Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 48 033
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
На гладно - орехи с прясно мляко Crazy . После 3 дни бях редовен посетител Laughing .

Попринцип орехите на гладно оказват много положително влияние върху нередовното ходене до тоалетна. Но поне шепа - две.

# 211
Благодаря ви за отзоваването Hug
Задължително ще си направя изследване за токсоплазмоза. За сега мислим вариант да стоят в мазето и повече да не влизат на етажа.

Brayda, всяка вечер ли пиеш Дуфалака? Без почивки? Аз пробвах една вечер да го пия преди лягане,но после корема ме скъса от болки и газове ,но не успях да отида до WC. Цяла нощ не мигнах , затова почнах да го пия сутрин и ми казаха, че след няколко сашета ще започна вече сама да си ходя до WC, без него, но като го спрях пак си бях на същото положение.

Lilitu, всеки ден ли мога да си слагам тези свещички Изилакс? Сутрин, вечер?

Още веднъж благодаря на всички, много сте полезни!

# 212
  • София
Да, всяка вечер го пия. Като почнах бях се запекла. Не отидох от първата доза, но почнах с по-малка както е написано, с втората доза отидох,
Сега ако леко прекаля ми стават тези газове, но се е случвало 1-2 пъти, много съм доволна иначе!

# 213
  • Бургас
Лактулоза МИП действа на същия принцип като Дуфалак, но има в пъти по-приятен вкус.

# 214
Отново благодаря, милички  Hug
Още едно въпросче ако може  Embarassed Сега бях на преглед- 12 г.с и 2 дни съм. За биохимичен скрининг ми измериха нухалната транслуценция- 1,5 мм. Това добре ли е?

# 215
  • Sofia
ение.

Lilitu, всеки ден ли мога да си слагам тези свещички Изилакс? Сутрин, вечер?

При необходимост, 1-2 на ден е препоръчителната дозировка. Действат след около 15-тина минути до един час.

# 216
  • София
toplina - супер е 1.5мм Simple Smile

# 217
Zdraveite, predi edna sedmica razrah 4e sum bremenna !!!! Grinning Grinning Molq vi da mi preporuchate Aku6er ginekolog!!!! Neznam kude da otida !!! Embarassed Embarassed Embarassed Blagodarq vi!!!

# 218
От мен ЧЕСТИТО   bouquet  До кокото видях си от София така, че ще оставя майките който са от столицата да те посъветват. Рано е още за каквито и да е прегледи и ЖК сега не ти е нужна а само преглед за установяване - Лека бременност Simple Smile

# 219
  • София
Антония Бонева - мога да ти помогна да се ориентираш какво да направиш.
Първо помисли в коя болница би искала да родиш, след това разучи коя от лекарките там е най-хвалена от момичетата във Форума и си запази час при нея. Дори и да не ти допадне има много време да я смениш.

Аз направих така - четох темите за раждане в болниците които се сетих - токуда, Майчин дом, Шейново, Вита, Тина Киркова, Света София, Правителствена и т.н.т. - сигурно четох една седмица... придобих представа какво ще искам като раждам, от какво ще имам нужда, цени и т.н.т. направих си сметка и така.... от всички най-много ми допаднаха мненията за Токуда и Вита, а сега ми допадат и за новата болница София Мед, звъннах и в 2-те, но за лекарката която си харесах в Токуда нямаше свободни часове в следващите 2 месеца, за това звъннах във Вита и какво се оказа, една от избраните ми лекарки работи и в събота и имаше час за след 2 седмици, записах се при нея и ето ме на финала горе долу, ще си родя при нея в болницата....

# 220
Blagodarq mnogo Momicheta !!!  Hug Brayda Leko rajdane  Hug Hug

# 221
  • София
Антония Бонева - а да кажа, че повечето болници си имат платени пакети за проследяване на цялата бременност, примерно аз си купих такъв в 13-та седмица и до сега си го ползвам и не съм плащала нищо. Полагат ми се ежемесечни изследвания и консултации и така до края, това си е улеснение - поне за мен Simple Smile

# 222
  • София
Антония Бонева, моля пишете на кирилица.
Разгледайте Здравния справочник -  Здравни заведения, специалисти

# 223
Здравейте. Искам само да ви попитам дали е нормално да имам леко жълтеникаво течение, почти без мирис и без никакви други оплаквания? В 6-та седмица съм, доктора ми изписа да пия витамини и Утрогестан... След около две седмици съм пак на преглед и се чудя дали да не му се обадя да отида по-рано заради това течение.... Само да добавя, че един ден е малко по-засилено това течение, на следващия или е много слабо или го няма.... от няколко дена е така... може би от както почнах приема на лекарствата...

# 224
Здравейте. Искам само да ви попитам дали е нормално да имам леко жълтеникаво течение, почти без мирис и без никакви други оплаквания? В 6-та седмица съм, доктора ми изписа да пия витамини и Утрогестан... След около две седмици съм пак на преглед и се чудя дали да не му се обадя да отида по-рано заради това течение.... Само да добавя, че един ден е малко по-засилено това течение, на следващия или е много слабо или го няма.... от няколко дена е така... може би от както почнах приема на лекарствата...
Аз влизам в 9-ти месец и да ви кажа, че това течение си го имам от почти началото на бременността. Сега към края се засили доста, но лекарката каза, че е нормално, а и вагиналния секрет, който ми вземаха три пъти през цялата бременност показаха чист резултат, така че щом секрета не е с лош мирис не мисля, че е за притеснение! Hug

Общи условия

Активация на акаунт