Отговори
# 555
А, Принцеска, аз хич не съм правила житния режим 10 дни, само 3- като детокс, само дето той се прави след пълнолуние май? newsm78 10 дни ми е малко множко честно казано Embarassed За толкова време ще намразя със сигурност житото. Ама за три е чудно, дори имах една неуспешна бременност, която започна след такъв детокс, а тая ми сега с Нийка започна с др. детокс. Hug Peace

# 556
Блонди, относно "какво е било едно време" един дядо наскоро ми разказа как е отгледал едната си дъщеря с айран със захар, защото жена му е нямала кърма. Майката на мъжа ми пък е купувала кърма от някаква дойка, защото е щяла "да умори детето си от глад". Така че.. как са се оправяли като е нямало АМ - ами импровизирали са просто.

# 557
  • Пловдив
А, Принцеска, аз хич не съм правила житния режим 10 дни, само 3- като детокс, само дето той се прави след пълнолуние май? newsm78 10 дни ми е малко множко честно казано Embarassed За толкова време ще намразя със сигурност житото. Ама за три е чудно, дори имах една неуспешна бременност, която започна след такъв детокс, а тая ми сега с Нийка започна с др. детокс. Hug Peace
Айде да си направим детокса на Михайлов,да захраним и може да пробваме една житна тридневка,че се прави след пълнолуние ако се цели чистене.

# 558
babyAty - ненам дали усещаш, но около 150 мами ти завидяха за спящото бебе нощем hahaha hahaha hahaha hahaha колики май почти всички имат с и те все пак минават, но нощното хранене......може и до 2г да откара Tired Tired Tired Tired Hug

Котка и Калинка
- спокойно миличка, не си лоша майка Hug Hug Hug Hugколко пъти още ще пада....я от спалнята...я от дивана...или пък докато прохожда Hug Hug Hug

Принцеске - бързо оздравяване на Никита и дано опазььите бебето Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

михи- направо ужас #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy дано от сега нататък само положителни емоции Praynig Hug

# 559
Михи  Hug направо като те четох и  Cry

Блонди слънце,ти със сигурност си страхотна майка  Hug Знаеш толкова много неща,практикувала си ги с Криско,а сега и с Ками.Аз от теб вземам повечето съвети,четейки те през всичките тези месеци и със сигурност много си ми помогнала,за което ти благодаря  Hug

Аз пък явно съм изпаднала в депресия ли не знам...ама вчера се скъсах от рев.Имам чувството,че моята майка и свекърва ми само ми дават акъл,който е напълно ненужен.Това недей така прави,онова недей така прави...А те са гледали деца преди 25 години. Tired
И вчера ми дойде в повече Sad Почувствах се зле,замислих се...дали наистина са прави.Не мисля,че са,но ми стана кофти.Знам,че майка ми през всичките тези години съзнателно за едно нещо не ми е казала : "Браво!Евала!"...ами за всичко ме е критикувала и причината е,че тя просто е такъв човек.Иска да контролира всичко и когато вижда,че мен не може...няма как да ме похвали.Аз съм свикнала с това.Но вчера се почувствах като сурогатна майка.Износих детето...даже и не успях да го родя както трябва,защото "нормално си било най-хубаво"...сякаш тия,които раждаме секцио сме по-малко майки.После...не го храня както трябва,защото "с кърма си било най-добре"....уффф... ooooh! Cry Много ми беше криво.Главата ме блъскаше сякаш влак беше минал през нея,бях спала 6 часа от общо 48 и това беше върха на сладоледа.Вечерта обаче излязох,пийнах си уискенце...изпуших си една цигарка и се почувствах човек.Стана ми спокойно....казах си,че съм добра майка,че това ми е първо дете и тепърва ще се уча...но всички някога са били с първо дете....А и не всеки е научен.Имам на толкова моменти да се наслаждавам тепърва...и вече нямам търпение да ги изживея  Heart Eyes
Целувам ви,слънчица  Heart Eyes

# 560
Ludnica 14 аз минах през абсолютно същото, и търпях около 4 дни след което тържествено изгоних и оплюх всички, които се опитаха да ме побъркат. Не ги е срам - на прясна родилка такова отношение да показват. Кротуваха 2 седмици след което се започна отново, аз пак търпях, този път пиейки успокоителни и на третия ден вдигнах най-ужасния скандал, вече подкрепена и от мъжа ми, и нещата приключиха. Толкова по-добре ни е като сме тримата. Родителското тяло е със забрана да разсъждава и обвинява. И може да идват по 1 път седмично с предварително обаждане. Hug

# 561
Лудница,  Hug разбирам те, това с даването на акъл и критиките е най-досадното и понякога тежко нещо. Аз затова забраних всякакви мераци за гостуване тук с цел помощ. Със сигурност щяхме да се изтрепем  Close Особено като ме загледат едно такова обвинително-съжалително  Tired  Twisted Evil
Стараят се, де, ама просто не се сдържат и пак си го казват - то успокоителни сиропи ме караха да давам, да плачело да си развива дробчетата, сокчета и т.н. Както и да е, радвам се, че сме далече  Whistling

Искам и аз да видя снимката на Софи как кърми  Blush Има ли я в снимка? Стига дискриминация с този ФБ  Grinning

Имам си от Бг елда... ще взема да си я сваря вместо жито  Crazy

Мъжът ми ще е в Брюксел два дни и си е забравил телефона тук  ooooh!

# 562
Ludnica, явно трябва да действаш на принципа всички баби вън, щом до рев си го докарала. Не им се връзвай.

Блонди, много е гадно когато те критикуват най-близките. Но не се обвинявай за кърменето, няма смисъл. Аз като те чета, в момента в който се успокои, че и с дохранване се живее, и взе да имаш кърма. Така че горе главата.

И аз в отбора с ревящите бебета - снощи ме подлуди до 12 часа. Яде, реве, яде, реве, яде и пак реве после и накрая тъкмо я изкъпах и хайде пак на цицата - сука сука, погледна ме блажено като свърши и като повърна - ама повръщане през носа, устата ужас  Sad Каката се изплаши, то и аз де.
после заспа по някое време, дадох и пак да цокне малко обаче. И тази сутрин наново с реването. Дали са колики  - май да. Сега ми спи на рамото.

Искам да попитам ЛЛЛ:
Когато имаме обилно повръщане - фонтан - очевадно от преяждане, кога да дадем на бебето пак да суче? Веднага като потърси или да се изчака някакъв интервал?

# 563
  • Добрич
Ludnica14, добре ти го е казала Хриси. Директно ги пращам да си ходят кой откъдето е. Миналата година ги изтърпях точно един час вкъщи след изписването. Като получих 100 акъла и съвета от свекървата, директно казах пред всички на мъжа ми да ги товари на колата и да ги води по къщята и че не искам никой вкъщи. За жалост покрай свеки пратих и майка и сестра ми, но нямаше как да кажа само свекърва ми да си ходи. Двамата с таткото сте големи хора, родители, ще се учите и напасвате тепърва и няма начин да не се справите.  Hug И не сме по-малко майки, задето сме родили секцио.  Hug  ooooh!

Галка, мен педиатъра ме посъветва да изчакам половин час преди да дам пак цица, да се успокои малко коремчето.

# 564
  • Враца
В миналото жените са били основно домакини, друга работа освен да кърмят не са имали. В миналото в едно семейство,на едно място са живели Майката,бабата,пра-бабата, неомъжилите се сестри, снахите.... Кърмещата жена основно е гледала новороденото си. Да не говорим за храните на какво ниво са били,а на какво са сега. Да не говорим и за нещата които са яли манджите разни... Сега стреса е много по-голям. Така че можеш спокойно да кажеш на майка ти че имаш нужда от подкрепа,а не порицание едва ли не....   Close

А за по-близкото минало...сигурно пък не са дохранвали с краве мляко  ooooh!  Stop

Софи, направо все едно аз съм го писала.  Hug 202uu
Коликите при нас са денонощно, дори когато спи е много неспокоен и проревава през 5 минути и аз скачам от леглото, а тъкмо съм задрямала. Направо от 2 дни няма спане, а точно от 2 дни даваме Колийф, какво съвпадение, явно обаче не му действат на Криско... Sad Като свършат тези ще си взема пак Саб Симплекс, които му давах преди това, не че и те имат ефект но са 7 лв и да се успокоявам, че поне нещо му давам. Simple Smile

За акъла, на мен не ми дават, за което се радвам, само гледат с каквото могат да помогнат, повече в домакинството, отколкото с бебето, ноо... нали не може всичко да е идеално. Свекърва ми е адски притеснителна, ама много. И тя си не иска, милата, ама кво да прави, такава си е. Та в първите дни след като ни изписаха, бебето реве, гледам я, че и тя и иде да ревне, вика на бебето охххх, какво ти е, бабинкооо, няяяма няяма, оооо.... И аз и казах: Спри да се жалваш така, че сега имам нужда аз да се притеснявам какво му е на бебето, а вие около мен да ме успокоявате, а не бебето реве, гледам, че и ти си готова, а за мен какво остава!? Close Веднага след изписването бебто спи в леглото си, а тя седнала до него и го наблюдава с една много притеснена физиономия, която беше придружена с въпрос: Ани, защо диша така, така ли трябва? Визирайки дишането като зайче и повдигането на цялото гръдно кошле на бебето.  ooooh!  Mr. Green

# 565
Princess Leia,
правила съм житната диета две поредни години и супер  Peace, тази не съм разбира се
Сега като прочетох от теб, виждам, че може и след 22.09, пълнолунието е на 30.09. ти тогава ли мислиш да я започваш

# 566
Айде и аз в отбора на ревящите Cry,бебето плаче и аз с него.
Кво беше туй чудо,не знам,снощи сме спали не повече от три часа и то с прекъсване.Не беше рев,гърчене,пищене,нищо не я успокоява-музика й пусках,гушках,пях-няма и няма,заспива за 15 минути и се буди с рев.Направо не знам какво да правя вече,днес за сефте и аз се почувствах лоша и смотана майка,дето не може да успокои собственото си дете EmbarassedИ за капак преди малко повърна много,почти два часа след ядене и сега се страхувам да я нахраня.
Гадно е,че има такива дни Sad,защо трябва да е толкова трудно понякога?
Лудница,съчувствам ти,мила,гадно е,когато собствената ти майка вместо подкрепа и опора се превръща в обвинител,но не й се връзвай-просто има такива хора,които виждат само негативите и само тях изтъкват.Най-добре се прави,че не я чуваш или й обясни,че нямаш нужда от упреци,а от подкрепа.
Блонди,и за мен ти си герой,можеше да се откажеш още в началото и да си гледаш живота,ама не го направи,не се отказа и вече има резултат.Не обръщай внимание на майка си,всичко е различно от едно време,а и всяка майка иска най-доброто за детето си и прави каквото може Hug
Айде,нашия петнадесет минутен сън свърши.Отиваме навън сега,дано там поне спи малко по-дълго.
Хубав ден от мен  bouquet

# 567
  • София
...
Иначе обикновено се случва сутрин между 4 и осем часа и вечер около 5-7 часа. Зърната ме болят винаги при засукването много силно, за около 30-60 сек., после спират, освен ако не са разранени, тогава си боли по слабо до края на кърменето. Слд като спра да я кърмя заточват да ме болят самите гърди, но е като силно усещане за настръхване. Иначе от втората гърда я изчаквам сама да се пусне, обикновено цялото кърмене продължава 30 мин. Мисля че наакани памперси имаме достатъчно, както и напишани, не е обезводнена, кожата е добре и не е апатична или отпусната. Ами, общо взето - това е.

Да, това обичайно са горе-долу часовете, в които майките забелязват, че бебетата сучат по-начесто. Дали защото "зареждат" за дългия ден сутрин или защото и мама и бебе са по-уморени привечер, а може да има и комбинация от предпоставки, които предизвикват бебето да се държи така.
 Удобно ли е да попитам дали се е налагало ти или бебето да пиете антибиотици? Забелязваш ли при теб да е имало чести вагинални инфекции(бяло течение)? Забелязваш ли в устичката на бебето да има бели полепи, които не се махат при опит да се избършат? Докато суче бебето, чуваш ли цъкащи звуци, като да изпуска вакуума?
Погледни тази статия да видиш дали би могло да става въпрос за млечница при теб http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31105.0 .
 Понякога млечницата няма видими симптоми, за това най-добре лекар да прецени. За него щр е важно да знае за разранените зърна и болката в гърдите след кърмене.

Болката в началото при засукване може да се дължи на лошо засукване, а след това бебето да си намества зърното добре. Вероятно положението би се облекчило при стремеж бебето да отвори максимално широко уста и тогава да го поставиш на гърда, като опиташ да стане така, че зърното да е максимално навътре в устичката на бебето. То да засуче възможно по-голяма част от ареолата. От помощ може да ти бъде подаването на зърното към нослето на бебето, за да го предизвикаш да повдигне нагоре главва. Така би отворило по-широко уста. Също и с плътно гушкане между вас. Бебето с цялото тяло обърнато към теб и прилепено към твоето тяло. Повдигнато с възглавница до нивото на гърдите(ако се налага). Да изглежда така плътна прегръдката:

Последна редакция: сб, 08 сеп 2012, 12:13 от skrech

# 568
skrech, бяхме на антибиотик и двете до изписването ни от болницата, защото водите ми започнаха да изтичат 36 часа преди да настъпи раждането, и заради опасността от инфекция имахме назначен такъв. Цъкащ звук имаме понякога при по-силна струя, мисля че тогава се опитва да се справи с нея и отваря повече уста и може би развалп вакума, но за това дали има налепи в устичката - не мога да преценя много добре, изглежда ми розова, но не съм сигурна. Може би в понеделник ще отидем на преглед при педиатъра ни, за да види тя, че аз като нямам опит и не съм наясно.
Сега видях снимката, ами да горе долу сме така плътно притиснати, само че не се кърмим легнали че тогава имам чувството че ще заспи още в самото начало и ще почнат трудности с това да я будя. А иначе - относно засукването - ами то при нас си е направо борба доато успее, защото тя се мята насам - натам, обикновено точно наобратно на мен, и никакви докосвания със зърно по личицето не я ориентират, едва като се усети със зърно в устата и тогава разбира къде е. Много благодаря за помощта.

# 569
Моя младеж плака само вечерта, не можа да се наспи, събуди се и ревна. Изкъпах го набързо в 7.30, но не се успокои до 9.30. Сложих го на една възглавница на краката и го люшках. Заспа и го преместих в кошарата, голяма грешка. Взех един душ набързо и го взех в леглото между нас, заспа като пън. Но цяла вечер ръмжа и свива крачета - колики, чак на сутринта дадох еспумизан. Пръцна, игра и сега спи в ръцете ми и пак трудно заспа.
За увеличаване на кърмата пробвайте чай за кърмачки на хип или си сварете анасон на зърна и маточина.
Пък като ви се плаче се наплачете, най приятно е в банята под течащата вода. Аз се чувствам като нов човек после.

Общи условия

Активация на акаунт