Деца с очни проблеми - тема 6

• 45 593
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета, извинявам се отново за това, че нямам възможност да прочета всички постове и задавам въпрос, който вероятно вече е задаван многократно, но ... Може ли някой да ми препоръча лекар, който лекува страбизъм с гимнастика или пък литература, която мога да ползвам за да помогна на детенце. Дъщеря ми е на 1 г. и половина. Предварително благодаря!
С пожелания за хубав ден!

# 586
  • София
Здравейте момичета  Simple Smile,

открих случайно темата и искрено пожелавам на всички дечица само хубави новини и да са здрави!
Аз съм с вроден страбизъм от дете, ако някой може да ми препоръча добър офталмолог за възрастни, ще съм благодарна, или пък само сподели, ако вече се е преборил с този проблем като възрастен  Hug.

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 21:33 от deni_S

# 587
  • планетата Земя
deni_S ,не са ли те лекували по някакъв начин?Очила,лепенки за затваряне?Страбизъм се оперира от много време.Учудвам се,че не са те оперирали.Окото навътре ли ти криви?Понякога или постоянно?

# 588
  • София
Milena___, окото ми криви навътре, иначе очила не съм носила, но имам спомени за лепенки.

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 21:30 от deni_S

# 589
Момичета,влизам да почерпя виртуално.Днес моето малко момче става на 6 години.Да ми е много здравичък Praynig
http://dicheva.snimka.bg/other/valentin.737889.29903833
Това успях да сътворя за него BlushНе е като от тортената библиотека,но пък е направена с много любов Heart Eyes

# 590
*valentina* да ти е живо и здраво, диво и щастливо. Весел празник Simple Smile

# 591
Честит РД !  bouquet
Много хубава торта ! Hug
Да е живо и здраво , весело и засмяно детето !  bouquet  bouquet  bouquet

# 592
  • sofia
ЧРД да детенцето! Да е живо и здраво!  bouquet
Тортата е супер, нали е направена от мама с много обич!  chef

# 593
Здравейте!Включвам се и аз в тази тема Simple SmileЧетох доста от страничките, но съм нетърпелива да си споделя моето...
Дъщеря ми имаше настинка, с много силен теч и от двете очи, на нещо като гной.Мина и за около три дни, но от тогава се оплаква от болка в очите.В понеделник я заведохме при д-р Л.Димитрова в Токуда.Според лекарката има възпаление на очите, за което изписа Сперсдекс 3пъти по една капка, в двете очи - 14 дни; Има също и вродено далекогледство +2,00 и +2,25, за което каза първо да отидем след като изкапем Сперсадекса , за разширение с Атропин на зениците и уточнение на точния диоптер.В края на прегледа, каза да отидем след година...много ме обърка като цяло, и в двата рода нямаме проблеми с очите и сега за пръв път се запознавам с този вид заболяване...т.е. нищо незнам и всичко ми е страшно.Отложих започването на капките за възпалението за събота, защото просто незнам каква борба ще водим с вироглавата си 2,5год. щерка.А за повторно ходене, трябва да решим скоро, да не изтече талона, но незнам как да постъпим...попитах няма ли да се увеличи диоптера за една година, а лекарката каза най-много да намалее Shocked

# 594
Да , наистина диоптъра при далекогледство има тенденция да намалява при децата , за разлика от късогледството , където расте с възрастта . Peace

# 595
  • планетата Земя
NikvaMeNema ,защо си отложила Сперсадекса?Положението не става ли по-зле с възпалението?Принципно трябва да се капят капките,за да отшуми.За разширението на зениците,отидете,вижте какво ще покаже прегледа.Може след това и на друг лекар да отидете и да чуете какво ще ви посъветват

# 596
Ами отложих го по много причини-които са дълга и широка, но тя няма нито сълзене, нито зачервяване, нито нещо, което да налага спешно да ги почнем, затова отложихме до събота.Междувременно ме посъветва друг лекар да ги капем само 7-10дни...

# 597
Капките с нищо няма да навредят , не ги отлагайте .
След като е имало гнойни течения , инфекцията трябва да се изчисти .

# 598
Ок, Благодаря Ви и на двете!Разбира се, ще ги почнем, пък да видим дали ще можем да ги поставяме ooooh!

# 599
Здравейте на всички в темата. Отскоро чета, тъй като онзи ден разбрах , че моето бебче има нужда от очила. Синът е на 1.6  и е с вродена птоза на десен клепач.Миналата седмица бяхме при д-р Чернодринска във Вижън и се оказа че е направил 2 диопт. астегматизъм на по притвореното око. Тя твърди че все още е малък за операция. Моля ако някой има същите проблеми да пише и даде съвет. Нямам представа как толко малко дете свиква с очилцата. Моля майките , които са минали през този период да дадат съвет.

Общи условия

Активация на акаунт