Отговори
# 90
Бях забравила какъв трепет е местенето в "родени"  Heart Eyes
Коликите сер засилиха от 2-3 дена и сега поревава повече, по-често е на гърда и на ръце.Поне сега ми е много по-спокойно, като съм го преживяла, и всичко приоемам по-спокойно.Даже чакам да видя дали няма да се засилят коликите, защото с каката бяха доста сериозни и то доста време.Пъпчетп падна на 11-я ден, също като на сестра й  Heart Eyes Вече започна да свиква да спи на детската площадка, на този невъобръзим шум  Crazy Вкъщи обаче е доста събуждана от сестра си, която още не може да свикне да не я закача, докато спи  Close Незнбам колко наддава, нямам кантар, но и нямам, Слава Богу, притеснения за наддаването(дано си остане така  Praynig) и ще се теглим чак на 1-я месец.Трябваше да й давам подсладена  вода за жълтеницата, но реших да я спестя имай не сбърках, кърмя я често и очичките й са започнали да побеляват.Аз доста по-трудно родих и се възстанових от това раждане  Crazy Уж второто излизало по-лесно и бързо  Crossing Arms В тази връзка ето и разказа за моето "бързо" раждане  Mr. Green
Скрит текст:
В четвъртък(09.08) по обяд започнаха контракции.Изпратих Анито при свекърите и зачаках да станат начесто и по-силни.Вечерта вече бяха на 3 мин, но аз все не тръгвах, притеснявах се да не е пак фалшива тревога.Ударих един чат по скайпа с 2 приятелки, които засичаха с мен  Mr. Green Crazy Няма да забравя колко беше весело и с какво настроение, наййй-после след 23 h, отидох в АГ-то.Приеха ме, а аз този път не си исках преглед преди приемането, защото все пак бях доста часове с болки, а и преносвах(термина ми беше понеделник, 6-и).Прегледаха ме в родилно и изненадааа, 2 см, 50 % скъсена шийка, както вече няколко седмици си ходех  Shocked Сутринта, на визитация, ми назначиха система(с окситоцин, а процедурата я водят ФОТ),  и предполагаха, че ще родя, все пак второродка, която преносва.Към 9 часа ми включиха системата и не след дълго започнаха доста силни контракции, които се отчитаха и на апарата за тонове и предполагахме с акушерките, че ще тръгне раждането.Към 2 часа ме прегледаха(още бях на система, без да ставам, пикае се на подлога  ooooh!) и О, чудо! статуса ми е същия  #CrazyОткачиииих.Толкова лежане и болки и нищо  Close Едната акушерка се смили над мен и говори с лекаря да ми се спре системата.Добре, че бяха двете акушерки, които бяха на смяна, иначе щях да се побъркам.Постоянно си говорихме и шегувахме за кюфтетата, които е трябвало да пържа предната вечер, а аз бях много гладна, все пак нищо не можех да ям, ако случайно започне раждане.В крайна сметка моя мъж ми пържи кюфтета  Joy В събота и неделя нямаше как да ми назначат пак ФОТ, незнайно защо, но и нямаше как да ме пуснат, защото преносва.Изкарах кофти 2 дена, защото в петък вечерта контракциите от системата бяха спрели и аз цял уикенд бездействах и бях като на хотел.Лошото е, че в нашеро АГ в родилно отделение е забранено свиждането и разходките.Бях като в затвор, много депресиращо  Rolling Eyes За моя радост в събота вечерта поне бяха на смяна акушерките от петък(Петя и Милена) и с тях убих малко време.В края на смяната им се шегувахме, че ще ги чакам във вторник да родя, когато са на работа след почивката  hahaha В понеделник пак ми назначиха ФОТ, след преглед, който установи, че статуса ми пак е без промяна  Crazy Контракциите този път бяха по-слаби и на мен вече започна да ми става страшно, защото все пак няма да стоя на системи до безкрай, ще се наложи в даден момент секцио, а аз никак не бях подготвена за такъв вариант, чисто психически.Пролежах си цялата система, над 6 часа  Tired Rolling Eyes,изпратих 3 родилки  Crazy и се почувствах като Рейчъл от сериала "Приятели", която по същия начин само посрещаше и изпращаше раждащи жени, без тя да роди  hahaha Crazy Контракциите ми пак спряха и реших че скоро нииищо няма да се случи.Отчаях се общо взето.Цялото това лежане на система, изтърпяване на толкова болезнени контракции, които не дават резултат, незнанието какво ще се случи, какво ще решат лекарите много негативно ми действаше на психиката.Към 5 часа ме прегледаха и се оказа, че шийката ми вече е на 90 %  Party Няма такава радост за тази шийка  Crazy hahaha Вечерта и тапата ми падна(за която си мислех че е паднала преди няколко седмици  Crazy явно парче е било само) и аз започнах да се шегувам, че бебка чака 14-и за да се роди на рожденния ден на свекърва ми  Mr. Green С нея сме в добри отношения, иначе сигурно щях да стисна кълки да не родя тогава   Mr. Green През нощта имах няколко по-силни контракции, които ме събудиха, но не бяха чести и не им обърнах особено внимание.На сутрешната визитацията се оказа, че разкритието ми вече е 3-4 см  Party Laughing. Лекарката каза "на система, пукате мехура, днес ще ражда". Юхуууу, толкова се зарадвах, развиках се на акушерката- нали ти казах, че ще чакам във вашата смяна да родя  Joy В 10:30 ми сложиха система, започнаха контракции, но слаби, в 11:30 пукнаха мехура, водите не бяха зелени, Слава Богу, и контракциийте вече бяха  #Crazy Раждах  Mr. Green Бебка, обаче беше високо и ме накараха да стана права и по време на напън да клякам, без да се напъвам, за да й помогнем. Тогава разбрах защо толкова жени протестират в полза на естественото раждане.Когато ме приеха ме прегледаха видеозон и казаха, че ще е малко бебето и лекаря от ЖК беше казал даже, че ще е около 3 кг.Лекарката обаче като чу измерената обиколка на главата не беше съгласна(докато ме "бъркаше" по време на поредния напън ).Дойде време за ориване в родилна зала и аз се успокоих, защото с Андреа, това беше най-лесната част от раждането, нея с няколко напъна я изкарах.Обаче това човече ми разказа играта  Crazy Мнооого ме болеше и имах чувството, че никога няма да излезе.Нмяа да го забравя това чувство  Crazy Излезе в крайна сметка (в 12:40)и се разплаках от радост и облекчение.Беше жива и здрава, с доста суха кожа от преносването.Когато я видях за първи път имах чувството, че държа сестра й, голяма прилика.(Сега вече не е така  Crazy).Взеха я за теглене и казаха 3800, 51 см.Аз бях така  Shocked Буквално  Laughing Все пак чаках бебе около 3 кг  Joy Това е била едната причина да излезе трудно, а другата, че не е била в правилна позиция, вместо с лице нагоре, към тавана, излезе с носа надолу.Мъжа ми се шегува, че е като мен, всичко наопаки  Laughing Crazy Мъжа ми в първия момент не ми повярва като му казах, толкова време се шегувахме за това   hahaha А свекърва ми сигурно щеше да припадне от радост като й съобщих новината  Mr. Green Качиха ме при бебетата след 18 часа.Бяха й дали АМ, за това първото кърмене беше към 9.И беше кошмарно  Tired Тя засука веднага, като шампион, обаче не знаех, че при второ дете матката, по време на кърмене, боли повече.Тооолкова силна болка  Confused Прилоша ми от болката и чак повърнах, така ме болеше  #Crazy През следващите 2 дена кърменето за мен никак, ама никак не беше приятно.Успокоявах се с мисълта, че тя сучеше и на 2-я ден ми слезе кърмата.
От първото раждане много по-лесно се възстанових, още същия ден хдех нормално и спокойно.Този път много ме болеше корема и то не само при кърмене, чак на 3-я ден започна да става по-поносима болката.Общо взето това раждане и възстановяването от него бяха доста по-трудни от първото.
Доста дълъг стана разказа, но нали и раждането беше такова   Mr. Green Crazy  
Ще дописвам по-късно, че този разказ 1 час го пиша с бебе на ръце  Mr. Green
п.п за  1 час никой не е писал след мен  Shocked А обикновено за десетина мин има по няколко отговора  Mr. Green
Майчета, слагайте физ. разтвор в нослето преди банята /аз понеже доскоро го правех след това ooooh!/, за да се размекват добре секретите и да излизат по-лесно.
Не, забелязах, докато сме навън, че в един момент с няколко кихания тя сама ги изкарва и после с клечка за уши ги изкарвам много лесно. Не се притеснявай за дохранването, много деца познавам, живи и здрави, а изцяло са били на АМ  Wink А ти и кърма даваш  Hug
didi24 голяма кукла  Heart Eyes А тази фибичка къде я закрепи  Laughing супер сладурски изглежда  Grinning
пъпките не ги пипам, защото освен от претопляне, може и да са от "изчистването" от хормони и ако не са прекалено много, за да наложат консултация с педи, не ги мажа
пъпчето само със спирт го обработвам   Peace
tayra  Hug ще мине и това време да не можеш да разбереш, защо е крива  Wink Да не би да са коликите  newsm78
Биби егати и объркването  ooooh! Дано повече не се повтарят такива случки  Hug
Погача незнам дали да правя  Thinking С каката само чиста молитва ходих да ни четат  Rolling Eyes
Принцеса Лея ти кърмиш ли? Защото доколкото знам при отслабване и детокс токсините преминават в кърмата  newsm78 Проучвала ли си го това
биберон ако иска и има нужда ще давам  Peace Защо толкова се шашкате за тях? Да, не са най-полезното нещо, но има ситуации, в които са вариант  Hug
purpule  Hug Hug Hug дано скоро се оправи ръчичката и вече имате поводи само за усмивки  Heart Eyes
на каката не съм предлагала кърма, че като я знам каква е, заради самата идея ще започне да суче  Crazy обаче тя си кърми куклата  Mr. Green много е сладка  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 01 сеп 2012, 13:50 от ани4ka

# 91
  • София - град
Аничка, и аз родих на рожденият ден на свекърва ми.... То варианта беше или на баба ми или на свекърва ми. Е Емма си избра сама... Странно че си имала толкова трудно раждане... Но и това доказва твърденията ми че при всеки е различно, а и всичко почти зависи от бебчето.

Оле Пърпъл, така ме натъжи . Моля се всичко да е наред и да раздвижите без проблем ръчичката.  Praynig

Емма цяла нощ спа при нас на леглото. Тия колики  #Cussing out Цяла нощ държах ръката си на корема й . Най-после усвоихме легналата поза на кърмене и добре че... та успях да поспя, а сутринта откарахме до 12 часа  Crazy

След като вчера ни падна пъпчето, днес успях да махна и коричката дето беше останала, сега пъпчето й вече изглежда нормално  newsm44 само дето е лееекинко подуто и като плачка изпъква,но знам че е нормално.  Flutter

БиоГайата, неонатоложката ми каза да я разтварям с малко кърма. Давам я с лъжичка и в лъжичката капя малко кърма... Вчера не можах да изцедя и й дадох само БиоГайата....ееее все едно лимон й дадох  Stop

# 92
  • Враца
Бюти, супер заглавие   bouquet
Диди, малката е голям бонбон.  Heart Eyes На снимката с намръщената физиономия.... да я изпапкам  Hug
Момичета, я да ви попитам за погачата, при нас 40-я ден се пада в събота, но някой беше писал (май Диони), че е по-добре да се прави в неделята след 40-я ден, защото в неделя се отбелязват всички хубави поводи, а в събота са тъжните newsm78
Белверде, нали с теб родихме в един ден и при нас е същата дилема, но аз мисля в съботата да отида до църквата да ми четат чистата молитва, а в неделята да е погачата.  Wink

Аз също давам биберон, имам 2 различни и той си хареса по-грозния  Mr. Green ама важното е, че не смуче ръцете.
Вода не давам, но мъжа ми се е заинатил и му вари чая на Хип за колики и му го тика в устата след всяко хранене, ама маминия бузан нали се е насукал като животно преди това и все не му стигат сили да си отвори устата, за да си пийне от чая на баща си  Mr. Green
Ние сме само на кърма, нямам кантар да меря и не знам дали и колко е наддал, но ми се струва доволен и спокоен. Рядко истерясва и иска да суче през 1 час, по-често е през 2-2,5ч. Simple Smile Но зърната ми са отчайващи. Много разранени, много болят, ама аз като една истинска коза с рогата напред не се отказвам и няма да се откажа, та ако ще и бяз зърна да остана  Mr. Green
За количките, аз съм много доволна от моята (Еспиро Атлантик), много лесно се бута. Simple Smile
Би би, що не се върна да ги гръмнеш тия ! #2gunfire Радвам се, че всичко е наред все пак Simple Smile
Диди, дано не е пъпна херния и да се оправи бързо Praynig
Защо правите такава драма даването на биба?! Така и не разбрах... Thinking
Пърпъл, пожелавам ви скоро да се оправите и да се гушкате блаженно.  Hug Не ти е било лесно.
Аничка, много "бързо" раждане, милата, измъчила си се  Hug

# 93
Айдее и аз тук, честито ни в Родени... Бютии  Hug

Биби, радвам се, че това изпитание, през което сте преминали е завършило щастливо... ама тези лекари...
Мен в родилното така за малко да ме стресират, заради едно доста голямо родилно петно на главичката (малко страшничко изглежда на пръв поглед, защото е като гигантска бенка) ... засега уж преобладава мнението, че е пигментно само... но имаше и други диагнози...  Confused  В този ред на мисли някой има ли опит с добър дерматолог за такива проблеми ?

Пърпъл, дано скоро се оправи ръчичката и ти да се поуспокоиш... Praynig

Диди, ама твоята сладурка май голяма кокетка ще стане  Flutter от сега така наконтена Wink

Embarassed и набързо да се присъединя в групата "неустояли на изкушението - биберон"... тази сутрин (окуражена от вашите признание) реших да го пробвам все пак... Бях купила на нук т.нар. ортодонтски - каучуков, да имам за всеки случай. Ами, какво да се прави - върши работа при нас  Whistling И с Колийф се снабдихме, ама там се оказа прооблем... как го правите този номер с даването им в изцедена кърма? Аз изцедих, капнах... и пробвахме с лъжичка, понеже в мини шишенцето за такива цели, с което пробвах да давам чай не иска. Ми не става - всичко плюе...  ooooh! те тия капки не стига вярно, че са супер малко (особено за тази цена), ами и ако все ги плюе... файда - 0. Не може ли направо само капките с лъжичка (така давам Биогайата и е ок) ?

# 94
Запис и от мен в Родени, наистина е много вълнуващо. Аз забравих да ви споделя нещо интересно от раждането на нашата Изабела - усетих, че много се развълнуваха медицинския екип, когато тя се роди, а то било защото тя излезе с двете ръце напред  Joy , но за съжаление таткото не можа да направи снимка.

# 95
На всички историите бяха много интересни  ooooh! Hug
Пърпъл, да се оправя бързо детенце  Hug
Биби, много неприятно изживяване, баси  #2gunfire  Hug
аз нямам достатъчно кърма.. за кво дадохме толкоз пари за тая помпа не знам..... изкарвам по 40 мл. от едната - 100 мл. от двете изцедих едвам, за да има за едно хранене  Cry сега ще пробвам и аз ориза, ще си взема и чай  ooooh!възможно ли е да си имам кърма, пък помпата да не я цеди  newsm78
и другото зърно ми се разрани за капак  Mr. Green ние нямаме никакъв режим, през нощта на час и нещо се е будил да яде.. може би, ако ги нямам тези мл. и затова суче по по-малко и по-често, знам ли и аз...сънувах как майка ми пие от шишето му с мляко и аз й се карам  hahaha ще се побъркам  Mr. Green

# 96
Момичета да споделя за тези от вас, които като мен се притесняват, че нямат достатъчно кърма - по настояването на майка ми хапвам варено жито и дава страхотен резултат. Преди три часа изцедих 80мл от двете гърди, сега изцедих 110мл  Peace Много съм щастлива! Дори и да не успея да я закърмя бебка, поне ще се цедя и ще и давам кърма от бутилка.

# 97
И аз да споделя малко снимки:
изписването
Андреа и Алекса  Heart Eyes
Heart Eyes
каката кърми  Mr. Green Heart Eyes

Ето и линк към целия  албум

# 98
  • София - град
Аз имам кърма, бебка наддава, но не мога да изцедя повече от 20мл от 2те гърди Peace Така че това с помпите...  Stop

# 99
  • София
Пърпъл, миличка, стискам палци всичко да се оправи  Praynig И на мен ми стана много жал, това е един от рисковете на нормалното раждане  Naughty
Би-би, тая страшен идиот, Тринити е много права - задължително винаги 2 мнения Hug Радвам се,че всичко се е оказало фалшива тревога, като нищо може наистина да са се объркали с запетаята, защото това 90 ми се струва адски много ooooh!
Диди24,  Hug за пъпчето - дано да не е херния и да се оправи от само себе си  Praynig Иначе и аз се чудя как се брои, но мисля, че е логично да е на следващият ден, когато всъщност се навършва 1 ден и така всеки следващ Thinking
Vivien_ , малката Изабелка много те е измъчила с двете ръце, казват че, ако спят така децата - в тази поза са много здрави  Flutter радвам се, че сте намерили педиатър Hug
Направлението за ортопед - да от педиатъра  Simple Smile
ferriy , много сте сладки на снимката Flutter За погачата и молитвата май и аз така ще направя, но ще се допитам и с боянския поп, че сме приятели Flutter Твоя мамин Клоьо много сладък, само от мама цока, а тати изобщо не го отразява Wink
Тефитка, мила, аз не съм запозната с Ам и нямам представа  Blush, но пък то е на прах, какво ще му пречи ако е малко след срока, все пак не е разтворено  newsm78
За залъгалките - нашата педиатърка каза, по-добре залъгалка, иначе отиваме на пръста Naughty И моя се гнуси от нея и не я иска, но един-два пъти в пристъпи на колики му я дадох и се успокои, но как мляска и преживя с нея ooooh!  Laughing
Офф Колийфа си е друга работа, родих се снощи с него   Whistling
Paper, аз знам че повръщането на фонтан повече от 3 пъти не е хубаво и веднага педиатърката каза да й звънна (ако повърне като фонтан 3 пъти и ако има черни изпражнения), а повръщането го обясни, че не се е затворил този пръстен ли беше, пилор ли newsm78 на стомахчето и връща обратно храната, когато се препълни Confused И каза, че е хубаво да се вземат от тези възглавнички-подложки като на Тринити, до 3-я месец да спят на тях, те са леко надигнати, май на 30 градуса от гръбчето към главичката Wink
Аничка, много са сладки двете, а Алекса е страхотно име, много нестандартно Hug
TrAlAlaa, мила и ти си се измъчила с раздането  Hug А за количката, какво ползваш за новородено, Макси Козито или Дрийм?

Последна редакция: сб, 01 сеп 2012, 15:26 от belverde

# 100
  • Варна
Биби,
много се радвам, че всичко е наред Hug А за лекарите, които хвърлят в ужас родителите с непотвърдени диагнози... нямам думи просто.

Гале,
мислихме за легена, но как точно да го сложим там - легнал, седнал, не мога да си представя точно. Иначе мъжът ми предлагаше преди няколко дни да пробваме и така. Иначе на чешмата не плаче, но там някак набързо го къпем, ще ми се да се порадва и той на водата.

Диди24,
хубавица Heart Eyes

Purpule,
важното е, че вече сте заедно, ще се оправи малкото буболече Hug

Моят бонбон тази нощ реши, че ще будува - спа на пресекулки от по половин час, към 4 и нещо реши, че няма да спи никъде другаде, освен върху мен, направо откачих от желание за сън накрая Crazy До 12 и нещо сме се хранили почти непрекъснато, не иска биберон, не иска чай, не иска вода, иска само да се плюнчи върху мама Crazy Сега заспа блажено, да видим докога.

Към ЛЛЛ:
И мен ме боли страшно много при засукване, зоната около зърното и ареолата, постепенно болката утихва, но първата половин-една минута си боли някак режещо. Вече не виждам рани и кървене, сякаш са здрави зърната, на какво може да се дължи, дали само на начина на засукване?

# 101
  • София
Здравейте момичета  Hug
Относно Колийф вие на всяко ядене ли го давате.Малката се запича вече от Инфакол и сега съм и взела Колийф и пише на всяко ядене,ама не искам още повече да се запича.Иначе кърма вече почти нямам  Sad Има няма 30мл изцедих одеве...
За залъгалките-аз й давам на малката защото иначе си смуче ръцете и пръстите а не искам.Тя си я лапа с кеф ама ако изпадне от устата е голям рев...При колики много обича залъгалките.Дъвче я чак от болка...

# 102
  • София
Здравейте момичета  Hug
Относно Колийф вие на всяко ядене ли го давате.Малката се запича вече от Инфакол и сега съм и взела Колийф и пише на всяко ядене,ама не искам още повече да се запича.Иначе кърма вече почти нямам  Sad Има няма 30мл изцедих одеве...
За залъгалките-аз й давам на малката защото иначе си смуче ръцете и пръстите а не искам.Тя си я лапа с кеф ама ако изпадне от устата е голям рев...При колики много обича залъгалките.Дъвче я чак от болка...
Тайра, пише на всяко ядене, но само когато има колики, иначе няма смисъл, при нас например само вечер има между 20.00 и 02.00 часа, а те не запичат, затова са и по-скъпички  Confused
Биба, давай си, не се притеснявай, хубаво било от тези плоските с изпъкналото на небцето, а не кръглите Peace
Месечинке, аз си взех в началото крема за разранени зърна на Лансинох, защото и моите ги беше разранил, точно 3 мазания и се оправиха и от 4-5 дни изобщо не съм си слагала  Hug

# 103
  • София
Belverde мерси за отговора.Значи и аз главно вечер ще ги давам,че иначе за 2 дена ще свършат  Mr. Green Верно са си скъпички  Mr. Green Таткото вчера като го купи и като извади голямото шише от опаковката и щеше да припадне  Joy

# 104
Гунди био гайата директно в устичката и капех-5 капки еднократно.Не е протестирало детето Wink
Ами аз не виждам по колко падат в устата й, освен това моето е шавливо много. Wink
Аничка, моят човек също буди бебето и дори му се изнервям повече от необходимото, ама не мога да се контролирам на моменти, а той пък е един лигав постоянно. Вс. твоето раждане много прилича на моето само,дето си раждала няколко дни, а не някакви кирливи 16 часа. И на мен като ми дадоха Ния си казах,че е Викчо, но сестра ми ми беше обещала, че ще е така. Hug
Ох по половин ден пиша един пост. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт