Хубаво си направила, че така си се успокоила, ще бъдеш малко по-строга и да разберат, та да престанат да ти се месят. От друга страна (да ги оправдая малко
Затова е може би по-критична 

Момичетата хубаво са ти отговорили за "едно време какво е било", и само ще се присъединя с примери, че имам доста възрастни познати (на по 60г.) и те сега като си говорим казват, че като не са имали кърма са купували по няколко литра краве мляко и са давали или са го квасили на кисело и са го правили на айрян, това да не е по-добрия вариант и пак са отгледали здрави деца, не е имало нито стеризлизатори, нито лекарства, нито една стотна от улесненията, които ние имаме сега
А в кралските дворове дори, майката (с потекло ) като роди и веднага са й взимали детето и го давали на дойка, защото това било привилегия, която им се полага и да кърмиш е изтощително (което наистина е така
И ще ти дам пример с мен: като не бях родила, а повечето от вас бяха и ви четях неволите с кърмата и си викам: Леле, леле, аз хубаво имам желание да кърмя, но то сигурно няма да се получи при мен и едва ли не се бях примирила и не възлагах никакви надежди, особено теб като те слушах - по колко време виси и как си играе с зърното, лошо ми ставаше, защото бях сигурна, че това нещо няма да го изтърпя (да го ближе, лиже, смучи и т.н. )
), а и нали след секцио млякото слизало по-бавно, та викам: Хайде добре щом настоявате ще го сложа" и това бебе като засука от първия път и то сито и доволно, повече не погледна и от същия ден не е помирисвало АМ, а правихме и контролни хранения да го измерим и да видим дали му е достатъчно
Аз до ден днешен не съм се цедила нито веднъж, нищо че имам помпа, купила съм и контейнери дори
и изобщо не се притеснявам нито какво ям (т..е да яма неща, които са латогенни), нито чай пия, нито режим спазвам от коя гърда да давам, нито се цедя ръчно - нищо, като е гладно вадя по-напращялата
- давам, то суче (което изобщо не е толкова неприятно, колкото си мислех, човека бързо яде, без да се лигави) и така
Та исках да ти кажа, че не се бях настроила и стана, а по-скоро се бях надъхала за раждането - знаеш хомеопатични всякакви- арника, и още две др. , рициново масло за перинеума и др. глупости и какво стана накрая - 4 см за 13 ч. с окситоцин и секцио. И на мен ми се искаше да родя нормално, но не ми се получи и не съжалявам, знам че съм направила всичко възможно и изтърпях повече от колкото трябваше дори
Така че и ти няма какво да се обвиняваш, то не зависи от теб, а ти знаеш, че каквото зависи - го правиш 
Така е
Много се радвам, че кърмиш лесно и всичко е ок.
Ето преди малко замези от едната и сега спи сама в количката си 

10 дни ми е малко множко честно казано

Много девойки го правят така. 
Ама аз само китайчета видях.
Нашите колики не са много силни и затова сме с двете неща иначе имало и още нещо, което може да се включи, но то е при по-силини или ако от двете не се облекчава. Забравих да ти пиша за Колийф-а, че доки каза, че е добре да се дава след един месец или след определени килограми /които ние ги имаме/, трябва да се прецени дали са достатъчно силни коликите за да се дадът по-рано. При нас просто са поносими все още и нашата педиатърка реши да изчакаме с тези лекарства

Ама знам, че тя го прави само с добри чувства и смята, че това е най-доброто за нас.