Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 48 029
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Brayda, много благодаря предварително. Аз чета редовно и тук и по др теми, но рядко пиша, но определено ще ми е от полза -март2013 живот и здраве ми е термина Simple Smile

# 196
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=678063.0

Ето това е мартенската темичка. Обсъжда се всичко, чети си, включи се, включвай се често, помагай на другите и така Simple Smile Забавно е Simple Smile

# 197
Сърдечно Благодаря!! Hug

# 198
  • Варна
Момичета, нормално ли е? В 9-та седмица съм и от една седмица се чувствам много странно. Страшно бързо се изморявам, дори и само като стоя седнала пред компютъра след известно време се чувствам изморена и трябва да полегна. Гади ми се постоянно, особено вечер и ми е едно такова тежко. Не съм стигала до повръщане, но се чудя дали е правилно да се сдържам, ако все пак го направя няма ли да ми олекне поне. Нямам никакъв апетит, само по засилването на гаденето разбирам че съм гладна и трябва да хапна малко. След храна поне за известно време чувството за гадене не се усеща. Не мога да пия вода, неприятна ми е на вкус, пия почти насила. Пих фанта лимон, известно време ми ставаше по-добре от нея, но сега и нея не мога да погледна. Само като си помисля за сокове и също  Sick

Имам едни разтворими капки предписани срещу гадене, но и без това пия достатъчно хапчета/ дуфастон, нош па и фолиева/ не искам повече химии.

Нормални ли са тези усещания? При вас така ли беше?
Най- ми е притеснено от тази страхотна умора, която чувствам.
Моля, ви отговорете ми  Sad

# 199
  • Бургас
Нормално е да чувстваш умора, да.
С времето се свиква Mr. Green, при мен поне е така.
Ако имаш нисък хемоглобин, умората е още по-голяма.

# 200
EliZ, нормално е. Гледай да не се оставяш гладна. Носи си винаги солети, обикновени бисквити или нещо, което ти се яде. Напълно възможно е да усещаш дори болка, когато огладнееш. Затова не се оставяй до това ниво.
Умората също е нормална. Организмът работи с пълна сила, за да изгражда плода, плацентата и да произведе повече кръв. Ти може да си лежиш, ама той си работи.
За водата мога да ти предложа да си слагаш резен лимон или лайм. Хем ще промени вкуса, хем ще е освежаващо.

# 201
Момичета, нормално ли е? В 9-та седмица съм и от една седмица се чувствам много странно. Страшно бързо се изморявам, дори и само като стоя седнала пред компютъра след известно време се чувствам изморена и трябва да полегна. Гади ми се постоянно, особено вечер и ми е едно такова тежко. Не съм стигала до повръщане, но се чудя дали е правилно да се сдържам, ако все пак го направя няма ли да ми олекне поне. Нямам никакъв апетит, само по засилването на гаденето разбирам че съм гладна и трябва да хапна малко. След храна поне за известно време чувството за гадене не се усеща. Не мога да пия вода, неприятна ми е на вкус, пия почти насила. Пих канта лимон, известно време ми ставаше подобри от нея, но сега и нея не мога да погледна. Само като си помисля за сокове и също  Sick

Имам едни разтворими капки предписани срещу гадене, но и без това пия достатъчно хапчета/ , нощ па и волева/ не искам повече химии.

Нормални ли са тези усещания? При вас така ли беше?
Най- ми е притеснено от тази страхотна умора, която чувствам.
Моля, ви отговорете ми  Sad

При мен първите 2 месеца положението беше много зле. Чувствах непрекъсната умора, имаше моменти, в които едва си стоях на краката и постоянно ми се спеше. Почти непрекъснато ми се гадеше, въпреки че съм повръщала 2- 3 пъти само, нямах никакъв апетит и дори бях свалила 3 ки. Не се притеснявай, след втория, месец тези симптоми намаляват. При мен умората си е почти постоянна, въпреки че хемоглобина ми е в норма. Просто гледай да не се преуморяваш,почивай си повече и яж много плодове Simple Smile))

Аз искам да питам, от няколко дни съм с разтройство, нямам идея какво мога да пия в този случай.Мислех, че съм яла нещо, което не ми понася,  днес обаче започна да ме боли и коремът, слава богу нямам други симптоми.Не ми се звъни на гинеколожката ми в неделя, но ако болката се засили, ще се наложи... Sad

# 202
krissu, малко късно ти отг., но много помага чай от шипка при р-во. Силно препоръчително е да включиш пробиотик, за да възстановиш бързо чревната флора.

Аз на малкия давам Линекс и съм много доволна, той е с живи бактерии и действа много бързо.

# 203
Здравейте, имам няколко въпроса.
1. Имаме котки, които редовно си пият хапченцата против паразити.Притеснява ме, че въпреки, че са си домашни, излизат постоянно навън и е възможно да ловят мишки и други гадинки и имат контакт и с други котки определено. От както съм бременна нямам контакт с тях, но въпреки това си се притеснявам. Около мен са постоянно и си има и косми навсякъде. Трябва ли да ги махна  Sad Лошото е ,че не могат да стоят постоянно затворени в къщата, няма как да им огранича излизанията.

2. Ходя рядко до WC, което също ме притеснява. Не ми помагат никакви плодове,мляко с мед,вода с мед и т.н. Взех си 5 сашета Дуфалак, но и от тях не съм особено доволна. Пак има случаи, в които не ходя по седмица до WC. Нещо наистина ефикасно за разхлабване да преложите? А и ме притеснява с тези помощни неща за изхождане да не си направя още по-лениви червата след време...

# 204
  • София
Здравейте, имам няколко въпроса.
2. Ходя рядко до WC, което също ме притеснява. Не ми помагат никакви плодове,мляко с мед,вода с мед и т.н. Взех си 5 сашета Дуфалак, но и от тях не съм особено доволна. Пак има случаи, в които не ходя по седмица до WC. Нещо наистина ефикасно за разхлабване да преложите? А и ме притеснява с тези помощни неща за изхождане да не си направя още по-лениви червата след време...

И аз бях преди така. Но се научих да пия по 2-3 литра вода на ден и нещата значително се пооправиха.

Препоръчайте ми компетемтен лекар от Женската Консултация в Майчин Дом София, моля!

# 205
  • Sofia
За WC - ако си опитала всички разхлабващи храни, фибри, вода и т.н. (ти си продължавай с тях) има едни свещички - изилакс. Те са глицеринови, безвредни са при бременност - ускоряват перисталтиката и спомагат за изхожданията.
За котките - аз имам котарак, нямам намерение да го "махам", но е домашен, никъде не ходи и няма начин да се зарази. Твоя казус е по-сложен. Не може ли или само вътре, или само навън (ако си в къща)  newsm78

# 206
Пробвай круши, сини сливи и подобни плодове в по-голямо количество.

# 207
Люти чушки - по 4-5 на ядене.Не прекалено люти де ,да не те заболи стомахът...лютиви...Действа безотказно ,а и грипът стои надалеч. Peace

# 208
  • София
toplina - аз имам хроничен запек и лекарката ми от ЖК ми изписа дуфалак. Всяка вечер от началото на бременността до сега си го пия и нямам проблем.

Колкото до котките, според мен няма опасност. Аз имам домашни кучета, които също излизат на разходка и се случва да изядат някой боклук, а дори и мърша, но с редовно обезпаразитяване и грижи всичко е наред Simple Smile Все пак съобщи на лекарката ти, за да ти пусне изследване за токсоплазмоза, а и сподели й за запека!

# 209
  • София
toplina, направете изследвания и на вас и на котките. Аз имам котарак, той излиза единствено на балконите и рядко на етажната площадка. Правих изследвания в начална бременност, бяха ок (и на 2мата). Гледахме ме. Съпругът ми чистеше тоалетната му.

Общи условия

Активация на акаунт