Деца с очни проблеми - тема 6

• 45 619
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте! Нямам многои време да пиша и затова само за малко влизам, колкото да ви прочета и ако няма нещо конкретно с което да мога да помогна не пиша, но не съм Ви забравила.
Както знаете лекуваме Еми в Германия. Нещата при нас вървят доста добре. Еми няма рецидиви, не пие никакви лекарства и не капем капки. Няма възпаления в очите, и има леки разкъсвания на синехиите около зеницата, много малко, но все пак никой от лекарите не вярваше, че въобще би могло да има разкъсвания без оперативна намеса. Така че за мен това са добри новини.

СЕга нещо много важно! Ако някой познава родителите, или ако случайно четат тук на ИВА ДИМИТРОВА ЛОЗАНОВА, 15г, диагноза УВЕИТ, и ЮХА. От Фонда за лечение на деца е постъпило запитване в клиниката в Германия, тук са готови да я приемат, но нямат обратна връзка. Родителите да се свържат с Фанда или може и с мен за да дам координати на лекарите тук.

*valentina*, писах ти на лични Hug

# 556
Мишелче , много се радвам за Еми ! Heart Eyes  bouquet

# 557
МИШЕЛ, браво на теб и детето!  Hug

# 558
Здравейте, Моята дъщеря е на 6 г. преди 4 месеца разбрах че имаме дълекогледство на едното +6 на другото +5 диоптера и амблиопия и на двете очи исках да попитам продължително ли е лечението на амблиопията , защото за тия месеци нямаме кой знае какъв напредък

# 559
  • sofia
Да, продължително е лечението на амблиопията. Ние също имаме мързеливо око и закриваме с лепенка. Процесът е дълъг, мисля отнема години...Нека и другите майчета се включат и споделят. Peace

# 560
Мили мами и слънчеви дечица, честита Баба Марта! Желая ви много здраве и много усмивки! Simple Smile Аз съм майката на Ива Лозанова, тя е на 17г. и съм много щастлива да кажа, че сериозния ни здравословен проблем, а той е Хроничен увеит, глаукома, други заболявания ще лекуваме в Германия. Мишел се свърза с нас, имаме одобрение от фонда и искренно се надявам, че  ще се лекуваме успешно! Средата на март сигурно ще заминем. Много поздрави и никакви проблеми!

# 561

Успех на Ива !  bouquet

# 562
pivka, успех! Пиши ни как върви лечението.

# 563
Момичета, благодааря, бъдете много щастливи и здрави!

# 564
Здравейте!Сина ми вече е на 7г. Откриха му амблиопия на 5,6г.Вече сме с изравнено зрение,но продължаваме оклузията по 4ч. на ден(в началото беше 5дни затворено и 2 дни почивка-докато се изравни,около 6 месеца)Надявам се да съм била полезна! Simple Smile

# 565
Здравейте и от мен! Редовно чета всичко, което публикувате, но нямам време да пиша. При нас нещата са си същите, незнам как да лекуваме амблиопията, не сме сериозни със закриването на очите, тъй като малката непрекъснато маха лепенките, но като прочетох това ,което е написано от toniam се окуражих и май трябва да й налагаме да носи лепенките, явно има резултат, но пет дена не е ли много време, как толкова време е със закрито оче, ако може да ми кажете при кой лекар ходите, ние имаме и страбизъм на дясното око, кривиме го, но не постоянно, а само от време на време, когато гледа наблизо. Имаме висок астигматизъм, смесен, 4-5 диоптера, това също ме притеснява. Но се надявам нещата да се оправят, дано дечицата ни да израстат тези очни проблеми, които имат, пожелавам успешно лечение на всички!
Хубав ден, повече усмивки и весело настроение през цялата година!

# 566
  • sofia
И моето момченце имаше период, в който махаше лепенката. Но си давам сметка, че е било заради нерегулярното й слагане - случваше се да забравя за 1-2 дни и той отвиква и после се дразни. Нашата докторка съветва да сме упорити и да му го изградим като навик, като миенето на зъбите. Wink Нещо, което задължително съпътства дневните ритуали. И е права - докато са малки, най-лесно се приучват. Но в началото и на нас ни беше трудно. Имай търпение. Hug Ние закриваме едва от 5м, но той вече може да се каже, че свикна (да чукам на дърво). Simple Smile
Относно времетраенето - ние сега го правим по час и половина. В началото беше по час...ще увеличаваме. Но по цял ден си мисля, че би било невъзможно и не добре за другото око. Но аз не съм лекар. PeaceВсяко детенце тук си има индивидуална програма, назначена от лекар, а не от форума.
На първа страница на темата може да откриеш много координати на лекари.
Успех и упорство! Hug

# 567
  • на малък остров в океана
Всеки случай си е самостоятелен - едни деца закриват по цял ден, други по два часа. Това си зависи от зрителната острота и от други субективни фактори.
При нас зрителната острота и двете очи, въпреки големия диоптър е много добра. Започнахме със 60% на дясното и 80% на лявото око. 3 месеца след започване бяха изравнени на 80% и двете. Продължаваме си с оклузията поне до 7 годишна възраст, контролни прегледи на 3-4 месеца.

# 568
Благодаря много за съветите! При нас зрителната острота е само 20 процента на дясното,това което се криви, и 40 процента на лявото око, като забелязвам, че от две седмици и то нещо почва да криви. На моменти много се притеснявам дали ще се оправи, но не трябва да губиме надежда. Иначе си носиме очилцата, но трябва сега да купуваме нови, с по-голям диоптър, вече по-близък до реалния. На нас си казаха да закриваме по 6 часа на ден. Това е засега от мен.

# 569
  • планетата Земя
А,при някой закриването не работи,че и вреди.Закривахме 1,6 години за по два часа всеки ден.Предписано от трима лекари.Проследяващата насърчаване закриването в процес на прегледите
Константинов направо ми забрани да закривам.Това му вредяло.Да не казвам голяма дума има подобрение на кривенето от както не закриваме /4 месеца/

За зрителната остротата някакво специално изследване ли има?Как се установява?

Общи условия

Активация на акаунт