БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-22

• 25 765
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • София
С банан става най-сладко, поне от това което аз съм пробвала. Grinning

# 511
Никой ли не е чувал за този пробиотик  infants dophilus  ? Rolling Eyes
Давах Infants Dophilus, но както и за останалите пробиотици, изобщо не можах да установя дали има някакъв ефект и какъв точно е той  Crazy

Аз не смятам да давам попара, но се чудя кога да въведа твърда закуска и изобщо необходимо ли е на този етап...

# 512
Когато само мляко на закуска не стига. Аз поне така направих  Peace.

# 513
Аз се тревожех, че не приема достатъчно мляко и правя попарата с АМ. В началото когато започнах да я давам я приготвях с чай на Хипп ( инстантен), той така или иначе съдържа малко захар.
Исках да попитам когато приготвям грис мога ли да слагам малко захар? Иначе и той и кисела ( само 1 път съм правила по тази причина) нямат никакъв вкус. Слагам  пресен плод, но не помага особено  Thinking
банан както е писала muhmututurka и круша, тази която е жълтеникавата с тънката кора, много е сладка, но и много сочна Simple Smile  Flutter
Ние сме на АМ винаги като стане и ако има още 1 хранене до обяд, тогава и правя закуска, я попара, я кремче с бисквита и плод, различно винаги. Попара съм и давала 2-3 пъти и все забравям  hahaha маслото  Crazy

# 514
Аз не смятам да давам попара, но се чудя кога да въведа твърда закуска и изобщо необходимо ли е на този етап...

Докато си искат сутрин и вечер мялкото - не го махай  Hug

# 515
  • София
Днес му направих с нектарини едни такива се случиха много сладки, но има и такива кисели, ужасни са. Crazy
Та и с тях става.

# 516
Никой ли не е чувал за този пробиотик  infants dophilus  ? Rolling Eyes

Аз давам от няколко месеца - бебето ми е с АБКМ. Пробиотикът е добър, има няколко вида бифидус бактерии и лактобацили. Някъде бях чела, че е добре да са повече от 4 или 7 беше  newsm78, не помня откровено.
Излиза по на сметка, защото другият хубав е Протексин Рестор, но там са само 15 прахчета.

# 517
Проблем ли е, ако давам 2 пъти през деня каша? Ние сме вече почти на годинка, но сме с АБКМ и съм въвела мноооого храни - пащърнак, тиква, картоф, тиквичка, пуешко, спелта, просо, круша, пъпеш, синя слива. Имам заместени 3 хранения, но сутрин и след обяд давам каша. Понякога разменям с кус кус.

# 518
  • софия
Проблем ли е, ако давам 2 пъти през деня каша? Ние сме вече почти на годинка, но сме с АБКМ и съм въвела мноооого храни - пащърнак, тиква, картоф, тиквичка, пуешко, спелта, просо, круша, пъпеш, синя слива. Имам заместени 3 хранения, но сутрин и след обяд давам каша. Понякога разменям с кус кус.

И ние бяхме с АБКМ и много дълго давах каши по два пъти на ден-за закуска и към 17-18.00 часа-нямах много варианти, а и тя много си ги харесваше-редувах различни видове, а освен това ги предпочиташе с малко настърган плод или плодово пюре и така допълнително имаше някакво разнообразие.Кашите разбира се бяха безмлечни и ги приготвях с хидролизираното мляко.Само тези плодове ли си въвела?

# 519
Не е проблем, аз давах и без да сме имали подобни грижи  Hug

# 520
Само тези плодове ли си въвела?

За съжаление да. Дори яде само пюрета круша, сурова я отказва  Sad. Имахме доста спънки - стомашен вирус, обриви. Всичко това спираше захранването. По съвет на гастрото в началото на месеца тествахме с ХА - провокирахме алергията. За съжаление реагира. Сега чаках да отшуми обривът. И тепърва почваме отново.

Още нещо се сетих - бяхме с Т и хрема. Т мина, но хремата още не е отшумяла. Педи ни съветва да продължа захранването, когато хремата намалее. Притеснявам се, че сега идва сезон на болестите и нали не трябва да въвеждаме нова храна, когато са болни.

И също така имам проблем с домашно приготвената храна- категорично отказва да я яде. Купешките пюрета ги яде, но ако приготвя същата комбинация вкъщи  Sick

# 521
здрасти, днес чух абсолютно същия проблем с пюретата и домашната храна. Една майка в нашия град е смесвала пюре с дом. храна докато привикне да ги яде детето и е имало ефект сполучлив. Ако искаш пробвай и ти.  Peace

# 522
Здравейте предварително се извинявам, ако не му е тук мястото на въпроса ми. Интересувам се каква вода трябва да давам на бебчо. Мъника ни е на 10 месеца, много обича да пие водичка, като жабче е. Личната лекарка ни бяше казала преварена вода. Откакто се е родил е на такава. Та интересувам се, до кога трябва да му варим водичката? Една майка ми беше казала, че тя давала изворна вода на детето си, но не съм сигурна дали ще е добре за бебе на 10 месеца. А като знам каква е чешмяната вода, наистина не знам. Някой може ли да ме ориентира. Благодаря предварително.

Edit: Намерих 300 теми за водата. извиянвам, се че писах тук, ако трябва някой да изстрие поста ми  Embarassed

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 13:06 от nikita1204

# 523
Изворната или саломинерализираната вода е подходяща за бебетата още след раждането, няма от какво да се притесняваш. Аз не бих давала чешмяна изобщо, пък дори и преварена.

# 524
  • София
На Девин изворната е хубава. От чешмата не става.

Общи условия

Активация на акаунт