Деца с очни проблеми - тема 6

• 45 605
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
Това не е ли прегледа на таблицата - до кой ред вижда детето ?

# 571
Според мен е това, до кой ред вижда детето таблицата, ние виждаме с едното само до втория ред, отгоре-надолу, т.е. само най-големите картинки и затова е 20 процента, а на другото вижда до 4-5 ред някъде и надолу вече не ги вижда, и затова казват, че има 40-50 процента, но някой път ми се струва, че ги вижда и по-надолу. Незнам точно, но мисля, че е това. Ако има някой по-компетентен да обясни по-подробно. Мисля, че изследването с буквата Ш, е по-точно и затова искат детето преди да отиде на преглед да може да обяснява накъде сочат чертичките, поне на нас така ни казаха, а ние сме на 4,7 години.

# 572
БЛАГОДАРЯ ВИ, че споделихте опита си с мен при нас закриването е 3 дена на дясното и един на лявото нямаме проблем с носенето свикнахме и преодоляхме срама.Надявах се по бързо да я махнем ,но скоро сме на контролен

# 573
За мен прегледа с "Ш" не е много надежден. Съпругът ми за толкова години ги е наизустил и последният път го прегледаха с едни подобни фигури - http://www.freestockphotos.biz/pictures/3/3557/arrows.png, резултатът му беше в пъти по-зле. Моят също, но при мен е заради стигматизма, който при "Ш" почти не се проявява понеже е все още слаб.

# 574
И аз съм на това мнение .
Моята дъщеря страшно се стресираше от това Ш ! Confused Confused
Плачеше и прегледа не беше реален .
Това беше причината да сменим лекарката . Peace

# 575
  • планетата Земя
Момичета,имам нужда от съвет

Имаме изписани две рецепти за очила,които се различават леко.За първи път ще правим очила.Чудя се коя да изпълня.Ще обясня по-подробно

Лекар 1 ви-За първи път сме на преглед при него.Изпита го на картинки.Като редуваше очите.Според представянето му на картинките няма нужда от диоптрични очила.Така каза.Но все пак разшири и зениците.Сложи атропин и след 30 мин го сложи на компютъра,за да види диоптъра.Предписа рецепта за очила.Да ги носи 4 м и тогава пак на контрола.Като тогава ще го изпитва на буквата Ш
Това е рецептата

Лекар 2-Изпита го на картинките.След това пак на картинките с очилата,на които слагат диоптричните стъкла.Като сменяше очите.След това го сложи на компютъра.Сложи капки атропин.След 1 час отново го изпита на картинките с очилата,на които слагат диоптричните стъкла като сменяше стъкла.След това го сложи на компютъра.Заключи,че  няма нужда от очила и страбизма не се дължи на диоптър.Това му е проследяващия лекар от малък.Досега не е изписвал очила.На предишните ни прегледи не успяхме да го сложим на апарат,защото пищеше и се гънеше.Единствено с бебешкия,който измерва диоптъра от разстояние.Не знам колко е точен.Но след като лекар 1 ви ни изписа рецепта за очила,помолих да опитаме с очила и да изпише подходяща рецепта за положението му.
Това е рецептата

Предпочитам да проследявам положението при повече от един лекар.На моменти това се оказва объркващо,както знаем.
Ходихме и на treti,no toi ne iskashe da razshiri zenicite

# 576
Да ти кажа честно , с такъв диоптър - 0,5 , няма нужда от очила .
За астигматизма - до 1 диоптър също се приема за нормален.

Питай д-р Константинов в неговата тема . Peace

# 577
  • Ню Йорк
Днес най-после се наканих да занеса на малкия очилата за нови стъкла. Пак отидох в Джой оптик, понеже ми предложиха най-добри условия. В събота ще са готови очилата и ще пиша как ги понася малкия. Надявам се да е доволен.

# 578
  • планетата Земя
Питай д-р Константинов в неговата тема . Peace

Лекар номер 1 е д-р Константинов.Той изписа първата рецепта  Rolling Eyes
Той не дава разпечатката от компютъра.Но на втория преглед при другия лекар разпечатката е това.Слагам я в скрит текст,че е голяма снимката

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 20:16 от Milena___

# 579
Не знам ? Rolling Eyes
Чела съм в темата негови отговори , че под - 1 диоптър не се изписват очила ? Thinking

# 580
При този резултат аз очила НЕ слагам,иначе вие си знаете Peace

А колко е голямо детето и криви ли много?/ не съм чела назан,нещо нямам време напоследък Embarassed/

# 581
  • планетата Земя
Ина,благодаря ти за мнението  Hug Ние много се двоумим какво да правим.Искаме Константинов да ни оперира страбизма и да се следим,и при него.Той каза да ги носи задължително очилата.Като отида на контролата и е без очила какво да му кажа се чудя ?
Следящата го тук също каза,че очила на такива резултати не изписва.Но аз много настоявах и тя изписа

А колко е голямо детето и криви ли много?/ не съм чела назан,нещо нямам време напоследък Embarassed/

Детето е на 4 години.Окото го криви навън често,не постоянно.

happy mama ,благодаря ти,че се вклюваш.Аз нищо не съм чела и май трябва да се ограмотя

# 582
Писах ти на лични Hug

Ох,сега видях лентичката с възрастта Embarassed
От 100 години съм в тоя форум и така и не се научих да гледам тия ленти Joy

# 583
Честит празник , мили дами ! Heart Eyes  bouquet

Milena___ Hug , за късогледство по принцип се изписват по-малки от реалните диоптри .
На дъщеря ми очилата са - 6 , а диоптрите са -7 / -6,5 .
Т.е. на твоето детенце при такива измерени , какво да се даде ?
Наистина съм учудена , че са изписани очила ?
Пък и то е много малко , още нито чете , нито пише , с такъв диоптър си вижда чудесно и без очила . Peace

# 584
  • планетата Земя
Благодаря за коментарите,момичета  Hug

Ще видим на контролата Константинов какво ще каже и колко диоптъра ще покаже,че има.Засега задържаме нещата с очилата
happy mama ,да,определено си вижда хубаво.На таблицата също се справя добре

Честит празник!Повече усмивки,повече прегръдки и повече целувки ви пожелавам

Общи условия

Активация на акаунт