Деца с очни проблеми - тема 6

• 45 584
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
  • ГОре на черешата...
Ха, Стели Мам, и ние бяхме при Николова в петък...та резултатът - нищо съществено като промяна, освен вече наличност на двуочно зрение - най-сетне хвана крилтата на мухата  Mr. Green. Продължаваме си оклузията, очилата същите. Рапорт даден Laughing.

# 631
Ха, Стели Мам, и ние бяхме при Николова в петък...та резултатът - нищо съществено като промяна, освен вече наличност на двуочно зрение - най-сетне хвана крилтата на мухата  Mr. Green. Продължаваме си оклузията, очилата същите. Рапорт даден Laughing.

Може и да сме се видяли без да знаем  Wink

# 632
При нас е по същия начин. И ние имаме нулева точка и събираме очите при фокусиране. При нас обаче нистагъм се появи в последствие. И накланяме главата и в двете посоки по често в ляво, но със сигурност нямаме мързеливо око.

Какво казват специалистите за нистагъма?

# 633
Последно д-р Светла Николова каза, че при този вид вроден страбизъм винаги има такъв нистагъм. Като по-малък не се е забелязвал, защото детето не се е напрягало да фокусира толкова често. При нас се забелязва когато фокусира-събира очите към носа и тогава се вижда трептенето. Константинов ни каза, че е много лек и с времето ще отшуми.

# 634
  • Русе
И ние в петък 31.03 преди обяд бяхме във Варна на очен лекар, но Мариета с детенцето и не я видях, виждала съм ги на снимките във форума, но ние ходим в "Св.Петка", а вие може да сте в друга клиника.

# 635
  • ГОре на черешата...
Не, ние ходим при д-р Николова в Детски очен център.

# 636
  • sofia
Здравейте пак от нас! Simple Smile

Искам да питам майчетата, чиито дечица са с кривгледство и/или нистагъм - навреме ли проходиха децата ви? Имаха ли някакви затруднения в координацията и равновесието? Зрението май е двойно при тези проблеми (не съм сигурна), та затова питам.

# 637
  • Русе
Бих искала да попитам за този Детски очен център във Варна. Виждам, че сте доволни от специалистите там. Интересува ме прегледите и операция, ако се наложи безплатни ли са или си плащате. Ако е безплатно с направление от ЛЛ можем ли да отидем направо том? Всички специалисти ли са добри?
Преди години, когато установихме кривогледството на дъщеря ми отидохме в "Св.Петка" по препоръка на мои приятелки. До сега не знаех, че съществува такъв Детски очен център, явно не съм обръщала внимание, че го има на първа страница на темата. Много съм доволна от "Св.Петка", там също ходят много деца, лошото е, че клиниката е частна и си плащаме, но в този детски център предполагам, че специалистите са тясно специализирани точно в детските заболявания, та сериозно се замислих, дали пък да не започнем да ходим там.

# 638

Искам да питам майчетата, чиито дечица са с кривгледство и/или нистагъм - навреме ли проходиха децата ви? Имаха ли някакви затруднения в координацията и равновесието? Зрението май е двойно при тези проблеми (не съм сигурна), та затова питам.

При моето дете има изоставане и двигателно и психическо. Въпреки, че може да ходи все още предпочита да лази, доста по-сигурен се чувства. И с координацията имаме проблеми.

# 639
  • sofia

При моето дете има изоставане и двигателно и психическо. Въпреки, че може да ходи все още предпочита да лази, доста по-сигурен се чувства. И с координацията имаме проблеми.

Steli Mam Hug
И моят малчо много обича да лази, най-сигурен се чувства така. Иначе стои прав без опора и много обикаля, подпирайки се за мебелите.
На каква възраст е твоето детенце?
И в какъв смисъл "психическо" изоставане заради кривогледството?

Извинявай, ако те смущавам с въпросите си или са прекалено лични. Може да не ми отговаряш. Peace

# 640
В момента е на 2 години, проходи около 1,7. И въпреки, че когато ходи не пада, много го е страх. А за психическото при нас липсва имитационна игра, никой не може да каже дали е от очите или от неврологичните проблеми (той е с нетипична и не съвсем доказана епилепсия). Иначе ЯМР и всички неврологични и генетични изследвания които правихме са в норма. Единствената ни доказана диагноза е страбизъм с далекогледство.

# 641
  • sofia
Благодаря ти!    bouquet
Дано децата ни се оправят с помощта на лекарите! Praynig

# 642
  • Sofia
Здравейте, малката ми дъщеря, която е на 2г. и 7м. от около месец почна да присвива силно лявото си око докато гледа телевизия или нещо на лаптопа. Записах час при д-р Лолова но чак за 8 май, според вас дали е спешно да чакам ли до тогава или да си платим (за пореден път се убеждавам че няма никакъв смисъл от здравното ни осигуряване).
Също така да следя ли за някакви други симптоми които може да пропускам?
  bouquet

# 643
Здравното осигуряване няма нищо общо с прегледите при д-р Лолова. При положение, че приема само веднъж седмично по половин ден, просто няма как да има часове за следващата седмица.

Наблюдавай детето дали криви очите. Не, че тя няма да го види, ако е така, но при първият преглед синът ми не изкриви изобщо. Бяхме почти на вратата да си тръгваме когато той изкриви толкова силно колкото сега вече си знаем, че е обичайно за него. Лолова ми даде идея периодично да му правя "паспортни снимки" у дома. Така хващам някои неща, които после искам да й покажа.

# 644
  • ГОре на черешата...
Здравейте, малката ми дъщеря, която е на 2г. и 7м. от около месец почна да присвива силно лявото си око докато гледа телевизия или нещо на лаптопа.

Може да прозвучи грубо, но не смятам за редно толкова малко дете да седи пред лаптопа...

Фус де ла мер, не се вкарвай излишно във филми - детето ми проходи на 11 мес, открихме кривенето на 1,2 г - никакви проблеми с координацията и двигателните умения оттогава, че и до днес. Напротив, любимото му занимание, в което забелязваме дори и талант, е рисуването.

Общи условия

Активация на акаунт