модната вълна

Влади, ние лятото пием мин. вода, примерно по чаша на ден, ако няма друг вариант
но общо взето избягваме, особено ако има добра минерална вода
но тук напр продават само газирана вода, негазирана се намира много трудно
затова ако сме навън дълго време и сме забравили да си вземем чешмяна, взимаме шише газирана, но пием съвсем малко, колкото да не умрем от жажда докато се приберем

иначе в Норвегия попаднахме даже на подсладена вода  #Crazy, изворна, негазирана, беше бляк ... много гадна на вкус  Sick

# 616
Ям и месо разбира се,обожавам и риба,но сме малко  цъфнали и вързали с финансите.И двамата с мъжо сме безработни в момента и не мога да си позволя постоянно да ям месо.Яйца има доста вкъщи,затова наблягам на зеленчуци,яйца.Е ,дано скоро започнем работа.

дано
стискам палци да стане възможно най-скоро

лятото в БГ имаше доста добри пилета в Кауфланд, имаха вкус и аромат на домашни
едно излезе към 5лв

танче, страшна съседка имаш
каква и е народността, ако е удобно да попитам
трудно ми е да повярвам, че е франсе, като ги знам как боготворят добрата храна

аз често правя пача
тази за 1/2 е с парченца месо
за мен смилам месото и след желиране става като салам

# 617
Аз, макар че имам бърза работа Embarassed, нещо се отплеснах в кулинарни фантазии Rolling Eyes И ми хрумват едни идеи за пълнени чушки - с месо са си съвсем ОК, естествено, но за който домашен се мръщи, че няма ориз, може да се направи компромисен вариант с печена или сварена и намачкана тиква, мисля аз. Ще стане интересен сладко-солен вкус Wink И също взех да си съчинявам пълнени чушки със смес от печена тиква и сирене Laughing Аз и без това печената тиква я ям със сирене.

А рецептата за ябълките е взета оттук: http://fitwell.bg/%D0%9C%D0%BC%D0%BC-%D0%A1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1 … l.a_i.158515.html Тези дни чух, че в някакво кулинарно предаване по същия начин задушили и праскови.

# 618

пълнени чушки с кайма и смлени или начукани орехи препоръчвам аз   chef

# 619
Ох, някои сме с географски език и избягваме орехите - много ми щипят на езика в по-големи количества Embarassed Но може да се добавят малко орехи към другата смес де. Мерси за идеята!  bouquet

# 620
  • GYM
Rain* Честито и от мен  bouquet Което ти е на сърце да ти е в ръце Hug
Гледам нищите карантията... Аз таквоз нещо не съм яла от векове, но вече смятам да пробвам. Да видим...
аз вече спрях лекарствата и  като че ли почнах да се източвам. Ужасия някаква е, вчера ходих с детето по магазините, че всичко и е умаляло и ужас - гледам се в едни огледала - все едно не съм аз Shocked огромна съм Embarassed Млечните ги спрях, с изключение на маслото, но доста месо ям за сметка на това. Понеже не закусвам, следобед изядох една пилешка пържола от бут, около 150 грама и едно варено яйце и една краставица. Преди да тръгна на работа изядох още 1 яйце, вечерта като се върнах( разбирай посред нощ) хапнах още една пържола и още малко свинско плюс две яйца варени и масло ooooh! Не е истина колко съм гладна вечер Blush Имам малко движение на работата, както и мъкнене на колони и оборудване нагоре по едни стълби, че колегата е много зле с крака и сърце не ми дава да го оставя той да мъкне. Другото е, че не се наспивам достатъчно, половиният е командировка и дребната ме вдига рано сутрин, пък аз лягам около 2 Thinking Та мисълта ми е, дано скоро намалее апетита ми, че ще заприличам на Хълк Crazy Crazy
По кулинарните въпроси съм гола и боса, така че отношение не мога да взема Mr. Green
УАСП-че, и мен това ме изуми по вашите ширини, пък и при нас на корабите продаваха само газирана вода, а аз тази от чешмата не можех да я пия Sick Страдах от обезводняване всеки път като се кача, добре, че последния път бяха пуснали някаква изворна, негазирана, та си отпих ooooh!
Пак ви се намрънках Embarassed
Пожелавам ви прекрасен ден Hug

# 621
ооо Шоки, сега метнах едно очо на блога ти
поздравления за положения труд

чушки с орехи - четох рецепта навремето в един роман "гореща вода за шоколад" или подобно беше заглавието
много беше впечатляващо

велвет, нямаме избор, пием чешмяна
много хора с къщи си имат помпа и собствен кладенец и избягват тази химия от чешмата
ние засега нямаме избор за съжаление

# 622
Питам за газираната вода, защото напоследък от около 2 седмици си пийвам доста с уискито вечер .Ама не питам дали то е вредно, а водата  Mr. Green Спрях бирата, минах на уиски ама то защото ми го подариха.Като свърши няма да давам пари за уиски, по добре да си купя месо.Купуваме много вкусни флейки-обрезки от свинско филе за 6.80 кг.И тъй като там сланинката е повече не тежат много, а като количество е доволно Grinning И синът ми много харесва месото!

# 623
за пълнени чушки:Монтиняк ( бившото френско диетично гуру,развенчано от Дюкан ) има страхотна рецепта с кайма и гъби,а и май доста негови рецепти са ОК за нас
УАСП newsm20
позна за съседката
за нациолнаста й,зависи:
ако е за да не ходи на работа , нищо да не работи у дома или да дойде на кафе без покана е македонска албано-туркиня
ако аз се опитам да пия кафе при нея (без покана) и да ми дава акъл е французойка,следователно мъжа й чисти и готви,но той ходи и на работа
 ooooh!
аз съм правила хляб от кестеново брашно,но може и за сладки да мине
върви  много с различните шункови мезета и салами,защото сладни (на принципа пъпеш+сурова шунка)

# 624
хехе знаех си аз

а дедо Дюкан с кого ли не се е подиграл, без да си направи труда да го разбере
но това не му пречи да копира де

Влади, а що не си слагаш лед по-добре?
иначе чичко доктор разрешава по едно малко, за който може

чушки, пълнени с кайма, праз и гъби, също съм правила, супер са си
даже и яйчен сос може да им се спретне, ако човек не го мързи

тук св. врат е най-евтиното месо
а филето често е супер скъпо, но понякога пускат съвсем прясно на поносими цени
но филе моите не щат, сухо им идва
затова 2кг св. врат на седмица ни е в задължителния списък за пазар всяка събота

# 625
  • SA
Мацки, какъв е този нов Аткинс? Той нали отдавна почина човека  Simple Smile

# 626
Мацки, какъв е този нов Аткинс? Той нали отдавна почина човека  Simple Smile

http://www.amazon.com/New-Atkins-You-Ultimate-Shedding/dp/1439190275

не съм чела отзиви
нито книгата

ето линк за Шоки
http://media.pagina.se/produkter/bok/72412127/72412127.pdf

# 627
Не мога. отвикнала съм му на този режим. Не ми е удобен и с децата, те си искат малко по-различно хранене, не мога да готвя по две отделни манджи всекидневно.
Успех!  Hug

клеми, аз готвя за двама големи мъже, които освен месо искат и други работи, дето на мен са ми забранени
нямам никакви проблеми
ако правя тип яхния или супа, си отделям за мен преди да сложа картофите, ориза, пастата
за тях напр всяка сутрин правя палачинки - за единия с брашно, за другия с карт. нишесте, за мен с кокосови стърготини

ако пека месо във фурната, то на котлона варя картофите за салата или пюре или варя ориз
или обратното - месото на тигана, а картофите на фурна с много масло

или правя паста карбонара,отделям за мен от соса и си го разбивам с яйце или заливам режимни спагети (от тиквички напр), докато на тях им забърквам оризова паста

мусаката е от телешко, с тиквички или патладжани, гъби, домати, много яйца и мляко

много често правя големи количества каратофена салата  или картофено пюре (да стига за поне няколко дни), което да върви към месната част от менюто, която е обща

така че смятам, че има варианти
стига само човек да има и малко време, за да успее поне в началото да пофантазира точно как

тук масово си хранят децата точно така, добавяйки картофи, плодове, ориз

не знам какво ядат твоите деца, за да има проблем в това отношение
но ти си знаеш най-добре

# 628
Момичета, извинявам се че не е по темата, но как точно да намеря фейсбук групата. Моя профил е от доста време, но не го ползвам и не съм много в час със нещата  Embarassed . Приех приятелства и доста покани изпратих, но не знам дали всички са на който трябва. Дано не съм досадила на ваши приятели.

# 629
Rain* Честит Рожден Ден! Всичко най - хубаво  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт