Отговори
# 120
въпрос към ]ЛЛЛ
Моята храна може ли да се отрази на неговото ако? В смисъл вчера ядох спанак, и днес имаше 3 изхождания в определено зелен цвят? И според майка ми този цвят означава колики, пък аз си мисля че той и досега имаше колики и без да е имало зелени изпражнения?  

Здравей, elvirka!

Случва се храната, която приемат кърмещите майки, да придава освен аромат/вкус и цвят на кърмата. Дали спанакът обаче оцветява кърмата в зелено няма еднозначни данни.

Можеш ли да ми разкажеш повече за кърмене ви с Бранко - колко кърмения ви се събират в рамките на 24 часа, дали прави дълги паузи за сън, сам ли се събужда за кърмене или ти го будиш? Колко време прекарва на гърдата, сам ли я пуска или заспива на нея? На всяко кърмене предлагаш и двете гърди или само едната? Как са напишканите и нааканите му памперси за 24 часа?

Ще се радвам да прочета отговорите и да ти предоставя подходяща информация  Peace

Поздрави,
Миряна

# 121
  • Враца
Благодаря ви, момичета.  Hug  Blush (за аватара)
Тринити, ами не се е прибрал, ама на снимката така изглежда. Все още има тлъстинки за топене и матка за прибиране.  Mr. Green
П.С. Пък и циците ми са като две дини и те лъжат  Mr. Green

# 122
Към ЛЛЛ- с моите хлътнали зърна имам малък напредък- едното малко ми се изяви и постоянно слагам на тая гърда(според вашите препоръки) Ния, тя от 2 дни се опитва понякога да засуче, вс. хваща зърното и пробва да суче, но не пуска нищо и тя се отказва бързо- мисля следващия път да изцедя малко кърма, но съм сигурна,че тя знае,че там има такава, понеже я виждам как сама се насочва? дали има шанс някой ден да засуче повече и така да открие "златото"? Laughing

Здравей, gundie!

Радвам се, че кърменето започва да сработва при вас с Ния! Към това, което вече Скреч е писала по-рано, бих ти предложила да продължите с контакт кожа-до-кожа, гушкане, както и да опитате т.нар. полегнало кърмене. В тази поза майчините гърди заемат оптимална позиция и бебето инстинктивно засуква добре. Полегналото кърмене означава да се чувствате удобно с бебето си и да окуражите вашите и тези на бебето природни инстинкти за кърмене.

* Облечете себе и бебето както решите.
* Намерете легло или диван, където можете да се облегнете назад и да сте добре подпряна - не изцяло легнала по гръб, а удобно полегнала назад така, че когато сложите бебето на гърдите си, гравитацията да го държи в поза, в която тялото му е долепено до вашето.
* Имайте добра опора на главата и раменете си. Нека цялата предна страна на тялото на бебето ви да се допира до вашето тяло отпред. Уверете се, че е изцяло обърнато към вас.
* Нека бузата на бебето ви да е някъде в близост до голата ви гърда.
* Помогнете му толкова, колкото искате; помогнете му да направи това, което се опитва да направи. Вие сте един екип.
* Поддържайте гърдата или не, както ви харесва.
* Отпуснете се и се наслаждавайте един на друг.

Ето това е статия, в която има повече информация за полегналото кърмене, както и някои картинки. Тук и тук има две клипчета как и се случва това на практика.

Също така (макар и малко налудничаво на пръв поглед), ако имате въртящ се стол у дома - можете да седнете с бебето в него, да помолите някой да ви завърти и като привърши въртенето - да й предложите да суче от гърдата, която не е засукала все още добре. Идеята е, че под влияние на леката загуба на ориентация заради завъртането - когато то привърши и бебето има контакт с гърдата, като че ли изплува инстинкта за засукване и бебето просто прави това, което следва да направи.

Ще чакаме още добри новини от вашия кърмачески тандем!   bouquet

Поздрави,
Миряна

# 123
Тринити, за глава аз пия само и единствено вода- ама много.

# 124
  • By the sea
Белверде, аз сама съм си виновна за фонтана снощи, понеже вече я бях накърмила и дала АМ, от което тя доволно си изпи 40-50 мл, заспа за малко и изведнъж пак започна да дава знаци, че е супер гладна. Аз като добра мама реших да забъркам още малко АМ, тя си пийна с охота и айдеее, след малко всичкото беше по дрехите и косата ми. Явно съм я попрехранила, мн съм зле ooooh!
Бютка, 100 мл е екстра, закъде си тръгнала да се шашкаш Simple Smile Аз след сукане едва изцеждам 20-30 мл. и от двете цоцки общо. Tired Лансиноха и при мене се харчи като топъл хляб, 2-ра туба от вчера и то голяма Mr. Green
Аничка, за АМ първия ден ми беше криво, но вече няма да се кося HugГолям герой си с твоето раждане HugНа снимките сте големи сладури, особено малката с бебето Heart Eyes
Диди, калинката е  Heart Eyes
Пърпъл, дано се оправи бързо ръчичката, не мога да си представя как се чувстваш Hug
БиБи,  Hug
Елси, добре, че акото още не мирише много кофти hahaha Аз като тръгнах да се преобличам вчера мислех, че само дрехите са оплескани, ама усетих мокро и в сутиена, викам си, от подплънките ще да е, ама не - повръщано и айдеее директно под душа Joy

За главоболие само парацетамол ми помага Peace
Трябва да седна и аз да напиша разказче за раждането, само да успея да си събера мислите. Уж паметта след раждане се подобрявала... Laughing

Предлагам във фейса да почнем да публикуваме снимки на коремите след раждането Wink Или направо изскачайте с аватари:hahaha:

Последна редакция: сб, 01 сеп 2012, 19:01 от PaperMonster

# 125
  • Пловдив
Тринити, за глава аз пия само и единствено вода- ама много.
PeaceМога да добавя и ментовия чай Heart Eyes

# 126
  • Бургас
На мен корема ми много се е прибрал, в сравнение с първия път, обаче тези гърди много ми тежат. Откакто се прибрах от болницата са станали двойни bombs.
Днес голямо спане, голямо чудо. Пу-пу. Ако може да не ни хващат колики,моля!
Засега нищо общо с кака си като бебе.Само дето като се роди все едно гледах Мими като бебе.

# 127
Благодаря ви момичета Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 128
Здравейте, аз не можех да пиша досега, но съм тук, живи сме и здрави и двете с моята малка дъщеричка. Гери се роди на 27ми август /бях с термин 15и август/ с предизвикано раждане с простагландин. Големи сме 3290 гр. и 52 см.
Сега нямам много време да пиша, но се надявам като поолегнат нещата при нас да се включвам повече.

# 129
  • До морето
Брех, много сте писали, не мога да смогна да чета  Wink

Да се похваля, че ние от вчера на обяд не сме имали колики, снощи спа от 10 вечерта до днес 9 сутринта с 2 хранения за по 15 минути. Да чукна на дърво, дано да сме се отървали, ама чак не ми се вярва  Praynig А днес ни беше първата дъъълга разходка - 6 часа бяхме навън, а Дребчо почти не разбра какво стана, спа през цялото време  Laughing

И аз днес кърмих навън  newsm44 , не забелязах на някого да му е направило впечатление  Rolling Eyes Rolling Eyes

За залъгалка и аз давам- просто не става инаюе, пък и аз съм на мнение, че е по- малкото зло.
За къпането - малкия плаче, но пробвах номера с пръстчето и се успокои, явно го е страх човечето  Heart Eyes
За капките - смесвам Колийф с кърма и давам с лъжичка, ама малкия яде доволно, нали преди кърмене се дава и той Горканчо е толкова гладен, че чак се облизва  Laughing
Бюти, да не би ти нещо да не слагаш зърното както трябва? Аз понякога не успявам да го наместя и не пуска, ама като разместя малко и става.
Пърпъл, стискам палци бързо да мине това с ръчичката
Би-би, днес не бях влизала и цял ден ви мисля! Добре поне, че си решила да търсиш второ мнение! И аз го знам това за второто мнение, ама на мен ако някой ми беше казал такива неща, сигурно щях да си глътна граматиката

Още щях да пиша, ама забравих, нищо, то и без това стана дълго   Whistling

Аааа, накрая да ви кажа, че днес за пореден път имам Имен ден  Laughing , и мъж ми ми направи подарък - имам си нов лаптоп  Simple Smile , малкия и той намаза - ходихме ш магазина, за който спомена Ивка777, наистина има големи намаления и страяно изгодни неща не само за бебета, но и за по- големи деца!

А какво става с Мукадес, къде се губи, след температурата май не е писала

# 130
Здравейте, момичета,  Hug

Диди, гледах ги и аз, но не писах, сори, много е сладка и накипрена  Hug

Пърпъл, радвам се, че сте си вкъщи и скоро всичко да е зад гърба ви  Hug

Принцес Лея, много се забавлявам с представата за кърмещата ти щерка  hahaha Остава и Алф да клекне до вас  Mr. Green

Миши, кой модел на Куини? Спийдито е доста тежко, а Зап-а не е от най-стабилните, само летен е, но Бъз-а е страхотен  Peace

Тефита, хвърляй  Peace по принцип имат давност 4 седмици  Thinking  колкото и млечните каши. Иначе за бебе само на АМ една кутия заминава за няма и седмица  Grinning

Фери, не е драма, от ЛЛЛ казват, че има риск да стана объркване на зърното, понеже захапката ида различна, т.е. би могло да обърка детето и да последва неправилно засукване  Peace

Бюти, ми тя и мойта прашасва общо взето, нищо не вади. Казват не било показател, ето и Софи потвърждава  Simple Smile

Ани4ка, много сте хубави  Hug

Диди, много ви голямо пъпчето, иди обезателно на консултация  Hug

Елсънче, стискам палци да надделееш за количката  Hug

До ревлите  Heart Eyes - снощи и аз се отчетох  Cry Grinning Криско се метна в леглото да ни цунка за лека нощ, и аз, идиотката, вместо да се зарадвам на детето, се разсъсках, че е с мръсните си дрехи от игра  ooooh! и той се изниза сконфузено и тъжно, после оревах света от угризения  Cry

Тюхютумче, честито бебе  Hug

Аз днес отидох и купих кантар  Crossing Arms Дадох сума ти пари, ама ми писна да се притеснявам. Освен това цял ден кърмя и не давам добавка, пък ще видим. И ситната е 4100, т.е. за 10 дни е наддала 400гр, а не 90  Blush

# 131
Здравейте,милички:)
Пърпъл, дано се оправи бързо бебка, моля се за вас Hug Praynig
Аничка Heart Eyes
Тринити, дано бързо да ти мине главата,че това за мен е една от най-неприятните болки Praynig
Диди, дано не е херния Flutter
Бютка, бързо да зарастват раните..и според мен си имаш достатъчно кърма, а и цеденето не е като сукането на Анди.Бъди спокойна и всичко щд бъде наред Peace
Дбс, ще се обадя обезателно, че аз тичах за яслата, понеже малката беше зле и трябваше да си я взема:(
И Дара кърми всичко,което види Heart Eyes Относно кърмата и на мен ми действа житото и българския чай за кърмачки, както и свинското месо и нещо мазно за ядене:) И аз кърмя навън и изобщо не се притеснявам, та това е толкова естествено..ама си има по парковете хора, които така ме гледат все едно не знам какво съм направила #2gunfire
Нашият слънчо не спинка през нощта и вече доста ме измори..Той си е на режим на 3ч, но нощем е пълна каша и не знам защо така се получава.. Rolling Eyes Права заспивам, но няма как Tired
Толкова съм недоволна от всички памперси досега, та днес си взех от ДМ, дано те да не пропускат,че голямо преобличане падна..ще ви пишакак са, ако някой е със същия проблем Peace

# 132
честито на новите мами  Hug
абе не цедя по 100,по 30-40 мл от цица, ама с тая медела трябваше уж по-бързо, мен пак 1 час цедене ми се събира  Shocked
пия вода, лактогенен чай, тоя ориз  с лук и нищо, едвам капе..
то цедя 1 час, той яде 15-20 мин. и след 1 час пак ттрябва да цедя... ми то как да събере  Mr. Green вие за колко време цедите  newsm78 Hug Hug
слънчо, пробвала ли си либеро? ние от тях и от Хъгис(ама от Англия) сме много доволни Hug
лошичка, честит имен ден тогава и честит лаптоп  Hug

# 133
Честито бебче:)
Да, Либеро са страхотни,ама са ми малко скъпички..но като гледам как върви..пак на тях ще се спра. Heart Eyes
Йоан е 5100,59 см вече..взех да се тревожа ,че мн бързо расте..дали пък наистина не трябва да махна храненето през нощта.. newsm78

# 134
Мацки, какво правите по време на нощното хранене за да не заспите? Аз тръгвам да заспивам с Лекси на ръце и в крайна сметка лягам на спалнята.А там спим с мъжо и Андреа и вече 4-ма сме малко множко  Mr. Green Лекси вече няколко удара изяде от кака си, която не спи много спокойно и все мята крайници  Crazy А това дете е по-спокойно и поспаливо(пу пу пу) и ми се иска да си спи в нейното легло за да не й се случи нещо  Rolling Eyes А каката категорично отказа да спи в нейното легло в детската стая, докато Алекса не порасне  Mr. Green Няма и вариант мъжо да спи между нас, защото все някое дете в даден момент ще е от външния край на леглото(Андреа е падала така Tired).Мога да спя в друга стая с Лекси, но Анито понякога се събужда нощем и като разбере, че спим в друга стая със сестра й незнам как ще го възприеме  Rolling Eyes Чудя се дали да не си пускам телевизора за да не заспя newsm78 А всъщност ми е толкова хубаво да си гушам децата, докато спя  Blush Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
И друг въпрос- какво да правя със запек? Никога не съм имала такива проблеми, а сега по 4-5 дена не ходя.Проблема е, че когато отида след такава пауза, ми се разкървавява чак дупето  Sick Tired Болииии.И не е хемороид, само тогава се случва това  Rolling Eyes Пробвах всякакви храни и  понеделник ще отида на лекар, но се зачудих дали някой знае някакъв неизпробван от мен вариант.Знам, че е заради раждането и ще премине след време, но дотогава....Утре май ще ми се наложи клизма, защото иначе не ми се мисли какво голямо чудо ще "родя"  Confused Боли  Cry
Вчера ми паднаха и вътрешните шевове-4-и.На вас на един път ли паднаха или за няколко дни?Чудя се да чакам ли още да падат  newsm78

Последна редакция: сб, 01 сеп 2012, 22:16 от ани4ka

Общи условия

Активация на акаунт