ВМ НВХ - част 51

• 50 886
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • В Балкана
Днес помъдрявам.

Закуската.  Laughing Режимна, от блога на Инес.

Десертите ми още снощи ги нападнаха. Млечния имал леко стипчив вкус, нали няма захар, ама бил вкусен.  Laughing А бонбоните - били хубаво мазнички.. И се харесаха от домуващите. Но съквартиранта имаше гости, та някои от тях опитаха - липсавало им само захар  ooooh! .. и и може би есенция ром.. Иначе не били лоши.  Laughing
 Ще ги пробвам днес, след като вече са престояли достатъчно.

По-късно, когато в кухнята се появи светлина, ще се пробвам да ги снимам, да ви покажа.

Друго което забравих за режима в Бг, и е евтино са крачетата, за пача, който обича и шкембето

Онзи ден и аз си мислех за свински крачета. Нали са полезни и за сухожилията. Пък и в зимните дни топла, мазни супичка с мноооого оцет..  Crazy

# 601
Rain*, честит ти празник и да си много щастлива, да си здрава и всичко да ти върви по вода (и масълце Heart Eyes)!

И непременно пиши рецептата за лимоненото кремче и за бонбоните Laughing

# 602
  • SA
Честит рожден ден, Rain*! Много щастие, успехи и интересни преживявания ти желая!   bouquet

joya , аз бъбречетата предварително ги сварявам във вода с малко оцет, даже при варенето сменям един-два пъти водата. После ги нарязвам на парченца и запържвам в масло с гъбки.

# 603
ВикиHeart Eyes Пожелавам всичко да се развие в най-добрата посока!!!  Praynig И дано пък скоро настъпи този ден, в който да можете да се 'откотвите Hug'!

Джоя, като знам мъж ми как готви,  не вярвам нещо допълнително да ги е правил. Бяха нарязани на филийки напряко и в тигана с останалите продукти.  Завидях ти за крехите телешки езичета, шъ знайш!  Flutter
А сега като настане студ, смятам да обърна подобаващо внимание на крачета и шкембета.
Още съм на вълна броколи и карфиоли и домати и десерти с малини. А те вървят с обилно количество сирена, сметани и т. н. Та в общи линии, напоследък ми се получава превес на  млечни спрямо мръвката, ще видим дали няма да се отрази нещо.

Агнешко, ще ти пратим, какво да те правим! Wink Няма да те питам дали си режимна, то ти си ясна, ама наминавай отвреме на време (поне да помахаш, ако не да се обаждаш)  Hug

# 604
И понеже си писах полвин час предния пост, то вече имало новина!

Рейн, жива и здрава да си, мила!Пожелавам ти късмет, сбъднати мечти, да си много обичана, все така лъчезарна и винаги да имаш повод да бъдеш усмихната!

# 605
Rain,честит рожден ден  bouquet
vici Hug
гледам и агнешко е наминало
аз с въпрос (пак)
една черна дама,вчера в магазина,разправяше на касиерката ,че по техните ширини дюлата (дума,която при мен върви с думата конфитюр Sick) била смятана за "зеленчук,който замества отлично картофа Shocked"
та специалистите по режима,моля,ако не им е много трудно да проучат биографията на този плод newsm78зеленчук дали се връзва с режима
ще бъде много тежкарско,ако го сервирам на някой официален обяд Wink
па и замислям отмъщение по съседски Grinning
А КЕСТЕНИ? Аткинс (новият) разрешава още в началото (и не ми казвайте "по добре банан",като миналата година;ненавиждам бананите Sick)
замислила съм панакотта с кокосова сметана и малини за неделя Thinking
правил ли е някой?
лек и приятен ден

# 606
  • София
Здравейте,

минавам да кажа само, че в Хит хипермаркет в момента има сметана 30% - някаква немска на промоция, за 200мл. -около 1,40. Също така там имаше преди време кокосово масло, но през последните месеци такова липсва, ще се поръчва от И херб. Имаше обаче какаово масло, което много ме учуди и реших да пробвам. 400гр за 7 лева. Цената му е малко висока, но.....
От ден ще почна и Омег3 поръчах си на допелхерц с фолиевата киселина и витамините.

Аз уж карам по режима и току хапна нещо, което не е по правилата. Най-вече нарушенията са ми с шоколад, не черен разбира се. За сметка на това пък колежките черпят с повод и без повод с кифли, торти и т., които обаче отказвам най-безцеремонно.  Не съм особено стриктна  #Cussing out Embarassed Embarassed Embarassed Обаче ще се стегна, защото съм тъпа и упорита и защото вие сте ми подкрепа.

Rain*, Честит рожден ден. Да си жива и здрава. Благодаря за закуската, страхотна е.

# 607
Таниш, добре се забавлявате вий по съседски!  Mr. Green
И ще я разнищим таз работа с дюлята.
Иии... я метни рецептичката на тази панакота и утре ще ти пиша, че съм я правила  Wink
Засега малините ги ям най-вече с маскарпоне (понякога с биволско мляко) и веднъж на кокосов пай (от рецептата на Шоки).

# 608
Танче, кестените са доста наситено въглехидратни, така че ако се хапват, трябва малко количество. Нетът дава, че имат 53 грама въглехидрати на 100 грама. Тези неща съм ги проверявала миналата година, когато започнах да се отнасям по-съзнателно към количества и пропорции. И оттогава правилото ми е, че 1 кестен = 1 шоколадов бонбон, само дето предпочитам да ям бонбони Laughing Кестените ми идват прекалено трудоемки. Но ако обичаш, си хапни, сезонът им не трае дълго.

Дюлите излиза, че имат почти същите характеристики като ябълките - 14-15 г въгл. на 100 грама. За сравнение картофите имат 21 г на 100 г. Нектарините пише, че имат 11 г на 100. Малините - 12 на 100. Информацията ми е от този сайт (избирам количество 100 грама от падащото меню): http://nutritiondata.self.com/

Аз харесвам и понякога ям задушени в масло ябълки с канела като гарнитура към пържоли, но си имам предвид, че това е по-въглехидратна гарнитура от задушено зеле например.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 09:41 от Cioccolata

# 609
Rain*, Честито и от мен   bouquet да си жива и здрава и да ти върви по масло  Wink
Благодаря за закуската, добре похапнах  Grinning

Аз имам един тъп въпрос-Газираното е вредно заради самата газировка или заради добавената захар? Мисълта ми е газираната вода (сода) също ли е вредна като няма захар  newsm78

# 610
  • София
Влад@, за газираното знам, че издува стомаха и го разширява Peace Това е една от причините да не се препоръчва. Като сложиш захар в комбинация с газирано..... ooooh!
Ако някой има по-подробна информация да ме корегира.

# 611

ЧРД, Rain*!
Пожелавам ти тялото, за което мечтаеш!
  party023 newsm67 nbirthday

# 612
Честит рожден ден, Рейн! Да си здрава, щастлива и много обичана!   bouquet Hug

Аз да ви се похваля с днешната ми невероятно вкусна режимна закуска: 2 яйца от свободни кокошки, задушени с бекон и праз. Голяма вкусотия излезе.  Mr. Green Откривам огромна разлика между яйцата от биоземеделие и стандартните от клетъчно отглеждане. Просто органичните са много по-вкусни. И миришат на чисто.

За чудещите се с какво да се хранят и да е евтино: всички видове субпродукти. Ние вкъщи редовно ядем пилешки дробчета, воденички и сърчица(те конкретно са ми най-вкусни), крилца и бутчета. В моя квартал от местните бакалии са доста евтини, движат се между 3-6лв килограма. Иначе пилешкото филе е 10-11лв килото. Хем скъпо, хем безполезно. Освен това хапваме свински език и джолан, както и саздърма. Много са вкусни и ароматни и не са скъпи.

# 613
Rain* , честит рожден ден   bouquet . Бъди здрава, щастлива, късметлийка и обичана жена.

Закуската ми идва да я заръфам от монитора, както още не съм закусила (преди малко станах). Ще чакам и аз рецептите за десертчетата.

Черния дроб на село при свинските сватби зимата го варят и след това се яде със повечко сол. Би могъл така сварен да се задуши или запече с масълце. Това си го знаем, но бъбреците и другата карантия, когато е от домашно животно не мирише и е много по-вкусна. За съжаление трудно е да се намерят. По тази причина аз предпочитам пилешки дробчета (с масло).

Идеята за дюли и ябълки като гарнитура е много интересна. Ще помоля за конкретни рецепти пробвани и харесани, от който е правил.

В нашата BILLA най-после заредиха от течната сметана на нойбургер. Трябва ли да я разклащам преди употреба или директно се сипва в кафето. Има и някаква за готвене, също животинска и 30%.

Bobeto , прочетох си пощата и пак благодаря. Момичета, страхотни сте , слънчеви и лъчезарни  Hug. Ще чакам влючване във групата.

# 614
Рейни,честит рожден ден и от мен!Жива,здрава,хубава,усмихната! newsm38Тази закуска е просто супер-ще я пробвам задължително!
Газираната вода не се препоръчва заради голямото количество фосфати,което съдържа-изчерпва калция от костите-нещо такова съм чела.

Общи условия

Активация на акаунт