непоносимост към лактоза, има ли изход??

• 21 050
  • 115
  •   1
Отговори
# 60
Мдам, и стефи нямаше в носа - но пък й намериха в гъзето  Crazy
Но едното не изключва другото - може и на двете места да ги има.. че и не само там  Rolling Eyes

# 61
А дали в мен, в кърмата ми може да има. Тя нали в болницата беше на антибиотик и може би заради това?
Иначе има сополи от 1 седмица дори 10 дни и може би затова се замисли педито.А имаше ли нещо странно на акитата им когато го имаха?

# 62
  • Fort Worth, TX
А дали в мен, в кърмата ми може да има. Тя нали в болницата беше на антибиотик и може би заради това?
Иначе има сополи от 1 седмица дори 10 дни и може би затова се замисли педито.А имаше ли нещо странно на акитата им когато го имаха?
Моя като ги беше завъдил щом пръцнеше и миришеше много странно.Направо си миришеше на развалени яйца.иЗЛЕЗНА антибиограма пи бисептол за 1 седмица и се оправи.От къде ги беше хванал не знам?.Аз редовно пускам микробиология.Миналата седмица пак се беше раздрискал.Яде някъв кремвирш и шунка.Уж свински, ама от тогава едно пръцкане , едно пукане в корема.Явно има нещо вътре в тях, което му дразни червата .Веднага пуснах микробиология и всичко беше чисто.Стафилококите в носа са супер упорити.Моята приятелка се бори с тях от както се е родило бебчето й.Ето днес бяхме заедно на преглед и им изписаха поредното лекарство за тях-бАКтробан май беше.

# 63
Бактробан, да. Това ме подсеща, че трябва да пуснем ние едни контролни изследвания.
Във всички АГ имало стафилококи.

# 64
Здравейте,

виждам че темата залитна към добрите стари стафилококи. Моята лична грешка бе че се опитах да ги лекувам. Само да поясня че моята щерка ги има само в нослето. В акото няма нищо, пуснах пълни изследвания, че ни трябваха за протокола към ЗК. Като изключим личната, която реши да ги лекува, ВСИЧКИ ДРУГИ ЛЕКАРКИ, които посетих/може би към ок. 4/казаха че ок. 90 % от децата ги имат и ако не създават проблем със спането или храненето на бебето, не са проблем. Когато се филмирах за тях, се изследвах и аз. Ами носител съм си, но нито имам сополи, нито нещо хронично и така.
Всяка майка си преценява сама, аз не съм специалист да кажа, но грешките които направих са съществени. От хомеопатично лекарство за лекуване на тези бактерии, се раздриска и оттогава нещата тръгнаха назад...
Успех на всички..

# 65
На нас доцента ни смени Лактаната с НАН ХА 2 ,защото много качвала от първото. Ми да ама се почнаха едни редки зелени течни изпражнения въпреки колийфа. Прати ни на инфекционист, той пък АЛ110 ни изписа ама детето направо запек хвана. Накрая ми писна и спрях да е водя навсякъде, минах на Лактана 2 ,защото е на 5,5 месеца малката , изобщо не давам колийф, който да елиминира лактозата и - изненада-  детето ми се чувства перкфетно.

# 66
Моят син израстна лактозната непоносимост на около 6-7м.
На 2м. започнаха зелени, течни и слузести изпражнения, и така един месец, екс педиатъра ми казваше само "Спокойно, госпожа, от коликите е" и толкова, ни преглед, ни изследвания, пълна незаинтересованост!
На 3м. влезе в болница и тогава казах на лекарите и за този проблем, направиха веднага изследвания и казаха ЛН. 3м. бях на строга диета (понеже кърмех) и дечко се оправи.
Като на 6.5м. започнах по малко да опитвам от тук - от там лактозосъдържащи, но при него нямаше реакция.
Пу-пу, за сега няма алергии, дерматити и т.н.

Лекарите в Пирогов и 3та градска ми казаха, че това е недоразвита храносмилателна система и се израства, но трябва много внимателна диета.

# 67
http://www.bb-team.org/articles/3949_laktozna-neponosimost
Ето една полезна статия.
hailie , и мен педито ме сложи на строга диета, но много ще се радвам, ако споделиш каква е била твоята да сравня. Hug Hug

# 68
hailie , и мен педито ме сложи на строга диета, но много ще се радвам, ако споделиш каква е била твоята да сравня. Hug Hug

Само месо (варено или печено), зеленчуци и плодове, ориз, варива. Друго не смеех да ям.
Ядките установих, че не му се отразяват добре още в началото и така си беше до края, особено лешници (фъстъци не съм яла).
Като стана на около 6.5м. забелязах, че вече няма никакви колики и за това започнах да пробвам по малко лактозосъдържащи. Нямаше реакция няколко пъти и яко си наваксах със сладките Whistling .

И само да добавя, че пробиотиците са много, много полезни в този случай, много подпомагат работата на коремчето, обаче тогава не знаех за тази подробност.
Сега давам пробиотик при всяка промяна консистенцията на акото.  Peace

Последна редакция: пт, 26 окт 2012, 22:54 от hailie

# 69
hailie , благодаря много. Hug Пробиотици ползвам от както сме излезли от родилното.Също така давам и едно специално мляко- лечебно. На мен ми забраниха всички млечни, говеждото месо и дори яйцата.За съжаление преди твоя пост не си давах сметка, че във почти всички сладки неща, които ям много, е бъкамо със сухо мляко и т.н Сега си правя пречистване и после ще има едно голямо внимаване с това какво се яде. Wink

# 70
hailie , благодаря много. Hug Пробиотици ползвам от както сме излезли от родилното.Също така давам и едно специално мляко- лечебно. На мен ми забраниха всички млечни, говеждото месо и дори яйцата.За съжаление преди твоя пост не си давах сметка, че във почти всички сладки неща, които ям много, е бъкамо със сухо мляко и т.н Сега си правя пречистване и после ще има едно голямо внимаване с това какво се яде. Wink
Има вафли без мляко Чайка Simple Smile (с нахут са).
А иначе ям главно баклава и подобни сиропирани (те са с маргарин).
Има и козунаци без мляко  Wink .. и разни сладки... ама голямо четене на етикети пада  Crazy

# 71
Има вафли без мляко Чайка Simple Smile (с нахут са).
А иначе ям главно баклава и подобни сиропирани (те са с маргарин).
Има и козунаци без мляко  Wink .. и разни сладки... ама голямо четене на етикети пада  Crazy

Hug Hug благодаря за идейките, аз като спра с пречистването ще си правя ето тия сладки :
http://www.kulinarno-joana.com/2009/04/tahini-cookies/

# 72
Наистина има и безлактозни сладки, но просто не ми се занимаваше да чета. А и аз най-много обичам сладолед и шоколад Blush .

Трудно е наистина, но пък няма начин, важното е че се израства.

Като започнеш да захранваш - най-добре е по-късното захранване и всички лактосъдържащи се въвеждат около годинката, с условието , че преди това не е показала никакви реакции от други храни.

Сега без кисело мляко не може. Сирене обожава. Само с чистото прясно мляко има проблем, но то и на мен не ми понася. Яде го в кремчета и десерти.

# 73
Ами то прясното мляко така или иначе не е загуба ,че не го пие.  Peace
да явно със захранването ще се внимава много, ами аз така или иначе и със синът ми включих млечните след 9- 10 месец. Hug

# 74
аХ`Не! страхотна новина, явно детето вече няма нужда от капки и лечебни млека!

Ние поехме към строгата диета с млеката по ЗК, но и моята засега си бива. Захраних с три продукта и сме със запек..надявам се като въведа и някой друг плод да се стабилизира.

Общи условия

Активация на акаунт