Отговори
# 135
  • Варна
Ох,
след безсънната нощ май ме чака още една такава - от 5 следобяд бясно ми смуче гърдите, не е заспивал и за миг. Не сме го къпали още, чакам поне един сън да изкара, да се смели това, което е в коремчето му, И двамата сме в пот, освен това има нов обрив на раменете, който не ми изглежда добре. Лекарката го неглижира по телефона, но аз съм кълбо от нерви вече. Ше видим какво ще правим утре.

# 136
  • Германия
........
Към ЛЛЛ:
И мен ме боли страшно много при засукване, зоната около зърното и ареолата, постепенно болката утихва, но първата половин-една минута си боли някак режещо. Вече не виждам рани и кървене, сякаш са здрави зърната, на какво може да се дължи, дали само на начина на засукване?

Месечинке, възможно е както сама казваш, болката да се дължи на начина на засукване. Вероятно вече си прочела или чула, че коректното поставяне е първата стъпка;би могла да опиташ (ако вече не си го сторила) да промениш лека позата на засукването или да опиташ да сложиш бебчето така, че да се пада "една идея" по-наляво или надясно. Понякога сантиметърче или градус  Crazy промяна в позицията водят до облекчение. И не забравяй златното правило, възможно по-дълбоко поето зърно, ти самата да се чувстваш 100% удобно и комфортно седнала или легнала, не майката се навежда към бебето, а бебето към майката.
Друга вероятност, да усещаш болка при засукването, ако бебето е засукало оптимално е например бързо слизане на кърмата, среща се при новоизпечените майчета и за щастие е временно неудобство. Стискам палци да се подобри положението съвсем скоро Hug или ако имаш притеснения и въпроси, ЛЛЛ-момичетата са на разположение  Flutter

# 137
Цитат
mariaemanouilova, не може да се прецени по тежината на памперса колко милилитра е изяло бебето за денонощието. Памперсите се следят, за да се прецени дали бебето се храни достатъчно, по тях не се мери количеството поета кърма.
Скрит текст:
Peace Идеята е, че ако на "входа" е осигурено достатъчно, то това ще се види и на "изхода". Доскоро за критерий, че бебето се храни добре, се приемаше то да има  добре пълни памперса в денонощието. Но тъй като някои майки предлагат вода, чайчета, глюкоза или други течности, това може да даде лъжлива представа за реалното количество мляко, защото напишканите памперси се пълнят и от "празните" калории на водата, чаят и т.н. Затова сега се смята за по-достоверно да се следат нааканите памперси - те трябва да са поне 3 в денонощието, като за наакан памперс се смята и този, на който има петънце колкото монета от 1 лев.
Понеже прочетох малко предните ти постове, виждам, че даваш капки за колики, а те често за причина за разреждане на изхожданията. Даваш ли и нещо друго, някакви други течности? Ако не даваш други течности следи добре напишканите памперси и си записвай нааканите - важна е бройката за 24 часа, не за деня. А колко хранения имате в денонощието? Ще те помоля да ни държиш в течение как вървят нещата.[/b][/color]
Имаме около 12 хранения на денонощие, но реално бройката е доста плаваща, през нощта са поне 2, а през деня през 2 часа горе, но понякога и по-често. Никакви течности не давам. Доколкото знам, точно Колийф не дават отражение върху изхожданията, но може и да бъркам. За 24 часа последния път имахме 2 обилни изхождания. Мерих и за същия период памперсите, които излизат /без тежината на памперса т.е. чиста урина около 520 мл./ За последната седмица според нашия механичен кантар излиза наддаване от 400 гр.

mariaemanouilova
, благодаря ти за уточненията. След като се кърмите доволно често и не даваш никакви течности и добавки и памперсите са пълни, не би трябвало да има проблем. Наддаването ви също е много добро. Не е възможно да се определи изяденото по тежината на памперсите, но наддаване от 400 гр. на седмица (надявам се измерено на един и същ кантар) със сигурност не е индикация, че бебето не яде достатъчно.  Naughty За твоя сигурност следи добре броя на пълните памперси в близките дни, но смятам, че нямаш поводи за притеснение като се има в предвид бройката, която ми посочваш и наддаването на бебето.  Peace
Що се отнася до капките, не съм запозната със спецификите на Колийф,но се случва капките за колики да запичат, при някои бебета може да няма отражение върху изхождането, при други - да. Все пак всяко детенце има своите индивидуални особености.  Simple Smile

# 138
Привет и от мен в новата темичка.Най- сетне успях да ви изчета докато Алекс спи  и да се вредя да пиша.И нас ни ханаха коликите рано.Започнах с  Инфакол, после прибавих Биогая , а от два дни сме на Еспумизан, който надявам се да подейства. Аз съм  в дилема за витамин Д, педиатърката каза, че бил лятно бебе и след като го извеждам на разходка и на терасата нямало нужда да се дава още сега витами Д, но като ви чета повечето от вас го давт от 20-я ден. Сега не знам какво да правя -да го купя и да му давам или да послушам лекарката. Някоя мама  имала ли е подобна дилема?

Ани4ка и аз имах проблем  с ходенето по голяма нужда - помогнаха ми овесените ядки с кисело мляко. Ядох два пъи и след няколко часа имаше резултат.

Последна редакция: сб, 01 сеп 2012, 23:03 от ianna_80

# 139
  • Варна
Моля ви, някой ако може да отговори! От 5 следобед е на гърдите ми, не заспива, не се успокоява, реве! НЕ знам имам ли кърма вече, преди течаха и правеха мокри петна върху блъузата, сега нищо, не знам суче ли нещо! Дохранихме с малко АМ, той направо се дереше от рев. Какво да правя??? Защо се получава така?

# 140
  • София
Пърпъл, моля се за вас!  Hug
Благодаря ви за подкрепата с вчерашните ми премеждия, моите са бели кахъри, но като прочета нещо такова като на пърпъл и сърцето ми се свива! Ако Камито беше най-изследваното бебе през бременността, моето сигурно след раждането до тук е най-изследването, hahaha надявам се да се приключи! Дано всички дечица да са добре!  baby_neutral
За погачата се брои и деня на раждането Simple Smile
Принцеске, много сладка тая Никитка, и то кърми милото!  Hug
Айрони, имам страхотен дерматолог, ще ти пиша на лични телефона й.  Hug
Бюти, как да нямаш, имаш си кърма, като си на поискване не може постоянно да цедиш по повече от 100мл. За Меделата не знам, но на Авент ръчната помпа със сигурност не изкарва толкова, колкото бебето дърпа. Това днес се убедих за пореден път, защото след като бях цедила до дупка, Сашето се размрънка и реших да му дам да цока, а той взе да дърпа силно и да си преглъща. А Меделата аз знам, че е за жени с много кърма, затова изцежда повече за по-кратко време. Но мисля, че ти си имаш!  Hug
Аз често ям жито, но не мога да кажа, че има голям ефект.
Елсънче, и нашата количка доста голяма идва и май няма да влезе в моя багажник, та не знам... Hug
Мeryyy, честит бебешор!  Hug Ми капки, костилки, затопляне. Wink
Тюхютумче, честито Гери!  Hug
Може ли някой да ми каже защо трябва да се чака 1/2 час след като Колийфа се сложи в млякото??? newsm78
Слънчо, напоследък съм доволна от памперсите Пуфис. Либерото ни пропуснаха няколко пъти и му стягат на крачетата, а сме с №2. Simple Smile
Месечинке, а той успокой ли се след АМ? Може да са колики, може и от глад да е било. Дано да си имаш кърма! Hug

# 141
Оф, аз днес цял ден мисля за Пърпълчето и бебонката й, дано започнете рехабилитацията скоро и се оправите бързо. Hug

# 142
Помагайте,моят дундио,нали тези дни заради хапчетата ми е само на Нанче,и ако по веднъж на ден детето,нормално ли е?Акото е по-гъсто истрашно зелено беше днес,преди акаше нормално,сега само на  обяд.Страшно съм притеснена.Знаете ли дали е нормално??

# 143
Нормално е защото ползвате НАН, и ние бяхме така, след като смених НАН-а с Аптамил ака по няколко пъти на ден. НАН-а запича това е проблема. Peace

# 144
Чудя се къде му се събира местенце за ядене,много ми е мъчно едно напъване пушкане,зачервяване.

# 145
  • София
въпрос към ]ЛЛЛ
Моята храна може ли да се отрази на неговото ако? В смисъл вчера ядох спанак, и днес имаше 3 изхождания в определено зелен цвят? И според майка ми този цвят означава колики, пък аз си мисля че той и досега имаше колики и без да е имало зелени изпражнения?  

Здравей, elvirka!

Случва се храната, която приемат кърмещите майки, да придава освен аромат/вкус и цвят на кърмата. Дали спанакът обаче оцветява кърмата в зелено няма еднозначни данни.

Можеш ли да ми разкажеш повече за кърмене ви с Бранко - колко кърмения ви се събират в рамките на 24 часа, дали прави дълги паузи за сън, сам ли се събужда за кърмене или ти го будиш? Колко време прекарва на гърдата, сам ли я пуска или заспива на нея? На всяко кърмене предлагаш и двете гърди или само едната? Как са напишканите и нааканите му памперси за 24 часа?

Ще се радвам да прочета отговорите и да ти предоставя подходяща информация  Peace

Поздрави,
Миряна

Здравей Миряна, благодаря за отговорът ти  bouquet
За радост цвета на изхожданията се нормализира  Party, А иначе в отговор на въпросите ти - всичко е като по книга  Wink, яде начесто, на 1.5-2 часа, обикновено заспива на гърда, по-рядко яде докато реши да я пусне, понякога яде и от двете гърди, друг път само от едната, напишкани и наакани памперси- доволно. За нощни паузи - не по-големи от 3 часа, много рядко 4  часа:hug:

# 146
Аничка, за спането сме едно към едно с вас!  Hug Ами и аз заспивам, не мога много да ти дам съвет... просто разчитам на истинкта си! Но доста часове изкарвам с бебе, спящо в скута ми, а аз клюмнала над него...  Rolling Eyes добре че бързо ми се схваща врата и от болка се събуждам.  Grinning

# 147
# 148
Здравейте, питах и по - рано, но не получих отговор, затова ще попитам пак - ЛЛЛ
Бебето ми е на две седмици, изцяло се кърмим, но нямам кантар вкъщи и затова не знам дали сме наддали и колко. От изестно време насам докато се кърмим, около 10 ти след началото тя става неспокойна, започва да се върти насам натам, понякога се пуска от гърдата, понякога не, сега забелязвам че струята на млякото е по-силна и това я задавя понякога, понякога виждам че присвива крачета, имате ли идея на какво може да се дължи това? Имам и още един въпрос - буди се много често за хранене, понякога половин час след като сме се кърмили, започваме отново да се кърмим, а не съм сигурна дали всеки път като се събуди и примлясква е гладна, но аз я слагам на гърдата, защото само така се успокоява. Правилно ли е това и кога е време да започна да и правя режим на хранения на през три часа примерно?

# 149
И аз не мога да ви помогна за заспиването, защото пък съм другата крайност сега....аз пък като се ококоря и нямам заспиване:( Tired Tired Tired

Общи условия

Активация на акаунт