Отговори
# 105
Към ЛЛЛ,  fata ® : Здравей. Болката е само в лявата гърда, някъде под мишницата се появява и слиза надолу към зърното. Нямам бучки, рани и н.т по зърната и гърдите. Единствено изпитвам болка с лявото зърно, когато засукват неправилно, но сменим ли позата болката я няма. Иначе болката в гърдата, когато слиза кърмата се появява не само когато засукват, но и по принцип когато си ми слиза кърмата. Болката е навътре към каналите и е пробождаща, режеща и е за няколко секунди, ама е много болезнена.

ek3otu4ha
, така както описваш, явно болката не се дължи на някакъв специфичен проблем, нямаш ранички, блистери или запушени каналчета, при които е възможно да се изпитва подобна болка. Опитвай се да поставяш бебетата правилно на гърдата, кърми в удобна поза, без да се навеждаш над бебето и да усещаш напрежение в раменете, гърба, врата или ръцете. Наблюдавай дали когато те боли, бебето просто не стиска зърното с венците си, вместо да суче, това също е възможно. (ти храниш бебенцата и със шише, а там техниката на сучене е малко по-различна и затова може да сучат понякога неправилно на гърдата). Ако когато изпиташ болка махнеш бебето от гърдата и го накараш да захапе по-добре, дали положението не се подобрява?
Това са някои "проблемни" ситуации, на които може да се дължи болката. Има жени, обаче, при които рефлексът на потичане в първите седмици може да е болезнен. В това няма нищо притеснително, просто тялото ти все още се адаптира към кърменето. При потичане на млякото млечните каналчета в гърдата се свиват леко, за да "изтласкат" кърмата надолу към зърната и понякога това може да причини болка. Обикновено постепенно нещата си идват на мястото и тялото ти започва да се справя все по-добре с кърменето.Simple Smile

На последно място посочвам и още е дна причина, поради която може да се изпитва болка при засукване навътре в гърдата - наличието на млечница. Поне от това, което ми описваш, при вас няма признаци за това, но погледни за всеки случай тази статия, в която са описани добре всички симптоми:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31105.0

# 106
  • Пловдив
Аничка млечната жлеза е видоизменена потна жлеза и наистина донякъде подкрепя детокса,но то е моментно както казва д-р.Михайлов.По-лошо е да складираме токсините в тялото и да ги отделяме бавно и продължително.Ролята на английската сол е да дръпне токсините към червата.То моето и не беше гладуане де,че опуках около 15 кг диня Mr. Green.

С първото кърмене почнах драстично да качвам килограми,просто ми е такъв организма и този път съм решила да не почна да се търкалям,че така и не можах да си влезна във форма.

# 107
# 108
Ех, че е вълнуващо...  първата ни тема с бебоци извън корема!  Mr. Green

Луничке, купен ми е слинга, от Премама, ама вече не ги продават тези точно.  Wink
Диди, принцесата с точките е чудесна! (и хич не го казвам заради последващите коментари, че сега ги прочитам  yes Hug
Тефитка, съжалявам за притесненията ти, дано бързо отминат!  Hug И ние кухаме доста и имаме сополки, ама аз си мислех че е нормално, сега ще се взирам повече...  Thinking

На нас през ноща също ни падна пъпчето, и сега се чудя - май в болницата казаха като падне на сменям спирта от 90 на 70 процента, а пудрата дали да продължавам... ?  newsm78 newsm78

Ние вече имаме 2 кърмения навън, водихме бебка и на вечеря на ресторант, сервитьора бая се пулеше какво има в столчето за кола - тя е толкова мъничка че едва до половината му стига.  Laughing Laughing

Имам си и количка, ииии... нов конфликт с мъжа ми, голяма била, не се побира компактно в багажника и настоява да я връщам, аз пък си я искам и изобщооо... задава се война, стискайте палци!  Twisted Evil Twisted Evil Praynig Praynig Whistling

Биби, много се радвам че си се успокоила,  Hug Hug Hug ей ама какви идиоти имааа...  #2gunfire
Пейпърче, по повод на фонтана, аз почти всеки път съм под прицел! hahaha Mr. Green
А вчера, докато я кърмих така се наака  smile3555...смятайте, щом се наложи не само нея да преобличам, но и себе си, включително долните гащи  Joy Дрисла голяма!  Laughing

Пърпъл, мила стискам всички палчета и се моля да се оправи бързо душичката!  Praynig Hug Hug
Фери, браво за упоритостта ти!  Hug Peace
Гунди, и на теб браво дарлинг! Ще се справиш,няма начин просто!  Hug Hug

# 109
  • София - град
Елсън, пудрата само ако кърви . Ако всичко е наред няма нужда от нея. И Да сменяш спирта на 70, ама аз забравих вчера и не го смених... Rolling Eyes да се надяваме че нищо няма да й стане..

Оф аз днес нещо съм  Crazy Нещо май хормоните ми бушуват. Първо че ми иде да избия всички...и второ нещо ме избива на рев. Малката шушка се свива от коликите и направо ми разказва играта на  нервната система. Обаче седнах пред огледалото, накиприх се  ( Crazy ) и си повторих "Аз съм най-добрата майка за моето дете" , май подейства...  Crazy

# 110
Цитат
mariaemanouilova, не може да се прецени по тежината на памперса колко милилитра е изяло бебето за денонощието. Памперсите се следят, за да се прецени дали бебето се храни достатъчно, по тях не се мери количеството поета кърма.
Скрит текст:
Peace Идеята е, че ако на "входа" е осигурено достатъчно, то това ще се види и на "изхода". Доскоро за критерий, че бебето се храни добре, се приемаше то да има  добре пълни памперса в денонощието. Но тъй като някои майки предлагат вода, чайчета, глюкоза или други течности, това може да даде лъжлива представа за реалното количество мляко, защото напишканите памперси се пълнят и от "празните" калории на водата, чаят и т.н. Затова сега се смята за по-достоверно да се следат нааканите памперси - те трябва да са поне 3 в денонощието, като за наакан памперс се смята и този, на който има петънце колкото монета от 1 лев.
Понеже прочетох малко предните ти постове, виждам, че даваш капки за колики, а те често за причина за разреждане на изхожданията. Даваш ли и нещо друго, някакви други течности? Ако не даваш други течности следи добре напишканите памперси и си записвай нааканите - важна е бройката за 24 часа, не за деня. А колко хранения имате в денонощието? Ще те помоля да ни държиш в течение как вървят нещата.[/b][/color]
Имаме около 12 хранения на денонощие, но реално бройката е доста плаваща, през нощта са поне 2, а през деня през 2 часа горе, но понякога и по-често. Никакви течности не давам. Доколкото знам, точно Колийф не дават отражение върху изхожданията, но може и да бъркам. За 24 часа последния път имахме 2 обилни изхождания. Мерих и за същия период памперсите, които излизат /без тежината на памперса т.е. чиста урина около 520 мл./ За последната седмица според нашия механичен кантар излиза наддаване от 400 гр.

# 111
Здравейте, мамите!
Аз влизам само да се похваля, че малката Ива се роди на 27.08. Голямо бебе- 3865гр.

Лошото е, че от 5- ят ден сме с колики. След всяко хранене ми се свива сърцето, защото не спира да плаче поне 2 часа:(

Помагайте- дайте съвети как да се справяме, въпреки, че вече сме пробвали по- голямата част от тях, но все пак може нещо ново да помогне...

Благодаря предварително.

Честито на всички родили, наскоро майчета.

# 112
Софи:), хормони кво да ги правиш. И на мен ми се реве 2 дни.
Вчера ММ купил на каката Макдоналдс, наял се той, а мен е забравил. После поправи версията, че аз не съм му казала, че искам. И аз ревввв. Абе ще ни мине, ама кога незнам.
И аз днес цял ден нося Снеженцето на ръце. Много е кисела и аз в синхрон с нея.

Елсън, каква е количката? Дано си я запазиш щом си я искаш. Аз не съм сигурна, че ще ти я сменят.

# 113
Момичета какво можеше да се пие за главоболие при кърмене? ...ще ме скъса тая глава вече ooooh! ooooh! ooooh!

Залъгалка и аз давам. Въпреки, че сега би ми било по-лесно да я оставя да си яде ръцете, защото си ги намира сама, а биберона като го изпусне аз трябва да тичам, поне после биберона го скриваш и детето забравя, а палеца или ръката не можеш....имам доста познати с изкривени зъби и др. деформации (козметични разбира се) точно от смукане на палец - та за това давам биберон Thinking Thinking

ferriy
Страхотен аватар.....Simple Smile А кога успя да ти хлътне така коремчето Hug Hug Hug

Вивиен
- наистина много забавно....като Супермен в полет hahaha hahaha hahaha hahaha

Бютка
- възможно е....вакума на помпите не е толкова добър, като на бебетата.....А ти защо не дохранваш поне нощем...че да поспиваш....а за зърната пробва ли с Лансинох?!?!? мен ме оправи за 3 дни без да спирам да кърмя???

Аничка - страхотни сте:) МНого сладки:)Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileИ твоите кипри са прекрасни:)Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Тефитка
- за АМ...като минат 15 дни - хвърляй....няма как....аз само дохранвам и успява точно за 11-12 дни сега ще ми е една опаковка и няма да хвърлям нищо

Аничка, Тралала - наистина сте се измъчили....аз няма да разказвам този път, но и за мен 2-рото раждане беше доста по-болезнено от първото....

Елси
- продължавам аз с пудрата за пъпче, ама педиатърката каза само вечер! Да не си посмяла да се предадеш за количката....като знам за какво си го оставила той да решава...сега за количката да си мълчи!!! Naughty Naughty Naughty

Мерииии - носене на ръце по коремче за около 5 минути, и затоплена торбичка с черешовите костилки+биогая и лефакс - при нас за сега това успява...мъките са по-краткотрайни

# 114
Тринити, парацетамол и Солпадеин

# 115
Тринити, парацетамол и Солпадеин

Мерси много Hug Hug Hug Hug

# 116
triniti, втора туба лансинох почнах днес  Shocked всеки път се мажа още от болницата  ooooh! и кърма оставях няколко пъти да съхне на зърната  Crazy

# 117
Тринити, направо Солпадеин взимай. В родилното след секциото имах страшно главоболие (знаех за него, бях подготвена, но тази адска болка...) и след консултация с невролог - Солпадеин. Ефикасен е и става за кърмене, Парацетамол по-скоро при температура и лека настинка. Може до 3 на ден.
Бют, че 100 мл. на цедене си е екстра, точно една порция за Анди - имаш си кърма, мамче  Hug
Благодаря за отговорите за трайността на АМ- хвърлям го значи, не ме е яд затова, яд ме е, че дадох веднъж.

Аз всичко - капки, хомеопатич. гранулки, вит. Д слагам в кърмата в шишето. Особено за гранулките е много по-лесно, но ви разбирам притесненията, когато само се кърмите. Струва ми се невъзможно особено за гранулите.
И на мен много ми харесват слинговете на Елсън и Лоа, но аз каквато съм вързана в ръцете едва ли ще се справя. Ама иначе ви стоят много готино.
И да вметна - белият шум успокоява наистина. Когато го боли много от коликите - пускам сешоара и той млъква на мига. От интернет свалихме и 3 записа, че става много горещо от сешоара. Който не е пробвал  Peace

# 118
Тринити, направо Солпадеин взимай. В родилното след секциото имах страшно главоболие (знаех за него, бях подготвена, но тази адска болка...) и след консултация с невролог - Солпадеин. Ефикасен е и става за кърмене, Парацетамол по-скоро при температура и лека настинка. Може до 3 на ден.

мерси мерси мерси - спасявате ме...че ще ми се пръсне главата ooooh!

Бютинцеееееее...явно при теб рани и такива неща бавно зарастват...Sad Hug Hug Hug

# 119
Бг Тринити благодаря. НИе за сега даваме какпи Инфакол, но смятам утре да ги сменим с Еспумизан. Какава трябва да е продължителността на приемане на капките, за да се появи евентуален ефект?

Общи условия

Активация на акаунт