Отговори
# 540
На престилката се реших, след като днес я увих в моето ватирано яке (тук все пак си е зима цяло лято  hahaha) и докато се нахрани горката, стана червена като рак и плувна в пот и пъпчици от претопляне  Stop Престилката е супер, с джоб отпред, широк и с твърда основа отвор да я виждам, две хавлиени кърпи за смяна за уригване и чантичка. Сума ти пари дадох за разни ненужни боклуци, надявам се това да го ползвам дълго.

А, и Гунди, забравих да ти кажа, не го взимам и само от срам, ами нали бебето като расте и вече зяпа и се разсейва и не суче кой знае колко, казват, че наваксва затова нощем. А така няма какво да гледа, освен цица  Joy

Галка, денем не се потя, но нощем - да  Rolling Eyes Като заспивам умирам от студ, после ми е жега и се потя много, независимо дали кърмя или не  Heart Eyes

Мойта сладурка спи само в ръцете ми или в кенгуруто, т.е. пак в мен. И вече изобщо не се ядосвам и тръшкам, ставаме сутрин, кърмим се (мога и от кенгуруто вече  Laughing)  и я мятам вътре и това е. Имам си два крака и две ръце свободни, готвя си, ям си (е, посипвам й челцето с всякакви трохи, лукчета, сосчета и подобни  Mr. Green), до ВЦ си ходя, мога да обръщам внимание и да давам да яде и на Криско и всички са доволни  Blush (освен кръста ми  Tired). А леглото - днес мъжът ми каза, че сигурно ще й омалее, докато се стигне да спи в него  Grinning

# 541
  • София - град
Ох аз вече не се крия.... Вадя цицата и се почваме  Laughing Е но аз само смъквам презрамката, не вдигам цялата блуза.... и то от цицата се вижда само това което е над главата на малката... а то не е много. Но като съм с мъжа ми се крия,защото на него не му е удобно, виждам го че се притеснява.

Тази нощ ще е от тежките.... за разлика от вчера,когато на малката се будеше на 3 часа... Тази май ще е вечер с колики..... Сега я омаях да заспи,но да видим колко време ще изкара.

Хайде че почва мача  bg

# 542
Блонди тази престилка ми изглежда страхотна, ще потърся и аз, че ми е притеснено да кърмя навън .... Да не вземе от стрес да секне млекцето  Simple Smile
А за потенето , аз след всяко кърмене съм вир вода, ужас ; преди изобщооо не се потях  #Crazy

Ох , айде вече да ми оправят лаптопа, че с тоя телефон  #2gunfire

# 543
Ако някой знае къде ги продават тея престилки , или някакъв линк за онлайн магазин ще е чудно  Hug

# 544
Елси, ами става скандал, протест, викове, сръдни- не ми се иска да го пресирам, той винаги сам се отказва? newsm78
Принцеска, ти ми даде добра идея- утре май ще си правя житце- а то му се слага мед и канела и става адски вкусно, единствения проблем,според мен(аз съм го правила 3- 4 пъти) е,че вечерта вече никак не ти се яде сладичко, а ти се яде соленичко. CrazyАма пак е хубав детокс- за мен са еднакви, но като че ли на Михайлов ми допадат повече,че има варианти доста. WinkАбе каквото кажеш ще правим- аз съм насреща. Laughing Party
Блонди , за разсейването е супер идея, а иначе тя престилчицата изглежда готска. Laughing Party Peace На мен ми беше чудно,че би те притеснявало да кърмиш навън, то и аз все си мислех,че ще кърмя покривайки се.

# 545
  • София
И аз се потя като прасе, даже напоследък като че ли по-малко, но първите дни бях постоянно потна и омазана с кърма  ooooh!
Да ви кажа от три дни борим коликите с хомеопатия и положението е доста по-поносимо да не кажа, че вече почти няма, е от време на време пъшка и се пъне да пръцне, но поне не се дере. Поръчах и Лефакс, но не знам дали ще го давам изобщо.
Не знам вие как сте, ама на мен ми се спи много и по всяко време. След обед си правя по една дрямка задължително и пак вечер едва издържам и през ноща едва си чувам детето  Tired А пък не мога да се оплача от ревливо бебе, даже е доста спокойна.

# 546
На мен ми беше чудно,че би те притеснявало да кърмиш навън, то и аз все си мислех,че ще кърмя покривайки се.

Не ме  Peace Обаче - зависи си от дрехите и от мястото  Peace

Днес, в бирарията, всички зяпаха в нас, че малко бебенце, въпреки розовите й крачоли се изтрепаха да питат момче или момиче ли е и на колко месеца. И така, зяпайки с добри очи, спор няма, трябваше да заголя цица пред всички  Crazy Но зависи от дрехите, но невинаги са ок за кърмене.

# 547
  • Пловдив
Гунди сега се зачетох,че има освен пролетен режим(прави се февруари на намаляваща луна)има и есенен-ама се прави на нарастваша луна и се пада някъде около 20-22 септември да се почне.Което означава че ще съвпадне с детокса Thinking.А на мен ми се прави детокс,а винаги след него мога да се пробвам да изкарам един 10 дневен житен отново с цел прочистване,ама не знам дали ще е правилно да е примерно след пълнолунието септември?

# 548
Цитирам ви какво ми писа майка ми по скайпа:
"в миналото жените са имали по много деца, кърмили са ги и не са знаели за този израз - мисия невъзможна" - в отговор на моето, че понякога дохранвам и уж не й стига... криво ми е... явно аз бъркам... чета из пофорума за кърмачките... ами то там песен кърменето...  Cry

# 549
  • София - град
В миналото жените са били основно домакини, друга работа освен да кърмят не са имали. В миналото в едно семейство,на едно място са живели Майката,бабата,пра-бабата, неомъжилите се сестри, снахите.... Кърмещата жена основно е гледала новороденото си. Да не говорим за храните на какво ниво са били,а на какво са сега. Да не говорим и за нещата които са яли манджите разни... Сега стреса е много по-голям. Така че можеш спокойно да кажеш на майка ти че имаш нужда от подкрепа,а не порицание едва ли не....   Close

А за по-близкото минало...сигурно пък не са дохранвали с краве мляко  ooooh!  Stop

# 550
  • Пловдив
Цитирам ви какво ми писа майка ми по скайпа:
"в миналото жените са имали по много деца, кърмили са ги и не са знаели за този израз - мисия невъзможна" - в отговор на моето, че понякога дохранвам и уж не й стига... криво ми е... явно аз бъркам... чета из пофорума за кърмачките... ами то там песен кърменето...  Cry

Ама тогава не са имали и друга алтернатива,а колко са били нахранени бебетата е друг въпрос.Не се вързвай на майка ти,от баба ми знам,че са им давали попара с вино да спят повече,че кърската работа няма да ги чака.А приказки от сорта''ама ти знаеш ли едно време...."хич не си ги слагай на сърце.
Те навремето уж много целомъдрени са били,ама пак баба ми е разказвала,как са се плющяли и като забременее някоя с шиш за плетене са си пукали нещо вътре да абортират-а иначе за пред хората блага ракия са пиели Twisted Evil.

Баба е живяла със свекърва,и на другия ден след ражданията е почвала кърската работа-бебетата са ги слагали в дървени коритца на полето,никой не го е интересувало как е що е,и да плаче пеленачето и да се дере,докато мъжа не разреши да отиде при него не е имала право ooooh!.

# 551
  • София
Блонди, на кантара мърдането се усещаше, но варираше с по 10гр.
Марияеманоилова, чакам с нетърпение да споделиш за Ентерокинда, защото и на мен ми ги препоръчаха.
Лефаксина действа през повечето време, но има моменти, в които детето се превива, явно си имаме силни колики просто! Но не е като онзи ден, когато беше ужас!
Дбс, жестока снимка!  hahaha
Месечинке, разплаках се като прочетох как баща ти бута количката и... Cry
Михи, не ти е било лесно, дано да поутихнат нещата и се успокой! Hug
Абе дионито ми изчезна съвсем, хич не пише!  newsm78 Бранка също, ама нея я чух, добре са!  Laughing

# 552
Привет,мамчета  Heart Eyes
Да се разпиша по темите,които запомних:
Marley,подкрепям казаното от момичетата за бельо за първата брачна нощ.Можеш да се обадиш и на кумата й и двете да измислите някаква приятна изненада.
Котка и калинка,важното е,че на Борис нищо му няма Hug
Блонди,честита нова придобивка.И да не са посмели черни мисли да ти минават през главата.Ти си страхотна майка и Камито и Криско са късметлии,че те имат.Аз пък мога да споделя как мойта мама ме надъхва,след като вчера ми беше паднал гарда и се самосъжалявах.На моите терзания,че съм най-нескопосната майка,щом дохранвам с АМ и не знам какво му има на детето,тя ми отговори по следния начин:“ Ама ти си най-добрата майка, че го търпиш по толкова часа на гърдите си.Друга на твое място веднага би му дала АМ и да си гледа рахата.Така че това което правиш е геройство.Вече 20 дни не си спала като нормален човек.“
Принцеска,стискам палци Никита много бързо да се оправи.
Ох,Месечинка,все едно за нас говориш.Вече си мисля,че това нещо няма минаване.
Михи,не ти е било лесно.Кураж!!!
Днес бяхме на лекар и се потвърди млечницата на Гого.Изписаха ни нещо си да се мажем,ама късно се прибрахме у дома и затова от утре започваме мазането.Само не ми е ясно как да не се яде и пие 30 мин след маназването,при все,че Гого е нон-стоп на цица?Ама ще го мислим,викнала съм и едната баба да го забавлява Laughing
Това беше от мен,пожелавам ви една много спокойна и лишена от всякакви колики нощ.... Hug

# 553
КЪМ ЛЛЛ:

Какво означава любовната игра със зърното? Вероятно, че не е гладна ли? Нощем много често го прави, чак ми става неудобно да ги гледам  hahaha - започва едно ахкане, усмихва му се, после ближе, потупва с ръчички, после го държи леко само с устни, накрая започва да го плюнчи, страшна работа  Joy това продължава поне минута, без опити за засукване. Често заспива след този ритуал, понякога си хапва. Не ми пречи, просто ми стана любопитно  Blush Hug

Дано не ги урочасам, но моите гърди, т.е. количеството кърма нещо влязоха в час, често усещам как слиза кърмата (с боцкане е при мен) и засега сме без дохранване вече. Дано все така да е  Praynig

Блонди, много интересен въпрос, на който всъщност няма еднозначен отговор.  Simple Smile Защо бебето си играе "любовно" със зърното? Тук трябва да кажа "бебетата", защото твоето бебе съвсем не е единственото, което се държи по този начин. Много майки споделят, че дечицата им докосват или "целуват" зърната, някои бебета стискат, галят или потупват гърдата, има и такива, които си играят с другото зърно или гърда докато сучат.
За всичко това няма някаква точно конкретна причина и в същото време могат да се намерят много обяснения. Най-първичния инстинкт на бебето след като се роди е да засуче на гърдата. Единственото нещо, което познава от утробата е мирисът на майката и рефлексът да засуче. Гърдите го привличат с тъмните си ареоли (новородените все още не виждат добре) и най-вече с аромата си, защото най-силно развитото сетиво в този момент е именно обонянието. Жлезите на Монтгомъри (това са малките "пъпчици" по ареолата) отделят специален секрет, който по мирис напомня околоплодната течност (има и антибактериално и "смазващо" действие). Новороденото е дори в състояние да различи гърдите на майка си от тези на друга кърмачка  Heart Eyes Много развит е сукателния рефлекс, който си остава силен и през следващите месеци.
Вероятно когато е до теб, бебенцето ти просто усеща твоя аромат и аромата на майчиното мляко и съвсем инстинктивно започва да ближе и засуква зърното. Може би проверява дали си там на разположение  Simple Smile Все пак на тази възраст именно гърдата е едно от най-важните неща в неговия малък свят. Докосването, засукването, галенето, "стискането" също така стимулират потичането на млякото. Много бебенца съвсем инстинктивно извършват тези действия, за да увеличат притока на кърма. (правят го дори моите малки котенца вкъщи  Simple Smile). Други просто сучат по малко, за да задоволят сукателния си рефлекс. Топлината на мама, нейния аромат, ритъмът на сърцето й и вкусът на малко мляко са все много приятни неща за бебето и когато са наблизо то просто се възползва максимално от тях.  Heart Eyes Струва ми се и с добър ефект при вас  Wink

# 554
добро утро милички,  Hug
възползвам се от ранния час и спящите у нас хора за да напиша два- три реда  ooooh!

Първо да кажа, че ви разгледах във Фейсбук, прекрасни са ви бебешоците  Heart Eyes Blush Софи, снимката на която кърмиш е разкошна, Бюти, твоя човек е голяма работа  Heart Eyes, Диди, публикувала си снимка на Матеа с една пола- е няма такъв сладък тоалет. Няма да мога да изредя всички, но наистина са ви великолепни бебоците. А и харесах си един младеж за зет  newsm78 Hug Rolling Eyes Йоан на слън4о, много красиво бебе  Hug Hug Слънчо, ще се взимаме или вече е зает  Joy Joy

За коликите пак да се изкажа, след като спрях Колийф и минах на ентерокинд, кризите станаха нетърпими, по няколко часа рев следобед  #Cussing out ужас направо. СНощи от денонощната аптека пак се завърнахмe към "добрия стар " колииф да видим дали той дейтсва или просто болките са станали по-силни  Crossing Arms
За спането, ние също спим всички на спалнята вечер, само и сменям позициите и продължаваме в спокоен сън  Money
dbs, аз и правя на малката масажи, на краката и ръцете ежедневни, на гърба по-рядко че не обича да е гола, много е сладката снимката и позата  baby_neutral
Beauty,  браво на твоя Пангасиус, и Адриана вече се усмихва като и говоря и се кикоти душата  Joy
Ох бейбиати, ти голяма късметлийка се извъди, секс, нощно спане, кой кат тебе, че и ламтейш за още  Stop Heart Eyes
Принцеске, бързо да се оправяте
Вчера ходихме на теглилка и мерилка, наддала е малката ни тигрица 1250 г за месец и 7 см  Party
Хубав ден и гуш на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт