Отговори
# 570
  • Добрич
Котка и калинка, сподели моля те за този имплант, който спомена за контрацепция. Аз съм се ориентирала към спирала, но може най-рано след шест месеца според гинеколожката ми. До тогава незнам как ще се отпусна да правя каквото и да е, че след първото раждане точно на шестия месец забременях от един път без презерватив.  Mr. Green

# 571
marley__, слага се под кожата и изпуска определено количество прогестерон за период от 3 години. Аз се отказах, мъжа ми не е съгласен, страничните ефекти от импланта са доста страшни: обилно кървене продължително време, при някои месеци, главоболие, качване на килограми, промяна в настроението и намаляне на кърмата, както и промяна във вкуса й. Само това ми трябва сега. Ще я караме на презервативи, но ще поразпитам и за други методи. Ако някой се е насочил към нещо да сподели.

# 572
Наши две дружки са с имплант тук (в ръката, над лакътя) и са супер доволни и няма никакви странични ефекти  Peace

Аз и Камелия сме като кенгура - нали малкото кенгурче се ражда ембрион, отива на зърното и там се закача и расте. Е, така и нашата - стои по цял ден в кенгуруто, ту закачена на едното зърно, ту на другото, дремва малко и пак се закача.  hahaha

# 573
  • Добрич
оф, прочетох аз из нета, че ми стана любопитно, но не се изненадах, че не се пставят в България и не е популярен контрацептивен метод у нас.  Crossing Arms Хапчета не ми се пият, така че най-вероятно ще заложа на спирала.

# 574
Не мога да не споделя с вас две снимки  Joy

Първата на нахилен китаец и палячо  hahaha

Втората на заблудено момиче, че всичко става за ядене и се забавлява да пробва вече час  Party

# 575
Марли, и аз долу-горе толкова изчаках - докато я преоблека, да сменя чаршафите и то си стана половин час, че и повече. Ама все пак ще изчакам да видя какво ще отговорят.

Блонди, първата снимка е много сладка. А на втора се учудих, че толкова е пораснала Ками, да хваща играчка и да я дъвче чак. Това не е ли за по-късен месец? Или бъркам?

Днес не издържах и купих нова залъгалка каучукова, някаква Денти Стар прехвалена(предната много хубаво ми я плюеше) и сега се спогодихме - ами не иска евтина, иска си от 7лв биберон  Rolling Eyes.

# 576
  • София
Принцеске, стискам палци каката по-бързо да се възстанови, а малката сладурка ще я опазите - спокойно  Hug
Михи, и мен ми стана жал, дано повече нямате никакви премеждия  Hug
Месечинке, много се радвам, че поне в този труден момент се появи нещото, което най-много ви радва и ангажира вниманието ви  Hug
Ивка777, не се притеснявай, така са почти всички бебенца, това че има изключения, не означава, че не е нормално понякога и те да не искат да спят и да реват. На мен ми стана мъчно де - тази малка, сладка Велизарка така да се мъчи, но дано това да е било прецедент  Hug
Лудница, не им обръщай внимание  Naughty Хубаво си направила, че така си се успокоила, ще бъдеш малко по-строга и да разберат, та да престанат да ти се месят. От друга страна (да ги оправдая малко Laughing) те може би не го казват с лошо, нищо че те нервят, просто за тях и ти ще си останеш дете (то важи за всички ни, не само за теб, защото и ние дето сме на по 30-40г. и нашите майки, както виждаш ни черпят със съвети Mr. Green), за първи път имаш дете и си мислят, че са ти от полза. А за майка ти - не й се сърди на жената, понякога родителите искат да видят в децата си техните нереализирани възможности и едва ли не се опитват да ни моделират така, както те биха искали да бъдат Naughty Затова е може би по-критична  Hug
Маги–г, би ли споделила каква хомеопатия даваш от която си доволна?
Котка и калинка, Муки, я не се тормозете и вие, на всеки може да се случи, и аз мисля като тринити, колко още ще падат и т.н.  Hug
Блонди, душата хич не се измъчвай, защото ти си най-добрата майка на твоите деца  Hug Момичетата хубаво са ти отговорили за "едно време какво е било", и само ще се присъединя с примери, че имам доста възрастни познати (на по 60г.) и те сега като си говорим казват, че като не са имали кърма са купували по няколко литра краве мляко и са давали или са го квасили на кисело и са го правили на айрян, това да не е по-добрия вариант и пак са отгледали здрави деца, не е имало нито стеризлизатори, нито лекарства, нито една стотна от улесненията, които ние имаме сега  Naughty А в кралските дворове дори, майката (с потекло ) като роди и веднага са й взимали детето и го давали на дойка, защото това било привилегия, която им се полага и да кърмиш е изтощително (което наистина е така  Mr. Green), и не говоря за нашите български крале и царе, дори и Сиси са я лишили от това нещо, което тя много е искала, но не е могла да излезе на глава със свеки - императрицата  Confused Аз също ще се присъединя към Лудница и ще ти кажа, че специално от теб, всичко което си казала, го попивам като гъба и винаги са ми били от полза и съветите ти и мненията ти (и рецептите ти Laughing). А за кърменето няма изобщо какво да се обвиняваш, защото аз стигнах до извода, че не е изобщо до желание, а просто става или не става Naughty И ще ти дам пример с мен: като не бях родила, а повечето от вас бяха и ви четях неволите с кърмата и си викам: Леле, леле, аз хубаво имам желание да кърмя, но то сигурно няма да се получи при мен и едва ли не се бях примирила и не възлагах никакви надежди, особено теб като те слушах - по колко време виси и как си играе с зърното, лошо ми ставаше, защото бях сигурна, че това нещо няма да го изтърпя (да го ближе, лиже, смучи и т.н. )Mr. Green. И в болницата след секциото, на следващия ден ме извадиха от реанимацията и ме качиха горе, връчиха ми бебето ,а аз още не можех да ставам сама, и понеже знаех, че няма да мога да стана, ако седна или легна, си изкарах целия ден на крак с детето и ми носиха адаптирано мляко на всеки 3ч. и аз давам и те ми казаха, ама започнете да го слагате на гърда, поне да се учи да засуква, и аз викам вие добре ли сте, какво да го слагам, като няма нищо, нито съм усетила да ми слиза кърмата (и до ден днешен не съм усетила такова нещо Simple Smile), а и нали след секцио млякото слизало по-бавно, та викам: Хайде добре щом настоявате ще го сложа" и това бебе като засука от първия път и то сито и доволно, повече не погледна и от същия ден не е помирисвало АМ, а правихме и контролни хранения да го измерим и да видим дали му е достатъчно  Blush Аз до ден днешен не съм се цедила нито веднъж, нищо че имам помпа, купила съм и контейнери дори  Close и изобщо не се притеснявам нито какво ям (т..е да яма неща, които са латогенни), нито чай пия, нито режим спазвам от коя гърда да давам, нито се цедя ръчно - нищо, като е гладно вадя по-напращялата hahaha- давам, то суче (което изобщо не е толкова неприятно, колкото си мислех, човека бързо яде, без да се лигави) и така  Praynig Та исках да ти кажа, че не се бях настроила и стана, а по-скоро се бях надъхала за раждането - знаеш хомеопатични всякакви- арника, и още две др. , рициново масло за перинеума  и др. глупости и какво стана накрая - 4 см за 13 ч. с окситоцин и секцио. И на мен ми се искаше да родя нормално, но не ми се получи и не съжалявам, знам че съм направила всичко възможно и изтърпях повече от колкото трябваше дори  Crossing Arms Така че и ти няма какво да се обвиняваш, то не зависи от теб, а ти знаеш, че каквото зависи - го правиш  Hug
Спирам ,че много дълго стана Embarassed, иначе исках и на други да кажа по нещо и да се включа за някой неща...но друг път  Hug

# 577
Белверде, супер си го казала всичкото  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Така е  Hug Много се радвам, че кърмиш лесно и всичко е ок.
Както каза Галка, и аз се успокоих явно, не знам, но засега сме супер.  Praynig Ето преди малко замези от едната и сега спи сама в количката си  Blush

Галка, тя не хваща съзнателно и да поднася към устата си. Просто аз така й ги закачам, че тя само да махне с ръка без да иска и ги поднася пред устните си и само зяпа и се мъчи  Joy

Малко е рано, ама да зачекна нова тема - 1. проходилка ще купувате ли? 2. А кошара за игра?

1. Ние твърдо да. С Криско това ми беше най-най-полезната вещ. Като гледам това какво е енергично и жилаво, със сигурност ще търчи из хола  hahaha
2. Да, пак заради етажите. Иначе нямаше да взимаме, но в хола скоро няма да има къде да я държа и забавлявам (куче, двор, две врати, теракот на пода...) да лежи в кошарата и ще й взема от активните гимнастики да маха с ръце за начало и така  Simple Smile

# 578
Белверде,много добре си го казала Hug
Да споделя и аз моите наблюдения-имам една позната.която вече повече от година си кърми
 детенцето и никога не съм я чула да говори за помпи,за изцеждане,за дохранване и др.такива.Погледнато отстрани при нея кърменето е песен.Но при мен нещата не са такива.Имам съмнение дали Гого изобщо наддава-има напишкани и наакани памперси доволмно количество,но.........и тук въпросът ми към ЛЛЛ:МС малкия сме на режим смесено хранене,просто защото като повиси по 5 часа на гърдите ми и е видимо гладен се предавам и дохранвам.Но днес забелязах,че сука точно 5-10 минути на едната гърда и спря,а ми се струва,че имаше още какво да се желае от гърдата ми.Разбудих го,сложих го на другата гърда и пак така и заспа.Но определено не е сукал активно дори и 20 минути и от двете гърди.Мързеливо ли е бебето ми и как да се преборя с това?

# 579
А, Принцеска, аз хич не съм правила житния режим 10 дни, само 3- като детокс, само дето той се прави след пълнолуние май? newsm78 10 дни ми е малко множко честно казано Embarassed За толкова време ще намразя със сигурност житото. Ама за три е чудно, дори имах една неуспешна бременност, която започна след такъв детокс, а тая ми сега с Нийка започна с др. детокс. Hug Peace
Айде да си направим детокса на Михайлов,да захраним и може да пробваме една житна тридневка,че се прави след пълнолуние ако се цели чистене.
Peace PeaceМного девойки го правят така. Wink
Блонди, първата снимка е суперр, бих си я сложила в подписа. Heart Eyes Ама аз само китайчета видях. Peace

# 580
  • София
Белверде, хомеопатията е colocynthis и nux vomica, по 5 гранулки, три пъти на ден. Това обаче е след консултация с хомеопат, не посмях на своя глава да рискувам  PeaceНашите колики не са много силни и затова сме с двете неща иначе имало и още нещо, което може да се включи, но то е при по-силини или ако от двете не се облекчава. Забравих да ти пиша за Колийф-а, че доки каза, че е добре да се дава след един месец или след определени килограми /които ние ги имаме/, трябва да се прецени дали са достатъчно силни коликите за да се дадът по-рано. При нас просто са поносими все още и нашата педиатърка реши да изчакаме с тези лекарства  Peace

# 581
Белверде -  Peace Peace Hug Hug Hug

Блонди- страхотни снимки:) Проходилка и кошара си имам от каката и ще си ги ползвам и двете!!! Party

# 582
Ама аз само китайчета видях. Peace

Вярно  Joy Joy Joy

Излизаме в градинката на стадиона. Ще тествам престилката  Party

# 583
Блонди, уникална снимка наистина!  Peace
Белверде, признавам нямах даже намерение да чета това дългото...ама се увлякох  Laughing, много точно си го написала!  Peace Hug

Проходилка няма да купувам - нямам място, а и съм против тях!  Peace
Кошара също- заради мястото, ако се наложи ще ползвам сгъваемото легло за път... Rolling Eyes Брей каква съм спестовница!  Mr. Green

По повод бъркането - на мен майка ми продължава да ми държи сърдит тон дори и по телефона, когато и споделя нещо в разрез с нейните разбирания... затова и спестявам почти всичко, макар че ми е гадно от този факт, обаче.... пфф, няма угодия. ooooh! Ама знам, че тя го прави само с добри чувства и смята, че това е най-доброто за нас.  pliok  33uu

# 584
Галка, тя не хваща съзнателно и да поднася към устата си. Просто аз така й ги закачам, че тя само да махне с ръка без да иска и ги поднася пред устните си и само зяпа и се мъчи  Joy

Малко е рано, ама да зачекна нова тема - 1. проходилка ще купувате ли? 2. А кошара за игра?

Тъкмо викам Ето го първото ни бебе Айнщайн Simple Smile

По анкетата:
1. Да на проходилката - много ми беше полезна с каката, ще ползвам и с това дете.
2. Кошара - ами просто нямаме нужда, да не говоря, че и място няма в апартамента.

Общи условия

Активация на акаунт