непоносимост към лактоза, има ли изход??

• 21 044
  • 115
  •   1
Отговори
# 75
Привет момичета,
И моят човек е с ЛН, записвам се да следя темата Peace

# 76
Здравейте , искам да попитам майките от София с деца с ЛН, сами ли им готвите и ако не от коя кухня им взимате храна? Ние сме от Варна, но скоро ще се местим в София, разгледах почти всички Частни детски кухни , но в нито една от тях не видях да предлагат храна без млечни продукти, има за деца с алергия към белтъка само,във Варна частната ни кухня предлага храна без никакви млечни продукти . Синът ми е на 1год и 1 месец , от както навърши 2 месеца сме с ЛН , пием безлактозно мляко ,от млечните продукти му давам само малко козе сирене , и от време на време  по 1 суп. лъжица кис. мляко в следобедната закуска и винаги пълни памперса след това.
Та ако някой знае за кухня в която предлагат храна без мл.продукти , моля да ми пише Simple Smile) Praynig Praynig

# 77
Когато моят син пазеше безмлечната диета, точно поради лактозна непоносимост, му  взимах храна от Ози, но мисля че има и други  детски кухни,които предлагат такава.Той вече е на 4 и половина и си хапва кашкавал и сирене и засега нямаме проблеми, но може и да е от допълнителните добавки,които му давам, или пък да я е израснал(макар, че май непоносимостта не се израстваше).

# 78
Eliniq, израства се ЛН, алергията не се израства. А алергия се прави когато при ЛН не се спазва хранителен режил.

ЛН сама по себе си е недоразвита храносмителна система, често срещан проблем при бебетата, предимно момченца.

# 79
Ами той имаше и алергия към казеин като беше по-малък, но при последните изследвание всичко беше отрицателно.Чудя се дали ако имам второ дете и от ще е така?

# 80
Ако второто е момиченце има голяма вероятност да нямате подобни проблеми.

# 81
Ако второто е момиченце има голяма вероятност да нямате подобни проблеми.
това с пола дали е сигурно, аз със синът ми не съм имала такива проблеми, но и той беше малко на кърма ? newsm78

# 82
gundie, това, което ще напиша са ми го казвали доктори от детска хирургия Пирогов и детското отделение в 3та градска. Та реших да им се доверя Rolling Eyes

ЛН е недоразвита храносмилателна система, не се произвежда ензима лактаза, който разгражда лактозата и се появяват силни газове, разствойство и др. проблеми.

Недоразвитата храносмилателна система, заедно с вродената ингвинална херния са характерни за момченцата. Не се раждат всички момченца така, разбира се, но вероятността за тези проблеми е голяма. Поради какви причини, никой не казва, не е ясно. Но процента на момиченцата с ЛН е незначителен, а около 70% от момченцата се раждат с ЛН, която в много ранна детска възраст се израства.

Най-важното е да се открие навреме и да се вземат адекватни мерки.
А начина на хранене в случая няма връзка. Т.е. независимо дали е на кърма, на АМ или на смесено хранене, няма гаранция, че нещо друго няма да отключи проблема.

Сили и кураж, майчета!
Моят синковец от как направи 2г пие смело прясно мляко, от време на време му е по-кашкаво акито, но в повечето случаи е супер, а освен Линекс бебе от време на време, друго не давам.

# 83
  • София
Искам да ви помоля за съвет, как да процедирам с нашата педиатърка. Ще ви разкажа нашата история, от която в момента съм в огромни съмнения дали малкия не е развил т.нар. вторична лактозна непоносимост. 
Вчера малкият беше осми ден с разстройство, акото му вече имаше и слуз, тъмно маслено зелено воднисто или леко кашкаво. От миналия четвъртък пиеше хидра сек. Първите три дни педиатърката ни не даваше нищо да му даваме. Но се започнаха кашлица и сополи и повръщане на няколко пъти. Храни се с Лактана 2. Спрях всички зеленчукови и плодови пюрета и каши, той хапва символични количества от тях не повече от 50 - 60 гр. В събота вече отказваше мляко и вода и отидохме на лекар по спешност. Беше 5 ден с разстройство. Взеха анален секрет и изписаха АЛ 110 и лечебна Хумана за кърмачета. В неделя се борихме и почти не искаше да яде, но за лекарката ни 200мл мляко на ден и със мъка по някоя лъжица каша било добре и това, че има по четири изхождания не било много. Попитах дали имат съмнения за ЛН тя ми каза не!!! Това се виждало от самото раждане на детето. И до понеделник го остави на тези храни и хидра сек. В понеделник на прегледа му направиха инхалация и казаха, че имал спазъм на белия дроб. ( нямам идея какво е това) Изписа ни антибиотик Сумамед. Аз си давах пробиотик био баланс продължихме го. Но до вчера изхожданията продължаваха. Миришат странно като на развалени яйца, а и много пръцки имаше също с този неприятен мирис. Обадих и се било нормално от антибиотика щял да се оправи. Днес излезе резултата от секрета няма бактерии, но аз се притеснявам за поява на Лактозна непоносимост. Той до четвъртия месец беше с ужасно силни колики и давахме колииф с Лактаната. А и по принцип е по запечено дете, ходи веднъж на ден, рядко два пъти и по някога е през ден, но и аз съм така. Явно го е наследил от мен.
Моля ви за съвети защото изчетох доста и сега съм объркана много.

# 84
И при нас е така от няколко дни,но дъщеря ми е на 9м.
Сега пие три пъти на ден ентерол, яде суртин и следобед оризова каша , тъй като не иска да яде чист картоф на обяд, а вечер пие Ал 110. Но няма особена промяна в изхожданията. Утре излизат нашите резултати от микробиологията.

Ние бяхме в началото с лактозна непоносимост, после уж я израстна, сега тъкмо я захраних с жълтък и се чудим дали нещо от него не е,но вече доста време не и давам почти седмица,а проблемите продължават.
Глутен яде от 1 месец и половина, може и глутенова непоносимост да се е отключила, на нея и трябва време и натрупване.
И ние сме много много объркани .  Tired

# 85
  • Fort Worth, TX
.Микробиологията за какво е?Изследван ли е за стафилококи и гъби?Стафилококите предизвикват също разстройство и такива изпражнения каквито си описала.Питам защото в много лаборатории, ако не им кажеш излишно, че искаш и изследване на стафилококи не го правят, а пускат само стандартните салмонела, е.коли и шигела.За да е ЛН трябва да се отхвърлят всякакви други варианти.Провери стафилококите и гъби.

# 86
Искам да ви помоля за съвет, как да процедирам с нашата педиатърка. Ще ви разкажа нашата история, от която в момента съм в огромни съмнения дали малкия не е развил т.нар. вторична лактозна непоносимост.  
Вчера малкият беше осми ден с разстройство, акото му вече имаше и слуз, тъмно маслено зелено воднисто или леко кашкаво. От миналия четвъртък пиеше хидра сек. Първите три дни педиатърката ни не даваше нищо да му даваме. Но се започнаха кашлица и сополи и повръщане на няколко пъти. Храни се с Лактана 2. Спрях всички зеленчукови и плодови пюрета и каши, той хапва символични количества от тях не повече от 50 - 60 гр. В събота вече отказваше мляко и вода и отидохме на лекар по спешност. Беше 5 ден с разстройство. Взеха анален секрет и изписаха АЛ 110 и лечебна Хумана за кърмачета. В неделя се борихме и почти не искаше да яде, но за лекарката ни 200мл мляко на ден и със мъка по някоя лъжица каша било добре и това, че има по четири изхождания не било много. Попитах дали имат съмнения за ЛН тя ми каза не!!! Това се виждало от самото раждане на детето. И до понеделник го остави на тези храни и хидра сек. В понеделник на прегледа му направиха инхалация и казаха, че имал спазъм на белия дроб. ( нямам идея какво е това) Изписа ни антибиотик Сумамед. Аз си давах пробиотик био баланс продължихме го. Но до вчера изхожданията продължаваха. Миришат странно като на развалени яйца, а и много пръцки имаше също с този неприятен мирис. Обадих и се било нормално от антибиотика щял да се оправи. Днес излезе резултата от секрета няма бактерии, но аз се притеснявам за поява на Лактозна непоносимост. Той до четвъртия месец беше с ужасно силни колики и давахме колииф с Лактаната. А и по принцип е по запечено дете, ходи веднъж на ден, рядко два пъти и по някога е през ден, но и аз съм така. Явно го е наследил от мен.
Моля ви за съвети защото изчетох доста и сега съм объркана много.
Това, което описваш не е лактозна непоносимост, а вирус + антибиотик по-скоро. От АБ се получава диария много често + и вие ако си я имате от вируса  ooooh!
Давай много течности - вода, чай от шипки.

# 87
Да,но при нас няма повръщане, нито температура, нито кашлица.
Единствено изхожданията и са така от известно време, след всяко хранене - в тоалетната директно.

# 88
  • София
Това, което описваш не е лактозна непоносимост, а вирус + антибиотик по-скоро. От АБ се получава диария много често + и вие ако си я имате от вируса  ooooh!
Давай много течности - вода, чай от шипки.
Благодаря, дано да не е.  Thinking
Давам вода доста пие, ще му направя и чайче но не знам ще го иска ли.

.Микробиологията за какво е?Изследван ли е за стафилококи и гъби?Стафилококите предизвикват също разстройство и такива изпражнения каквито си описала.Питам защото в много лаборатории, ако не им кажеш излишно, че искаш и изследване на стафилококи не го правят, а пускат само стандартните салмонела, е.коли и шигела.За да е ЛН трябва да се отхвърлят всякакви други варианти.Провери стафилококите и гъби.

Нямам представа не съм виждала самото изследване в петък като отидем на преглед ще го поискам. По телефона от клиниката само ми казаха, че е чисто и нищо не расте както се изразиха. Иначе знам че го правиха за да изключат евентуална бактериална инфекция.

Иначе той е предимно на мляко АМ не е захранван още с месо и глутен. Само първите зеленчуци, ябълка, банан и круша и каши ( оризова, екда и просо). Смятах сега да въвеждам месо, но ще отложим доста май, а за глутена следващия месец след месото.

# 89
Лошо е тоз АБ изписан без да изчакат микробиологията...
Съвсем е объркал нещата Rolling Eyes
Давай лечебната Хумана вместо Лактаната (ако има и там повече про-пре биотици, възможно е и те да разхлабват... )

Дано се оправяте бързо  Hug

Общи условия

Активация на акаунт